Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Trilecenin tarifini istesem ayıp olmaz umarım :)Domates çorbası
Kabak dolması
Yoğurt
Trilece
Hayirli iftarlar
Niye ayıp olsun canım aşk olsunTrilecenin tarifini istesem ayıp olmaz umarım :)
Niye ayıp olsun canım aşk olsun
Malzemeler
Pandispanyası İçin;
Şerbeti için;
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- Karamel sos için:
- 1 çay bardağı şeker
- 1, 5 su bardağı su
- 1, 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- Karamel sos için şekeri tencereye koyup kısık ateşte eritilir, karamel rengini alınca yarım su bardağı su koyulur ve eriyene kadar karıştırılır. Bir yandan 1 su bardağı suda nişasta eritilir ve eriyen karamelin içine dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır ve vanilya koyulur. Karamel sos ılıyınca kekin üzerine dökülür
- Pandispanyası için yumurtanın sarı ve aklarını ayrı kaplara alalım.
Beyazına bir fiske tuz ekleyelim ve köpürüp beyazlaşıncaya kadar 5 dakika kadar mikserle çırpalım.
Sarılara şekeri ekleyelim ve yine 5 dakika kadar şeker eriyene kadar çırpalım.
Unu, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirerek yumurta sarılarına ilave edelim. Mikser kullanmadan bir spatula yada kaşık yardımı ile karıştıralım.
Krema haline gelmiş yumurta akını hamura ilave edelim ve yine spatula ile karıştırıp hamura yedirelim. Bu işlemi alttan üstte hareketlerle yapın ki havası sönmesin.
Hamuru tepsiye dökelim. Soğuk fırında koyalım ve 175 dereceye ayarlayalım. Yaklaşık 30 dakika kadar fırın kapağını açmadan pişirelim.
Kek pişerken şerbetini hazırlayalım. Bunun için küçük bir tencereye sütü, toz şekeri ve kremayı alalım. Kaynamayacak şekilde ısıtalım ve ocaktan alalım. Karıştırarak hem şekerin erimesini hem de soğumasını sağlayalım.
Pandispanya fırından çıkınca ilk sıcağını geçmesi için 5 dakika kadar bekleyelim.
Üzerine kürdanla delikler açalım ve ılımış olan şerbeti dökelim.
Bu şekilde dolapta 1 saat bekletelim. Soğuyunca karameli dökelim ve buzdolabına alalım. 3-4 saat kadar daha bekletelim. Dilimleyerek servis edelim.
- Afiyet olsuunnnnn
Ben uzun zamandır erteliyodum çok uğraşli gibi gorunuyo ama değil tarifin uzunlugu aldatmasinOhh. Elinize sağlık en kısa surede yapacağım insallah. Tesekkur ederim![]()
Tarhana çorbasi
Pizza
Çay
Hurma
Bisey olmadi çok sükür:)önce hurma yedim amaAfiyet olsun :) Ben boş mideyle tarhana içemiyorum, rahatsız etmiyor mu? Gerçi benim tarhana acılı epey belki ondandır ama mayalı olduğundan da olabilir gibi geliyor.
Acisida rahatsiz eder,hamileyken mide biraz hassas oluyorAfiyet olsun :) Ben boş mideyle tarhana içemiyorum, rahatsız etmiyor mu? Gerçi benim tarhana acılı epey belki ondandır ama mayalı olduğundan da olabilir gibi geliyor.