aldattigini itiraf eden koca affedermisiniz

Aldatmanın affı yoktur, bardak değil bu gidip yenisi alınsın.
Evlilik yemini bozulmuş, kalbe başka biri girmiş ve ele haram değmisse affetse bile nikah geçerli mi sizce?
Aldatma vakalarında hemen evlilik dusmelidir davaya gerek kalmadan bence.

'Bir kere aldatan yine aldatır' olayına ben inanmıyorum açıkcası.
Cidden acayip pişmanlık yaşayan,ne bileyim tövbe eden,zinhar bir daha yapmayacak olan burnu çok fena sürten adam yok mu,kesinlikle vardır.
Ama güven gider işte.
O geri gelmez.

Enişte de belki bir daha asla aklından bile geçirmeyecek .
Bilemez kimse.
Ama güven gitti işte.
Onu napıcaz?

Bu büyük bir hata.
Geri dönüşü olmamalı ki kolay kolay kimse uçkur çözmesin başkasına.

Ben olsam affetmezdim. Davayı da açmış yani cesaret etmişken geri dönmesin. Düzelmez.

Boşanma, düzenin bozulması vs bunlar ciddi travmalardır hele bir de böyle bir aldatma öyküsü varsa daha da zor. Bence ablanıza yardımcı olmak istiyorsanız şunu söyleyin: Şuan için affetme ya da affetmeme konusuna yoğunlaşmasın. Çünkü şuan sağlıklı düşünemez ve verdiği kararların arkasında duramayabilir. Bocalama ve çelişkiler yaşayabilir. Bunlar çok insani duygular, bunları eleştirmek yersiz olur. Çünkü o zaman iyice egosu zedelenmiş ve gurursuz gibi hissedecektir. Hepimiz farklı yapıda insanlarız ve hepimizin tepkileri farklı sonuçta.

Öncelikle psikolojik destek alsın, kaygıları biraz azalsın o zaman verdiği kararların arkasında daha sağlam durabilir. Ama öncelikle çeşitli kaygılarını minimum düzeye indirmesi ve bu durumla yüzleşmesi lazım. Boşanmak ya da boşanmamak onun kararı buna kimse bir şey diyemez. Her ne karar verecekse bunu kendisinin inanarak, etki altında kalmadan yapması en önemli nokta. Bunun için de psikolojik destek alıp biraz toparlanması gerekiyor.

Yaprak dökümü, Fikret

Öfkesini diri tutmak, affetmemek için direndi, Tahsin’in pişmanlığına emindi, onun yol arkadaşı olduğunu da.

Affetmek çok yüce, büyük erdem, saygı duyulur.
Ama hiç kolay değil.

Affetmek haydi boşanmayalım tamam, gel eskisi gibi yaşayalım diyip, durmadan sadakatsizliği yüze vurmak, hep onu başkasıyla düşünmek, aldatıldığını unutamamak değil.

Bu yüzden kimse affetmiyor, kimsenin kalbi o kadar güçlü değil.

Eğer pişmanlığını gördüğün halde, sırf can yakmak için yüzüne vuracaksan, hiç girme yola, yıpranırsınız daha fazla.

Ayrılık zor, sevdiğin kocandan ayrılmak, ama affetmek hepsinden zor.

Allah affedicidir, o her hatayı affeder deriz ya
Yüceliğini anlatmak için

Benim gönlüm o kadar yüce değil mesela

Para paylasilir ekmek paylasilir dert paylasilir ama es paylasilmaz..

Aldatmanin benim kitabimda affi yok parasizligini cekerim anasini cekerim sinirini cekerim amma 2. Kadin olmayi cekemem..
Yazarken bile sinirleniyorum..

Ohh hazir yemegi onune geliyordu, kiyafetleri utuleniyordu beyefendiye bir tek hazirlanip cikmasi kalmisti. Simdi bunlari kim yapacak? Bosanmak istemez tabii duzeni bozulacak, nafaka tazminat vs odeyecek...

Eskiden, tek gecelik bir şeyse ve ben bunu dürüstçe eşimden duyarsam affederim diyordum.
Sonra tek bir lafla kocaman aşkı yakabildiğimi fark ettiğimde çok fazla gururlu olduğumu anladım.
Fazla gurur kötü bir şey ve bende fazlasıyla var maalesef. O yüzden Allah büyük konuşturmasın ama affetmezdim.

Yaşanmadan tabi bilinmez hele ki ortada çoçuk varsa ama benim görüşüm bundan sonrası artık şüphe dolu ve mutsuz bir evlilik olur. Bunu yaşayacağıma boşanıp tekrardan başlardım sanırım. Bide iş yerinden biriymiş. Artık gergin işe gittiğinde aklı onda olmaz mı - haklı olarak?! Ben istemezdim, sevdiğinden özür dilememiştir nafaka tazminat vs korkmuştur bence...

Çocuğum için düşüncesi ile yaklaşmayıp affetmemeli.
Çocuklar kavgalı veya sevgisiz ortamda büyüyeceğine daha sakin huzurlu, kaliteli Zaman gecırecegı ebeveyn ile yasaması daha mantıklı geliyor.
Ablanız şimdi affetse 1 hafta sonra enıstenızın şarjı bitse yine 3. Kişi ile görüştüğünü düşünerek o anları tekrar tekrar yasayacak. İnsan unutmuyor.
(Maddi durumlarını bilmediğim için sadece kendi görüşümü bildirdim.)

bir kere yapan bir daha yapar yakalanmasa dava olmasa emin ol pişman olmazdı hiç bulaşmasın bir daha en zoru dava açacak cesaret onu bulmuş kaybetmesin

yaptıgının farkında adam nekadar hayasız nekadar insanlık dan çıktıgının farkında kuyrugu sıkıştırıp sadece çok pişmanın hattı kırdım ama yeniden sanki zor çıkmıyor gibi aptal yerine koymak çok pişmanlıkdır...
merak etmeyin yeni hat yeni numara alıp işine devam eder.
ablanız eve bakmadıgı için açmıştı davayı şimdi bir kadın oldugu ortaya.çıkınca kocamı kaptırmam o o...puya diyip kararsız mı ?
boşanmasada unutamayacak
o kocası iş yerine gelen her kadına zarf atacak kendi gibi olanlarla hayatına bakacak.

affetmemelı tam aksıne nafaka tazmınat ne alabılıyorsa almalı esınden.. aldattı ıse bunun cezasını cekmelı, afetmek ona verılecek en büyük ödüldür...

Uzun süreli, gayet ilişkiye başlamış, belki onu sevdiğini söylemiş, sonra nedense pişman olduğunu söyleyip barışmak isteyen kocamı affedemezdim. Hadi affettim desem yaşananları unutamazdım. Yüzüne baktıkça aklıma gelirdi.

Affetse bile düzelmesi çok zor.

Asla affetmem. Aldatan hep aldatır. Affeden degersizlesir. Ablanız çocuğuna kötü örnek olmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…