'Alın yazısı' diyen babasını dinlemedi: 'Şikayetçiyim' dedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Seyrantepe'deki metro kazasında kalçasına demir çubuk saplanması sonucu yaralanan Fatih Çoban, dün açıklama yapıp, "Bu Allah'ın yazısı" diyen babasının aksine şikayetçi olacağını söyledi
Sitene Ekle

Seyrantepe'deki metro kazasında yaralanan Fatih Çoban hasta yatağında açıklamalarda bulundu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde tedavi gören Çoban olayı anlattı.

Çoban, “Sabah saat 08.45 sıralarında metroya bindim. Metro 100-200 metre hareket ettikten sonra 'Takur tukur' sesler gelmeye başladı. O anda metronun elektrikleri kesildi. Camdan bir demir profilin içeri girdiğini gördüm. Kendimi kaçırmaya çalıştığım sırada arkamdan bir demir profil daha içeri girdi. Benim arkamdan girip çıkınca ben yere devrildim. Orda kanlar içinde yerde yattım. O ara içeride sirenler çalıyordu. Makinist hemen koşup yanıma geldi. Karşımda bir kadın ile çocuğu vardı. Kadın çığlık atıyordu. Metronun içinde ortalama 40-50 kişi vardı. Ama onlar başka vagondaydı. O vagondan gelen çığlık seslerini de duydum. Metronun içinde tadilat olduğunu ve çok kötü bir yerde kaldığımızı öğrendim. Yaklaşık 20-25 dakika itfaiye ve ambulansın gelmesini beklediğim. O anda lütfen bana yardım edin. Ben dayanamıyorum diye bağırmaya başladım. O arada makinist arkadaş telsizle anons yaptı. Diğer birimlerin hepsini çağırdı. Sağlık ekiplerinin şu anda içeri girmeye çalıştığını söyledi" dedi.

"Şikayetçi olacağım. Bir daha asla metroya binmem"

“VAGON RAYDAN ÇIKMADI"

Çoban, “Tünelin içinde profiller duruyormuş. O iskelede bulunan demirlerin ray hattına düştüğü ve metronun bunu ezmesi - Metronun kenarında olduğu ve çarptığı için- oradaki demirlerden birisi camdan içeri girdi. Vagon raydan çıkmadı. Sallanmaya başladı. Sağa sola çarptık. Böyle şeyler duydum. Camların patladığını duydum. Kendimi yere attım. İki tane demir çubuğu gördüm. Birisi yandan geldi. Birisi benim oturduğum yeri deldi zaten. Eğer ben orada otursaydım, büyük bir ihtimal ben ölmüştüm. Çünkü benim oturduğum yere geldi. Ben onu görünce kaçtım" şeklinde konuştu.

“BUNDAN SONRA İNANIN METROYA BİNMEM"

Çoban, “Bundan sonra inanın bir daha metroya binmem. Bu korkuyu yaşadığım için. Şikayetçiyim. Çünkü yarın bir gün metronun kalabalık olduğu saatte bu olay yaşansaydı. Rahat birkaç kişi ölürdü. Ben hergün sürekli bu metroyu kullanıyorum. Gayrettepe'de çalıştığım için metro tabi daha avantajlı geliyor. İşe gidip gelmemde trafik çok olduğu için mecburen metroyu kullanıyorum. Ben mağdur olduğum için şikayetçi olacağım yani. Tabi incelenecek. Kim kusurlu kim hatalı onlarda göz önüne alınarak. Ben tabi ki şikayetçi olacağım. Hani bazı gazetelerde yazıyor, 'şikayetçi değil' diye. Böyle bir şey yok. Çünkü ben işe gidip gelen bir insanım. Mağdurum “ diye konuştu.

BABA DÜN KONUŞMUŞTU

Gencin babası Şeref Çoban ise dün hastane önünde gazetecilere konuşmuştu. Baba Şeref Çoban “Burada bir amme hizmeti yapılıyor. Millet mağdur olmasın diye açmışlar. Yol bitmeden açmışlar. İnşaatı bitmeden açıyorlar. Bu Allah'ın yazısı. Ne yazılmışsa o gelir başa. Akacak kan damarda durmaz. İhmal varsa herkes cezasını çeker" demişti.

KADİR TOPBAŞ TELEFONLA ARAMIŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın oğluyla ilgilendiğini de söyleyen Çoban,“ Büyükşehir Belediye Başkanımız ilgilenmiş telefon etmiş buraya. Doktorlar, profesörler dahi ameliyatta. Belediye ilgilendi." İfadelerini kullanmış, gazetecilerin “Dava açacak mısınız?" sorusuna ise “Şu an öyle bir düşüncemiz yok." Şeklinde cevap vermişti.

milliyet

Olayla ilgili inceleme yapılacaktır inşaallah, bir ihmal olduğu aşikar, umuyorum bitmediği halde açan kişilerin sorumlu olduğu göz ardı edilmez ve fatura orda çalışan gariban işçilere kesilmez, madem henüz bitmemişti açılmamalıydı, ki Fatih beyin söylediği "Metronun kalabalık olduğu bir saatte olsaydı rahat birkaç kişi ölürdü" sözüne katılmamak mümkün mü? Çok şükür ki metro da az kişi varmış yaralı durumu ucuz atlatmış, Allah muhafaza ya tıklım tıklım olsaydı, insanlar kaçacak yer bulamasıydı

Resmen içim rahatladı şu an,bu olay bu kadar kolay kapanacak diye çok korkmuştum.Kazazedenin babasına da çok kızmıştım,oğlu adına açıklama yaptığı için..Neyse ki beklediğim tepki geldi kazazededen.
Tabi gövdesine demir giren baba değil,onun için konuşmak kolay...
Nasıl bir ülke olduk biz sahiden ya? Üniversitedeyken her Allah'ın günü İzmir'de metroya biniyordum.Düşünüyorum da benim kafamdan bambaşka şeyler geçerken birden metro deli gibi sallanıyor ve kalçama koskocaman demir çubuk giriyor?!
Madem metro tadilatı bitmedi,madem inşaat devam ediyor neden açılıyor o metro? İlla bir kaza mı olması gerekiyor önlem alınması için? 17 Ağustos depreminde de aynı şey oldu,Soma'da da,rezidans'taki asansör kazasında da..Kaza oluyor,sözde önlem alınıyor,olay kapanıyor.
Ne zaman ağızları kapamak için değil de sorumluluk düşüncesiyle önlem alırız,o zaman belki bir şeyler değişir.

Birde ben şu hızlı trenlerden korkuyorum ankara-istanbul arasında gidecek olan bayram günü inşallah insanlar sağ selim seyahat eder ama ben binmezdim,
nasıl oluyor nasıl beceriyorlar mutlaka insan hatasından, kaç kişi sakat kalıyor veya ölüyor , makinistler iyi eğitilmeli ve kullanılan malzemeler 1.sınıf olmalı buda insanların ahlaklı olmasıyla alakalı , satanda alanda Ticari yönden ahlaklı olmalı ,onca can var , ama bunu çiğneyenide hapislerde çürütmeli

Bayılıyorum şu her şeye "alın yazısı" diyen insanlara.
O zaman suç ve ceza diye bir şey olmasın arkadaş, herkes istediğine tecavüz etsin, isteyen istediğini öldürsün sakatlasın falan. Alınyazısı der geçeriz.

Kafa rahat ne güzel ya.

İşte buna iş ahlakı ve insana saygı, değer vermek deniyor. Ama ne yazık ki bizde iş ahlakı olan pek insan yok, üzücü ama gerçek, bizde insanlar yalnızca cebinş doldurma derdinde, kimsenin mağduriyetine kafa yormuyor, insanlara kıymet vermiyorlar.
İş güvenliği yok, işçiye, insana kıymet yok, birtakım yasalar çıkıyor fakat ya yetersiz ya da uygulanmıyor.
Denetleme deseniz hak getire, bizde hep bir kadercilik var, üstün körü birşeyler inşaa edip birşey olmazsa ne ala olursa kaza deyip birkaç kişi yaralanırsa, ölürse gündeme getiriyoruz.

Aldığınız demirin standartı yok, inşaat alanında güvenlik önlemi yok, çalışanın iş güvenliği yok, kimisinde sgk bile yok.

Bu yalnızca yetkililerin suçu mu? Hayır herkesin kabahati, adam bilmem kaç katlı inşaatta çalışıyor, 5.-6. katta hiçbir güvenlik önlemi olmadan çalışıyor, anlık bir sendelemeyle dengesini kaybette ya ölür ya sakat kalır, neden dikkat etmiyorsun diyorsun, atın ölümü arpadan olsun cevabını alıyorsun, hadi o canının kıymetini bilmiyor, iş güvenliği denetimi yapılmıyor, şu mesajı yazarken tvde yine iş güvenliğiyle ilgili kaza haberi seyrettim, bir inşaattan kalas düşmüş adamın kafasınaÇok şükür birşey olmamış, ölebilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…