Akşama Ne Yemek Var ?

Birkaç gündür annemdeydim yemeği ya misafirlikte ya dışarıda yedik. Şimdi anamı da aldım evime geldim 🥹 Yarın;

- Ekşili arpa şehriye çorbası
- Köfteli patlıcan kebabı
- Cacık
- Pilavdan emin değilim ama belki + pilav

Mut zeytinyağı bulabilir miyiz bilmiyorum 🤷Bulursak denemek istiyorum aslında çok ovuyorlardi ama burada tanıdıklardan tek bahçe yağı aliyorduk her yıl .Sarı ulak cinsini biliyorum bulursak ondan da alırım . Önce bir soylemem lazim zeytin istiyorum diye :) Yeni mahsul cevizin fiyatı gayet uygunmuş çarşı pazarda görürsem alayım . İyi ki söylediniz 👍

Tereyağ almam muhtemelen çünkü istanbula dönüşümüz 12 saati buluyor . Bozulmasından korkuyorum buz kupleri ile gotursek bile risk almamak için almam .

Muz alabilirim ama Anamur da çok uzak en son balayında gitmiştim o taraflara :)) Mandalina ile limon kesin alayım söyleyeyim de pazara götürsünler beni 😂

Tursularimi kurmasaydim aslında buradan alabilirdim hiç aklıma gelmedi 🤷 çarşıya inersek ki yarın öbür gün kesin ineriz cezerye de alırım o bozulmaz zaten 👍 çok tşk ediyorum önerileriniz için .
Tereyağını hava almaz bir kaba koyarsanız bozulmaz yol iki gün bile sürse hiçbirşey olmaz
İçiniz yine de rahat etmezse dondurun buzluğa koyup yola çıkarken çıkarın onun donukluğu fazlasıyla idare eder
Nar ekşisi almanızı tavsiye ederim, Mut ta nar bahçeleri çok katkısız has nar ekşisi bambaşka oluyor, dolmalar için koruk ekşisi alabilirsiniz, Tarsus’un kaşar peyniri ayrı bir güzeldir, güzergahınızı bilmiyorum ama Karaman tarafından geçecekseniz şimdi mis gibi elma kokar yol boyu kütür kütür mis kokuludur oranın elması neredeyse aylarca dayanır, olmamış mandalina portakal bulursanız alın derim hiç ekşi olmaz kıtır kıtır yemesi çok zevklidir çok uzun dayanır, dağ inciri satılır Mut yolunda küçük küçük çok tatlı olur ister yemelik ister reçellik düşünebilirsiniz, yine Mut yolunda yaban kekiği satılır demetler halinde mutlaka alın derim aroması kokusu bambaşkadır bir daha normal kekik yemezsiniz, aynı bölgede yayla balı ve pekmez satılır çocuğunuz varsa mutlaka alın derim

Farklı bir kemoterapi alacağı için gitmiştim yanına, nasıl olacak ne hissedecek bilemediğim için. Farklı kemoterapi vermediler ameliyat dediler. Kendi içinde tedirgin muhtemelen ama dışarılara "zaten en iyisi ameliyat yaa" diyor birkaç gündür :)

Farklı bir kemoterapi alacağı için gitmiştim yanına, nasıl olacak ne hissedecek bilemediğim için. Farklı kemoterapi vermediler ameliyat dediler. Kendi içinde tedirgin muhtemelen ama dışarılara "zaten en iyisi ameliyat yaa" diyor birkaç gündür :)
Şifa diliyorum size de sabır ve güç…

çok geçmiş olsun :(

Pazıları doğrayıp, minicik küp patates doğrayıp bir kat patatesli pazı bir kat dolma içi yayvan tencereye döşeyip üzerine domates dilimleri koyup çok az suyla pilav pişirir gibi kısık ateşte pişirip üzerine sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ yakabilirsiniz mükemmel oluyor, ilk evlendiğimde eşim pazı sarması istemişti, ben bayağı fokur fokur kaynattım pazıları 🤪 sonuçta tarif ettiğim yemek çıktı ortaya pazı sarmadan daha lezzetli emin olun🤣 bir gün denersiniz belki değişiklik olur
Evde ıspanak var da tarifiniz dikkatimi çekti 🙈 patatesi çiğ olarak sebze ile mi karışıyorsunuz, yoksa önceden kızartıyor musunuz

Çok geçmiş olsun. Annenize şifa, size de güç kuvvet diliyorum.. Umarım, anneniz en kısa sürede sağlığına kavuşur 🙏🏻

M Minaredenatbeni çok güzel fikirler vermiş S sunsea eğer toz sumak seviyorsanız ondanda alın hakiki ekşi ekşi İstanbul da marketten almıştım olduğu gibi çöp oldu için de tuz vardı sanki.

Bal,pekmezde olur arkadaşın dediği gibi birde fıstık çıktı mı şuan bilmiyorum yer fıstığı severseniz.

Anneniz ne kanseri,geçmiş olsun benimde Babam pankreas kanseri😞

Anneniz ne kanseri,geçmiş olsun benimde Babam pankreas kanseri😞
Böbrekle başladı, akciğer ve yumurtalıklara metastaz yaptı. Yumurtalıklardaki baya 18 cm olmuş çok hızla büyüyor :(

Sizde nasıl ilerliyor tedavi, kemo mu alıyor? Çok geçmiş olsun size de :(

Back
X