Allerjik veya astım benzeri solunum yetersizliği genellikle nefesi içinizde tutup geri verirken daha çok zorlar.
Bahsettiğiniz durum için en doğru adres doktor ve bir sağlık kuruluşu olmalı diyeceğim ama zaten gitmişsiniz.
Günümüzde artık çevresel ve besinsel etkenlerden dolayı, bebekler ve çocuklar da dahil olmak üzere hepimizin hücreleri neredeyse problemli zaten.
Bunun üstüne yaşam koşullarındaki en ufacık bir sıkıntı dahi eklendiğinde ne yazık ki hem içsel hem de fiziksel sağlık sorunlarıyla karşılaşıyoruz.
Kaç yaşındasınız bilemiyorum tabi ki ama genç bir insansınızdır muhtemelen. Buna rağmen oldukça uzun bir süredir, sanırım sizi sıkıntılı şeyler yaşamışsınız veya belki hala yaşıyorusunuzdur.
Durumunuzun psikolojik olduğu teşhisini koyan doktorunuzun veya başka bir doktorun size bir şekilde rahatlatıcı bir tedavi önerisi olmadı mı acaba?
Böyle zamanları hafif de olsa antidepresan bir destek alarak atlatmak daha kolay oluyor gözleyebildiğim kadarıyla.
Göğüs nefesi zaten yorucudur aslında. Diyafram nefesine dönüştürebilirseniz belki onun da faydası olabilir.
Sonuçta bence bir kez daha, konuyla ilgili bir doktordan destek ve yardım almanız en doğru şey gibi geliyor.