Aşılama Alama srecini sklmadan anlatacak birilerine ok ihtiyacm vat ltf!....

• Konu Sahibi Konu Sahibi Sena
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
S

Sena

Ziyaretçi
slm dr um bana bu ay son kez klomen kullanmamı sonrada aşılama sürecine gireceğimizi söyledi adetimin 1. günü gitmemi söyledi ama okuduğum kadarı ile de hiç böle bi şey yok biri bana anlatsın ne olur çok korkuyorum ve emin değilimsenağlama

mrb sena.Aşılama tüp bebekten bir önceki basamak.Klomen yumurtaları uyarıcı bir ilaç biliyorsun daha sonra çatlatma iğnesi ve doğal yöntemle yani birliktelikle hamilelik amaçlanıyor.Aşılamada daha etkili ilaçlar yani iğneler kullanılıyor.Tüp bebekte kullanılanlarla aynı,belki dozu daha az.Yumurtalar 16-17mm olunca çatlatma inesi ve 12 saat sonra yıkanmış yani kaliteli spermler bir enjektör tarzı cisimle tam rahme veriliyor.Bu işlemler ağrısız,basit,kısa.Yarım saat sonra kalkıp hamilelik bekliyorsun...

genellikle 3.gün tedavi süreci başlıyor,1.günü duymadım.Senin sorun neydi?ılk aşılamada tutanlar var hem de çoğul gebelik.ılk tüp bebekte tutan var...Darısı başımıza...

canım arkadaşlar 12 saat sonra demiş ama çatlatma iğnesinden 36 saate kadar yapılıyo sperm yollanması.korkulacak bişey yok ben de yaptırdım ama tutmadı dilerim senin tutar bol şanslar Allah yardımcın olsun

ya bizim hiç bi sorunumuz yok tüm tetkikler yapıldı sedece rahim filmi çekilmedi onuda anlamış değilim dr neden istemedi aşılamadan önce bir de şans çok az diyolar aşılamada o zaman niye eziyet çekeyem ki tüp bebek te de çoğul gebelik riski çok fazla bir de ben ilçe de oturuyorum ve çalışıyorum aşılama sürecinde kontrol iğne felan her gün dr a gitmek gerekiyomu allah ım yardım et çok bunaldım

canım uzun ve yorucu stresli bir dönem... evet. ama denmeden de olmuyor...ben işyerinden izin almıştım nerdeyse her gün yada gün aşırı gittim... çünkü yumurta takibi yapılıyor ve istenilen büyüklüğe ulaştığında çatlama iğnesi vuruluyor ve sonrada aşılama için eşin ve senin gitmen gerek. aynı gün eşinden spermler alınıyor bir işlemden geçiriliyor ve sana enjekte ediliyor.. zamanını ona göre planlaman gerek.. acaba iğne mi hapmı tedavisi uygulayacaklar..... şimdiden hayırlısı olsun.... bir de aşılamadan önce dokotrunla konuş hsg çekilmesi faydalı inş. değildir ama ya tüplerin tıkalıysa aşılama boşuna yapılmış olacak....

Merhaba arkadaşlar bende klomen kullanmaya başlayacağım doktorum adetim 5.günü iç dedi ayın 18inde gel dedi birde iğne aldırdı.Bizde bir sorun yok ama iğneyi uygun gördü.bu iğne beni biraz korkutuyor ama nereden oluyor bu iğne çok endişeliyim.Şimdiden teşekkürler.

muhtemelen çatlama iğnesidir.aldığın. dr zaten söyler genelde kalçadan yada karından yapılıyor korkacak birşey yok canım. hepimiz yaptık yada yaptırdık.... hayırlısı olsun...

Üzme tatlı canını sıkma kendini bu kadar Ayrederya ya hsg için katılıyorum çünkü eğer Allah korusun tüplerinde bişey varsa ve siz bunu bilmeden aşılama yaparsanız ilk aşılama boşuna gitmiş olur.Bence doktoruna bir teklif et Hsg çektirtmeyi.
Hatta ve hatta madem başka bir probleminiz yok tetkikler sonucunda olaki tüplerde ufak tefek yapışıklıklar varsa onlar da ilaç sayesinde açılabilir ve belkide aşılamaya bile gerek kalmadan bir kaç ay sabırla kendiliğinden hamile kalabilirsin
Ama aşılama korkulacak birşey değil.Sonuç hangisi olursa olsun inşallah Rabbim gönlündekini biran önce verir

Merhaba Sena!
Ben doğrusu buraya hep bişiler öğrenmek için girip didinip arayıp duruyordum ama bak işte başkalarına yardımcı olmak da varmış kaderde:) öncelikle korkulacak hiç bir şey yok. rahim filmi de, aşılama da hiç de korkulacak şeyler değil. hem yeterki tutsun o kadarcık acılar neki.. Bildiğim kadarıyla ki bana da öyle yapıldı adetin üçüncü günü yumurtayı hızlandıran geliştiren iğne ile başlanıyor benim ki Gonal-f idi. bu iki günde bir takip edilen büyüme süreci sonrası bir başka iğne var büyümeyen yumurtaların (yani az büyümüş) kist oluşmasını önlemesi için sanırım bir iğne daha var onu yaptırıyorlar tabi bunları hep kendin yada eşin vuruyor sana. bundan 11 saat sonra da çatlatma iğnesi yapılıyor ve 36 saat sonra da aşılama işlemi yapılıyor 10 dakika sonra da kalkıyorsun bu kadar işte. Eğer henüz yaptırmadıysan umarım yardımcı olabilmişimdir. Bol şans...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…