Alerjik bebek anneleri help

dygsrl

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2025
2
0
1
35
Merhabalar:) bebeğim 3-4 haftalıkken kıvranımaları başladı bir yeri ağrırcasına. Ama gazını baya bol çıkartıyor. Özellikle gece belli bir saatte 4-6 arası mesela kıvranıp duruyor. Gündüz full uyurdu. Sonra gündüz uykuları çok kısalmaya başladı ve kıvranmaları arttı. Bir de bunu sürekli huysuzlanma ağlama atakları eklendi. Bebeğim sürekli mutsuz gibi. Bir doktor buldum arkadaşlarımın vasıtasıyla. Durumu anlattım . Kakasını görmek istedi. Mukus var alerjik muayeneye getir dedi. Götürdüm. Ağız kenarladında döküntüler de oluşmuştu. Doktor alerjisi var dedi ve bana katı bir diyet yazdı. Diyetin ilk haftası bitti. Henüz bebeğimde bir değişim yok.5 dk belki sessiz sonra ağlanmalar. Hele gece kıvranması çok fena. Çok üzülüyorum. Ne zaman geçecek bh durum

Merhabalar:) bebeğim 3-4 haftalıkken kıvranımaları başladı bir yeri ağrırcasına. Ama gazını baya bol çıkartıyor. Özellikle gece belli bir saatte 4-6 arası mesela kıvranıp duruyor. Gündüz full uyurdu. Sonra gündüz uykuları çok kısalmaya başladı ve kıvranmaları arttı. Bir de bunu sürekli huysuzlanma ağlama atakları eklendi. Bebeğim sürekli mutsuz gibi. Bir doktor buldum arkadaşlarımın vasıtasıyla. Durumu anlattım . Kakasını görmek istedi. Mukus var alerjik muayeneye getir dedi. Götürdüm. Ağız kenarladında döküntüler de oluşmuştu. Doktor alerjisi var dedi ve bana katı bir diyet yazdı. Diyetin ilk haftası bitti. Henüz bebeğimde bir değişim yok.5 dk belki sessiz sonra ağlanmalar. Hele gece kıvranması çok fena. Çok üzülüyorum. Ne zaman geçecek bh durum
Büyüdükçe geçiyor 7 aylik bebeğim hala gaz sancilari var ama egzamasi vardi büyük oranda geçti 1 yasina kadar tamamen geçeceğini düşünüyorum

Bizde kabızlık , aşırı gaz, yüzünde egzama gibi kızarıklık döküntü için bir sürü doktora gittik 3. Ayından itibaren. Benim sütüm yoktu. Çocuk Doktoru bize test vs yapmadan evolvia rp1 adındaki mamayı reçete etti . Süt ürünleri ve laktoz interölansı olan bebekler için üretiliyor.Reçeteli eczanedensatılıyor ve devlet karşılıyor bu mamayı. Ek olarak günlük probiyotik kullanmaya başkadık 1 haftaya toparladı çocuk. Ek gıda zamanı geldi çattı zorlu oldu çoklu besin alerjisi dedi alerji doktoru testler yapıldı bu sefer . ancak süt vs çıkmadı muz çilek patates çıktı az miktarda. Ama ben yoğurt verdim bi kaşık çocuk yine kıvrandı gazdan testte çıkmamasına rağmen.d Dedimki tamam şimdi gelişim önemli ancak bi ömür var önümüzde sakin ol herşeyi unut . Deneye deneye git. 6 aydan sonra rp1 den rp2. Mamasına geçti doktor. Ben 1 ay sadece avokado, kabak,pirinç,havuç, tatlı patates, kıyma verdim.nasıl beslencek bu çocuk diyede triplere girdim instagrmda her türlü ek gıda yiyenleri görünce ama yapcak bişey yok. Şu an 10. ay bitiyor yumurta yoğurt vs herşey yiyor. Acele etmeyin asla çocuğa acı çektirmeye gerek yok. Deneyin baktınız sıkıntı yok verin. Ama rahatsız ediyorsa direk kesin vermeyi.1ay sonra bi daha denersiniz. Gaza gelincede kronikleşti heralde hala masaj yapıyorum karnına anca öyle pırt yapıyo . Ve mamadan sütten sudan sonra vs mutlaka sırtına vurun ağzından çıkarabildiği kadar gaz çıkarsın yoksa bağırsaklara iniyo daha çok gaz yapıyo. Gün içinde eliniz hep karnında olsun onla ilgilenirken iki üç dk ovalayın karnını soldan sağa yuvarlak şekilde sonra kendide çıkarır. Egzamaya gelincede dr alerjiden diyodu ancak hayır kesinlikle dişten dolayı ağzındaki salyadan dolayı o merak etmeyin.cli.ni.k.id egzama pişik karşıtı var oju sürseniz yeter

Eğer alerjisi varsa gerçekten 1 haftada toparlanmaya bilir bizimki süt proteini alerjisi yüzünden önce döküntüler başladı sonra mukuslu kaka sonra mukuslu kanlı ishal oldu diyet yaptım diyet mamaya geçtik 3 aylıkken 3 haftaya yakın sürdü ishalin vs geçmesi şimdi ek gıdada yoğurt çorbası denedim bütün gece kıvrandı yani diyetle vs hemen geçmeyebilir alerjisi de 1 2 yaşa kadar sürebilirmiş

Back
X