Aksaraydaki dayak atan öğretmen bozuntusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karmagul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2017
1.878
1.195
133
Merheba kk bayanlari,
Benim derdim fazla düşünmek. Geçenlerde haberi çıkan zavallı küçük öğrenciye dayak atan ogretmen (ali ihsan yücelmiş adı) görüntüleri beni benden aldı. Gunlerdir uykum kaçtı yani fazla etkilendim. O zavallı yavrucak tir tir titriyor, tokat yiyeceğini beklerken kuvvetli dayak attı pislik adam şaşırdı çocuk. Tenhada çekmiş siniftan dersten cikarip mahvetti yavruyu. Bide dersten cikarken korkutmuş srkadaslari demiş. Çocugun o korkusunu dudöndükçe içim burkuluyor. Bide kaçmadı bile, ogretmenin karsisinda ne dese yapılacak öğrenmiş ya. Ah zavalli canım cocuk. Özel okullrda değil böyle çeyreği bile ayaklandirir velileri. Ne günahı var bu köy okullarindaki cocuklarin.

Velhasıl ben günlerdir bunu dudüşünmekten o çocuğun o anki korkusunu hissetmekten yorgun düştüm. Benim bu aşırı duyarlılığım beni mahvetti.varmi benim gibi bu asiri duyarlılık çilesini ceken.

Merheba kk bayanlari,
Benim derdim fazla düşünmek. Geçenlerde haberi çıkan zavallı küçük öğrenciye dayak atan ogretmen (ali ihsan yücelmiş adı) görüntüleri beni benden aldı. Gunlerdir uykum kaçtı yani fazla etkilendim. O zavallı yavrucak tir tir titriyor, tokat yiyeceğini beklerken kuvvetli dayak attı pislik adam şaşırdı çocuk. Tenhada çekmiş siniftan dersten cikarip mahvetti yavruyu. Bide dersten cikarken korkutmuş srkadaslari demiş. Çocugun o korkusunu dudöndükçe içim burkuluyor. Bide kaçmadı bile, ogretmenin karsisinda ne dese yapılacak öğrenmiş ya. Ah zavalli canım cocuk. Özel okullrda değil böyle çeyreği bile ayaklandirir velileri. Ne günahı var bu köy okullarindaki cocuklarin.

Velhasıl ben günlerdir bunu dudüşünmekten o çocuğun o anki korkusunu hissetmekten yorgun düştüm. Benim bu aşırı duyarlılığım beni mahvetti.varmi benim gibi bu asiri duyarlılık çilesini ceken.
daha ortaya cıkmayan bırsuru sıddet var boyle maalesef :KK43: keske cocukları -kadınları-hayvanları-dogayı allahın belalarından koruyabılsek

Kendimi gördüm. Ne haber okusam ne izlesem günlerce etkisinde kalır, anlamaya çalışır ama idrak edemez ve kendi kendimi yer bitiririm. Eşim çevrem hep oku geç, amma abarttın, yani? falan gibi tepkiler verir. Hiç bir şekilde düzelemiyorum. Çok kötü bir dünyada yaşadığımızı kabullenmemiz gerek.

Kendimi gördüm. Ne haber okusam ne izlesem günlerce etkisinde kalır, anlamaya çalışır ama idrak edemez ve kendi kendimi yer bitiririm. Eşim çevrem hep oku geç, amma abarttın, yani? falan gibi tepkiler verir. Hiç bir şekilde düzelemiyorum. Çok kötü bir dünyada yaşadığımızı kabullenmemiz gerek.
Özellikle çocuklar konusu yer ediyor bende. Onlar melek. Çocuk adi üstünde. Nasıl el kalkar, anlamazki onlar.

Öğretmenim ve görüntüler beni de çok etkiledi.
Kendi adıma konuşursam, kendi evladım olsa nasıl davranılmasını istersem öyle davranıyorum öğrencilerime.
Bazı insanlar şiddete meyilli oluyorlar. Bunu da güçlerinin yettiği şahıslara yönlendiriyorlar. Bazen bir çocuk bazen bir kadın bazense bir hayvan. Maalesef ki bu böyle.
Zamanında sırada durduk yere matematik öğretmenimden tokat yemiştim. Adam sebepsiz yere gelişine vuruyordu, kim denk gelirse işte. İlkokul öğretmenimi hiç sevmezdim, o da bir keresinde kulağımı kıvırıp ayağa kaldırmıştı. Tüm gün kulağım yanmıştı, daha 8 yaşındaydım.
Bence asla kabul edilemez bir şey şiddet. Kimse kimsenin evladına vuramaz, böyle bir hakkı yok.
Çocuklarla ilgilenmek kolay değil, sabır istiyor kimi zaman. Ama bu demek değil ki dövebiliriz. Öfke kontrolü hem bu iş için hem de tüm sosyal yaşantımız için olmazsa olmaz.

Çocukken ilkokul öğretmenimden çok şiddet gördüm, o kadar korkardım ki aileme bile söyleyemezdim. Ya aileme söylediğimi duyarsa beni yine döverse diye. Bu konudaki travmamdan dolayı yüreğim dayanmıyor, izleyemiyorum bu tarz şeyleri.

Her isteyen öğretmen olmamalı, öğretmen adayları ciddi psikolojik testlere tabi tutulmalı.

Açıkçası cocuğun ailesinin o sözde öğretmeni hastanelik edene kadar dövdüğü haberine denk gelmek istedim hep, sonuna kadar hak ediyor çünkü.

Çocuğun yediği dayağı görüp sınıfın kapısını kapatan diğer öğretmenin de ondan hiçbir farkı yok.

Son düzenleme:
Merheba kk bayanlari,

İlkokulda öğretmeniz vardi pislik herif
Sınıfimizda bi oğlan vardi zekasında sorun vardi sanirim anormal davranışları vardi aileside ilgisizdi hic görmedik
Bir gun o cocugu eline bi aldi oyle bi dövdü ki sınıfta hic birimizden cit çıkmadı korkudan hala unutmam o tüm gücüyle cocuga nasil vurduğunu yerden yere fırlattığıni 2 yada 3 sınıftaydik daha ne yapmış olabilir ki çaresizce yedi dayağı bizde korkudan bise yapamadık o an nefes alirken bile korktuğumu hatirliyorum
Niceleri vardır boyle kimsenin haberi olmadığı o sukur ki ifşa oldu olmaz olsun böyle eğitimci
Her gecen gün daha da beter haberler duyuyoruz keske mazlum olan herkesi koruyabilmek

Öğretmenim ve görüntüler beni de çok etkiledi.
Kendi adıma konuşursam, kendi evladım olsa nasıl davranılmasını istersem öyle davranıyorum öğrencilerime.
Bazı insanlar şiddete meyilli oluyorlar. Bunu da güçlerinin yettiği şahıslara yönlendiriyorlar. Bazen bir çocuk bazen bir kadın bazense bir hayvan. Maalesef ki bu böyle.
Zamanında sırada durduk yere matematik öğretmenimden tokat yemiştim. Adam sebepsiz yere gelişine vuruyordu, kim denk gelirse işte. İlkokul öğretmenimi hiç sevmezdim, o da bir keresinde kulağımı kıvırıp ayağa kaldırmıştı. Tüm gün kulağım yanmıştı, daha 8 yaşındaydım.
Bence asla kabul edilemez bir şey şiddet. Kimse kimsenin evladına vuramaz, böyle bir hakkı yok.
Çocuklarla ilgilenmek kolay değil, sabır istiyor kimi zaman. Ama bu demek değil ki dövebiliriz. Öfke kontrolü hem bu iş için hem de tüm sosyal yaşantımız için olmazsa olmaz.
Evet sabir istiyor ogretmenlik. Sabredemeyecekse baska iş yapsin. Korkutmak bile olmaz. Egitmenin görevi sabırla doğruyu göstermek ceza elmalı bu ort bozuntudu. ve kamereler çoğaltılmali. Cocuklar korumasiz. Hep ogrermene saygi ogrettik cocuklara. Ogretmende çocuğa saygili olacak ya.

Açıkçası cocuğun ailesinin o sözde öğretmeni hastanelik edene kadar dövdüğü haberine denk gelmek istedim hep, sonuna kadar hak ediyor çünkü.

Çocuğun yediği dayağı görüp sınıfın kapısını kapatan diğer öğretmenin de ondan hiçbir farkı yok.
Bir ulasabilsem o aileye, demek isterdim. Tazminat davası acsinlar . Ömür boyu para öder pis herif. Döne done vuruyor çocuğa ya. Hak görüyor.

O videonun ilk anlari gozumun onunden gitmiyor. Cocugu siniftan cikarip sol elini sol yanagina koyuyor ve sag taraftan tokatliyor ki misliyle acisin, kacamasin cocuk... Bence cinayete tesebbus olmali bu hareket, beyin sarsintisi nasil gecirmedi yavrucak sasiyorum.

Gozumu kirpiyorum o sahne aklima geliyor... 😔

Bende sizin gibiyim bu hafta iki olay ve görüntüleri maf etti beni ilk öğretmen olayında kendimi inanılmaz çaresiz hissedip sinirden ağladım,çoçuğumun üzerinde çok oto kontrol sahibi olmak isteyen bir anne değildim gününü anlatmak isterse anlatır, anlatmazsa sohbet arasında bilği almaya çalışırdım. Ama ne zaman görüntüleri izledim okulla ilğili her detayı öğrenmek istiyorum. Ve inanılmaz sinirliyim herkese karşı küçüçük bir çoçuğu koruyamadık, ben kendimi ailenin yerinde düşünmek istemiyorum. Allahın emaneti deyip gözümden sakındığım evladımı, hırsından dönerek döven bir eğitimciyi napardım bilemedim... İkinci olay dört yaşındaki Asiye kızımızın olayı, Aman Allahım keşke izlemeseydim, hergün her saniye aklımda eskiden kızım biraz önden yürüyünce çok mutlu olurdum, kendine güveni var diye şimdi çok tedirginim ya bir yerden birşey gelir, olur diye aklım başımdan gidiyor. Ve huzursuz, mutsuz, empati yapmaktan çökmüş bir anneyim. Keşke daha güzel daha farklı, daha mutlu, çoçuklarımız evlatlarımız için güzel gelişmeleri konuşuyor olsaydık. Gelecek için kaygım çoğaldı, artık korkuyorum...

Son düzenleme:
Benim karnım ağrıdı videoyu izlediğimde. Keşke izlemeseydim çok pişmanım. Çocuğa attığı yumrukların gücü gözümden gitmiyor. Çocuğun annesi o videoyu nasıl izledi :KK43: Ben de köy öğretmeniyim. Bence köyle kentle ilgisi yok bunun. Biraz sesimi yükseltsem vicdan azabı çekiyorum, gönlünü hoş etmem 1 dakikayı bulmuyor. Bu başka bir şey, sığmıyor hiç bir sıfata :KK43: Nerden izledik, bir an önce unutmak istiyorum
Şimdi de toplanan hayvanların görüntüleri dolaşıyor. Kalbim ağrıyor artık, dayanamıyorum :(

Ben hiç dayak yemedim. Ama öğretmenimiz 2. Sinfita sinfita bir kiz birinin boyalarını çantasına koymuş, hepimizinkine tek tek bakmıştı o an cok korkmuştum biri benim.cantama koyduysa diye, bir kızdan çıkmıştı. Öyle bir tokat atmıştı ki bes parmağının izi yüzüne çıkmıştı. Simdi düşününce ne kadar kötü bir olay. O olayi duyunca video ya bakamadim cok kendi çocuğuma olsa naparim.diye düşündüm. O çocuk asiye bu hafta gerçketen cok üzüldük. Asiye yide aklimdan atamıyorum

Çocuğa gördüğü şiddetten dolayı 10 gün rapor veriyorlar ama o dayağı atan öğretmen gözaltına alınıp serbest bırakılıyor. Adalet sistemimiz hiç şaşırtmıyor malesef.
Şimdilik serbest kalsa da adliyelerden geri gelmeyecek ki..bir cezası olacak mutlaka..

İlkokul öğretmenimin hafizamdan çıkmayan dayaklari geliyor aklıma..Ondan öyle nefret ediyordum ki,her şeyi olurum da ilkokul öğretmeni aslaa diyordum,tam da kendisini oldum, ilkokul öğretmeni..

O ilkokul öğretmenime mesaj atarak laf sokmayı da ihmal etmedim face'den ama takmadı bile kendisi..

O yavrucak beni de çok etkiledi ama İnsana yapılan şiddetten çok hayvanlara yapılan şiddeti görüyorum sosyal medyada.Günlerce etkisinde kalıyorum bende çünkü onlarda benim gözümde birer çocuk,bebek…
Karadeniz in bir ilinde gözleri dağlanan köpek bulmuşlar ölmek üzereyken
Ne çocukları ne hayvanları ne kadınları koruyabılıyoruz

Bu çocugun kendini savunaması o köpeğin kaçamaması çektiği acılar
İzledikçe okudukça ağlıyorum cehennem gibi bir yer
Okuyup izleyip geçilmiyor ki
En kötüsü de caresizlik elden hiç bişey gelmemesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X