aldığım nefes yetmiyo

yprk_89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
427
18
118
36
Ankara
merhaba kızlar başlıkta belirttiğim gibi bi sorunum var. her 2 dakikada bir derin nefes aliyorum ama yinede yetmiyo akciğer kanseri bi akrabamız vardı ondan beter nefes alışverişim zamanında doktora gittim psikolojik dedi ama hayatım yolunda gitmediği için 5 yıldır hala aynı prıblemi yaşıyorum hayat kalitemi acayip düşürüyo bu durum boğulucak gibi oluyorum kanser hastaları gibi sürekli derin nefes alıyorum bu problemi yaşayan ve en önemlisi aşmayı başaran varmı aranızda

bende de olur bazen aldığım nefes yetmez
sanki yarım alıyorum gibi
daha çok bi sorunla durumla karsılasmıssam olur ve geçmek bilmez
ben o durumda genelde esnemeye calısırım
belki bikaç saat ugrasırım bunun için
tam esneyememek ne kadar kötüdür blirsiniz belki
ugras ugras derken en sonunda kocaman bi esnerim nefesim açılır:9:
çözüm yolum bu:16:

bende de olur bazen aldığım nefes yetmez
sanki yarım alıyorum gibi
daha çok bi sorunla durumla karsılasmıssam olur ve geçmek bilmez
ben o durumda genelde esnemeye calısırım
belki bikaç saat ugrasırım bunun için
tam esneyememek ne kadar kötüdür blirsiniz belki
ugras ugras derken en sonunda kocaman bi esnerim nefesim açılır:9:
çözüm yolum bu:16:

ara sıra oluyosa çözüm olabilir bu söylediğin ama bütün günü böyle geçiriyorsan benim gibi kökten bi çözüm şart

bunun için doktora gittin mi.gitmediysen git bir an önce sebebi varsa araştırılsın tedavini ol.ama birşey de çıkmazsa psikolojik olabilir.öyle birşey varsa da psikoloğa gider rahatlarsın inşallah.gerçekten sıkıntılı bir durumdur nefes bu kolay değil

Bana yazın çok oluyor.Nefesi ne kadar çekersem çekeyim boğuluyor gibi hissediyorum.Fakat bizim buralarda çok nem olur o yüzden.
Acaba nemli bi bölgedemisiniz.Karadeniz gibi mesela:26:

Önce bir göğüs hastalıkları uzmanına gitmeni ve solunum fonksiyon testi yaptırmanı öneririm, eğer normal çıkarsa o vakit psikiyatri uzmanına gidersin.

Geçmiş olsun.

zamanında gittim demişsin galiba hayli zaman geçmiş üstünden,belki de o doktor çok titiz değildi ya da sadece kendi branşına göre tahlil etti durumu. bence kökenini araştır çünkü yaşam kalitesini çok etkiliyor. bende de vardı burun kemiğim içten eğriymiş ve burun etlerim kocamanmış meğer. ameliyat oldum çok rahatım şimdi. ihmal etmemelisin sen de.

merhaba kızlar başlıkta belirttiğim gibi bi sorunum var. her 2 dakikada bir derin nefes aliyorum ama yinede yetmiyo akciğer kanseri bi akrabamız vardı ondan beter nefes alışverişim zamanında doktora gittim psikolojik dedi ama hayatım yolunda gitmediği için 5 yıldır hala aynı prıblemi yaşıyorum hayat kalitemi acayip düşürüyo bu durum boğulucak gibi oluyorum kanser hastaları gibi sürekli derin nefes alıyorum bu problemi yaşayan ve en önemlisi aşmayı başaran varmı aranızda

Aynı olayı bende yaşıyordum birkaç yıl önce. Çoğunlukla stresten ama ayrıca alerjik bir reaksiyon olduğunu anladım sonra. kaldığım yurdun yerleri halıfleks kaplıydı. o halılarda çok toz birikir bilirsiniz benim o içinde biriken toz zerreciklerine alerjim varmış meğer. hala şehirler arası otobüslerde olur :40: yaşadığınız ortama dikkat edin bu tarz bir şey olabilir. :31:

Bu durum yıllar once bendede vardı bı cok doktora gıttım her seyı yaptırdım fılan dedem de akcıger kanserı bıde nseee gercekten doktor agzıma bı boru verdı ugle pufleeee nefesım yetmıo gbı gelıo daralıorm bunalıorm

Iste baktı sen gayet saglıklısın merak etme dedı korkma dedı bu psıkolojık uzuldugun bısı varsa bu tıp durumlarda haftada uc gun yarım saat yuru dedı bende ole yaptım hakkkattende oleee

canım sigara içiyormusun ,ben de sigara içtiğim zaman özellikle gece yattığım ve sabah kalkacağım zamanlarda çok kötü oluyorum ,öksürüyorum ve aynen aldığım nefes yetmiyo gibi oluyorum hatta yataktan yere dizimin üstüne indiğim bile oluyo bazen genelde sırtüstü yatıyosam oluyo galiba.Neyseki çok içmiyom artık.

Aynı durun bende de var ciddi boyutta..daha önce panik atak geçirdim en son doktorum bana yaygın anksiyete bozukluğu teshisi koydu.beni üzen kaygılandıran olayların fiziksel bi yansımasıymiş bu olay.bi psikiyatr gorunseniz iyi olur ya da sizi üzen olaylardan uzak durun

Aynı durun bende de var ciddi boyutta..daha önce panik atak geçirdim en son doktorum bana yaygın anksiyete bozukluğu teshisi koydu.beni üzen kaygılandıran olayların fiziksel bi yansımasıymiş bu olay.bi psikiyatr gorunseniz iyi olur ya da sizi üzen olaylardan uzak durun

gögüs e gittim nefes kalp birsürü işlem yapılmdı ama sonuç temiz yani benim olay psikolojik moralim bozulduğunda dahada artıyo çok kötü bişey gerçekten ve doktor uzun yıllar böyle devam ederse ciğerlerinde geri dönüşü olmayan problemlere yol açar demişti bu sorunu yaşayan arkadaşlar bir an önce bu illetten kurtulmaya bakmalıyız ciddi bişey

canım sigara içiyormusun ,ben de sigara içtiğim zaman özellikle gece yattığım ve sabah kalkacağım zamanlarda çok kötü oluyorum ,öksürüyorum ve aynen aldığım nefes yetmiyo gibi oluyorum hatta yataktan yere dizimin üstüne indiğim bile oluyo bazen genelde sırtüstü yatıyosam oluyo galiba.Neyseki çok içmiyom artık.

hayır canım sigara kullanmıyorum benim ki psikolojik tamamen

bende de var bu durum çok kötü birşey.esneyerek ancak nefes alabiliyorsun ve onda da gözümden yaşlar gelircesine esniyordum bazen bütün gün beni rahatsız edecek kadar sürekli oluyorken bazen resmen kriz denircesine nefessiz kalıp fenalaşıyordum. hergün özellikle yazın heran oluyordu.psikiyatrist anksiyete bozukluğu teşhisi koydu.başka rahatsızlığımdan dolayı aldığım ilaç ona da iyi geldi.ama tamamen geçmedi ama hayatımı da etkilemiyor farkına bile varmıyorum bazen.genelde sıkıntıda olduğumda oluyor.

bende de var bu durum çok kötü birşey.esneyerek ancak nefes alabiliyorsun ve onda da gözümden yaşlar gelircesine esniyordum bazen bütün gün beni rahatsız edecek kadar sürekli oluyorken bazen resmen kriz denircesine nefessiz kalıp fenalaşıyordum. hergün özellikle yazın heran oluyordu.psikiyatrist anksiyete bozukluğu teşhisi koydu.başka rahatsızlığımdan dolayı aldığım ilaç ona da iyi geldi.ama tamamen geçmedi ama hayatımı da etkilemiyor farkına bile varmıyorum bazen.genelde sıkıntıda olduğumda oluyor.[/QUOc

bu illetten kutulmanın tek yolu sıkıntısız ve stressiz bi hayat sanırım

bendede olmustur 3-4 gun panık bozukluk dedı ama sımdı rahatladımmm sukur dua oku ve bısı olmuycanı dusun

panik atak belirtisi 5 yıl çok uzun bir süre bu süre zarfında psikolojik destek aldınmı? kanser hastası olan yakının bu paniği tetiklemiş büyük ihtimalle birinci kronik bir sorunun olsa derinde olsa nefes alamazsın sen nefes alıyorsun bunu kendine sık sık tekrar et ve daha yavaş ve düzenli nefes almak için kendine telkinde bulun gevşeme egzersizleri yap ve bir an önce psikolojik destek al

Back
X