aldattım veya aldatıldım diyenler

düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürederim... kafamın karmaşık olduğu noktayı anlatıp rahatlamak istiyorum belki bir çoğunuz yargılayacak, kızacak yada hakkımda kötü düşünüp ön yargıyla karşılayabilirsiniz.. 8 yılık evliyim evlenmeden önce 10 yıl biriyle birlikteliğim oldu zaman zaman ayrılmalar tartışmalar oluyor ama birbirimizi seviyorduk.aradan zaman geçtikce sebebini bilmeden ayrıldık ve ayrılığın üzerine bile gitmedik o hastalandı sonra ayrı kaldığımız süre içinde unutmadık birbirimizi benim okul için şehir dışına gitmek zorunda kaldığım zamanda ailesi tarafından evlendirildi... ailesiyle kültür farklılığı vardı aramızda beni istemiyorlardı evlendiğini duyduğum an yaşayan ölü oldum... arada onu görüyordum ve canım çok yanıyordu sırf onu görmemek için belli bir zaman sonra bende evlendim.. eşimi severek evlenmedim belki onu unutmak için oldu bu evlilik ama ona alıştım insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor evliliğim problemli geçti yeteri kadar ilgi ve alaka yok yada bana öyle geliyor dışarıda vaktini çok geçiriyor hep bir yanım eksik kaldı aradan baya zaman geçtikden sonra bundan 2 yıl önce tesadüfen birbirimizi gördük konuştuk numaralarımızı birbirimize verdik arada konuşmak için çünkü yarım kalan çok şey vardı... oda evli ama mutlu değilim dedi onun evliliğide benim evliliğimde birden oldu konuşacak ozaman yaşanan sorunlara cevap vermemiz gerekti ikimizde anladık onun ailesi tarafından ayrılmak zorunda kalmışdık.. ve dahası ama anladığımız tek şey 18 yıl olmuş unutamamışız birbirimizi hayat bizi başka yerlere savurmuş o benim bende onun ilk aşkıydık onca yıldan sonra onu gördüğümde bile halen kalbim çarpıyor ellerim terliyor arada telefonla konuşuyorduk ama yüzyüze görüştük geçenlerde bu yazdıklarıma lütfen kızmayın yargılamayın ben cesaret edip yazıyorum en azından yazabiliyorum... bu yaşadıklarım sizce yanlış olabilir yorum yazarken lütfen kırıcı olmayalım

kimsenın haddine degıl yargılamak tabi....yanı inanın cok zor bı durum bu....bu saatten sonra skaın ilk adımı siz atmayın.bekleyın eşinden ayrılsın sonra siz ayrılın eşinizle..ama bu süreçte hıcbır sekılde yakınlasmayın kendıızıne ve eşinize saygınız için....

kimsenın haddine degıl yargılamak tabi....yanı inanın cok zor bı durum bu....bu saatten sonra skaın ilk adımı siz atmayın.bekleyın eşinden ayrılsın sonra siz ayrılın eşinizle..ama bu süreçte hıcbır sekılde yakınlasmayın kendıızıne ve eşinize saygınız için....

çok zor bir durum kafam o kadar karışıkki birilerine anlatmasaydım çıldıracak gibi oluyorum...

birini gercekten çok sevmek yadırgancak bişi değil. ama ayrılarak yaptıığınz yanlışlara 2 masum kişiyi de eklemişsisniz...Bu noktada birirlerini seviyor olmanız başkalarına zarar verebilme hakkını vermez size, bu sadece pembe dizilerde olur..

şahşi fikrim, tarafların boşanmayı göze alması.. eğer o da sizin gibi düşünüyorsa zaten sizi sevdiği için bunu düşünecektir...

Ama evliyken 2. bir ilişkiyi sürdürmeyin derim ben... Hem sizi hem diğer tüm bireyleri yıpratacak ,tehlikeli bir süreçtir bence..

umarım kendinize istediğiniz hayatı kurabilirsiniz en temiz şekliyle..

“...yalnızca bir günah vardır, tek bir günah. O da hırsızlıktır. Onun dışındaki bütün günahlar, hırsızlığın bir çeşitlemesidir...”
...
Bir insanı öldürdüğün zaman, bir yaşamı çalmış olursun. Karısının elinden bir kocayı, çocuklarından bir babayı almış olursun. Yalan söylediğinde, birinin gerçeğe ulaşma hakkını çalarsın. Hile yaptığın, birini aldattığın zaman doğruluğu, haklılığı çalmış olursun. Anlıyor musun?”

Bu sözler bir kitaptan alıntıdır... Okuduğum en harika kitaplardan birtanesi ve bu cümle hayatıma doğruluk katan ve hayatıma yön veren bir cümle bir mısra olarak yer almaktadır. Yaşantımda... Aldatmak bir hırsızlık değilmidir... İnsanın sana olan güvenini seninle olan hayallerini umutlarını çalarsın elinden ve o zaman bu cümle en güzel cevap olmalı her ikisinede....

bunları buraya yazman cesaretli olduğun anlamına gelmiyor

aksine sen kendine yandaş arıyorsun vicdanını rahatlatman için birilerinin desteğine ihtiyacın var.

o kadar cesaretliysen durumu kocana anlatsana

çok zor bir durum kafam o kadar karışıkki birilerine anlatmasaydım çıldıracak gibi oluyorum...

sevmeden evlenmen zaten hata olmus.yanı o kişiye yakın olmak ıcın bırı ıle evlenmek çok buyuk bır rısk..ayrıca sizi bu kadar seven kısı nasıl ailesıne karsı koyamadı o da tuhaf....bu saatten sonra çok dogru adımlar atmalısın.....karsında ki kişiye söyle eger ciddi ise gerekenı yapın..eşlerınızı kandırmayın.her ıkı tarafada yazık gercekten.onlarıda düşünmelisiniz.

birini gercekten çok sevmek yadırgancak bişi değil. ama ayrılarak yaptıığınz yanlışlara 2 masum kişiyi de eklemişsisniz...Bu noktada birirlerini seviyor olmanız başkalarına zarar verebilme hakkını vermez size, bu sadece pembe dizilerde olur..

şahşi fikrim, tarafların boşanmayı göze alması.. eğer o da sizin gibi düşünüyorsa zaten sizi sevdiği için bunu düşünecektir...

Ama evliyken 2. bir ilişkiyi sürdürmeyin derim ben... Hem sizi hem diğer tüm bireyleri yıpratacak ,tehlikeli bir süreçtir bence..

umarım kendinize istediğiniz hayatı kurabilirsiniz en temiz şekliyle..

şuan sadece görüşüyoruz daha ilerisi olamaz çünkü ikimizinde hayatında başka birileri var herşeyden önce onları düşünmek zorundayız .. onları kırmaya hakkımız yok kafamın karışık olduğu nokta da bu zaten

seni yadırgamak yagılamak vb yapmak istemiyorum durumu çok masumca anlatmışsınız ama bence masum değil. yanlış yapıyorsun arkadaşım gaflet uykundan uyan. ve o kişiyle alakanı bence bitir. sana diyeceğim bu teselli filan edemem kusura bakma haklısında diyemem başından geçenler kötü tamam ama artık bitmiş ve evlenmişsiniz artık sayfa kapanmış sen onu açarak hem kendine hem başkalarına sadece zarar veririsn. mutlu olmazsın kesinlikle. çocuğun varsa onu düşün ve bu olayı kapat...

bunları buraya yazman cesaretli olduğun anlamına gelmiyor

aksine sen kendine yandaş arıyorsun vicdanını rahatlatman için birilerinin desteğine ihtiyacın var.

o kadar cesaretliysen durumu kocana anlatsana

evt belkide rahatlamam için birilerinin desteğine ihtiyacım vardır....

düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkürederim... kafamın karmaşık olduğu noktayı anlatıp rahatlamak istiyorum belki bir çoğunuz yargılayacak, kızacak yada hakkımda kötü düşünüp ön yargıyla karşılayabilirsiniz.. 8 yılık evliyim evlenmeden önce 10 yıl biriyle birlikteliğim oldu zaman zaman ayrılmalar tartışmalar oluyor ama birbirimizi seviyorduk.aradan zaman geçtikce sebebini bilmeden ayrıldık ve ayrılığın üzerine bile gitmedik o hastalandı sonra ayrı kaldığımız süre içinde unutmadık birbirimizi benim okul için şehir dışına gitmek zorunda kaldığım zamanda ailesi tarafından evlendirildi... ailesiyle kültür farklılığı vardı aramızda beni istemiyorlardı evlendiğini duyduğum an yaşayan ölü oldum... arada onu görüyordum ve canım çok yanıyordu sırf onu görmemek için belli bir zaman sonra bende evlendim.. eşimi severek evlenmedim belki onu unutmak için oldu bu evlilik ama ona alıştım insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor evliliğim problemli geçti yeteri kadar ilgi ve alaka yok yada bana öyle geliyor dışarıda vaktini çok geçiriyor hep bir yanım eksik kaldı aradan baya zaman geçtikden sonra bundan 2 yıl önce tesadüfen birbirimizi gördük konuştuk numaralarımızı birbirimize verdik arada konuşmak için çünkü yarım kalan çok şey vardı... oda evli ama mutlu değilim dedi onun evliliğide benim evliliğimde birden oldu konuşacak ozaman yaşanan sorunlara cevap vermemiz gerekti ikimizde anladık onun ailesi tarafından ayrılmak zorunda kalmışdık.. ve dahası ama anladığımız tek şey 18 yıl olmuş unutamamışız birbirimizi hayat bizi başka yerlere savurmuş o benim bende onun ilk aşkıydık onca yıldan sonra onu gördüğümde bile halen kalbim çarpıyor ellerim terliyor arada telefonla konuşuyorduk ama yüzyüze görüştük geçenlerde bu yazdıklarıma lütfen kızmayın yargılamayın ben cesaret edip yazıyorum en azından yazabiliyorum... bu yaşadıklarım sizce yanlış olabilir yorum yazarken lütfen kırıcı olmayalım

kimseyi yargılamayın , kınamayın kızlar başınıza gelebilir. ben seni çok iyi anlıyorum canım. eşin masum mu değil mi bilmiyorum,görüyorum ki mutlu edememiş seni...eşimle tartışamızda malesef bende eski sevgilimi düşünüyorum,üzülüyorum.bizimde kültürel fark vardı......ama biz onula görüşmüyoruz eşimi onun kadar sevmeye çalışıyorum, seviyorum da,herkes de bizi kıskanır.. malefef ilk aşk başka ve o bir melekti, 70 yıl yaşayacaksam o 3 yıl için iyi ki yaşamışım diyorum........ boşanmak zordur toplumsal baskı filan. en hayırlısı için allaha dua et.çok istiyorsanız ikiniz de boşanma dilekçelerinizi verin,öyle birlikteliğe başlayın.

Allah ım düşmanımın başına vermesin sevmeden evlenmeyi:43: ben sevmeden çıkmaya tiksiniyorum evlenirken ne bilim Allah yardımcınız olsun...

ama bir şekilde iletişimi kesin:20: yoksa kalp ferman dinlemez..kapılır gidersin....ne yapıyorum yha ben diye diye...böyle bir ark.ımın başına geldi:20: mahvetme hayatını mantıklı hareket et...eğer iletişimi kesmezsen geçemezsin önüne....ve onu görmeyecğin yerlerde takıl

seni yadırgamak yagılamak vb yapmak istemiyorum durumu çok masumca anlatmışsınız ama bence masum değil. yanlış yapıyorsun arkadaşım gaflet uykundan uyan. ve o kişiyle alakanı bence bitir. sana diyeceğim bu teselli filan edemem kusura bakma haklısında diyemem başından geçenler kötü tamam ama artık bitmiş ve evlenmişsiniz artık sayfa kapanmış sen onu açarak hem kendine hem başkalarına sadece zarar veririsn. mutlu olmazsın kesinlikle. çocuğun varsa onu düşün ve bu olayı kapat...

Peki öyle yaptığında yaşadığı şey onu tatmin edecek mi? Bu evlilik onu mutlu edicek mi? Gaflet uykusu değil de duygu demek lazım bunlara.. Evlendide öldü mü yani?

kimseyi yargılamayın , kınamayın kızlar başınıza gelebilir. ben seni çok iyi anlıyorum canım. eşin masum mu değil mi bilmiyorum,görüyorum ki mutlu edememiş seni...eşimle tartışamızda malesef bende eski sevgilimi düşünüyorum,üzülüyorum.bizimde kültürel fark vardı......ama biz onula görüşmüyoruz eşimi onun kadar sevmeye çalışıyorum, seviyorum da,herkes de bizi kıskanır.. malefef ilk aşk başka ve o bir melekti, 70 yıl yaşayacaksam o 3 yıl için iyi ki yaşamışım diyorum........ boşanmak zordur toplumsal baskı filan. en hayırlısı için allaha dua et.çok istiyorsanız ikiniz de boşanma dilekçelerinizi verin,öyle birlikteliğe başlayın.

bende eşimi sevmeye çalıştım ama olmadı dışarıdan bakıldığında evliliğime çok mutlu sorunsuz bir evlilik olarak görülüyor ama öyle değil göründüğü gibi olmuyor eşim çok bencil sadece kendini düşünüyor her konuda tahammül edemiyorum arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi seviyor beraberde vakit geçiriyoruz ama mutlu olamıyorum ayrılığı birçok defa düşündüm dedim ya insan alışkanlıklarından zor vazgeçiyor.... bende yaşadıklarımdan pişman değilim yinede onu sevmye devam ettim.

Madem hala aklınız birbirinizde.Ve evliyken eski sevgiliyle yarım kalan şeyleri konuşuyorsan, neden boşanmıyorsunuz?
Boşanın ve evlenin o zaman.Eğer duyulursa neler olur tahmin etmesi zor.:34:

başka birine aşıkken sırf onu unutmak için evlenmen büyük hata ama 8 yıl olmuş artık şu aşamada eski sevgili ile görüşmen çok yanlış
eğer onunla bir gelecek düşünüyorsan ikinizde eşlerinizden boşanın öyle yeni bir ilişkiye başlayın
şu an yaptığınız eşlerinizi aldatmaktır bence :19:

Madem hala aklınız birbirinizde.Ve evliyken eski sevgiliyle yarım kalan şeyleri konuşuyorsan, neden boşanmıyorsunuz?
Boşanın ve evlenin o zaman.Eğer duyulursa neler olur tahmin etmesi zor.:34:

herşey boşanmayla çözülse ama hayatlarımızda başka birileri var duyulursa bende tahmin edemiyorum neler olabileceğini biz mutlu olalım diye başkalarını da üzmek istemiyoruz...

yasadıklarınız yanlıs olabılır ama ben sızı durustlugunuzden dolayı tebrık edıyor ve en yakın zamanda ıcınde bulundugunuz bu karmasayı cozmenizi temenni ederim.
kimse kolay kolay bunları ıtıraf edemezdi.

en korktuğum şeydir...

aldatmaktan veya aldatılmaktan öte,

gönlüme birinin düşmesi veya sevdiğimin gönlüne başkasının düşmesi..

insan nasıl olur bilemiyorum ki...

çocuk var mı?

sizde ve diğer kişide?

hem boşanmak istemiyorsun hem de eski sevigilinle aşk yaşamak istiyorsun

ne güzel dünya

sen taktik almak istiyorsun kocana çaktırmdan nasıl götürürüm bu işi diye

Back
X