Akşama Ne Yemek Var ?

O haşlanır yoğurtlanan canım :)

buğday aşı çorbası mı acaba?
OLABILIR .BUGDAY ASI SOGUKMU YENIYOR?
SANIRIM ONCEDEN BUGDAY VE NOHUTU HASLAMISLARDI.
YOGURDU CORBA KIVAMINDA KAYNATIP MALZEMELER ILAVE EDILIYORDUR DIMI??o_O:KK53:
COK ACIM KOCISTE HALA GELMEDI KAFAMDA BIR SURU MENU VAR :KK70:
YAPTIM YIYIYORUM :KK70::KK70::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77::kk77:

Tatlim kimi yerlerde toyga corbasi mi ne diyolar ama o bizim tarhana corbamizdir.
Annemler bugdayi nohutu haslar hatta bazen fasülyede koyarlar sonra onu 1 yumurta biraz un ve yogurtla karistirirlar üstünde su koyup kaynayana kadar pisirirler.bende hep öyle yaparim genelde.
Üstünede nane yakariz biraz ayyy en bi sevdigim :KK200: bayiliyorum o corbaya
AYY DOGRU TAHMIN ETMISIM.
BENIM ANNEM YOGURT CORBASINI YOGURDA 1 YUMURTA KIRIP BIRAZ UN TUZ KATAR KOPMASIN DIYE.
SONRA SU ILAVE EDER DEDIGIN GIBI KAYNATIR AMA ICINE BUGDAY KOYARLAR YADA SADECE SEHRIYE.
UZERINEDE NANE VE PULBIBER YAKIP GEZDIRIR.BUDA SUPERDIR.AMA NOHUTLUSU SOGUK IKRAM EDILIYOR SANIRIM.DENIYCEM SIZIN YAPTIGINIZIDA.HALA TADI DAMAGIMDA 7 YIL OLMUSTUR.

Tavuk ızgara ve izgara köfte.
Fırında patates kızartması
Soğan salatası
Turşu
Yeşillik.
Meyve Suyu.

Etli biber, kabak, patlıcan dolma
Havuçlu makarna
Sarımsaklı yoğurt
Şehriyeli,irmikli,bulgurlu,domatesli çorba (Oğlum için yaptığım ama bizim de yediğimiz bir çorba : ))

Patatesli Havuçlu börülce yemeği
Sehriyeli bulgur pilavı
Semizotlu cacık
Turşu.

maşallah ne kadar zengin bir menü..:kk77::kk77:

Eşim için akşam yemekleri önemlidir. Özenli bir sofra ister , bazen olmadığı da oluyor tabi ki ama malum bugün pazartesi, hazırlıkları dün akşamdan yapınca, iş çıkışı fazla uğraşmak gerekmeyecek. Allah herkesin sofrasına bereket versin.

Back
X