Erkek arkadaşım askerdeyken komutanları demişki karınız sizi aldatsa ne yaparsınız? Sevgilim dahil bir grup asker çeker vururum ikisinide demiş. Komutan hepsinin yüzüne bakmış,üzülmüş. Neden diye sormuş? Hepside namusumuzu, gururumuzu kurtarmak için demiş. Peki siz ne yapardınız komutanım demişler. Komutan başını öne eğmiş ve demiş. "Benim yapacağım tek şey ikisininde yüzüne bakıp sizi Allaha havale ediyorum diyip ceketimi alıp çıkmak olurdu..." Hepsi sormuş neden intikamınızı almıyorsunuz diye.. Komutan şunları anlatmaya başlamış. ".Adamın birisi evine birgün erken dönüyor ve karısını yatak odalarında başka bir adamla yakalıyor. Adam bu ikisini o şekilde görünce karısının kendisini aldattığı adama dönüp seni aşağıda bekliyorum biran önce gel lütfen demiş.. Kadınla diğer adam meraktan ve şoktan ne yapacaklarını şaşırmış. Adam aşağıya inmiş ve kadının kocasına neden beni o an orada dövmedin demiş. Adam o kişinin yüzüne bakmış demiş ki: Kim için yapıcam bunu sana? Sence o kadın için değer mi? Madem böyle birşeye tanık oldum, öyleyse karımı al hayrını gör demiş. Aradan 3 yıl geçmiş. Aldatılan adam gazetede bir haber okumuş. Haber şöyleymiş " Aldatılan koca karısını ve karısının sevgilisini öldürüp ömür boyu hapise mahkum oldu. " Bu haber üzerine adam doğruca gazetede bahsi geçen adamı ziyarete gitmiş. Hapiste yatan adam ziyaretcisini karşısında görünce şok geçirmiş. Sen beni nerden buldun diye sormuş. Ziyarete gelen adamsa şöyle dmeiş. " Değdimi elini kana bulamana, o kadın için ömür boyu hapis yatacak olmana? Beni aldattığınız gün neden sana birşey yapmadım sanıyorsun? Çünkü günün birinde senide aldatacağını, seninde beni anlayacağını biliyordum. Bak bana. Şimdi yeniden evlendim ve karımla çok mutluyum. 3 yaşında da bir oğlumuz var. Sense geleceğini bile bile gözünü kapatıp ilerledin o yolda. Şimdi diyeceğim tek şey., geçmiş olsun!
Biraz uzun oldu ama umarım ne demek istediğimi anlamışsındır canım. Allah yukarıda herşeyi görüyor. Herkesin içini biliyor. Sen sadece ona sığın ve ahını üstünden eksik etme. Sen snaıyo musun ki onlar birlikte olmaya devam edecek, mutlu olacaklar? Ben hiç sanmıyorum! Günahsız birinin ahını alan bir kimse gelcekte mutlu olamaz. O kızada helal olsun. Nasıl bir miğde bu? Nasıl bir iğrençlik? O kız da sevgilini aldatır ve sevgilin seni anlar. O zaman kapında köpek olur. Ama o zamana kadar Allahım sana sabır versin canım.