Aldatılmak, psikolojik şiddet var ama BOŞANAMIYORUM neden :( BOŞANMAK İSTİYORUM..

Konu sahibi, imkanınız varsa muhakkak psikolojik destek alın. Böyle bir evlilik içinde yıllarınızı geçirmek özgüveninizi zedelemiştir ve maddi imkansızlıklarda belli ki gözünüzü korkutmuş. Aldığınız kararlar doğru, sıra uygulamada. Hepsini aynı anda yapamazsanız birer birer yapmaya çalışın. Adamın ne yapıp söylediğini takmayın artık, çok yüz göz olmuşsunuz. Sizi aldatan bir adamın sözleri ve kendisi bu kadar hayatınıza odak noktası yapmamakla başlayın mesela, onun ne dediği bu kadar önemli olmamalı artık çünkü sevgilime gidiyorum diyecek kadar yüzsüzleşen bir adam asla hatasını kabul etmez.
Çocuklarınızı tam da ergenlik döneminde bu tür toksikliğe maruz bırakmayın. Siz boşandım der geçersiniz ama sürekli aldatan bir baba figürü ilerde eş seçimlerine de yansır, ergenlik çağında çocuklar için çok ağır böyle şeyler. Yine iyi kaldırmışlar diyeyim, bu tür ailevi sorunlara maruz kalıp ağır psikolojik sorun yaşayan, erken evlenen, madde bağımlılığı geliştiren, intihar/kendini yaralamaya kalkışan çok ergen gördüm. Bunu sizi korkutmak için söylemiyorum, kendinizde fark etmişsiniz ama karı-koca birbirine düşünce çocuklar arada kaynayıp gidiyor. Çok gençsiniz, çocuklarınızla birlikte güzel ve huzurlu bir hayatı hak ediyorsunuz.
Cinsellik konusuna bir şey demek istemiyorum ama nerede kiminle olduğu belli olmayan bir adamla büyük risk altındasınız, muhakkak cinsel yolla bulaşan hastalık testleri yaptırın.

Kızlarınız için ha gayret diyorum kardeşim. Kızlarınız böyle bir erkek seçmesin diye…

700 bin sıfırdan başlayabilmeniz için güzel para.
Olduğunuz evde kalın. İş bulana kadar kirayı kenardan tırtıklarsınız.
Nafaka artı evden yaptığınız işle de geçinirsiniz iş bulana kadar azcık tırtıklaya tırtıklaya. 3 4 aya asgari ücretli bir iş kesin bulursunuz bence. Sonrası kolay. Kenarda dişe dokunur belli miktar toplu paranızın da kalacağını düşünüyorum belki de 1 sene sonra arabanızı bile alırsınız.
40 bin maaştan tırtıklayarak 700 bin biriktirebilmiş bir kadın bunları kolaylıkla yapar.

Merhaba arkadaşlar.. 35 yaşındayım,18 yıllık evliyim 17,10 ve 8 yaşında 3 kızım var.. Severek küçük yaşta bir evlilik yaptım çok yanlış bir seçim yaptım.. Yıllar öyle böyle geçti ben küçüktüm, ne derse yapıyor alttan alıp idare ediyordum sevgiden gözüm birşey görmüyordu..
3. Çocuktan sonra bişeyler ters gitmeye başladı , kızımın topuk kanı aldırıp eve döndüğümde ben apartmana giderken , eşim apartmanın önünde çalıştığı yerin karşısında bir kadın ile konuşmaya ve kadına aramıyorum diye unuttum sanma falan diye konuşmaya başladı ben sorduğumda ise iş arkadaşı vs diye beni ikna etti yada ben ikna olmak istedim.
Lohusaydım kadın beni aradı konuştum ben onun ablası gibiyim falan filan derken o olay öyle kaldı..

Aradan 1 yıl geçti bir gün eşim çocuklar annem araçla gezmeden gelirken bir kadın beni aradı.. Ahmet yanında mı ben onun sevgilisiyim 1 yıldır benimle konuşuyor dedi.. Ben arabadan indim çocukları anneme bırakıp.. Eşime bu kadının yanına gidiyoruz dedim tabi götüremedi beni yolun kenarında bıraktı gitti..
ilk kez aldatılmak acısını tam anlamı ile o gün yaşadım.. Sudan çıkmış balık gibi neye uğradığımı şaşırdım.. Ağlamalar bunalımlar derken yine bi şekilde benden hoşlanıyordu bana iftira atıyor vs. diye beni ikna etti.. İkna olmadım aslında inanmış gibi yaptım çocuklar çok küçüktü cesaret edemedim..

Sonra aradan 2 yıl falan geçti pandemi zamanları her ne kadar kendimi kandırsam da artık şüphe ile yaşıyordum.. Eşimin bir ara gece dışarı çıkmaları yüzünden takip etmeye başladım.. Bir delil olursa bende ikna olurum bu kez yaparım dedim ses kayıt cihazı aldım eve koydum ve bir kadınla konuşmasını yakaladım yine çalıştığı yerden bir müşteri..
Sonra telefonda mesajlarını arama dökümlerini vs derken kadını aradım buldum.. Kadın ona eşimle aramız kötü dediğini belli bir suredir ilişkisi olduğunu söyledi ona da yalanlar söylemiş aramız kötü diye anlatmış..

Sonra ben evden ayrıldım ailemin yanına gittim.. Hayatımın en zor dönemleri idi çok üzüldüm ağladım ve malesef ki çocuklarla beni tehdit edince ben eve geri döndüm... O zamanlar bana çok demiştiniz yüz göz olma ayrılmayacaksan diye dinlemedim ve ne kadar doğru söylediğinizi anladım..

Yıllar geçtikçe arsızlık, yüzsüzlüğü daha ele aldı çünkü devam ederken ona inandığımı hissettirerek devam ettim içim acısa da.. Hiç bir zaman evet seni aldattım demedi hep inkar etti bende dik bir duruş sağlayarak boşanacak gücü kendimde bulamadım.. Bu dik duramayış kendime olan güvenimi de çok zedeledi. Bana kızacaksınız biliyorum ama inanın yıllarca manipüle edildiğimi ben daha bu yıl farkettim..

Yıllarca psikolojik baskı yaşadığımı, beni manipüle ederek karar verme yetimi bile benden nasıl aldığını ve tam bir narsist olduğunu.. Eşim kıskanç, güven sorunu olan bi adamdı hep zaten.. Dışarı çıkmak, gezmem , arkadaş ortamım olması onu hep rahatsız etti.. Hep kısıtladı, hep engel oldu.. Şuraya gideceğim deyince gerek yok demek, şunu giyme, buraya gitme.. Telefonla arayıp kontrol etmek herşeyi haber vererek yapmamı istemek markete bile gitsem..

Tabi zaman geçtikçe ben olgunlaştıkça onu dinlememeye başladım.. Dışardan üniversite okudum , kurslara gittim spora başladım.. Geçmişi kısaca özet geçmek istedim bilmeniz için.. Yakın zamana gelecek olursak eğer.. 3 ay önce gerçekten çok yorgun olduğum hastaneden geldiğim bir gün beni yanına çağırdığı (cinsellik için) ben başım çok ağrıyor çok yoruldum dediğim için 3 aydır küsüz.. Zaten ayda bir kez yapıyormuşuz gibi bir tavır takınırdı bir kez yok desem..

Ben 3 çocuğun herşeyi ile ilgilenen, okul ders ev vs. derken insan olduğum için yorulabilirim dedim ama hiç anlamadı.. Evde ne yapıyorsunki, sen beni sevmiyorsun sen beni istemiyorsun demeye başladı yok öyle birşey desemde anlamadı... Gezmeye gittim evi temizle pissin dedi.. Çocuklar okula gitti yeni rahat etmiş kendime vakit ayırabilmişken o bundan hiç memnun olmadı..

Ehliyet aldım trafiğe aynı gün çıktım ondan bile çok mutlu olmadı belki de.. Neyse bu küs olduğu son 3 ayda gece eve gelmemeye başladı.. Bende ipler koptuğu için nereye giderse gitsin dedim ve bıraktım kendi haline.. Sabah geldi iş kıyafetlerini giydi ve çıktı işe gitti gunlerce bu böyle devam etti..

Çok ağladım üzüldüm düşündüm sonra dedim kim için ne için... Bu adamı affettin ona bu hakkı sen verdin diye kendime çok kızdım.. Bir gün yorgunum dedim diye konu büyüdü zaten herşeyi büyütüyordu.. Ona hayır denmeyecekti hiç ama kendisi telefonu eline alır mutfakta çay sigara film izlerdi bırak şu telefonu sohbet edelim derdim oralı olmazdı...

Beli ağrıyordu gitti çocukların yatağına yattı 2 yıldır o yatakta biz ayrı yatıyoruz bi sebep yok cinsel hayat var ama yataklar ayrı böyle bi saçmalık olurmu? Kaç kez uyardım ama çocuklarda o düzene alıştı eskiye dönmedi.. Ben hiç bi zaman mükemmel bir insan olduğumu iddaa etmedim bende insanım benimde kusurlarım olur dedim ama o hep kendini mükemmel gördü.. Ben yanlış olmasına rağmen hep çabaladım çocuklarım için.. Sonra eve gelmediği gecelerde taksiye gittiğini ek iş yaptığını söyledi inanmadım.. ama saldım ne halin varsa gör diye. Çünkü umrumda değilsin tavrı onu dahada delirtmişti ben çocuklarımla hayatıma devam ediyordum geziyordum o benim kahrolma mi istemişti çünkü..

Bu günlerden birinde sinirden gözü dönmüşken bana sevgilimin yanına gidiyorum dedi ben nereye diye sorunca.. sana nereye gideceğimi söylemek zorunda değilim ben dedi.. Sen beni ittin buna, senin yuzunden bu haldeyiz biz, kocamın gözü dışarda kalır demedin, ilgisizdin, beni sevmedin hep ailene değer verdin diye saçmaladı durdu.. Ailem zamanında ona çok değer verdiği için kötü oldular bir sebep yokken.. Bende ona ağzıma geleni saydım bunları söyleyince sevgilim var deyince.. Bundan sonra böyle çocuklar icin aynı evde boyle yaşayacağız dedi.. Kabul etmessen gider boşarsın dedi..

Ben hala bi insan nasıl bu kadar arzışlaşır diye düşünürken ortanca kızım 10 yaşındaki, babasını aradı bi akşam telefonu bi kadın açtı.. Anne telefonu bi kadın açtı deyince sonra hemen kapatmış.. Kim bu kadın diye sorunca kızım takside sarhoş bi kadındı demiş kizimada..( geceleri taksicilik yapıyor ya guya) Bunada inanmadım.. Ağzıma geleni saydım sana hıc bir zaman inanmadım dedim..Adam bana demekki yalancısın inanmadın ama rol yaptın bana dedi..Sen kadın değilsin kadın olsan bu halde olmazdık, sen salaksın, aptalsin her türlü hakareti etti..Ben kötü bir insan değildim ama evet aptaldım ona bunları yapmasına izin verdgiim için tam bir aptaldım.. Sevgilim var dedi ama sonrasında kivirdi.. Hiç aldatmamış ama aldatılmayi hakediyormuşum ben..

15 gun önce evde bana sarıldı ben direk uzaklaşıp gidince zoruna gitti.. Ben o yokmuş gibi hayatıma devam edince gezip tozup yiyip içince onun pesinde gezip koynuna girmeyince muhattap olmayınca hep delirdi ondan iyice zıvanadan cıktı. Bunuda yapmassin dediğim herşeyi yaptı.. Uzun suredir evde 2 yabancıyız..

En son konuşmamızda konuşuğ konuşup aynı yere geliyoruz artık bir sonuca varalım sen ne istiyorsun boşanmayı istiyorsan söyle gider atarız imzamızı dedim, bunu sen istiyorsun git aç davanı ben gelir imza atarım dedi.. Gidelim anlaşmalı boşanalım vs. yok neden boşanma işini bana atıyor kendi yapmıyor anlamıyorum.. Ben de boşanmayı düşünüyorum artık asla eskisi gibi idare ederek yürümez onu istemiyorum varlığını bile..

Ama neden neden boşanmak istediğimi söyleyemiyorum ben ne olur söyleyin.. Yıllarca manipüle edilişimden mi, kendisi tam bir narsist bu kadar mı etkisi altına aldı beni neden karar vermem bu kadar zor, neden kararımı bile söylemeye korkuyorum ben :( şu anlattığımı başa biri bana anlatsa delirdin mi ayrıl boşan katlanma derdim..
Biliyorum hatalı benim bir çok kişi söyleyecek bunu sizden istediğim içinden çıkamadığım çıkmazda bana sözlerinizle de olsa destek olmanız.. Ben güçlü şekilde karar verip bunu uygulamak, hayatıma huzur içinde devam etmek istiyorum.. Boşanmak istediğimi söylemeye bile çekiniyorum.. Korkularım var o öfke kontrolü olmayan , dengesiz bir insan.. Sanki hep bir sorun çıkarak, kötü şeyler olacak gibi hissediyorum bu hislerime engel olamıyorum..

Belki tek başına sorumluluk almaktan da korkuyorum.. Ortanca kızım tam ergenlik çağında hiç söz dinlemiyor asi bir çocuk, halbuki herşeyi ben tek yapıyorum zaten ama düşünmeden duramıyorum.. Ya çocuklarıma yetemezsem, düzgün yetiştiremezsem diye.. O kadar vuruldum ki anneliğimden , kadınlığından hiç birini beceremediğim o kadar söyledi ki bana beni kendimle şüpheye düşürdü.. Olmayan şeye bile acaba dedim bende de bir sıkıntı varmı diye sordum kendime :(

Büyük kızım uzun süredir boşanmamı istiyor bunun onu mutlu edeceğini söylüyor, 10 yaşında olan kızım ilk boşanma sözünü duyunca ağlamıştı ama artık o bile herşeyin farkındaki babamdan boşan zaten birbirinizi sevmiyorsunuz siz diyor.. Babasına öyle düşkün bir çocuktu ki, son zamanlarda uzaklaştı.. Söylemesekte duydu, gördü, şahit oldu :(

Ben çocuklarıma sevginin böyle birşey olduğunu, birinin her saygısızlığına katlanılması gerektiğini öğretmek istemiyorum çok üzülüyorum bunu düşündükçe.. Çalışmıyorum, iş bulsam asgari ücret ile anca, ailemin yanına gitmek istemiyorum (aynı mahalledeyiz evleri küçük) çocukların düzenini bozmak istemiyorum.. Eski kiracıyım 15 bin kiram. Nafaka ile birlikte yapabilirmiyim geçinebilirmiyim. Ailem boşanma konusunda bana destek olur..

Eşim yıllarca her konuda benim hatalı suçlu olduğumu söyleyerek herşeyin yükünü bana yükledi.. Kendinde hiç hata görmedi.. Her şey hep benim yüzümden oldu halbuki ben kimseyle olumsuzluk yaşamayan uyumlu bir insan oldum, kin tutmadım.. Yıllarca evden çalışarak para kazandım biriktirdim malesef birikimi biliyordu onunla dükkan açtı dükkanı batırdı bir kez sağol senin sayende demedi.. Onun kazandığı para 3 çocukla ancak geçinmemize yetti.. Onun bu yaptıklarından sonra yaklaşık 5 yıldır gizlice altın yapıp kenara atıyordum kuruş kuruş biriktirerek.. Araba almak istiyordum kendime sadece o birikimim var yaklaşık 700 bin civarında.. Son kavgamızda kolumdaki 3 adet bileziği bile almak istedi haketmiyormusum onda kalacakmış.. Bende 2 tanesini verdim olay çıkmasın diye 1 tanesini aldim koltuk takimi alacağım dedim evdeki cok eskidi o yiyecegine ben yiyeyim diyerek gittim koltuk takımı siparis ettim..

Ne olur bana boşanmaya adım atmak için bir şeyler söyleyin neden benim bu korkularım , neden aşamıyorum, neden karar veremiyorum :(
3 tane pırlanta gibi kız evladın var. Ve sen yıllardır böyle bir adamla yaşayarak kendine hakaret ediyorsun. En kötüsü de bu 3 kız çocuğuna kötü örnek oluyorsun. Evliliğin böyle birşey olduğunu zannederek büyüyorlar. Bir kadının aldatılsa da, hakarete uğrasa da, cinsel şiddet, ekonomik şiddet ya da psikolojik şiddet görse de kırıp dizini evinde oturması gerektiğini öğreniyorlar. Onların bilinçaltına kodladığın şey bu maalesef. Kendine acımadın anladım ama bu çocuklara bu kötülüğü yapma artık.

Son düzenleme:
Bileziklerinizi bir şekilde alın. Hastaneye gidiyorum deyin. Lazere yazıldım deyin. Güne girdim altın günü almam lazım yapmam lazım deyin. Bir süre huyuna gidin. Bileziklerimi öde deseniz öder mi bilmiyorum. Her erkek farklı tabi hesaplarınızı falan kontrol eder mi mesela. Kızınız ergenmiş mesela lazere yazıldık ikimiz doktor kliniği falan diye parayı abartı söyleyin zatenerkek ne bilsin lazer fiyatını falan . Ya da başka şekilde parayı çekmeniz lazım. Bilezik onda olan 2 tane ajda ortAlama 120bin..

Bileziklerinizi bir şekilde alın. Hastaneye gidiyorum deyin. Lazere yazıldım deyin. Güne girdim altın günü almam lazım yapmam lazım deyin. Bir süre huyuna gidin. Bileziklerimi öde deseniz öder mi bilmiyorum. Her erkek farklı tabi hesaplarınızı falan kontrol eder mi mesela. Kızınız ergenmiş mesela lazere yazıldık ikimiz doktor kliniği falan diye parayı abartı söyleyin zatenerkek ne bilsin lazer fiyatını falan . Ya da başka şekilde parayı çekmeniz lazım.
3 bilezik onun bildigi kolumda olan.. 700 bin civari altin benim gizlice biriktirdigim ondan haberi yok.. O kolumdaki bileziğin 2 tanesini aldı sadece.. Boşanırsak ve ben bu evde kalırsam onları vermez yeni bir düzen kuracak vs parası yok çünkü.. Kredi kartı borcu çok dedim bozdurup ödeyeceğim ver bi tane daha vermedi

Git ver dilekçeni ben gelir imzamı atarım diyor ama kestiremiyorum... böyle der ben boşanmak istiyorum deyince pislik yapabilir belkide kabul eder.. Mal mülk yok sadece evdeki eşyalar var.. Aslında ben gitsem onun için daha iyi kurulu düzen var sonuçta evde.. Onun tekrar bi düzen kurmasi zor ailesiyle küs oraya gitmez. Maaşı 45.50 bin civarı
koskoca 18 yıl bu adamı çekmişsiniz. kaç kere aleni aldatılıp görmemezlik gelmek zorunda kalmışsınız. bu adamın karakteri ortadayken 3 çocuk yapmışsınız. şuan sadece 17 yaşındaki kızınız olsaydı anne kız harika yaşar giderdiniz. bu adam hala bu devirde 45 bin kazanan kendine hayrı olmadığı gibi bir de sizi aldatabilme lüksüne girmiş utanmadan. yazık ya.
bu kısmı sizin için yazmıyorum ama bizim ülkemizde çocuk yapmak marifet algılanıyor ama bu her canlının yapabildiği bir eylem hatta bazı cinsler aynı anda 8-9 tane doğurabiliyor. artık yapmayın kadınlar bunu kendinize dicem de herkes kendi kaderini yaşar.

bu kısmı sizin için yazmıyorum ama bizim ülkemizde çocuk yapmak marifet algılanıyor ama bu her canlının yapabildiği bir eylem hatta bazı cinsler aynı anda 8-9 tane doğurabiliyor.
Çok güzel bakabilecekmiş ya da genetikleri harikaymış gibi doğurdukça doğuruyorlar gerçekten

Bileziklerinizi bir şekilde alın. Hastaneye gidiyorum deyin. Lazere yazıldım deyin. Güne girdim altın günü almam lazım yapmam lazım deyin. Bir süre huyuna gidin. Bileziklerimi öde deseniz öder mi bilmiyorum. Her erkek farklı tabi hesaplarınızı falan kontrol eder mi mesela. Kızınız ergenmiş mesela lazere yazıldık ikimiz doktor kliniği falan diye parayı abartı söyleyin zatenerkek ne bilsin lazer fiyatını falan . Ya da başka şekilde parayı çekmeniz lazım.
2 bilezik onun bilgisi olan sadece 700 bin civarı olan altından haberi yok gizli biriktirdiğim bende

Ya yok bunca çekmişsiniz bu adamı boşanmak bu adama anca ödül olur, nafakayı da vermez nafakayla zaten nasıl geçineceksiniz. Madem sevmiyorsunuz boşanmayı da kafanıza koydunuz oturun etraflıca bir plan yapın. Paranızı biriktirin asgari de olsa bir işe girin mesela. Yerinizi hazırlayın öyle boşanın bu adamdan. Bu ne ya böyle ben çok kızdım yani 3 çocuk az değil bu devirde nasıl geçineceksiniz çok zor maddiyat olmadan aile desteği olmadan hadi aileniz destek oldu diyelim maddi yönden mağdur olursunuz. Dediğim gibi ben olsam kesinlikle kendi planımı önden yapar yerimi hazırlar öyle boşanırdım. En başta yapılan hatalara yapcak bişey yok şu an geleceği kurtarmak zorundasınız.
Haklisiniz bende iş bakıyorum bir taraftan sizin gibi düşündüğüm için.. Ailem mutlaka destek olur ama babamda emekli ve serbest meslek sahibi biri ancak kendini geçindiriyor benim giderim çok kızım seneye üniversiteye gidecek kimseye muhtaç olmadan yasamak istiyorum :(

Arkadaşlara katılıyorum boşanmak zor dile kolay sadece evden siz çıkmayın boşanirsinizda kendine ev kursun
Ama başarırsin inanıyorum
Güzel birikim yapmışsiniz yine ama ne koparsaniz kar boşanmadan bu da bı gercek ki buna müstahak yani
Inan onun kazandığı ancak yetiyor yetmiyordu bile..Yıllarca beni çalıştırmadı.. eskiden de biriktirdiğim para yi yiyince ve üstüne her küsünce bilezikleri aldığı için karar verdim 5 yıl önce kimseye güvenme birikim yap diyerek yola çıktım küçük küçük demedim evden yaptığım işle kenara attım hep altında yükselince değerlendi akmasada damladı.. bi araba alırsam orta halli çocuklarla rahat ederim diyordum yoksa onun kazancından 1 lira koymadım kenara hepsi kendi emegimde.. Dükkân açmasaydı ve geçmişti ilk birikimi ona söylemeseydim bir milyonuda geçerdi bilemedim işte ayrı gayri olur mu aynı ev içinde dedim söyledim..Son 5 yılda akıllandım birazda saklamaya başladım. Yetmediği yerde kendi paramdan da çocuklarımın ihtiyacını karşıladım. Aslında git babanın evinedemişti beni kovdu evden ben gitmiyorum çocuklarımın düzeni var diyerek kabul etmedim bu evden çıkarsam 20 binden aşağa ev bulamazdım çünkü

45 bin kazanan adamin gece taksiye cikmasi bana cok olagan geldi, ilk aldatmasi (sizi telefonla arayan kadin) tamam ama belki su an cidden taksiye cikiyor olabilir, 45 bin ile 5 kisilik aileyi gecindirip bir de metres tutacak butce bulmasi bana mantikli gelmedi.

Ha tabiki ben, aldatıldın aman gecmis gitmis affet demiyorum, sabret, parani iyice denklestir, ise gir, kendi duzenini kur oyle bosa bu adami, ancak 45 bin gelirle alacagin nafaka 10 bin bile olmaz, bunuda hesaba kat mutlaka.
Inan bende son ana kadar günahını almayayım belki taksidedirdedim. Ama.bu adam gündüzde şoförlük yapıyor büyük araçla.. isten gelip üstünü giyip gece de ise gitmeye.vücut dayanırmi.. Birde bana sevgilime gidiyorum deyince taksiye gitmeişi olmadığına karar verdim çünkü para yok ortada.. geceliği 200.300 liraya gidiyorum diyor bi gece uykusuz kalmaz o paraya biliyorum

Konfor alanından çıkmak istemiyor yoksa sizi karşı sevgisi olduğunu sanmıyorum siz açsanız davayı çekişmeliye dönecek adım gibi eminim çoçukları almakla tehdit edecek Allah yardımcınız olsun
Öyle mi dersiniz :( bunu bende çok düşündüm yani bu adam.benden çekinmez istese yarın boşanıyoruz der benimde hemen geleceğimibilir.. neden benim yapmamı istiyor diye düşündüm.. evet.tabi böyle eve geliyor çocukları seviyor çamaşırlar yıkanıyor çıkıp gidiyor ayrılırsa ve ben evden gitmezsem yeni bidüzen yeni ev kuracak parası yok. Bazen diyorum yalandan miböyle yapıyor acaba bu zaten.Benibırakıp gitmezboşanmaz deyip nabız mi ölçüyor.. sınırlı agresif biri ne yapacağını kestiremiyorumda geçmişte tehdit ettiğideoldu.. Boşanırsankafana göre.yasayamazsin , erkek kardeşini döveceğim vs diye ( erkek kardesim onu kadınla gördüğünü söyledi için ona düşman olmuştu

Inan onun kazandığı ancak yetiyor yetmiyordu bile..Yıllarca beni çalıştırmadı.. eskiden de biriktirdiğim para yi yiyince ve üstüne her küsünce bilezikleri aldığı için karar verdim 5 yıl önce kimseye güvenme birikim yap diyerek yola çıktım küçük küçük demedim evden yaptığım işle kenara attım hep altında yükselince değerlendi akmasada damladı.. bi araba alırsam orta halli çocuklarla rahat ederim diyordum yoksa onun kazancından 1 lira koymadım kenara hepsi kendi emegimde.. Dükkân açmasaydı ve geçmişti ilk birikimi ona söylemeseydim bir milyonuda geçerdi bilemedim işte ayrı gayri olur mu aynı ev içinde dedim söyledim..Son 5 yılda akıllandım birazda saklamaya başladım. Yetmediği yerde kendi paramdan da çocuklarımın ihtiyacını karşıladım. Aslında git babanın evinedemişti beni kovdu evden ben gitmiyorum çocuklarımın düzeni var diyerek kabul etmedim bu evden çıkarsam 20 binden aşağa ev bulamazdım çünkü
Ama onu evden gitmesini sağlayın bu evde kalarak birikimle yine bisiler yapabilirsiniz bence

Ki evden Ciksanizda ki bazen yeni baslangic için yeni bisiler gerekebilir belki de evde kaldıkça eskileri hatırlıcaksiniz bilemiyorum ama yeni bi ev tutsanız da olabilir az çok birikim sizi idarede edebilr çocuklarınla mutlu mesut yaşarsın olmazmi

Haklisiniz bende iş bakıyorum bir taraftan sizin gibi düşündüğüm için.. Ailem mutlaka destek olur ama babamda emekli ve serbest meslek sahibi biri ancak kendini geçindiriyor benim giderim çok kızım seneye üniversiteye gidecek kimseye muhtaç olmadan yasamak istiyorum :(

Bence işe her sabah anneliğinize, kadınlığınıza, zekanıza, gücünüze edilen lafların doğru olmadığını kendinize hatırlatmakla başlayın. Yıllar boyunca bunlara maruz kaldıktan sonra bu cümleleri kafanızda dolanması normal. Ancak inanın siz çok güçlü ve akıllı bir kadınsınız.

Çok küçük yaşta evlenmişsiniz, kendinizi tanımadan, neler yapabileceğinizi bilmeden... Karşınızdaki kişi sizi kendi istediği kalıba sokmak için epey uğraşmış. Bütün bunlara rağmen bir uyanış içine girmişsiniz ve yavaş yavaş da olsa hayatınızı dönüştürmek için adım atmaya başlamışsınız. Bu adımların yavaş yavaş olması cesaretinizi kırmasın, çünkü sizin koşullarınızda bunu yapabilmek büyük bir irade gücü gerektirir. Sizi bunun için tebrik ediyorum.

Henüz yaşınız genç, yeniden hayatınızı kurup kızlarınızla birlikte huzurlu bir yaşam sürmek için önünüzde çok zaman var. O yüzden lütfen umutsuzluğa kapılmayın.
Aksine bu durum bence sizi harekete geçirecek motivasyon olabilir. Çoğu kişinin bir aile kurup durulduğu yaştasınız. Siz de "kızlarımla kendime yeni bir hayat kurmak istiyorum" deyip harekete geçebilirsiniz. Alışılmış düzenden çıkmak zor olasa da bence boşanmayı ertelemeyin, ertelediğiniz her günün bu yeni hayattan bir gün kaybettirdiğini düşünün.

İşle ilgili olarak da İŞKUR'a başvurmanızı tavsiye ederim. Online olarak üye olun. İşe yerleştirmeyle ilgili çeşitli programları oluyor, onları inceleyip başvuru yapapabilirsiniz. Kalıcı bir pozisyon olmasa da sözleşmeli olarak iş bulabilirsiniz. Bu arada özelde de iş arayışlarını sürdürebilirsiniz.
"Üniversite mezunuyum, masa başı iş istiyorum" demezseniz sizin için güzel bir seçenek de temizliğe gitmek. Gayet güzel kazanıyorlar, hele işleri de iyiyse düzenli müşterileri oluyor. Bence değerlendirilebilir.

Yolunuz bahtınız açık olsun.

Bacım çalışmaya başla ve kazandığın parayı eşine verme. Ne mezunusunuz bilmiyorum ama temizlik işleri çok iyi para kazandırıyor. 3 bin lira civarındaydı en son günlüğü. Haftanın 5 günü gitseniz ayda 60 bin lira ediyor. Birkaç ay birikim yapar sonrada boşanırsınız. 700 bin lira birikiminiz varmış zaten. Sizi rahat rahat idare eder. Bir süre iyi bir birikim yaptıktan sonra da sigortalı bir işe girersiniz. Büyük çocuğunuzun üniversiteye gitme zamanı gelmiş. O okur belki yapabilirse okul harçlıkları için bir yandan da çalışır. Geçinirsiniz bir şekilde. Nafakaya güvenmeyin, bu adam nafaka vermez, verse de çok az verir. O evden de çıkmanızı tavsiye etmem. Ne yaparsa yapsın, o yeni bir düzen kursun. Siz neden taşınma, eşya masrafına gireceksiniz ki 3 çocukla? Sizin ve çocuklarınızın düzeni bozulmasın. Aldatan şerefsiz kocanızın düzeni bozulsun. O sevgililerinden biri sahip çıksın.

Konu sahibi, imkanınız varsa muhakkak psikolojik destek alın. Böyle bir evlilik içinde yıllarınızı geçirmek özgüveninizi zedelemiştir ve maddi imkansızlıklarda belli ki gözünüzü korkutmuş. Aldığınız kararlar doğru, sıra uygulamada. Hepsini aynı anda yapamazsanız birer birer yapmaya çalışın. Adamın ne yapıp söylediğini takmayın artık, çok yüz göz olmuşsunuz. Sizi aldatan bir adamın sözleri ve kendisi bu kadar hayatınıza odak noktası yapmamakla başlayın mesela, onun ne dediği bu kadar önemli olmamalı artık çünkü sevgilime gidiyorum diyecek kadar yüzsüzleşen bir adam asla hatasını kabul etmez.
Çocuklarınızı tam da ergenlik döneminde bu tür toksikliğe maruz bırakmayın. Siz boşandım der geçersiniz ama sürekli aldatan bir baba figürü ilerde eş seçimlerine de yansır, ergenlik çağında çocuklar için çok ağır böyle şeyler. Yine iyi kaldırmışlar diyeyim, bu tür ailevi sorunlara maruz kalıp ağır psikolojik sorun yaşayan, erken evlenen, madde bağımlılığı geliştiren, intihar/kendini yaralamaya kalkışan çok ergen gördüm. Bunu sizi korkutmak için söylemiyorum, kendinizde fark etmişsiniz ama karı-koca birbirine düşünce çocuklar arada kaynayıp gidiyor. Çok gençsiniz, çocuklarınızla birlikte güzel ve huzurlu bir hayatı hak ediyorsunuz.
Cinsellik konusuna bir şey demek istemiyorum ama nerede kiminle olduğu belli olmayan bir adamla büyük risk altındasınız, muhakkak cinsel yolla bulaşan hastalık testleri yaptırın.
Haklisiniz bende destek almam gerektiğini dusunuyorum bastiramadigim korkularım engel oluyor belkide bu kararı vermeme..kendimi geçtim inanın çocuklarıma sevginin evliliğin böyle birşey olduğunu öğretmek çok uzuyor beni zaten..17 yaşındaki kızım maşallah çok bilinçli akıllı bir cocuk ve bir çok korkumun sebebinin farkında boşanmamien çok o istiyor..Beni ortanca kızım korkutuyor 10 yaşında ergenligi cok zor geçiyor asi söz dinlemiyor.. babayı daha ciddiye alıyor ciddiye almakta değilde çekiniyor ondan..

koskoca 18 yıl bu adamı çekmişsiniz. kaç kere aleni aldatılıp görmemezlik gelmek zorunda kalmışsınız. bu adamın karakteri ortadayken 3 çocuk yapmışsınız. şuan sadece 17 yaşındaki kızınız olsaydı anne kız harika yaşar giderdiniz. bu adam hala bu devirde 45 bin kazanan kendine hayrı olmadığı gibi bir de sizi aldatabilme lüksüne girmiş utanmadan. yazık ya.
bu kısmı sizin için yazmıyorum ama bizim ülkemizde çocuk yapmak marifet algılanıyor ama bu her canlının yapabildiği bir eylem hatta bazı cinsler aynı anda 8-9 tane doğurabiliyor. artık yapmayın kadınlar bunu kendinize dicem de herkes kendi kaderini yaşar.
Haklisiniz.. Evlatlarim canım ama inanın gerialsam zamanı asla bu adamı baba yapmazdım.. bende dusunuyorum bir büyük kızım olsaydı çok daha kolay olurdu herşey ama işte.. 3. Kızım bebekti ilk aldatildigimi ogrendigimde bende kendime cok kiziyorum bazen

Ki evden Ciksanizda ki bazen yeni baslangic için yeni bisiler gerekebilir belki de evde kaldıkça eskileri hatırlıcaksiniz bilemiyorum ama yeni bi ev tutsanız da olabilir az çok birikim sizi idarede edebilr çocuklarınla mutlu mesut yaşarsın olmazmi
Ahh aslında asgari ücretten fazla bi maaşım olsa bu evden çıkmayı çok isterdim.. en kötü zamanlarımı burda yaşadım ben..yeni ev yeni bir düzen o kadar isterdim ki az öz eşya ile birseylere başlamak ama kiralar çok yüksek.. şuan 14 bin oldu bu evim bakıyorum da 20 den asaga ev yok.. benim icin 4.5 bile onemli olacak belki bilemedigim icin baska eve cesaret edemiyorum suan yoksa çok isterdim

Back
X