İyi bir şeyden kasıt nedir? Her kadına göre değişir. Mesela ben çalışıyorum ve eşim ben de çalıştığım için ev işlerinde bana yardımcı oluyor. Daha evlenmeden önce demiştim ona ben bu işleri yapmayı sevmiyorum, sen onları yaparsın diye. Evlenmeden önce söylediğim işleri yapıyor evde. Toz almak, ortalığı toplamak ve çamaşır asıp katlamak onun görevi. Diğer tüm işler bende. Çocuk konusunda da bana yardımcı olur benim dediğim kadar ama bir ton söylenerek... Mesela geceleri bebeğime hiç bakmadı. Ama ben hamile olup da son aylara yaklaşınca kendisi teklif etti gece ben bakayım oğlumuza, sen artık kucaklama ve deliksiz uyu ki bebeğimiz büyüyebilsin diye. Tamam dedim. Ama ben her gece yine kalkıyorum. Neden biliyor musun, çünkü sürekli söyleniyor. Çocuğa bağırıyor niye kalkıyorsun ki, yatıp uyusana diye... Ben de ona kızıyorum böyle bakacaksan hiç bakma, çocuğumun psikolojisini bozma diye. Gece 2 defa kalksın ertesi gün sürekli bir mızmızlanma aman gece uyuyamadım da bu akşam benden bir şey bekleme, erken uyuyacağım diye...
Şimdi belki başka bir kadın için ev işlerinde yardımcı olması iyi bir şey sayılabilir ya da çocuk ile ilgilenmesi. Ama bana göre yapmak zorunda olduğu bir şey. Eğer ben de çalışıyorsam ki benim babam annemi hiç çalıştırmamasına rağmen destek olurdu anneme; o da bana evde destek olmak zorunda. Bu bana yapılan bir iyilik değil... Bunun dışında doğum günümü, evlilik yıl dönümümüzü vs unutmaz. Ama kalkıp öyle özel bir şey de yapmaz. Bana sorar ne istiyorsun ne yapalım diye? Ne hediyeye ne de gidilecek mekana kafa yormaz. Hatta şöyle söyleyeyim evlilik yıl dönümümüzde mekanları hep ben ayarlarım. Mekan araştırması rezervasyon vs hep bendedir... Aileme saygılıdır. Asla sesini yükseltmez onlara karşı. Bana karşı olmasa da onlara karşı düşüncelidir. İşte babanın şu ihtiyacı var kardeşlerinle toplanıp bunu alalım, annene kardeşlerinle konuş da bunu alalım vs vs şeklinde...
Sanırım ben de bu yüzden kaybediyorum...