Yorumların tamamını okuyamadım bile midem bulandı. İnsanlar ne kadar sahte ilişkiler kuruyorlar. Evlilik adı altında çünkü buna evlilik denemez.
Biraz önce "Kk da olsun erkek ağzıyla "henüz aldatmayan erkek vardır yapmayanlar da fırsat bulamamıştır" yorumları yapılmasın. Bu tamamen sadakatsiz erkeklerin kendi pisliklerini normalleştirme ergümanıdır.." yazmıştım yorumumda durum korktuğum gibiymiş. Hatta daha feci..
Bu durumu kabullenenler önce kadınlarmış meğer.. Hele bir yorum var ki "sen istersen bir anlık heves olarak kalır kocanı geri kazan" minvaili yazan bir umutsuz vaka.. Teselli desen değil, destek desen değil, gerçek desen hiç değil. Ne tarafından tutarsan tut elinde kalıyor.
Üzüldüm kadınlarımız adına. O yüzden ekonomik ve sosyolojik özgürlük diye bas bas bağırıyoruz. Sonra da biri çıkıyor başka konuda, çalışan kadınları çocuk yapıp başkasına baktırıyor diye yerden yere vuruyor. Bu konuda da "birikimim yok aldattı ama bekliyorum" diyor. Önce "mağdurum tam öyle demek istemedim" diyor destek veren olunca "evet aldatmayan yok hepsi aldatıyor" diyor. İki ucu b.klu değnek..
Bu "hepsi aldatır, aldatmayanlar ya yakalanmamıştır ya da daha teşebbüs etmemiştir" diyenlerin hayatı koca bir yalan üzerine kurulu.
Her çiftin arasında geçen bu diyaloglar eşimle bana da denk geliyor bazen. Eşim tavrımı çok net bilir. "Hayatını saçma bir heyecan için mahvetmek istiyorsan bedelini ödersin biliyorsun" dedim zamanında. Çok şükür karakter yoksunu biriyle evli değilim.
Olur da bir gün buraya böyle bir konu açarsam bilin ki gerçekten eşim beni şoka uğratmıştır. Ama oturup da seyretmem o ayrı.. Yaşamak ayrı, kabullenip susmak ayrı şeydir..