Aldatılmaya,aldatılma konularına karşı hassasiyetim.

Doğru. Yalnız bunun cinsiyeti yok. Erkek içinde birebir aynı durum geçerli.
Aksini iddia eden 20 yıldan sonra üç çocuğununda aslında kendisinden olmadığını öğrenen adama sorsun bunu. Ve bunun gibi o kadar çok örnek var ki..
Yani bunun cinsiyeti yok.
Yinede aldatan olmaktansa aldatılmayı bin defa tercih ederim.
Kadın/erkek fark etmez aldatan kişileri insan olarak dahi görmüyorum. Zaten değillerde...
Tabiki aldatmanın aldatılmanın da cinsiyeti yok. Fakat ben buradaki kadınları baz alarak yazdım birazda. Yoksa her iki taraf içinde berbat bir şey. Allah kimseye yaşatmasın..

Esin ölmesi ve aldatmasi ayni olamaz. Ikisinde de esi kaybediyorsun. Ölüm varsa saygiyla ozlemle anip aci cekiyorsun. Aldatma olunca bambaşka... Cok inandigin guvendigin adamin seni aptal yerine koyup dalga gectigini ogreniyorsun. Ulasamadigin an acaba kaza vs mi diye yuregin carparken o adamin bir kadinin koynunda oldugunu ogreniuorsun.
Ve bir daha eski sen olamiyorsun. Icinde bir taş yigini bir daha hic kimseye guvenemiyorsun. Yenibir sevgilin esin olursa hep acaba ile yasiyorsun. Yasarken ölmek gibi... Kendimden biliyorum da.
Zaten stres puanının aynı olması bundan ölen eşinin ardından yaşadığın kaybetme duygusu ile eşinin aldatmasiyla onu ebediyyen kaybetmiş olma çaresizlik duygusu sonuçları bakımından aynı yoksa kanser olmak veya evladını sevdiğini kaybetme iflas v.s bunlarda eminim 100 stres puanı almalıdır...

Bu kadar etkileniyorsanız aldatılma konularını okumayın derim, bu konuda fazla tepkiler verdiğinizi yorumlardan hatırlıyorum. Aldatılmanın kadın için de erkek içinde çok zor bir süreç olduğu su götürmez bir gerçek elbette. Ama hayatta geçmeyen bir acı olmadığını düşünüyorum. Savaslarin, afetlerin, evlat açılarının yaşandığı başımıza her an herşeyin gelebileceği bir dünyada yaşıyoruz.

peki.

öyle bir anlattınız ki aldatılan kadının
hayatı bitiyor sanki. dünyanın bin türlü hali var. madem konuyu açtınız güzelce bağlayalım,
kadın olarak hayatınızın merkezine sevdiğiniz adamı koymazsanız, eşiniz/sevgiliniz hariç bir sosyal hayatınız, arkadaş çevreniz olursa, ekonomik olarak kendinizi idame ettirebiliyorsanız, düşündüğünüz kadar dünyanız yıkılmıyor.

evet hayal kırıklığı kötü bir şey, güvendiğiniz adam tarafından yarı yolda bırakılmak çok acı ama dünyanın sonu değil.
yeterki donanımlı ve ayakları üzerinde duran biri olun.
Valla şu ana kadar çevremde gördüğüm tüm evlenen kadınlar arkadaşını hobisini çevresini unutmuş durumda. Bekar olan bir arkadaş olarak evlenmiş arkadaşlarımın bu durumundan fazlasıyla şikayetçi olduğum için mesajınızı görünce yazmak istedim. Şu anda gözlemlediğim tek hayatları eş ve eş ailesi. Bir de şu olay var ki çalışan kadınlar kendini sosyal zannetme yanılgısı taşıyor.

Valla şu ana kadar çevremde gördüğüm tüm evlenen kadınlar arkadaşını hobisini çevresini unutmuş durumda. Bekar olan bir arkadaş olarak evlenmiş arkadaşlarımın bu durumundan fazlasıyla şikayetçi olduğum için mesajınızı görünce yazmak istedim. Şu anda gözlemlediğim tek hayatları eş ve eş ailesi. Bir de şu olay var ki çalışan kadınlar kendini sosyal zannetme yanılgısı taşıyor.

çünkü evin dışında kendini ifade edebildiği tek alan. diğer şeylere ise vakti yok. iş, yol, evin sorumluluğu arasında kadın eziliyor.
daha ilginç farkına varmıyor 🤔
kendi adıma çocuklara biri baksın yeterki ben hallederim evin işini modundaydım bir ara.
sonra dank etti 😅niye ki? çocuklardan kalan hayatım ev işi olmamalı. öyle bir kendime ait vaktim varsa onu sorumlulukla değil, sevdiğim bir şeyle harcamalıyım.
o hengamede bunu görmem 2-3 ayımı aldı.

arkadaşlarla görüşmeyi kesme konusunda,
aynı gözlemi yaptıgım için bekarken, evlenince hayatımda bir şey değişmedi.
eşimde ben de haftada bir iki gün ayrı vakit geçirdik.
sadece çocuktan sonra bekar yada çocuksuz arkadaşların kafasının şişmemesi adına onlardan talep gelmeden görüşme ayarlamak istemedim. çocuğum yokken sevmezdim çünkü çocuklu ortamı 😏

Esin ölmesi ve aldatmasi ayni olamaz. Ikisinde de esi kaybediyorsun. Ölüm varsa saygiyla ozlemle anip aci cekiyorsun. Aldatma olunca bambaşka... Cok inandigin guvendigin adamin seni aptal yerine koyup dalga gectigini ogreniyorsun. Ulasamadigin an acaba kaza vs mi diye yuregin carparken o adamin bir kadinin koynunda oldugunu ogreniuorsun.
Ve bir daha eski sen olamiyorsun. Icinde bir taş yigini bir daha hic kimseye guvenemiyorsun. Yenibir sevgilin esin olursa hep acaba ile yasiyorsun. Yasarken ölmek gibi... Kendimden biliyorum da.

+1000
Başka bir şehre yola çıkıp saatlerce aramayıp telefonları açmayınca kaza mı oldu başına birşey mi geldi diye çırpındığım geceyi hatırlattınız bana. o başkasının koynundayken benim ölüp ölüp dirildiğim geceyi. Yaşamayan bilemez aldatılmanın nasıl bir acı olduğunu. Daha doğrusu seven bir kadının aldatıldığını öğrendiğinde yaşadıklarını bir Allah bir kendi bilir. Bir de aynısını yaşayanlar.

Vakti zamanında bende aldatıldım ama iyi ki aldatılmisim yoksa o pislikten kurutulamazdım.Aldatmasaydı asla onu bırakamazdım öyle körü körüne bağlamışım çocukluk aşkı işte ama sonra esimle tanıştım ve her şey iyi ki olmuş ondan kurulmuş ve esimle tanışmışım diyorum.

Şu ana kadar en az 20 defa aldatılmışımdır.
Birinde sevgilimin evini temizlerken 2 tane viski bardağı yakaladım.
6 tanesini telefonda yakaladım.
Bir tanesi evli 2 çocuklu çıktı facebook ta yakaladım.
Birini instagramda yakaladım.
Daha belki vardır da şuan hatırlamıyorum artık erkeklere tepki bile vermiyorum. Aldattın mı? Güle güle bu kadar basit oluyor yani çünkü alıştım artık

GÜÇLÜ VE GÜÇLÜ KALMAYA DİRENEN GÜZEL KADINLAR herkese merhaba..
KK'ne üye olduğumdan beri beni en çok rahatsız eden,insanlıktan çıkaran,tahammülsüz eden bu konudan giriş yapacağım.
Aldatılan kadınların yazdıklarını gördükçe dilimi dişimin arasına sıkıştırıp büyük üzüntüler içerisinde okuyorum.Hatta bazen yorumlarda dayanamayıp aldatmaya sebep olan hemcinslerime de saydırıyorum.Çünkü bu konu benim en hassas noktamdır.Eminim hepimiz için de öyledir.
Bir kadın için "aldatılmak" kadar daha gurur incitici bir şey olduğunu zannetmiyorum.
Okuduklarım beni bayağı etkiliyor. Bu durumu yasayan hemcinslerim kadar en az bende üzülüyorum.
Bir ilişki içerisinde insan herşeye katlanabilir hele ki KADIN'sa.
Yeri gelir kahır çekersin,aç kalırsın,sıkıntılar yaşarsın maddi manevi.Bunca şeyi sırtına yüklersin de aldatılmayı kaldıramazsın be.
Kim ne derse desin gerek evlilikte,gerek ilişkilerde en emektar kadındır.
Ve ne yazık ki genelde aldatılmaya layık görülense yine kadındır.
Bıçak darbesi yesen bu kadar acıtmaz. Ama eminim aldatılmanın acısı hiçbir acıya da benzemez.

Velhasıl Kelam aldatmak,karakter meselesidir.
Ve aldatmanın hiçbir bahanesi yoktur.Hiç kimse yanlışlıkla soyunup sevişmez.
Karşındaki insani aptal yerine koymanın en incitici,küçültücü,aşağılayıcı eylemidir.

Bazen böyle şeylerle yüreğim dolup taşıyor. Konuları okurken ya ben aldatılan insanin yerinde olsaydım ne yapardım diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum.

Öyle bi düşüncelerimi yazayım dedim..
Okuyan,dikkate alıp düşüncelerini paylaşan herkese sonsuz teşekkürler..
Aldatmak karakter meselesi. Aslında bu olayda yapılan en büyük yanlış aldatılmanın kişiselleştirilmesi. Bana bunu nasıl yapar? Doğru soru bu değil aslında. Kadınlar şiddete, hakarete, sevgisizlige veya ilgisizliğe katlanıp ayrılmazken neden aldatma olunca ayrılmak isterler onu hiç anlamıyorum. Doğru soru bunu kendine nasıl yapar olmalı. Çünkü aldatan kendi kirlenir aslında.
Ben eşime " sabahtan akşama kadar dışarıdasın. Seni takip edemem. Ama böyle niyetlenirsen unutma ki bana hicbir şey yapamazsın. Sen günaha girersin ve sen kirlenirsin. Sonunda da beni kaybedersin. Tercih senin." dedim.
Ama şöyle de bir durum var. Eşlerimizi ( kadın veya erkek) bunu düşündürtecek konuma getirmemek kısmen de bizim elimizde. Üzerimize düşeni yaparız, buna rağmen kendi bu yola düşerse o onun karakteridir.
Bir örnek vereyim; kendi doğurdumuz çocuklara biraz kötü davranalım veya görevlerimizi yerine getirmeyelim bizden uzaklaşıp arayış işine girerler. Elin oğlu veya elin kızı niye girmesin?
Artık sadece erkekler değil, kadınlar da ilgisizlik ve sevgisizlikten dolayı ilgi gösteren birine kendini kaptırıyor. Buna mahal vermeyelim. Eşlerimize sahip çıkalım.

Okadar güzel güzel ozetlemissin ki kadin da erkek de aldatiyo bari aldatacakalr birbirlerine denk gelselerde biz bekarlarin basi yabmasa ilerde :)

Bu kadar etkileniyorsanız aldatılma konularını okumayın derim, bu konuda fazla tepkiler verdiğinizi yorumlardan hatırlıyorum. Aldatılmanın kadın için de erkek içinde çok zor bir süreç olduğu su götürmez bir gerçek elbette. Ama hayatta geçmeyen bir acı olmadığını düşünüyorum. Savaslarin, afetlerin, evlat açılarının yaşandığı başımıza her an herşeyin gelebileceği bir dünyada yaşıyoruz.
Ne yazık ki..

O gözlemlerinizdeki örneklere bende dahil olayım bari :)

Şu ana kadar en az 20 defa aldatılmışımdır.
Birinde sevgilimin evini temizlerken 2 tane viski bardağı yakaladım.
6 tanesini telefonda yakaladım.
Bir tanesi evli 2 çocuklu çıktı facebook ta yakaladım.
Birini instagramda yakaladım.
Daha belki vardır da şuan hatırlamıyorum artık erkeklere tepki bile vermiyorum. Aldattın mı? Güle güle bu kadar basit oluyor yani çünkü alıştım artık
20 defa aldatılmak mi ??? :oha::skandal:

Peki ya ardında bıraktıkları?
Cocuk vs diyosan onlar onu da düşün demek geliyo icimden ama o gunahsizlarin bir suçu yok allah oylelerine cocuk vermesin desem cocuk sahibi olmayi rabbim isteyen herkese nasip etsin oyuzden soyle bir dua edip kapatayim konuyu hiç kimse kimseyi aldatmasin inşallah herkes mutlu mesut huzurlu bir sekilde yaşasın

Bütün erkekler aldatıyor kanısına nereden vardın kız
Ben güzel bir bayanım ve çirkin erkekle de görüştüm yakışıklısıyla da şişkosuyla zayıfıyla benim gibi sporcusuyla da görüştüm. En çirkini bile beni aldatmaya yeltendiyse ki zaten diğerlerini de yakaladım yada şüphelendim. Ki biz kadınlar şüphelendiysek gerisi boş doğru çıkıyor. Kısaca bütün erkekler aldatıyor. Bir laf varya "Aldatmayan erkek yoktur, çaktırmayan erkek vardır." Diye. Aynen öyle :işsiz:

Back
X