Alevi sunni evliliği bana akıl verin lutfen

daha tanışmadan mezhebi sorun yapıyorsan bu iş olmaz bence
sünni bir aile olarak aile yapımı tahmin edersiniz sünni bir aile kızıyım diye belirttiğine göre bu senin için önemli

karşındakini sadece insan olarak görüp insani özelliklerine göre değerlendirmek gerekmez mi?
unutma ki bu dünyaya gelirken ne sen ne de başkaları tercihte bulunmadı.
Hepimiz dünyaya gözlerimizi açtığımızın ailenin, evin etiketlerini taşıyoruz.
alevi, sünni, türk, kürt, laz.... bunların hiçbir önemi yok

Önemli olan senin ne düşündüğün kızımın öğretmeni alevi biriyle evlendi ailesinden kimse gelmedi çok mutlu ama insan olmadıktan sonra ne olduğu önemli değil
Muhakkak insanlık önemli vicdan önemli.ailesi gelmedi mi istemedi yani çok zor ben yapabilir miyim ailemi karşıma alirmıyım bilemiyorum çok zor gerçekten

Bu soruyu soruyorsan olmaz bu iş baştan belli zaten. İnsana insan olduğu için değer verip ona kişiliği için yaklaşmadıktan sonra ne önemi var mezhebin aynı ya da farklı olmasının. Her ailenin yapısı kendine özgü, bunu mezhep olarak genellememek gerekli. Kimi ailesine düşkün eşini umursamaz kimi eşim de eşim der. Kimi inançsızdır kimi dinine çok bağlıdır. Kiminin evinde kadının sözü geçer bazı ailelerin evinde erkek ne derse o olur, kiminde de herkes esittir. Karşındaki insanı ve kendine özgü aile yapısını tanımaya çalışmadan genellemelerden gidiyorsan hiç boşuna uğraşma vakit kaybı ikiniz içinde.

sünni bir aile olarak aile yapımı tahmin edersiniz sünni bir aile kızıyım diye belirttiğine göre bu senin için önemli

karşındakini sadece insan olarak görüp insani özelliklerine göre değerlendirmek gerekmez mi?
Kesinlikle ben de sizin gibi düşünüyorum ama evlilik farklı ben sadece evli olan insanların neler yaşadıklarını ve ailelerinin nasıl karşıladığını sormuştum ve açıkça herkes konuşmaya gelince size gibi konuşuyor ama aile yapılarımız ne yazık ki öyle değil ah

kesinlikle ben de öyle düşünüyorum benim sormak istediğim böyle evlilik yapanların neler yaşadıkları ve ailelerinin ne tepki vrdigiydi.herkes konuşmaya yazmaya gelince size gibi ama genel aile yapılarımız aynı hak vermeniz gerekiyor bana ama keşke dediğiniz gibi olsa hersey herkes

Aleviler iyidir insan olarak ama dini değerlere Önem veriyorsan ileride cocuğunun inanc secimi senin istediğin yönde olmayabilir. Şahsen ben her Irk ve dine mensup insanları asla ötekileştirmem ama evlilik gibi ciddi bir meselede olumlu karar vermem.

Bu soruyu soruyorsan olmaz bu iş baştan belli zaten. İnsana insan olduğu için değer verip ona kişiliği için yaklaşmadıktan sonra ne önemi var mezhebin aynı ya da farklı olmasının. Her ailenin yapısı kendine özgü, bunu mezhep olarak genellememek gerekli. Kimi ailesine düşkün eşini umursamaz kimi eşim de eşim der. Kimi inançsızdır kimi dinine çok bağlıdır. Kiminin evinde kadının sözü geçer bazı ailelerin evinde erkek ne derse o olur, kiminde de herkes esittir. Karşındaki insanı ve kendine özgü aile yapısını tanımaya çalışmadan genellemelerden gidiyorsan hiç boşuna uğraşma vakit kaybı ikiniz içinde.
İnsana insan olarak bakmak tabi ki insan olmamızın gerektirdiği bir olay ama anlatmaya çalıştığım yüzyıllardır gelen ayrım ben çıkarmadim bunu ama olmaz diye birşey de demiyorum ki ben olabilir mutlaka iyisi kötüsü var her ailenin mezhebin ama evlilik farklı olay evliyseniz beni anlarsa niz belki

Aleviler iyidir insan olarak ama dini değerlere Önem veriyorsan ileride cocuğunun inanc secimi senin istediğin yönde olmayabilir. Şahsen ben her Irk ve dine mensup insanları asla ötekileştirmem ama evlilik gibi ciddi bir meselede olumlu karar vermem.
Beni anlayan biri çıktı sonunda ben çocuk açısından bakmamistim tesekkurler

İnsana insan olarak bakmak tabi ki insan olmamızın gerektirdiği bir olay ama anlatmaya çalıştığım yüzyıllardır gelen ayrım ben çıkarmadim bunu ama olmaz diye birşey de demiyorum ki ben olabilir mutlaka iyisi kötüsü var her ailenin mezhebin ama evlilik farklı olay evliyseniz beni anlarsa niz belki
Evliyim ben aleviyim eşim sünni ve bir kere bile kimseye sormadim sünni biriyle evlilik nasıl olur sizce diye. Kendim tanıdım, kendim karar verdim. Eşim için de hiç önemi yoktu sormamisti bile mezhebimi o kadar birbirimize odaklıydı yani. Daha önce de yazdığım gibi mezhebin içinde de her aile farklıdır. Bir aile diğer ailenin aynısı diyemiyorum çünkü benim de garipsedigim şeyler duydum, gordum. Sen onun ailesini tanımaya çalışmalısın ve onun bakış açısını ogrenmelisin. Bu alevi kesin böyledir diye bir genellemesi yok. Teyzem 7 kere hatim indirdi, sürekli namaz kılar, dini toplantılara katılır ama dayımın biri ateist mesela gibi. Anne ve babam alevi ama ikisinin ailelerinin birbiriyle alakası yok en basitinden. Ben ve eşim daha uyumluyuz onlara gore.

canım daha tanışmadan evlilik kuruyorsun kafanda
belki de karakter olarak birbirinize uygun bile değilsiniz
sen eğer bu kişiyle tanışsan ve evlenmek isteseniz hem sen hem karşındaki mutsuz olur

Ben olaya mezhep acisindan degil de kültür farkı açısından bakıyorum.eğer asilamayacak kadar fark yok ise bence sorun olmaz.

Back
X