Ales sorunu----- çok korkuyorum :/

ogretmenimki

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Aralık 2008
316
108
658
35
İstanbul
haftasonu ales var bilyorsunuz ve ben çok korkuyorum. sorular aşırı uzunmuş ve süre yetmiyormuş.
siz girenler veya girecek olanlar nasıl hazırlandınız
girmeden önce neler yapmak gerekir. şunu söyleyeyim. soruları çözdüm ve kolaylar ve çok kitap okuyan biriyim okumam hızlıdır ama sınav heyecanına yenilmekten korkuyorum.

ve son olarakta mantık soruları için ne düşünüyorsunuz önce onlardan başlamak dahamı mantıklı olur.

Ales soruları aslında hiç zor değildir.
Yanlızca hızlı okuyup kavramak gerekir.
O yüzden bolca soru çözmeniz gerek.Çalışacak çok bişey yok.
Ben olsam sıradan çözerdim.Mantık sorularında takılırsanız çok vakit kaybettirip moralinizi bozabilirsiniz.
Sıradan çözmeye başlayıp,takıldığınız sorularda fazla vakit harcamayın,vakit kalırsa onlara geri dönersiniz.

Ales çok kolay bir sınav. Tek problem süre sıkıntısı, ama senin gibi çok ve hızlı okuyan birinin korkması için hiç bir neden yok. Mantık soruları zaman alır sona bırakmanı tavsiye ederim. Başarılar.

Ben de cok hizli okurum ya ossde herkes dokulurken ben catir cutur bitirmistim ay benim de son baharda ya ales heyecanini anlayabiliyorum

evet evet sorula çok güzel umarı sınav heyecanına yenik düşmem :) haklısınız mantık biraz vakit alır. sanki önce mantığı yaparsam sağlam kafayla daha iyi olablir diye düşünmüştüm. pek siz girdiniz m sınava?

teşekkür ederim evet hakkısınız manıtığı sona bırakmalıyım. peki siz giidiniz mi sınava?

Ben de cok hizli okurum ya ossde herkes dokulurken ben catir cutur bitirmistim ay benim de son baharda ya ales heyecanini anlayabiliyorum

bende bu sene dene amaçlı ygsye girdim 12den önce bırakmıyorlar ben 11.30 da sınavı bitirdim koydum kafayı uyudum :) umarım bu sınavda tam vaktinde bitiririmde erken bitmesi eksik kalsın :)

Yıllar önce 2 kez girmiştim.
En son girdiğimin üzerinden 5 yıl geçti
Ama sorulara genelde göz gezdiririm,aynı şekilde soruluyor hep.

ben de giricem 2. kere
3 sene önce girmiştim geçerliliği yok artık
bu defa hiç çalışmadım
son 3 günde çıkmış sorulardan çözmek niyetindeyim
40 soruya düşürdüler zaten
mantık soruları biraz zaman alıyor.

sözelden gireceğim için sayısalım çok iyi değil.
sözelden 93 almıştım ama bu defa 85'i görebilirsem iyi

sorular çok basit oluyor, çalıştıysanız ve hızlı okuyorsanız korkmayın..

Maşaallah canım ya çok iyi bir puan. İnşallah bu seferde bu şekilde bir puan alırsın. bende hiç çalışmadım sadece mantığa bakacağım.

sorular çok basit oluyor, çalıştıysanız ve hızlı okuyorsanız korkmayın..

çalışmak derken hiç çalışmadım sadece şu bir kaç günde mantık sorularına bakacağım. sanırım tek zorlayacak sorular onlar.

Ales kolay bir sinav.
Emin olmadiginiz sorulari cevaplamayin.
Calismaniz gereken hicbir sey yok.
Sayisaliniz iyi degilse biraz daha ustune dusebilirsiniz ama sozel icin eger okumaniz ve kavramaniz hizliysa sorun olmaz.
Bol bol soru cozseniz kafiydi.
Mantiga gelince tablo cizmek cok ise yariyor.
Her seyi yerine oturtunca geride kalanlar cevap oluyor.
Akademisyenci mi formasyoncu musunuz :)
Kolay gelsin.

Heyecanlanmayin yeter. Ben hazırlanmadan girmistim. Sınavda sürenin yetismeyebilecegini bilmiyordum. Üç soru yetistiremeyince üzülmüstüm. Meğer insanlar daha fazla yetistiremiyormus. Ben bunu bilerek sınava girsem ve panik olsam eminim daha çok soru giderdi. Iyi de bir puan almıştım.

Yetiştirmeme gibi bir ihtimali unutun, bilmezlikten gelin

teşekkür ederim. bence de çalışmaya değer bir şey yok. zaten hızlı okurrum ve kavramamda çok iyidir iyi geçer umarım. şu anda mantığı oturtmaya çalışıyorum iyiki daha önce bakmamışım mantığa şimdi sıcağı sıcağına olayı kkavrayıp sınavda halledeceğim inş :)

her ne kadar akademisyenci olmayı istesemde önce formasyonu alıp atanıp birikim yapmam gerek. malum hayat şartları. ama olsun geç olsunda güç olmasın.

cevabınız için teşekkür ederim. zaten yaparım, ben yetiştiririm modundaydım ama herkes olmaz yetişmez illaki boş kalıcak falan deyince gözüm korkmuştu ama dediğiniz gibi bu baskıyı üstümden atıp ne kadar soğukkanlı olursam okadar iyi olacak sanırım

Ben dikey geçişte iyi bir üniversiteyi kazanıp aleste çuvallayan bi'insanım.
75 almıştım sürem yetmemişti ki benim sözelim çok iyidir
Bi'soruda takılıp kalmıştım ben farkına varmadan süre akıp gitmiş, sonra da paniklemiştim.
Sakın yapamadığın soruda takılıp kalma, sona bırak döner bakarsın yine.
Paragraflar çok uzun oluyo malesef, ders çalışmaktan ziyade bol bol soru çözmek lazım.
Sınavla da bitmiyo iş mülakat var bi'de, Marmara'nın yaptığı abuk mülakattan sonra alese bi'daha girmedim

Ben de ilk defa bu pazar giricem.
Yabancı dilciyim ve sözel cevaplicam.
Korkulacak kadar zor bir sınav değil rahat ol.

en korktuğum şey gelmiş başına. bende bir soru okuyup takılıp kalmaktan korkuyorum ama şöyle. geçen öylesine ygs girdim ve benm içib önemi olmadığından mıdır bilmem, paragrafı okurken bir cümle dikkatimi çekti ve yaşadığım bir olay aklıma gelince durup düşünmeye başladım ne kadarda haklı söylemiş diye :26: çok aptalca değil mi . ama o sınavı erken bitirmiştim nede olsa öylesine olduğu için çokta takmamıştı sınavı

Ben de ilk defa bu pazar giricem.
Yabancı dilciyim ve sözel cevaplicam.
Korkulacak kadar zor bir sınav değil rahat ol.

Allah kolaylık versin sana da, mantık hariç korkulacak bir soru değilmiş gerçektende ama mantıkta yaptıkça eğlenceli geliyor insana netten aleste çıkmış mantık sorularını çözmeye başladım yaptıkça hızlanıyor insan.
akademisyen mi formasyon için mi gireceksin :)

Yuksek lisans icin canim. Sen? Allah sana da kolaylik versin :)

Galaxy Mini 2 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…