alçı çıkınca fark oluyormu

dtown

Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2013
61
0
6
35
İstanbul
yeni bir merak konusu ve yine ben bu sefer kısa tutucam :D

canlar çok merak ediyorum şuan burnum 6.ıncı gününde yarın burnumun içindeki zımbırtı çıkacak hayırlısıyla

sabahtan beri bir şey kafama takıldı

şuan burnumun üstünde alçı var tam gözükmese bile şekili falan güzel gözüküyor

soru şuki acaba alçılar çıkınca görüntü değişiyormu

yani şöyle düşünün aşırı derecede göbeği olan bir bayan göbeğini düzeltmek için korse takış dışaran bakınca düzgün gözüküyor

ama korse çıkınca göbek folloş gibi etrafa yayılır görüntü bozulur :)))

yani burunda da öyle birşey olurmu

burnun alılı ve alçı çıkıncaki ilk hali arasında çok fark oluyormu ??

canlar çok merak ediyorum şuan burnum 6.ıncı gününde yarın burnumun içindeki zımbırtı çıkacak hayırlısıyla

yani şöyle düşünün aşırı derecede göbeği olan bir bayan göbeğini düzeltmek için korse takış dışaran bakınca düzgün gözüküyor

hahhahah canım korse kadar olmasada değişilik oluyor tabi. iyi ya da kötü olması kişiden kişiye değişiyor.

canım arkadaşım mesela ben kendimden örnek verim alçım çıktıgımda daha çok şiş bi görüntü vardı biraz değişti daha inceldi mesela bende şimdi senin gibi merak içerisindeyim aynı ilk günlerde burnum çok dik ve yukarda duruyordu şimdi biraz daha indi acaba daha çok ucu inerde asağı dogru düşer miiii :) tecrübeli arkadaşlar bize yardımcı olsunlar :)))

:))) gerçekten bende merak içerisindeyim burnum şuan çok güzel tam istediğim gibi alçı çıkınca burun ucu aşağı iner burun delikleriin genişliği ebatları bozulur gibi tedirginlik var inşallah aynı kalır.

bide bazen alcının altında sanki birşeyler oynuyor gibi orada bir kıpırdanmalar oluyor peki bu normal mi

son olarak burnumda hep basınç var geceleri hiç uyuyamıyorum 3 gündür uykusuzum resmen geceleri uykusuzluktan ağlıyorum bazen..

sebebi nedir bilmiyorum burnumdan nefes alamadığım içinmi nedir çözemedim

bide 2 gündür midemde hani aç kalınca midede bir ağrı gibi birşey olurya aynı öyle bir ağrı var acaba antibiyotiklerden mi kaynaklanıyor

yarın şu tampnlar çıkınca belki liyi uyurum en büyük derdim şuan uykusuzluk sorunu bide burnumdaki basınç bazen yutkunurken bile burnum patlıcakış gibi oluyor

aeliyatı 3.5 saat sürmüş hem estetikci hmde kbb girmiş ameliyata

gerçekten burun ameliyatı sonrası büyük bir çile diyebilirim

allah herkese sabır ve şifalar versin............

:))) gerçekten bende merak içerisindeyim burnum şuan çok güzel tam istediğim gibi alçı çıkınca burun ucu aşağı iner burun delikleriin genişliği ebatları bozulur gibi tedirginlik var inşallah aynı kalır.

bide bazen alcının altında sanki birşeyler oynuyor gibi orada bir kıpırdanmalar oluyor peki bu normal mi

son olarak burnumda hep basınç var geceleri hiç uyuyamıyorum 3 gündür uykusuzum resmen geceleri uykusuzluktan ağlıyorum bazen..

bide 2 gündür midemde hani aç kalınca midede bir ağrı gibi birşey olurya aynı öyle bir ağrı var acaba antibiyotiklerden mi kaynaklanıyor

yarın şu tampnlar çıkınca belki liyi uyurum en büyük derdim şuan uykusuzluk sorunu bide burnumdaki basınç bazen yutkunurken bile burnum patlıcakış gibi oluyor

geçmiş olsun canım öncelikle. burnundaki basıncın sebebi atelden dolayı yani korse gibi:)) burnunu bir kalıba sokmuş. atel çıkınca sende rahatlayacaksın burnun da :) dolayısıyla burnunda hafif bir şişme olabilir ama sonrasında bir ay içinde hızla şişlikler iner. şekli muhtemelen şu halinden farklı olacatır çünkü dediğim gibi şu an burnun bir kalıp içine sıkıştırılmış durumda. zamanla değişir mutlaka. benim üçüncü ayım bitmek üzere diğer arkadaşında yazdığı gibi kalkıklığı biraz indi ve çok daha doğallaştı kibarlaştı. bir yıl içerisindeki değişiklikleri bende merak ediyorum :))))

Son düzenleme:

geçmiş olsun arkadaşım, bende olmadı ama o söylediğin şikayetler genelde olan şeyler.neticesinde burnun içi yara ve üstten atel onu sıkıştırıyor artı kanamalar burnu tıkıyor kanamaya engel olmak isteyen tampon var ve dikişler falan derken içerisi baya karışık:) alçıdan sonra şişlik oluyor ama arkadaşların dediği gibi 1-2 ayda azalmaya başlıyor burnun oturması daha uzun bir zaman alıyor tabi ki:) sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiğince :)

geçmiş olsun arkadaşım, bende olmadı ama o söylediğin şikayetler genelde olan şeyler.neticesinde burnun içi yara ve üstten atel onu sıkıştırıyor artı kanamalar burnu tıkıyor kanamaya engel olmak isteyen tampon var ve dikişler falan derken içerisi baya karışık:) alçıdan sonra şişlik oluyor ama arkadaşların dediği gibi 1-2 ayda azalmaya başlıyor burnun oturması daha uzun bir zaman alıyor tabi ki:) sormak istediğin bir şey olursa elimden geldiğince :)
benimde bir sorum olcak:) bugün 5. günüm ve güldüğüm zaman dudağım bir garip oluyor. dişlerim gözükmesi gerekirken dudağım aşağıya iniyor ve dişlerimi kapatıyor. bu nedendir acaba? şişlikten mi

benimde arkadaşımda burnunda alçı 1 hafta kalmıştı. alçı çıktıktan sonra burun kısmı yüzüne göre daha beyazdı :) kısa süre sonra geçmişti tabi. ama çok güzel bir burundu orasıda ayrı :)

geçmiş olsun canım öncelikle. burnundaki basıncın sebebi atelden dolayı yani korse gibi:)) burnunu bir kalıba sokmuş. atel çıkınca sende rahatlayacaksın burnun da :) dolayısıyla burnunda hafif bir şişme olabilir ama sonrasında bir ay içinde hızla şişlikler iner. şekli muhtemelen şu halinden farklı olacatır çünkü dediğim gibi şu an burnun bir kalıp içine sıkıştırılmış durumda. zamanla değişir mutlaka. benim üçüncü ayım bitmek üzere diğer arkadaşında yazdığı gibi kalkıklığı biraz indi ve çok daha doğallaştı kibarlaştı. bir yıl içerisindeki değişiklikleri bende merak ediyorum :))))

sağol canım inşallah burnun 1 yıl içinde tam istediğin gibi sorunsuz güzel olur

sağol canım az önce eve girdim doktordan geliyorum burnumun içindeki silikonları çıkardı 7 gündür burnumda beni yiyip bitirdi bu slikonlar :)

hayat varmış dedim nefesim açıldı ama o çıkardığı şeyler inanılmaz derecede genişti onlar nasıl burnuma girdi anlıyamadım sanki beynimi söktü sandım ama pek acı vermedi . sonrada alçıyı çıkardı ve yeni bir alçı taktı ama alçıyı çıkardığında burnuma dokonduğumda sanki hamur gibi içi boş yumuşak plastikten yapılmş bir burun hissi verdi bana çok garibime gitti burnuma bakmak istemedim ,5 gün sonra alçıları çıkaracak doktor ozaman bakarım biraz heyecan olsun dedim..

şu haliyle baktığımda burnum gayet güzel nefesimde açıldı şimdllik böyle

çarşamba günü gelişmeleri yazıcağım

iyi akşamlar..............

benimde bir sorum olcak:) bugün 5. günüm ve güldüğüm zaman dudağım bir garip oluyor. dişlerim gözükmesi gerekirken dudağım aşağıya iniyor ve dişlerimi kapatıyor. bu nedendir acaba? şişlikten mi

evett kesinlikle şişlikten. şimdi uzun bi süre burnunla ilgilenme:) 2. ayına giripte hala şişlikten dolayı tam olarak mimik yapamayanlar var :)

benim dün bantlarım çıktı ondan bile fark ediyo.. hiç takma ben çok taktım bişi olmadı :))) sabır gerekliymiş öğrendim..şuan şiş ama şekli almaya 3 ay bulcak fakat az çokta anlaşılıyo düzgün olduğu..bekle sabret..geçmiş olsun :))

canım aynı sorun bende de var üst dişlerim kayboldu hiç gözükmüyor :)) mimik yapamıyorum konuşmam bile tuhaf bazen ne söylediğim anlaşılmıyor tekrar ediyorum .
konuşurken sadece alt dişlerim gözüküyor bunlar normalmiş zamanla düzelicek inşallah

arkadaşlar peki bundan sonraki süreçte burun bakımı için neler yapmak lazım. doktorum bana günde 3 kere sabah öğlen akşam birer kez deniz suyu sık sonrada stafine pomad diye bir merhem gibi birşey verdi onuda sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa burnunun içine sür dedi buraya kadar tamam. peki bundan başka ne gibi bakım yapabilirim bakı derken beni rahatlatıcak burnumun içinde kalan pıhtıları falan temizlemem için rahat nefes almam için başka neler yapabilirim..

serum fizyolojik diye bir şey duydum bu alsam farydasını görürmüyüm sizce ?

birde burnun dışı için cildim için ne önerirsiniz

herkes alçudan çıkınca burnunun çok şiş olduğunu söylüyor benim aksine minicikti gerçi benim kendi burnumda küçüktü sadece fotolarda belli olan bir kemik eğriliği vardı ama sonraki günlerde biraz daha şişti her geçen gün değişiyor inanki

Bende bunu merak ediyorum
15 güne atel cikicak
Burnum simdi tamponlarla duruyor
Burun siser ve ucu dusermi aklima takilan seyler bunlar

Benim 8. Günüm atel duruyor. Tampon takmadi. İlk gün burun ucu kalkikligi çok güzeldi ama indi. Atel çıkınca çok farkedecek mi acaba ben biraz kalkık olsun demiştim

Dudağınızın ve dişlerinizin durumu gayet normal merak etmeyin zamanla gülümsemeniz doğallaşacak.
Serum fizyolojik dediğiniz tuzlu steril su yani deniz suyu spreyini doktorunuzun belittiği ölçüde kullanmaya devam edin. Bana doktorum nazalnem damla verdi ekstra belki kontrole gittiğinizde bu tarz bir şey önerir doktorunuz. Ki onuda onuda 2 hafta kullan dedi.
Ben bandajlar açıldıktan sonra daha çok sevdim burnumu bandajlar varken çok kalkık değişik görünüyodu. Çok şişmedi sanırım burnum buda kişinin cildi ile alakalıdır sanıyorum.
Sabırlı olmak gerekiyo bu süreçte, inşallah herkes yüzüne yakışan bir burna sahip olur. Sevgiler

Alçı çıkınca belki bir miktar ödem olabilir, bu ödem kişinin cildinin özelliğiyle ilgili bazılarında çok az oluyor kısa sürede geçiyor, kimi zaman aylarca kalabiliyor. Doğru beslenme sigara içmemek bu dönemde önemli. Doktorunuzun önerdiği tedaviyi mutlaka uygulayın bir de ameliyat sonrası sırt üstü yatmak gerekiyormuş yoksa yan yatarsanız o tarafa ödem toplanıyormuş. Gerçek şekli genelde bir senede oturuyor. Ama alçı çıkınca da fikriniz oluyor. Bence beğeni daha çok kişisel. Biraz da çevrenin etkisini de unutmamak lazım. Size geçmiş olsun. İnşallah Yen'i burnunuz sizi mutlu eder

Back
X