Aldatılmaya,aldatılma konularına karşı hassasiyetim.

CiNNET NUR

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2019
5.740
16.749
348
GÜÇLÜ VE GÜÇLÜ KALMAYA DİRENEN GÜZEL KADINLAR herkese merhaba..
KK'ne üye olduğumdan beri beni en çok rahatsız eden,insanlıktan çıkaran,tahammülsüz eden bu konudan giriş yapacağım.
Aldatılan kadınların yazdıklarını gördükçe dilimi dişimin arasına sıkıştırıp büyük üzüntüler içerisinde okuyorum.Hatta bazen yorumlarda dayanamayıp aldatmaya sebep olan hemcinslerime de saydırıyorum.Çünkü bu konu benim en hassas noktamdır.Eminim hepimiz için de öyledir.
Bir kadın için "aldatılmak" kadar daha gurur incitici bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Okuduklarım beni bayağı etkiliyor. Bu durumu yasayan hemcinslerim kadar en az bende üzülüyorum.
Bir ilişki içerisinde insan herşeye katlanabilir hele ki KADIN'sa.
Yeri gelir kahır çekersin,aç kalırsın,sıkıntılar yaşarsın maddi manevi.Bunca şeyi sırtına yüklersin de aldatılmayı kaldıramazsın be.
Kim ne derse desin gerek evlilikte,gerek ilişkilerde en emektar kadındır.
Ve ne yazık ki genelde aldatılmaya layık görülense yine kadındır.
Bıçak darbesi yesen bu kadar acıtmaz. Ama eminim aldatılmanın acısı hiçbir acıya da benzemez.

Velhasıl Kelam aldatmak,karakter meselesidir.
Ve aldatmanın hiçbir bahanesi yoktur.Hiç kimse yanlışlıkla soyunup sevişmez.
Karşındaki insani aptal yerine koymanın en incitici,küçültücü,aşağılayıcı eylemidir.

Bazen böyle şeylerle yüreğim dolup taşıyor. Konuları okurken ya ben aldatılan insanin yerinde olsaydım ne yapardım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Öyle bi düşüncelerimi yazayım dedim..
Okuyan,dikkate alıp düşüncelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler..

Aldatilmaktan daha aci seyler var hayatta
Aldatmak karakter bozuklugudur , aldatilan insanin onune bakip hayatina devam etmesi gerekir , sonunda ölüm yok neticede
Fazla takilmissiniz bu mevzuya
Başka şeylerle kıyas yapmadan yazdım konuyu aslında öyle lanse olmuş olabilir.
Elbette ki aldatılmaktan daha acı şeyler de vardır ama aldatılmak en travmayı eylemlerden biridir.
Bu ara BDVde çok okudum bu tarz konular. O yüzden takılıp kalmış olabilirim..

Aldatilmaktan daha aci seyler var hayatta
Aldatmak karakter bozuklugudur , aldatilan insanin onune bakip hayatina devam etmesi gerekir , sonunda ölüm yok neticede
Fazla takilmissiniz bu mevzuya
Fazla takılmamış diye düşünüyorum zira insanın yaşayacağı en büyük acılardan biri bence.Ben aldatıldım. 3 aylık evliydim nişanlılık sevgililik sürecinde hep aldatıldığımı. Öyle bir yıkım yaşadım ki. Allah o günleri tekrar yaşatmasın. Uykusuzluk, kilo verme, kabuslar, ilaçlar, sinir krizleri, acillerde serumlar... Ama bana bir ders oldu ki bu hayatta kimseye güvenmemek gerekiyormuş.

Sizi bu kadar etkiliyorsa okumamanızı tavsiye edebilirim ancak. Türümüz uzun süre tek eşli değildi, bugünkü düzen bizi tek eşli olmaya zorlasa da. Bu yüzden aldatmaların olması çok doğal ama bu tabi ki her insanın aldatacağı anlamına gelmiyor. İnsanlara fazla güvenmenin de hiç güvenmemenin de aşırı ve sorunlu bir durum olduğunu düşünüyorum, mümkün olduğunca sıyrılmaya bakın bu düşüncelerden.

Ah canım benim ya.. inşallah en güzel şekilde mükafatlandırılırsın. Herşeyi unutmana sebep olur.

Valla ne zaman böyle başlıklara denk gelsem dayanamayıp okuyorum. Sanırım kendi kendime bilinç altımı kirletiyorum. Aminn canım benim

Mesela evli olduğunu bile bile ilişki sürdürmek.

peki.

öyle bir anlattınız ki aldatılan kadının
hayatı bitiyor sanki. dünyanın bin türlü hali var. madem konuyu açtınız güzelce bağlayalım,
kadın olarak hayatınızın merkezine sevdiğiniz adamı koymazsanız, eşiniz/sevgiliniz hariç bir sosyal hayatınız, arkadaş çevreniz olursa, ekonomik olarak kendinizi idame ettirebiliyorsanız, düşündüğünüz kadar dünyanız yıkılmıyor.

evet hayal kırıklığı kötü bir şey, güvendiğiniz adam tarafından yarı yolda bırakılmak çok acı ama dünyanın sonu değil.
yeterki donanımlı ve ayakları üzerinde duran biri olun.

Haklısınız elbbette.
Peki ya sıraladığınız özellikleri barındırmıyorsa bünyesinde. Çünkü benim okuduklarım hep kaybedenler klübü tarzında..

Haklısınız elbbette.
Peki ya sıraladığınız özellikleri barındırmıyorsa bünyesinde. Çünkü benim okuduklarım hep kaybedenler klübü tarzında..

o zaman aldatılmayı sindirdi, kabullendi diye hemcinsimizi aşağılamayıp sosyal yarayı nasıl çözeceğimizi konuşuyoruz.

Esin ölmesi ve aldatmasi ayni olamaz. Ikisinde de esi kaybediyorsun. Ölüm varsa saygiyla ozlemle anip aci cekiyorsun. Aldatma olunca bambaşka... Cok inandigin guvendigin adamin seni aptal yerine koyup dalga gectigini ogreniyorsun. Ulasamadigin an acaba kaza vs mi diye yuregin carparken o adamin bir kadinin koynunda oldugunu ogreniuorsun.
Ve bir daha eski sen olamiyorsun. Icinde bir taş yigini bir daha hic kimseye guvenemiyorsun. Yenibir sevgilin esin olursa hep acaba ile yasiyorsun. Yasarken ölmek gibi... Kendimden biliyorum da.

Belki de hayatta en güvendiğin kişiden geçmeyecek bir darbe alıyorsun. Bir de karşılığında aptal yerine konulup sürü sürü yalanlar dinliyorsun. Sonu yok bu işin. Ama dünyanın da sonu değil. Her şeye rağmen insan ayakta durabilmeli, bunun için çabalamalı.

Ayrıca bu gördüğüm kadarıyla sonraki ilişkilere de yansıyor. Erkeklerden nefret etmeye başlanılıyor ve yeni ilişkilere açılmaktan korkuluyor. Her insanın karakteri farklıdır. O yaptı diye başkası da yapacak diye bir şey yok tabii ki ama önyargı başlıyor işte. Buna da çoğu kişinin söz geçirmesi kolay olmuyor.

Bir kadın için "aldatılmak" kadar daha gurur incitici bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Doğru. Yalnız bunun cinsiyeti yok. Erkek içinde birebir aynı durum geçerli.
Aksini iddia eden 20 yıldan sonra üç çocuğununda aslında kendisinden olmadığını öğrenen adama sorsun bunu. Ve bunun gibi o kadar çok örnek var ki..
Yani bunun cinsiyeti yok.
Yinede aldatan olmaktansa aldatılmayı bin defa tercih ederim.
Kadın/erkek fark etmez aldatan kişileri insan olarak dahi görmüyorum. Zaten değillerde...

Geç en bir konunuza denk geldim ve üstün körü diğer konularınıza da göz attım. Yaşadığınız hiçbir şey kolay değil. Allah sabır versin en başta,dayanma gücü versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…