• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aldatlan kadn affeder mi?

aldatılan affedermİ?

• affetmem

OY: 263 64,8%
  • affederim

OY: 14 3,4%
  • ne ekerse onu biçer aldatırım.

OY: 21 5,2%
  • sineye çeker hergün başına kakarım

OY: 27 6,7%
  • affeder kendi içimde kendi kendimi yerim

OY: 20 4,9%
  • bir kereye mahsus bir şans daha veririm

OY: 81 20,0%

• Ankete Katılan
    406
egerki bir kadin aldatildiktan sonra ayrilmiyorsa o kendi bilecegi istir beni hicmi hic ilgilendirmez beni benim hayatim ilgilendirir !!
Cocuklari icin ayrilmayabilirler, cocuklarinin babasiz büyümemesini isteyebiirler ama ben cocuklarimin böyle bir karaktere sahip olan bir babayla yasamasini istemem ben mutlu olmadikca etrafimdakileride mutlu edemiyecegim ve egerki o evde mutsuzluk yaraticak hep esime sorular sorup takipe alip huzursuzluk yaratipta cocuklarimida bu huzursuz iyi gitmeyen iliskiyle hirpaliycaksam cocuklarimin babasiz degisik bir sekilde büyümelerini göze alabilirim herhalde!

Diger yazdigim yazidaki gibi tekrar duami eksik etmiyorum ve tekrar yaziyorum : Büyük konusmak istemiyorum ve kimseyede hic bir aileye dilemiyorum ! Insallah aileler bu tür olaylar yüzünden yikilmaz!:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

:nazar:ne mutlu size:)

evet herkez ben gibi düşünmek zorunda değil tabiki. bazıları kendini düşünür ''gururum'' der bazılarıda dünyaya getirdiği çocuklarının geleceğini düşünür ''çocuklarım'' der. ve bu kadın gurursuz olarak adlandırılır.:)
bunun tartışmasını çok yaptık hayatım biz burada tekrardan o tartışmalara girmek istemiyorum.. dedim zaten, bunu bir iç hesaplaşma olarak değerlendirebilirsiniz diye ki bunun ne ağır bir hesaplaşma olduğunu anlayabilecek durumda olmadığınızı düşünüyorum.

kimbilir...
Şu var ki ben kesinlikle çocuklarımın her dediğini yapacak,bir dedikleri iki etmeyecek bir anne olmayacağım..Şımartılarak büyütülen bir insan olmadığım için çocuklarımı da şımartarak büyüteceğimi sanmıyorum..Maddi durumumuz ne kadar iyi olursa olsun..Örnek özel okula değil devlet okuluna göndereceğim..Herkesin hayata bakış açısı ve öncelikleri farklı..
Ben yine de büyük konuşuyorum,eğer böyle bir durumla karşılaşırsam evliliğime devam edersem gelip benim yüzüme tükürsünler verdiğim sözden döndüğüm için...

Ama dönmeyeceğim..

İç hesaplaşması derken empatiyi de kastediyorsanız bunu sıkça yapan biriyim...

Böyle bir durumda benim iç hesaplaşmam çocuklarımın böyle bir babaya ,böyle bir aile hayatında perişen olmaya layık olmadıkları yönünde olur...Eğer devam edersem işte o zaman kendimi suçlu hissederim..Benim bakış açım bu şekilde..

Allah hepimizin evliliğinden uzak tutsun bu tür durumları..:Saruboceq:

kimbilir...
Şu var ki ben kesinlikle çocuklarımın her dediğini yapacak,bir dedikleri iki etmeyecek bir anne olmayacağım..Şımartılarak büyütülen bir insan olmadığım için çocuklarımı da şımartarak büyüteceğimi sanmıyorum..Maddi durumumuz ne kadar iyi olursa olsun..Örnek özel okula değil devlet okuluna göndereceğim..Herkesin hayata bakış açısı ve öncelikleri farklı..
Ben yine de büyük konuşuyorum,eğer böyle bir durumla karşılaşırsam evliliğime devam edersem gelip benim yüzüme tükürsünler verdiğim sözden döndüğüm için...

Ama dönmeyeceğim..

İç hesaplaşması derken empatiyi de kastediyorsanız bunu sıkça yapan biriyim...

Böyle bir durumda benim iç hesaplaşmam çocuklarımın böyle bir babaya ,böyle bir aile hayatında perişen olmaya layık olmadıkları yönünde olur...Eğer devam edersem işte o zaman kendimi suçlu hissederim..Benim bakış açım bu şekilde..

Allah hepimizin evliliğinden uzak tutsun bu tür durumları..:Saruboceq:

iç hesaplaşma derken insanın kendisiyle kavgasından bahsetmek istemiştim:)
neyse problem yok, tabiki farklı farklı insanlardan yine o farklılıkta yorumlar olacak..

iç hesaplaşma derken insanın kendisiyle kavgasından bahsetmek istemiştim:)
neyse problem yok, tabiki farklı farklı insanlardan yine o farklılıkta yorumlar olacak..

tamam işte benim kendi kendime kavgamda ayrılmak ağır basar..Çocuklarımı böyle bir ortamda yetiştirmemin sağlıklı olmayacağı,onlara iyilik edeyim derken kötülük edeceğimi düşünürüm.çünkü yapı olarak içe kapalı biri değilim.Hiç bir şey olmamış gibi hayata devam etmem,o adamla tekrar aynı evi ,yatağı paylaşmam ,o adamın önüne yemek koyabilmem benim için çok zor..diyelim bunları yaptım ama her gün kavga çıkar..çünkü hep aklımda bu vardır..açıkçası böyle bir olay karşısında evliliğime devam edersem kafayı sıyırırım.Çocuklarımı da mutsuz stresli kişiler haline getiririm..:çok üzgünüm:

En iyisi bitirmek olur benim için...Ama Çocuklardan hiç bir zaman boşanılmaz,çocuklarımın her zaman babasıdır..Asla babalarını kötülemem onlara...

Farklı yorumlar olması da güzel..Değişik hayat tecrubeleri ve bakış açılarını öğreniyoruz.. Hoşgörümüz daha da artıyoryerimseniben:1hug:a.s.

asla unutulmuyor af edilmiyor çevremde okadar aile varki bunları yaşayan çeşitli sebeplerden sineye çekiliyor ama unutulmuyor o yara hep duruyor ALLAHIM kimseyi böyle imtihan etmesin

oldukça fazla olduğu doğru..ama kimsenin başına gelmemesini diliyoruzz...çok zor olduğunu çevremizde görüyoruz...duyuyoruz...

Aldatılsam affedermiydim ?demiyorum...Aldatıldım ve affetmedim ...Evli değilim olsaydım yine affetmezdim:1closedeyes:..Neden affedeyim ki?Tekrar aldatsın diyemi?....Zaten ona olan saygım sevgim bitmiştir...İstediğini yaparbilir artık ve asla arkama dönüp bakmam nitekimde bakmadım...Aldatan aldanır..Nasıl beni aldattıysa o da bir gün aldatılacaktır....Ne ekersen onu biçersin :1closedeyes: Birde şu>> kadın bir kez aldatılıyorsa onun suçudur <<mevzusu var..Bir kez aldatıldım ve benim suçum değil onun kişiliğinin olmayışınınn suçuydu !! Ancak bir kez yapabildi çünkü affetmedim..Affetseydim belki çok kez olacaktı...Bir kezde yapsa onun suçu bin kezde yapsa onun suçu...Aldattıldığı zaman ilk önce insan kendinde eksikler arıyor,kendini sorguluyor acaba neden böyle yaptı ? Benden mi kaynaklandı diye..İlgisizmi davrandım,sevgimi gösteremedim mi vs....Ama yok benden değil onu sonradan anlıyorsunuz...Ozaman bunu düşündüğünüze bile pişman oluyorsunuz ...Çünkü zaman kaybıdır...İşin kolayına kaçmadım affetmiş gibi yapııp her gün ısıtıp ısıtıp önüne sürmedim yada o durumu o anlık düzeltip her gün acaba bugün beni aldttımı yada acaba ne zaman aldatırlarla yaşamayı seçmedim...Ve onu düzeltmeyede çalışmadım onu düzeltirken kendimden gidecek olanları düşündüm.Ömrünüzden giden saniye çok değerli kıymetini bilip boş şeylerle vakit geçirmemeyi seçtim...Ha sevgi diyebilirsiniz ya sizi seviyorsa o sadece bir anlık olmuştur diyebilirsiniz ? Hayır eğer beni gerçekten seviyor olsa bir anlık diye bir şey olmaz her an severdi beni...Benim onu sevdiğim gibi...Ve misilleme mevzusu da..Asla öyle bişey yapmadım yapmamda ..Kişiliğime yakışmaz..O beni aldattı bende onu aldatayım görsünler bana göre değil.Zaten o zaman BEN olmam !!Ondan ne farkım kalır ?...Boşuna dememişler >>> Asil azmaz, bal kokmaz, kokarsa yağ kokar,onunda aslı ayrandır.<<<Bunlar benim fikirlerim yaşadım gördüm ve bu şekilde davrandım..Ve asla pişman olmadım.Hiç keşke affetseydim bir şans verseydim demedim...Çünkü onada iyilik yaptım kendimede....Kendime iyiliğim beni hakedeni,onunda hakettiğiyle kalması için izin vermek oldu...:1closedeyes: Yüce Rabbim iyilerle karşılaştırsın.Hayırsız kullarıyla bizileri sınamasın ...Amin..Sevgilera.s.

liligum burda neden affedelimki tartışması yapmıyoruz aslında fikirleirmizi paylaşıyoruzz.bazı arkadaşlar gerçektens ert çıkıyorlarr..herkesin yaşam tarzı düşüncesi fikri zikri bi rolmazki...burda önemli olan paylaşım sadece tşkler paylaşımın için..

liligum burda neden affedelimki tartışması yapmıyoruz aslında fikirleirmizi paylaşıyoruzz.bazı arkadaşlar gerçektens ert çıkıyorlarr..herkesin yaşam tarzı düşüncesi fikri zikri bi rolmazki...burda önemli olan paylaşım sadece tşkler paylaşımın için..

Zaten burda öyle tartışılıyor diyen olmadı ki? hayır olduda benim haberim mi yok ??Sizden başka bunu diyen olmadı yazıma yorum bile yapılmamış !! O halde kim tartışıyor ?Nerden çıktı bu tartışma mevzusu ?sengözlerimebaksanabSırf bu cümleler kurulmasın diye özellikle belirttim KENDİ FİKİRLERİM TECRÜBELERİM YAŞADIĞIM BİŞEY DİYE ve sonucunda YAPTIKLARIM !!!! sanırım dikkatli okumadınız :delphin:Evet sizinde dediğniz gibi PAYLAŞIM !! bende fikrimi paylaştım..herkes benim gibi düşünecek demedim...ricam yazımı bir daha dikkatli okuyun sengözlerimebaksanabVe bazı arkadaşların sert çıkması onları bağlar,beni bağlamaz..Herkes fikrini farklı şekilde ifade edebilir ki herkesin mizacı aynı değildir yaratılış itibariyle..her cümlede BEN kullandım dikkat ederseniz :delphin:SEN yada SİZ neden böyle düşünüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı sengözlerimebaksanab Anlayacağınızı umuyorum ..Saygılar a.s.

Zaten burda öyle tartışılıyor diyen olmadı ki? hayır olduda benim haberim mi yok ??Sizden başka bunu diyen olmadı yazıma yorum bile yapılmamış !! O halde kim tartışıyor ?Nerden çıktı bu tartışma mevzusu ?sengözlerimebaksanabSırf bu cümleler kurulmasın diye özellikle belirttim KENDİ FİKİRLERİM TECRÜBELERİM YAŞADIĞIM BİŞEY DİYE ve sonucunda YAPTIKLARIM !!!! sanırım dikkatli okumadınız :delphin:Evet sizinde dediğniz gibi PAYLAŞIM !! bende fikrimi paylaştım..herkes benim gibi düşünecek demedim...ricam yazımı bir daha dikkatli okuyun sengözlerimebaksanabVe bazı arkadaşların sert çıkması onları bağlar,beni bağlamaz..Herkes fikrini farklı şekilde ifade edebilir ki herkesin mizacı aynı değildir yaratılış itibariyle..her cümlede BEN kullandım dikkat ederseniz :delphin:SEN yada SİZ neden böyle düşünüyorsunuz gibi bir cümlem olmadı sengözlerimebaksanab Anlayacağınızı umuyorum ..Saygılar a.s.

sana dememiştim üstüne alınmışsın..bir kaç arkadaş demiştim...üstüne alınmaa..arkadaşımm..

Neden acaba fikirlerimizi beyan ederken bu kadar kolay geriliyoruz.
Sonuçta bir paylaşım platformu burası ve o kadar farklı insan, karakter var ki...
Elbette çok değişik fikirleri olan kişiler olacak aramızda. Önce birbirimize ve
fikirlerimize saygı göztermeye çalışalım sonra paylaşım değilmi arkadaşlar?
aldatılan kadın bence affetmemeli çünkü varsayalım affetti hiç birşey eskisi
gibi olmayacak. Hep aklında acabalar, içinde kırgınlıklar olacak, bu durumda
affetmek en zor seçenektir bence.

Neden acaba fikirlerimizi beyan ederken bu kadar kolay geriliyoruz.
Sonuçta bir paylaşım platformu burası ve o kadar farklı insan, karakter var ki...
Elbette çok değişik fikirleri olan kişiler olacak aramızda. Önce birbirimize ve
fikirlerimize saygı göztermeye çalışalım sonra paylaşım değilmi arkadaşlar?
aldatılan kadın bence affetmemeli çünkü varsayalım affetti hiç birşey eskisi
gibi olmayacak. Hep aklında acabalar, içinde kırgınlıklar olacak, bu durumda
affetmek en zor seçenektir bence.

affetmek kolay kısmı zatenn..en zoru verdiği hasar ve sonrasında devam edecek olan hayat...

affetmeyin belki de af dilemez zaten. seven insan sevdiğine böyle bi travma yaşatmaz zaten.sevmese de karısına saygıduyuyosa ayrılsın.

böylesi bir olayı yaşamadan ''asla'' diyen arkadaşlara önce sözüm. emin olun aldatılmayan yada aldatılıpta bunun farkında olmayan kadınlar bu şekilde ''aslaa'' der. yok öle bedevadan konuşmak:) eminim o kadınlarda bir zamanlar siz gibi konuşuyordu.. ancak yaşayınca anladılarki kazın ayağı hiçte öyle değil..:)
bi defa ben aldatmayan erkek olduğuna inanmıyorum yada inanasım gelmiyor. bir çok kadın bu durumu yaşıyor, bazıları bunu çevresi ile paylaşıyor bazıları ise bu durumu kendisine bile itiraf etmekten korkup susuyor. susmak affetmek mi? değil tabi ki... ne affeder nede unutur kadın. sadece şartlar öyle gerektirdiği için susuyordur.
''temizlik yapar yine boyun eğmem o adama ' diyen kadınlar; düşünsenize çocuklarınız var o yaşa dek büyük bir rahatlık içinde büyümüşler, bir dedikleri iki olmamış ve bir gün anneleri geçip karşılarına '' çocuklar durum böyle böyle, ya herşeyi arkada bırakır benimle gelirsiniz yada beni özgür bırakır babanızla kalırsınız'' diyor. çocuklar sizlen gelirse o güne dek yaşadıkları hayattan hiç bilmedikleri bir hayata adım atarlar. kadının işi yoktur,evi yoktur, arkasında hiç kimsesi yoktur ve kendi ile birlikte çocuklarınıda sefil bir hayata çeker, babaları ile kalırlarsa en muhtaç oldukları zamanda annenin varken yokluğunu yaşarlar. yani belki kadın ''kırılan gururunu'' kurtarır aklınca ama kendi hataları ile bu hale getirdikleri evliliklerinin cezasınıda o minicik omuzlara yüklerler. dünyaya bile isteye getirmişsek eğer onları o zaman hiç kusura bakmıycaz ve en azından onlar hayatlarını düzene sokana kadar susacağız:)
sakın ''kadınlık gururu'' falan demeyin bana.. heleki anne değilseniz hiç anlayamazsınız bunu. örneklerde vermeyin; sayın ki bu bir iç hesaplaşma:)

canım yazdıklarını saçma buluyorum çocukları bahane atme çünkü siz evlide olsanız ayrıda olsanız kocan oçocukların babası olmaya devam edecek. siz boşandınız diye çocuklara bakma yükümlülüğü ortadan kalkmaz. çocuklara gerekli maddi geliri sağlar.bu
ikincisi aldatmayan erkek yoktur diyerek namuzlu erkekleri karalamana izin vermem. senin yaptığın iftiradır. kendin affetmişsin belliki bahaneler buluyosun. bu senin seçimin saygı duyar herkes ama çocuklar fakir olacak gibi bi sebep saçma kendini düşünmüşsün eski hayatını bırakmak istememişsin. eşinde bunu bildiği için bildiği yolda devam edecektir

:oklava:

çocuklar babasında kalınca neden anneye ihtiyaç duydukarında bulamıycaklar anlayamıyorum seni.boşandınız diye çocukları öncek kim kaparsa onun elindemi kaalcak. annesindede kalır babasında kalır istediği zaman. yuvanı bozmak istememene saygım sonsuz ama bahanelerine inanamıyorum

Back
X