Alimle sohbet et , alırsın mertebe; cahille sohbet etme, dönersin merkebe !

dusjeli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2011
454
12
98
Muğla
yazıp rahatlamak istedim sadece. arada eşimin iş yerine giderim, eşimle beraber 4 kişi çalışıyorlar. eşim ve bir arkadaşı mühendis, bir sekreter ve birde temizlik işlerine bakan bir kadın var. sekreter olan arkadaşı yıllardır tanıyorum ama temizlik ve çay işlerine bakan bayan bir kaç aydır orda çalışıyor, yaşı da benden 3 yaş büyük, 30 yaşında, evli, 2 çocuğu var. kadın bugün beni sinir etti :47: bugün eşimin yanına uğradım, evde tatlı vardı onu da götürdüm yesinler diye. mutfakta çay hazırlıyordu, ben de tatlıları servise hazırlıyordum. sonra sekreter kız geldi, o bekar, dişciye gitmiş çok beğenmiş çocuğu anlatıyordu bize. çaycı bayan da takıldı işte ayarlasaydın falan diye. kız da dedi yok o bana bakar mı hiç adam dişci üniversite okumuş, ben lise mezunuyum napsın beni falan dedi. ben de dinliyorum sadece. birden çaycı olan ne dese beğenirsiniz, aaaa neden öyle diyorsun bak X bey (eşim) bunu napsın bak evlenmiş dedi benim için :47: ben bi afalladım, sen ne diyorsun sen kim oluyorsun, sen beni tanıyo musun da konuşuyorsun falan dedim. yok ben öyle demek istemedim yani çalışmıyorsun ya ondan öyle söyledim falan dedi. sinirden ne söylediğimi bile tam hatırlamıyorum ama hıncımı alamadım. ben de mühendisim üstelik ama çalışmıyorum, kpss yi bekliyorum. ben bu kadını eşimin her yanına gittiğinde görcem ve sinirlerim ayağa kalkacak yine :47:

Canım bunu mu takıcaksın allah aşkına.. Ama bence götürdüğün ikramlıkları ona söyliceltin o hazırlayıp getirecekti onun işi bu değil mi? Yüz göz olmıcaksınız işte böyle. Çünkü sizin bir agırlıgınız var PATRON KARISISINIZ.

yazıp rahatlamak istedim sadece. arada eşimin iş yerine giderim, eşimle beraber 4 kişi çalışıyorlar. eşim ve bir arkadaşı mühendis, bir sekreter ve birde temizlik işlerine bakan bir kadın var. sekreter olan arkadaşı yıllardır tanıyorum ama temizlik ve çay işlerine bakan bayan bir kaç aydır orda çalışıyor, yaşı da benden 3 yaş büyük, 30 yaşında, evli, 2 çocuğu var. kadın bugün beni sinir etti :47: bugün eşimin yanına uğradım, evde tatlı vardı onu da götürdüm yesinler diye. mutfakta çay hazırlıyordu, ben de tatlıları servise hazırlıyordum. sonra sekreter kız geldi, o bekar, dişciye gitmiş çok beğenmiş çocuğu anlatıyordu bize. çaycı bayan da takıldı işte ayarlasaydın falan diye. kız da dedi yok o bana bakar mı hiç adam dişci üniversite okumuş, ben lise mezunuyum napsın beni falan dedi. ben de dinliyorum sadece. birden çaycı olan ne dese beğenirsiniz, aaaa neden öyle diyorsun bak X bey (eşim) bunu napsın bak evlenmiş dedi benim için :47: ben bi afalladım, sen ne diyorsun sen kim oluyorsun, sen beni tanıyo musun da konuşuyorsun falan dedim. yok ben öyle demek istemedim yani çalışmıyorsun ya ondan öyle söyledim falan dedi. sinirden ne söylediğimi bile tam hatırlamıyorum ama hıncımı alamadım. ben de mühendisim üstelik ama çalışmıyorum, kpss yi bekliyorum. ben bu kadını eşimin her yanına gittiğinde görcem ve sinirlerim ayağa kalkacak yine :47:
ay varya en uyuz olduğum şey kendisi hayatta hiç bişey yapmamış ama karşısındakini eleştiren tipler,bunlara inat daha fazla çalışcaksın gün gelince kapak etceksin :36:

canım sen eve gider görmezsin bizim iş yerinde de var bunun model,nden daha bir patavatsız.

en iyi yöntem bakışlar oluyor bizimkinde.

arada bir de ağzını kapatan haddini bildiren cümle kuruyorum.
kimseyi ezmek istemem, sadece bulunduğu pozisyondan ötürü de yermek istemem
ama bu sadece yaşım ondan küçük diye bana işini dahi yamamak istedi emir verir gibi
bazen yolasım geliyor ama o kadar da muhattap olmaya değmez diyorum.

onun senden kaçması gerekiyor senin ondan değil.
başını dik tut oraya git o seni gördüğünde kaçacak yer arasın.

Canım bunu mu takıcaksın allah aşkına.. Ama bence götürdüğün ikramlıkları ona söyliceltin o hazırlayıp getirecekti onun işi bu değil mi? Yüz göz olmıcaksınız işte böyle. Çünkü sizin bir agırlıgınız var PATRON KARISISINIZ.

zaten ne geliyosa başıma iyi niyetimden geliyo. ben ondan daha 1 çay bile istemiş değilim şimdiye kadar, gittiğimde kendim alırım zahmet olmasın diye. zaten yoruluyo diye düşünürüm. iyilikten maraz doğar diye boşuna dememişler. ben hiç patronunun karısı gibi davranmadım ona, sıcak yaklaştım. demekki böyle olmayacakmış, hakedene hakettiği gibi davranmak gerekiyormuş. anladım ama geç oldu. ah salak kafam. :19:

canım sen eve gider görmezsin bizim iş yerinde de var bunun model,nden daha bir patavatsız.

en iyi yöntem bakışlar oluyor bizimkinde.

arada bir de ağzını kapatan haddini bildiren cümle kuruyorum.
kimseyi ezmek istemem, sadece bulunduğu pozisyondan ötürü de yermek istemem
ama bu sadece yaşım ondan küçük diye bana işini dahi yamamak istedi emir verir gibi
bazen yolasım geliyor ama o kadar da muhattap olmaya değmez diyorum.

onun senden kaçması gerekiyor senin ondan değil.
başını dik tut oraya git o seni gördüğünde kaçacak yer arasın.

haklısın yarın tekrar gidicem, ona orayı dar edicem :36:

Sen deyim yazmışsın başlığa ben de öyle devam edeyim o zaman : hasmın sitemini anlamamak hasma sitemdir :31: yani yapcağın tek şey var o da hiçbirşey yapmamak. Sen sinir olursan ona ya da onu takarsan o daha da kendini değerli hissetcek ve kaale alındıkça mutlu olcaktır. O yok gibi davran hiçbişe dememiş ve dese de önemsiz biri gibi davran birdaha yanına yaklaşamasın. Artı öyle bir insanı fazla önemseme içinde barındırdığı bazı aşağılık komplekslerin dışavurumu olcak elbet. Sıkma canını boşver :49:

Herkes her konuda fikir sahibi zanneder.
Olur olmaz konuşurlar işte böyle.
Sen onun davranışından rahatsız olmuşsun haklısın da.
Sen de ona karşılık verirsen onun yaptığını aynısını yapmış olursun.
O yüzden karşılık vermemek en iyisi.
Sen halinden memnunsan başkaları ne demiş ne dememiş umursama bile.

Back
X