klava:
arkadaşlar aldatan kocaları affedin.. zaten sizi aldatmakla allah!a karşı bir sürü suç işlemiş oluyorlar, cezasını onları yaratan versin, en güzel ceza af etmek ve onları evini, sizi kendisini sevmeye davet edin..
aldatmak boşanma konusu olmamalı,, allah nefimizi ölene kadar bize musallat etmiş, nefse uycazmı uymıcaz mı diye deniyor bizi, uyanlar demekki iradelerini güçlendirememişler demekki, o halde onlara yardım etmeli.. evlilik dışında ne aradaıklarını iyice bilmeli ve çare bulmalı.. suçlamak, boşanmak, kavga etmeki hır.çınlaşmak çözüm değil.. çözüm aşkı canlandırmakta..hihoyyyt
zaten bir eş aldattığını itiraf ediyor ve özür dikiyorsa yanlışını kabul ediyorsa ve gerçekten pişman olduğunu kanıtlamak istiyorsa bu aslında ona değil kendimize verdiğimiz bir şans yani erdemli bir insan olmak için fırsat.. her iyi hareket bir başka iyi harekete kapı açar..
selam arkadaşlar sizleri kızdırmak, üzmek istemedim ama
evlilik iki karakterin bir ömrü orta çizgide sürdürmesi değil midir?
zaman zaman eşlerden hata yapan olursa af gerekmez mi hemen asıp kesmek olur mu arada çocuklar zarar görüyor o zamanda..
ben aldatanı af etmek derken çocuklu ailelelr için kasdettim ama nişanlıken yada henğz yeniyken aldatan erkek normal akıllı değildir zaten .. ama uzun bir evlilik süreci içinde erkeğin gönlü bazen daha farklı atmoserlere kaya bilir.. bütün gün dışardalar çok hoş hanımar görüyorlar malum:) nefis yani..
kapıyı çarpıpı gştmek, boşanmak çocuklarıa çok zarar veriyor..
bu arada soranlar olmuş eşim beni hiç aldatmadı ama nedeni dürüst olması değil.. ben hasta olurum ölürüm kahrdan bunu iyi biliyor, bünyem hassas yani.
birde zaten öyle bişi yapmasın diye dünyanın en iyi eşi rolünü oynuyorum daha napim..
selam arkadaşlar, siz beni yanlış anladınız..
ben aldatan erkekle aşkı alevledirmeli derken şunu kasdettim,
acaba ben eşime beklediğini veremiyormuyum? sorusunu sorup, onu tanımaya çalışmak. ve bir kereye nahsus aldatmada onu affedip, kendisiyle bunu neden yaptğını sorgulamak, bir daha yapmaması konusunda fikrini niyetini analamak,
onu iyi tanımak.. bunlara takılmalı, hemen ilk hatada bas git evden dememeli, o zaman arada çocuklar kalıyor, sonra ikinci evlilik devreye giriyor, daha mı iyi oluyor,
herkesin evladı evinde anne babasıyla olurken boşanan eşlerin çocukları üvey anne, üvey baba sahibi oluyorlar ve biz eşlerimizi affetmediğimiz için çocuklarımızdan bizi affetmelerini bekliyoruz; bir hayal edin e
eşiniz sizi aldatamış bir kere.. boşandınız.. 3 gün babada, 3 gün sizde elinde bavul daha tıfıl yaşta bumu olmalı
yoksa eşinizle bu iğrenç hatayı neden yaptın? sorusunu sorup buna çözümmü aramalı..
biz eşlerimizle iyi günde ve kötü günde diyerek evleniyoruz, bence eşlerimize kin duymamalıyız,
onun ve sizin en kötü ortak gününüz aldatıldığıız gündür o halde o günü bir daha yaşamamak için çözüm bulmalı..
aşkı canlandırmak derken bunu aldatan taraftan beklemeli, o başkasına neden gitmiş bunu sormalı
kendi isteklerizmi söylemeli, hayatı daha yaşanır daha aktif hale getirerek eşlerimizi evine bağlamalıyız.
biz yıkıcı değil, yapıcı olusak eşimiz bunu mutlaka görcektir ancak şu erkekler mğstesna onalara asla af yok
1- nişanlıyken aldatan
2 evliliğin ilk 2-3 yılında aldatan
3-özür dileyip bunu sürekli yapan alışkanlık haline getiren yada erkeklik marifeti gören
4-evliliği hafife alan, eşini kadın olduğu için basit gören
bu karakterde erkekler affedilemez affedilsede bişi değişmez bunların manevi tedaviye ihtiyacı var demektir.
ama güzel bir nişanlılık ve sonrası güzel bir evlilikte uzun bir geçmişten sonra bir erkek bir an bu hataya düşmüişse yıllardır gösterdiği sevgi bir hatayla suya atılmamalı.. bence..
En doğrusunu siz söylemişsiniz de.Ben de forumu açan kişiyle siz aynı mısınız diye düşünüyorum.Hem nalına hem mıhına misali...CADIARZUsengözlerimebaksanab
Selam elfida: hatalar kadın erkek için değil insanlar için var...demişsin.bende bunu anlatmaya çalışıyorum aldatmakta bir hatadır her iki cinsi kapsar,a ffetmek erdem değil görev en azından ilk affediş yani,,
''insanların büyük yanlışlar yapmaya hakkı olmadığını bilerek büyür kızım....
kendi keyfi uğruna başkalarına büyük acılar yaşatmaz...
ona göre atar adımlarını...'' demişsin sana aynen katılıyorum amainsan bu nasihati kendi için yaşar başkasını terbie edemez, eşin böyle düşünmeyebilir..
bende hayatı çok öenmesiyorum ama insanı daha çok öenmsemek gerek diye düşünüyorum o nedenlede hayatımızda yer alan herkese hatasından dönme ve tekrar etmeme şansı vermeliiyiz,
ben bu başlığı açarken aslında suçlanmak yerine aldatmayı ve nedenini irdeleyelim istedim ama katılan arkadaşlar bunu sadece affedilmez bir hata olarak ve evliliği sevgiyi öldüren bir suç olarak yargıladılar..
selam arkadaşlar; düşündüm ki; bu gece eşim eve gelmedi ve alenen bir kadınla beraber , tabiki sabaha kadar gözüme uyku girmez, kendimi dipsiz bir kuyuda gibi hissederdim, dünyam dar gelirdi ev mezar gibi gelirdi ama bu duygulara hapis kalmazdım..
sabaha kadar düşünür neleri eksik bıraktım, bunu neden yaşıyorum diye uzun zuzun sorardım kendime..acaba zamanın bir yerinde eşimin içinde bana duyduğu o ilk evlilik kıpırtılarını ben mi yıktım ne yaptım diye çok sorgulardım, ve eminim eve geldiğinde taiki ay ne iyi etttin elelre gittin demezdim.. ama hala evimin erkeği olduğu için saygı duyardım..sakin karşılar ihtiyacını sorardım, ama kendi ihtiyaçlarımdan taviz vermezdim. normalde tasarruf etmek için bazı şeyleri geri plana bıralıyoruz ya işte eşim beni aldatsa asla bırakmam hakkım olanı isterdim..aslında çok iyi niyetli değilim sadece evliliği yıkmamak için direnmeli, empati yapıyorum ve böyle davranmak gerektiğine inanıyorum..
eski saygım kalır, ben eşime ve tüm insanlara saygıyı kendimi sevdiğim için duyuyorum.. bizim davranışlarımız bizi ortaya koyar, karşımızdaki saygısızlık yaparsa bizde ona aynısını yaparsak bir farkımız kalmaz,
klava:
arkadaşlar aldatan kocaları affedin.. zaten sizi aldatmakla allah!a karşı bir sürü suç işlemiş oluyorlar, cezasını onları yaratan versin, en güzel ceza af etmek ve onları evini, sizi kendisini sevmeye davet edin..
aldatmak boşanma konusu olmamalı,, allah nefimizi ölene kadar bize musallat etmiş, nefse uycazmı uymıcaz mı diye deniyor bizi, uyanlar demekki iradelerini güçlendirememişler demekki, o halde onlara yardım etmeli.. evlilik dışında ne aradaıklarını iyice bilmeli ve çare bulmalı.. suçlamak, boşanmak, kavga etmeki hır.çınlaşmak çözüm değil.. çözüm aşkı canlandırmakta..hihoyyyt
selam arkadaşlar; düşündüm ki; bu gece eşim eve gelmedi ve alenen bir kadınla beraber , tabiki sabaha kadar gözüme uyku girmez, kendimi dipsiz bir kuyuda gibi hissederdim, dünyam dar gelirdi ev mezar gibi gelirdi ama bu duygulara hapis kalmazdım..
sabaha kadar düşünür neleri eksik bıraktım, bunu neden yaşıyorum diye uzun zuzun sorardım kendime..acaba zamanın bir yerinde eşimin içinde bana duyduğu o ilk evlilik kıpırtılarını ben mi yıktım ne yaptım diye çok sorgulardım, ve eminim eve geldiğinde taiki ay ne iyi etttin elelre gittin demezdim.. ama hala evimin erkeği olduğu için saygı duyardım..sakin karşılar ihtiyacını sorardım, ama kendi ihtiyaçlarımdan taviz vermezdim. normalde tasarruf etmek için bazı şeyleri geri plana bıralıyoruz ya işte eşim beni aldatsa asla bırakmam hakkım olanı isterdim..aslında çok iyi niyetli değilim sadece evliliği yıkmamak için direnmeli, empati yapıyorum ve böyle davranmak gerektiğine inanıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?