Aldatılmak / Her erkek aldatır mı?

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.353
15.387
448
Böyle bir soru takıldı aklıma. :)
Annem hep "aldatmayan erkek yoktur, fırsat bulamayan erkek vardır" der. Siz ne düşünüyorsunuz?

Gerçekten sevgisine inandığınız bir erkek, sizi aldatabilir mi? Sizi gerçekten seviyorsa başkasına aşık olamaz, orası ayrı, tek gecelik ilişkilerden bahsediyorum. Sevdiğine inandığınız bir erkek başka bir kadının cazibesine karşı koyamayabilir mi? Bunu yapmamak için erkeğin irade sahibi mi, karakter sahibi mi olması gerekir?

Bence karakterli ve sevgi sahibi bir erkek aldatmaz, ama böyle erkek var mı yeryüzünde, bilemiyorum :)

En çok merak ettiğim konu da, aldatılan bir kadının tepkisi ne olur. Çok gözlemlediğim için ailemde ve çevremde, şöyle bir tepki verirdim diye düşünüyorum: "Hiçbir şey söylemeden iletişimi tamamen keser, eşyası vs. varsa gönderir, konuyu kapatırdım."

Eğer evliysem hamile de olsam boşanırdım diye düşünüyorum. Ama tabi bekara karı boşamak kolay :) Evli arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda? Gerçekten "ayrılamamak" gibi bir durum oluyor mu? Ben ne olursa olsun ayrılabilirim diye düşünüyorum, yorumlarınız neler acaba :)

Son düzenleme:
Böyle bir soru takıldı aklıma. :)
Annem hep "aldatmayan erkek yoktur, fırsat bulamayan erkek vardır" der. Siz ne düşünüyorsunuz?

Gerçekten sevdiğinize inandığınız bir erkek, sizi aldatabilir mi? Sizi gerçekten seviyorsa başkasına aşık olamaz, orası ayrı, tek gecelik ilişkilerden bahsediyorum. Sevdiğine inandığınız bir erkek başka bir kadının cazibesine karşı koyamayabilir mi? Bunu yapmamak için erkeğin irade sahibi mi, karakter sahibi mi olması gerekir?

Bence karakterli ve sevgi sahibi bir erkek aldatmaz, ama böyle erkek var mı yeryüzünde, bilemiyorum :)

En çok merak ettiğim konu da, aldatılan bir kadının tepkisi ne olur. Çok gözlemlediğim için ailemde ve çevremde, şöyle bir tepki verirdim diye düşünüyorum: "Hiçbir şey söylemeden iletişimi tamamen keser, eşyası vs. varsa gönderir, konuyu kapatırdım."

Eğer evliysem hamile de olsam boşanırdım diye düşünüyorum. Ama tabi bekara karı boşamak kolay :) Evli arkadaşlar ne düşünüyor bu konuda? Gerçekten "ayrılamamak" gibi bir durum oluyor mu? Ben ne olursa olsun ayrılabilirim diye düşünüyorum, yorumlarınız neler acaba :)

Cnm bir atasözü vardı, Bir tek annemi namuslu bilirdim onuda babamın altında yakaladım diye :) Ben aldatmayan bir erkek zannetmiyorum. Öyle örnekleri gördümki çevremde inanmıyorum bile demiştim. o yüzden bırak erkekleri evli kadınlar bile eşlerini aldattıktan sonra erkekler hayli hayli yapıyor.. Şimdiden birşey söylemen doğru olmaz, ne evli kadınlar var mecburiyetten katlanan, çocukları için, maddiyatsızlıktan, büyük konuşmamak lazım. :emir_bebek:

canım bu konuda evli arkadaşların olsun, ilişkisi olan arkadaşların olsun açtığı binlerce konu var... severek aşık olarak ilişkiye başlıyorlar delicesine aşık evleniyorlar ve eşlerinin ihanetiyle karşılaşıyorlar...demekki senin sorduğun sorunun cevabı aslında bu forumda açılan binlerce konuda saklı... bazı seven erkekler te aldatıyor sevmeyenler de... bu bence şans işi... hayatınızdaki erkeğin kişiliğine iradesine bağlı birşey...

Bu konuda genelleme yapmak anlamsız olur.
Hepsi aldatır diyemeyiz.
Ama kadın-erkek ilişkilerine sadece cinsellik olarak bakan, yolda bile karşısına çıkan ilk karşı cinse o gözle bakan
erkeklerden nefret ediyorum.
İrade sahibi ve sevdiğine yürekten bağlı bir erkek aldatmaz diye düşünüyorum,seven insan incitmeye korkar çünkü.
Ama su götürmez bir gerçek de ortada ki erkeklerin büyük çoğunluğu fırsatını ve ortamını bulduğunda bunu yapmaktan geri kalmıyorlar.
Allah kimseyi böyle bir durumla sınamasın.
Bende tercihimi boşanmaktan yana kullanırım.Eşim çok iyi biliyor bu konu hakkındaki görüşlerimi
:41:

canım bu konuda evli arkadaşların olsun, ilişkisi olan arkadaşların olsun açtığı binlerce konu var... severek aşık olarak ilişkiye başlıyorlar delicesine aşık evleniyorlar ve eşlerinin ihanetiyle karşılaşıyorlar...demekki senin sorduğun sorunun cevabı aslında bu forumda açılan binlerce konuda saklı... bazı seven erkekler te aldatıyor sevmeyenler de... bu bence şans işi... hayatınızdaki erkeğin kişiliğine iradesine bağlı birşey...

Evet, ben de çok okudum. Onların adına bile acı çekiyorum ya. Neden bilmiyorum, bu öyle bir korku ki bende, asla yenemeyeceğim bir acı gibi hissediyorum. Bu konuda psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Annem 2 kez evlenmiş, 2 evliliğinde de aldatılmış ve çok acı çekmiş. Ben de çocukluğumdan beri onunla yaşadım bu acıları. Sanırım böyle yakından görmek beni korkutuyor. Bir de sevdiğim erkeğin bir başkasına dokunacak olması, bir başkasıyla benle paylaştıklarını paylaşacak olması... Öyle zor ki. Bunu yaşamak yerine, başkasıyla birlikte olmadan önce arayıp sebepsizce ve adice beni terk etmesini yeğlerim. Öyle istemiyorum ki bunu yaşamayı. Gerçekten söylendiği gibi aldatmayan erkek yoksa, ömür boyu bekar kalabilirim. Çünkü ben başka birine tercih edilmeye dayanabileceğimi sanmıyorum, atlatabileceğim bir travma değil... Çok zor, çok. Keşke böyle bir takıntım olmasaydı. Daha yaşamadan, ilerde yaşarsam diye dert ediniyorum kendime... Görünüşe bakılırsa da yaşayacağım.. Hayatım boyunca bekar kalacağım sanırım.

Bu konuda genelleme yapmak anlamsız olur.
Hepsi aldatır diyemeyiz.
Ama kadın-erkek ilişkilerine sadece cinsellik olarak bakan, yolda bile karşısına çıkan ilk karşı cinse o gözle bakan
erkeklerden nefret ediyorum.
İrade sahibi ve sevdiğine yürekten bağlı bir erkek aldatmaz diye düşünüyorum,seven insan incitmeye korkar çünkü.
Ama su götürmez bir gerçek de ortada ki erkeklerin büyük çoğunluğu fırsatını ve ortamını bulduğunda bunu yapmaktan geri kalmıyorlar.
Allah kimseyi böyle bir durumla sınamasın.
Bende tercihimi boşanmaktan yana kullanırım.Eşim çok iyi biliyor bu konu hakkındaki görüşlerimi
:41:

Ben de senin gibi düşünüyorum. Umarım başıma gelmez böyle bir şey. Çünkü benim için atlatamayacaklarım arasında ilk sırada geliyor. Seven bir erkek aldatmazsa gerçekten, sevildiğimden emin olmadan evlenmem asla. Çünkü her şeye eyvallahım olur bir yere kadar, ama buna asla.

Ben de senin gibi düşünüyorum. Umarım başıma gelmez böyle bir şey. Çünkü benim için atlatamayacaklarım arasında ilk sırada geliyor. Seven bir erkek aldatmazsa gerçekten, sevildiğimden emin olmadan evlenmem asla. Çünkü her şeye eyvallahım olur bir yere kadar, ama buna asla.
Umarım gelmez.
Gerçekten çok zordur eminim.
Bu o kadar farklı birşey ki insanlar yıllardır tanıdığını sandığı eşlerini gün geliyor ki hiç tanımamışım diyor.
Doğru insanı bulursun inşallah.

bütün erkekler aldatır diyemem ama cinsel yoldan olmasada bir şekilde çoğunun kırdığı cevizler oluyor:) malesef.birde çok şükür aldatılmadım oyüzden ne yaparım bilmiyorum allah yaşatmasın kimseye.

bütün erkekler aldatır diyemem ama cinsel yoldan olmasada bir şekilde çoğunun kırdığı cevizler oluyor:) malesef.birde çok şükür aldatılmadım oyüzden ne yaparım bilmiyorum allah yaşatmasın kimseye.

Gerçekten yaşatmasın. İnsan nasıl eksik, ezilmiş, itilmiş hisseder kendini.. :(

bence en kotusu aptal yerine konmak. baska kadina bakmasi, baskasina gonlunun kaymasi falan filan degil de gozunun icine baka baka yapabilmesi, bir an olsun vicdan muhasebesi yapamicak duruma gelmesi. delice sevdigini soyledigi esini, sevgilisini tam anlamiyla enayi yerine koymasi. insallah basima gelmez ama, bana en cok koyan sey bu olur heralde. sevdigim adamin beni o duruma dusurmesi. herkes yapar mi bilmem. genelleme yapmak yanlis bence ama cogunlugu yapar gibime geliyo. cunku erkekler kadinlar gibi komplike dusunmuyo. o isin otesini berisini dusunmuyo. o ani dusunuyo. hormonlar da gerekli takviyeyi yapinca..

Umarım gelmez.
Gerçekten çok zordur eminim.
Bu o kadar farklı birşey ki insanlar yıllardır tanıdığını sandığı eşlerini gün geliyor ki hiç tanımamışım diyor.
Doğru insanı bulursun inşallah.

Aynen, çok duydum, şahit oldum bunun gibi olaylara.. 20 yıllık evlilikler bile 1 gecelik zevk sonucunda bitebiliyor. İnşallah, teşekkür ederim :)

benim babam o konuda dünyaya örnek olacak adam
babamın iş arkadaşı gülerek anlatıyor...o sıra annemle babam evliymiş eskiden olmuş..iş yerinden oldukça güzel bir kız durmadan babamın arkasında geziyor xxx bey diyerek oraya buraya çağrıyor
babamdan hep aynı cvp evde eşim bekliyor yyy hanım .Allah yolunuzu açık etsin

bence en kotusu aptal yerine konmak. baska kadina bakmasi, baskasina gonlunun kaymasi falan filan degil de gozunun icine baka baka yapabilmesi, bir an olsun vicdan muhasebesi yapamicak duruma gelmesi. delice sevdigini soyledigi esini, sevgilisini tam anlamiyla enayi yerine koymasi. insallah basima gelmez ama, bana en cok koyan sey bu olur heralde. sevdigim adamin beni o duruma dusurmesi. herkes yapar mi bilmem. genelleme yapmak yanlis bence ama cogunlugu yapar gibime geliyo. cunku erkekler kadinlar gibi komplike dusunmuyo. o isin otesini berisini dusunmuyo. o ani dusunuyo. hormonlar da gerekli takviyeyi yapinca..

Değil mi? Sen her saniyeni onu düşünerek geçir, dürüst ol her zaman, emek ver, fedakarlık yap. Kendinden çok onu düşün ama o seni basit bir şekilde aptal yerine koyabilsin. Gerçekten çok acı verici...

benim babam o konuda dünyaya örnek olacak adam
babamın iş arkadaşı gülerek anlatıyor...o sıra annemle babam evliymiş eskiden olmuş..iş yerinden oldukça güzel bir kız durmadan babamın arkasında geziyor xxx bey diyerek oraya buraya çağrıyor
babamdan hep aynı cvp evde eşim bekliyor yyy hanım .Allah yolunuzu açık etsin

Babanızın ellerinden öpüyorum. Mutlulukları daim olsun :)

bence bu konuya kadın erkekten çok, insan vicdan ve dürüstlük açısından yaklaşmak gerekir.
"kadının cazibesine kapıldım" diye bir neden olamaz insan diye tabir edilen varlıkta.
zaten sorunda burada başlıyor. bu yüzden genelleme yapamıyoruz.
karşındakini aptal yerine koymaktan başka bir şey değil bu.
ve şu çok önemli aslında "EMPATİ"
yani aldatan insan o an kendini 1dakikalığına aldattığı kişinin yerine koysa, eşinin/sevgilisinin onu aldattığını düşünse... kadınsa aldatan sevdiğini başka bir kadınla hayal etse veya erkekse aldatan kadınını başka bir adamın kollarında (bakın yatağında bile demiyorum sadece kollarında) hayal etse canı yanar zaten yapamaz.
ama en başta dediğim gibi insanlık, vicdan sahibi olma ve dürüstlük meselesi.

başlığı görünce bir an kendimi aldatırken düşündüm ve aklıma şu soru geldi hemen "ben böyle bir yalanla nasıl yaşarım?"

Aklima bir fikra geldi. :1:

Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.
Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz???
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.
Türk : Benim kocam yapmaz! :1:

En iyisi buyuk konusmamak lazim, hayat suprizlerle dolu, iyi veya kotu...

bence bu konuya kadın erkekten çok, insan vicdan ve dürüstlük açısından yaklaşmak gerekir.
"kadının cazibesine kapıldım" diye bir neden olamaz insan diye tabir edilen varlıkta.
zaten sorunda burada başlıyor. bu yüzden genelleme yapamıyoruz.
karşındakini aptal yerine koymaktan başka bir şey değil bu.
ve şu çok önemli aslında "EMPATİ"
yani aldatan insan o an kendini 1dakikalığına aldattığı kişinin yerine koysa, eşinin/sevgilisinin onu aldattığını düşünse... kadınsa aldatan sevdiğini başka bir kadınla hayal etse veya erkekse aldatan kadınını başka bir adamın kollarında (bakın yatağında bile demiyorum sadece kollarında) hayal etse canı yanar zaten yapamaz.
ama en başta dediğim gibi insanlık, vicdan sahibi olma ve dürüstlük meselesi.

başlığı görünce bir an kendimi aldatırken düşündüm ve aklıma şu soru geldi hemen "ben böyle bir yalanla nasıl yaşarım?"

Bu vicdana sahip olan bir erkek gerçek bir "erkek"tir bence. Ben kendimi başka bir erkeğin kollarında değil, yanında bile düşünemem, hayal bile edemem, bunu düşünmek gibi bir vicdansızlığı bile yapamam ona... Ama o aynı şekilde mi düşünüyor acaba? Onun benden başkasının elini bile tutamayacağını düşünürdüm, ama gerçekten böyle mi?
İşte bu düşünceler insanın aklına girdi mi, tüm duygular sarsılıyor, bitmeye yüz tutuyor. Ve bilirim ki benim hislerim gerçekten yok olursa geri dönüşü olmuyor. Bu yüzden korkuyorum, onu kaybediyorum kendi kalbimde.
İnşallah vardır yeryüzünde, bu kadar vicdanlı erkekler. İnsan sevdiğine kıyamaz çünkü. Onu incitemez. Bir ömür boyu güvensizlik duygusuyla yaşamasına, kimseye güvenememesine, atlatamayacağı bir travmayı yaşamasına neden olamaz. Bunu düşünenler de vardır umarım...

Her erkek aldatır diye birşey yok..aldatmayan ve asla aldatmayacak erkekler tanıyorum..her erkek aldatmaz..

Aldatmayan erkek var herhalde karakter meselesi bir yerde ama biz genelde bu tip adamları tercih etmiyoruz kadınlar olarak çünkü bu erkeklerin vicdanı, ruhu henüz kirlenmemiş oluyor belki bir çoğumuza saf tecrübesiz filan geliyorlar biz de nerde gözü açık karaktersiz ama saf olmayan , bir insanın ağzından girip burnundan çıkan tipler var onları tercih ediyoruz bence. Yoksa var yani aldatmayan hala düzgün temiz ruhlu kalabilmiş erkekler. Bir de neye önem verdiğimiz bağlı çoğu kadına sorsak bir erkek de aradığınız özellikler neler diye ististanalar hariç çoğu yakışıklı, işi gücü yerinde, zengin filan der bir çoğunun aklına insan olması, kaerakterli, güzel halaklı vizdan ve nerhamet sahibi olması gibi kriterler gelmez çünkü aşık olurken, sevgili olurken ya da evlenirken bir çoğumuz bunları aramıyor tamamen maddi şeylerin iziki dış görünüşün peşindeyiz büyük bir çoğunlukla.

Aklima bir fikra geldi. :1:

Uluslararasi ölçekte bir kadin arastirmasi yapan sosyolog, dünyanin çesitli ülkelerinde kadinlara bir soru sormus.
Kocanizi baska bir kadinla yakalarsaniz ne yaparsiniz???
Soruya ülkelere göre verilen yanitlar ise söyle olmus:
Isveçli : Neyimi begenmedigini sorarim.
Rus : Evi terk ederim.
Fransiz : Sesimi çikarmam, sevgilime gider beni teselli etmesini isterim.
Italyan : Kadini vururum.
Ispanyol: Kocami vururum.
Yunanli : Her ikisini de vururum.
Türk : Benim kocam yapmaz! :1:

En iyisi buyuk konusmamak lazim, hayat suprizlerle dolu, iyi veya kotu...

Kesinlikle bizim ülkemizdeki kadınlar böle at gözlüğüyle yetiştiriliyor.fakat şimdki nesil diyelim bunlara aldanmıyor.daha akıllı,zeki ve gözü açık;)bana göre ise her erkek aldatır.özellikle ruhsal aldatma sözkonusu,hadi bedensel aldatmadı diyelim ama kesinlikle gözle aldatan bütün erkekler.gözle süzen bakan erkek zaten bedendede de bi nevi aldatıyo,bunu bilen kadın artık erkeği bakışından gözünden tanıyo:)))

Kesinlikle bizim ülkemizdeki kadınlar böle at gözlüğüyle yetiştiriliyor.fakat şimdki nesil diyelim bunlara aldanmıyor.daha akıllı,zeki ve gözü açık;)bana göre ise her erkek aldatır.özellikle ruhsal aldatma sözkonusu,hadi bedensel aldatmadı diyelim ama kesinlikle gözle aldatan bütün erkekler.gözle süzen bakan erkek zaten bedendede de bi nevi aldatıyo,bunu bilen kadın artık erkeği bakışından gözünden tanıyo:)))

Dogru diyorsun, yeni nesil biraz daha tedbirli davraniyor.
Baska turlusude olamaz zaten, baksana etrafina aldatan aldatana...
Allah kimseye boyle aci yasatmazsin.

Back
X