Alingan bi Aileniz varmi?

Orkide82

Guru
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
444
85
318
Almanya
Arkadaslar,
sizinde herseye alinan bi aileniz varmi?
7 senelik evliyim ailem esim ne derse ne yaparsa aliniyor.Misal Misafir gelirler ugurlarken kapida el öper Allaha ismarladik der az bakar iciri girer.. niye öyle yapiyormusmus hemen mutfaga giriyor vs vs.

Sorun simdi suki cocugumuz var 3 yasinda... Onlar geldimi cocugu istedikleri gibi götüremiyoruz diye veryansin yapiyor halbuki haftada 2 veya 3 kere görüşürüz, ayda 1 yatilida kalir.. gecen bi olay oldu..Dayisi hadi gel seni atlara falan götürücem dedi Babada kizima izin aldinmi babadan dedi.. Abimde izin almasina gerek yok dedi döverim ben Babayi kizamaz sana... bu genelde hep öyle telafüs edilir biz babayi döveriz sana kizarsa.. simdi annem bunu duymus bozuldu biz yabancimiyiz onu yabanciyla gidilmez izin alinir denir aileden olanlara denilmez.. Ama genelde onlarda bana götürelimmi kalsinmi burda demezler hep emrivamileri olur busefer esim bisey dedi izin almali afedersiniz essek başımiyim ben gibisi.. tamam o gün götürmicekti çünkü hastanede kaliyorduk... Kizim öyle bi cocukki herkesle evine gitmek isteyen.

Sizce yanlışmi öyle izin almasi Anneanneyle Dedeyle dayila gitme durumu olduğunda veya yaptigi eşimin?

Bence eşiniz gayet iyi yapmış ben aynı tepkiyi sizden de bekledim çünkü sizin söylemeniz daha iyi olur diye düşünüyorum sizin aileniz sonuçta ve çocuğunuzu siz daha iyi biliyorsunuz gidelim diyince giden veya gitmek isteyen bir çocuk ise kusura bakmayın ama bu çocukların başına ne gelirse nedense hep aileden ve yakın çevreden geliyor eşiniz gayet haklı

Kafalara, hadsizlige gel. Tabiki izin alacaklar. Adam dogru demis. Essek basimi anne-baba. Dovermis falan laflara bak. Esinizin yerinde olsam yikardim orayi. Sakin insanmış.

Konu sahibi eski konularinizda hep aileniz ve annenizle ilgili. Evliliginizi korumaya ne zaman başlamayı düşünüyorsunuz?

Örnek bir konu mesela

Son düzenleme:
Ne demek ya ben Babayi döverim ne münasebet .. o esinizin ve sizin cocugunuz asil burda ne dedeye ne neneye nede dayiya laf düsmez asla .. lafin gelisi bile olsa babadan veya anneden izin alinir bu böyledir kendi kafasina göre cocukla bisey yapamazlar neyin kafasini yasiyorlar acaba ya ... sanki cocugunuzun esinizinde cocugu oldugunu kabul etmiyorlar gibi bi halleri var .. Allah akil fikir versin .. Esiniz az bile söylemis.

Eşiniz haklı tabi. Dayıya bak sen şaka yollada olsa çocuğun psikolojisini ne kadar etkilediğinden bi habersiniz. Lütfen anne olarak size iş düşüyor. Ailem bana kırılmasın gücenmesin diye sessiz kalmayın. Anne ve babadan izin alcak tabiki, tamam yaşı daha küçük fakat ailenizin bu davranışlarıda fazlaca gereksiz. Ben asla kızlarımı göndermiyorum bu devirde kimseye güven olmaz. Gidersek beraber gideriz. Ancak çocuklarla kapıda oynamak isterse babasından izin almasınıda söylerim. Babası sonuçta dimi

Tabikide izin alınacak. Kafalarına estiği gibi çocuğu alıp gidemezler. Ha yabancının zaten izin almasına gerek yok çocuk yabancıyla yollanmayacağına göre. Allah korusun ya bi iş geldi başlarına. Kaza oldu yada düştü bi yerini yardı. Benim zaten aklım kalır. Babayı anneyi döverim laflarınada çok gıcığım. Eşiniz olması gerektiği gibi davranıyo. Aileniz havadan nem kapıyo gibi. Bu arada anne babanın olmadığı yerde çocuğun kalmasınada karşıyım. Ben sevmem zaten bi yerde kalmayıda kişilikle alakalı.

Daha önce de konu açmıştınız, aileniz haksız, haftada 2-3 kez görüştürmeye gerek olmayacak kadar çocuk yetiştirmekten bi haber insanlar.

Kardeşini keza öyle. Ama siz çocukla babayı döverim,anneyi döverim diye iletişim kuran ailenizle ısrarla sık sık görüştürerek ileride ciddi sıkıntı yaşama potansiyeli oluşturuyorsunuz.

Aileniz alıngan değil problemli bence, biraz açık yazdım ama bunu kabul edip ona göre davransanız keşke.

Aynisini kaynananlar sana yapsa? Seni evladinin gözünde değersiz kilsa. Ailenin yaptigi ayip. Kirilirlarsa kirilsinlar. Al karsina anneni abini babani,benim evladimi yetiştirme tarzim bu,sunu sunu yapmanizi istemiyorum, kurallarimi cocugufn düzenini bozmanizi simartmanizi istemiyorum de. Allah korusun esinizin canına tak etse bosansaniz velayeti alsa aileniz ozaman napabilecek. Siz o cizgiyi ailenize çekin . Resmen babayi itibarsizlastiriyolar cocuga karsi. Cocuk babayi takmayacak sonra görüceksiniz
Ne kadar yuz veriyonuz oyle. Erkek tarafi olsa bukadar kirilcaklar diye düşünmezsiniz. Kendi ailenize de dur demeyi bilin bence

eşiniz haklı
ne demek döverim ederim çocuğun kafasındaki baba figürünü yerle bir ediyor ne biçim dayı pardon da
ama sizde de hata var kusura bakmayın
abinize dur diyecek sizsiniz
gerekirse anne babanıza da
benim abim de kide bir kızı alıp çıkacağım deyip duruyor ben de olmaz dedim bensiz bi yere gidemez o dedim
ben izin versem babası kızar birlikte gezeriz istersen dedim bi daha lafını bile edemedi

evet arkadaslae katiliyorum size.. Bu hep böyleydi anneyi döverim babayi hele isimle hitap etmeler hep vardi.. artik dur demeye basladim.. çünkü kizim bisey oldugunda anneanne anneyi veya babayi dover dövecek veya dayi anneyi dövecek diyebilir hale geldi. Veya bana vuruyor... bunlari kestirmeye herzaman kiziyorum bu laf olunca... Tepki su cocukmus ne olacak desek, cocuk çocukluğunu yasatmiyormusum..
Izin alma konusuna gelince kizim orda birden tedirginlesti çünkü oda beklemiyordu o tepkiyi babadan hep sorunsuz giderdi ya ama baba olmadigi zamana denk gelirdi... Hemen babanin gözüne bakarak gitti kucagina baba sonda tamam izin aldin simdi gidebilirsin dedi, hayir gidemezsin demedi... izin almasini öğretti tek... Annem aksamdan beri bozuk belliydi sabah aradim böyle böyle yapmissiniz kari koca ben böyle sey görmedim hayatimda.. hatta o kimki dedi izin alicaz gibi bizde cocuk büyüttük hatta kayinvalideyle falan, cocuk sizin yaninizda tedirgin, gözünüzün icine bakiyor diyor ya Anne babasinin yaninda tedirginmis cocuk böyle bisey olabilirmi? hicte öyle cocukda degil gayet herseyi ifade edebiliyor saygi cerevesi icinde.. yicezmi cocugunu.. bizden zarar gelmez korkma kızım laflari.. sen böyle yaptikca daha ters tepicek ilerde.. babanin daha bir cift lafi var bida görürse seni diyor, babam cok bozulmus bu duruma... Bende cevaben olarak alinacak darilacak bisey yok bunda cok normal izin alicak tabii nevar bunda herseye abartmayin dedim... iyi tamam tamam bisey demiyorum ne halim varsa görmüs

Ne kadar yanlıs cümleler,babayı döveriz ne demek.Her yanlışta şiddete başvurmayı ve babaya saygı duymamayı öğrenecek bilinçaltında.Çok yanlış

Eşiniz haklı bence.
Kardeşim, eşimi çok sever. Anneme beni aratıp “haftasonu gezmeye götürürmüsünüz beni?” diye sorar mesela. Annemin haberi olmasına rağmen annemden izin almasını o şekilde götürebileceğimi söylerim.

Kaldı ki anneyi/babayı döverim lafı için konuşun, öyle şey mi söylenir el kadar çocuğa. Baba otoritesi sarsılır.

Annen müzik actimi müzik pis acilmaz derler... Anne müzik acti diye sikayet ediyor sonra Annem seni döverim bak diyor bana.. bende Anneyi kimse dövemez Anneanne bile dövemez, dövmek güzel bisey degil diyorum ve bunu artik sonlandirmalarini istiyorum, ama hep ayni bisey olsun biz onu döveriz... veya ölmek veyaöldürmek gibi...ben misal sineği kovalim odamizdan evimizden, bizimkiler öldürelim.. ben öyle seyleri yanlış buluyorum erken yasta siddetle tanisiyor..hadi neyse diyelim ona üstüne fazla durmuyorum onun.. ama onlara göre Babanin söz hakki yok, o kim oluyor... cocuk onun gibi gelmiyorki zatenmis, cocuk bizim bizden diyor Annem

Hastaneye yatırın tedavi görsün. Milletin oglu/kızı boyle delilerle uğraşmak zorunda mi?

ve siz güya çok rahatsızsınız bu durumdan
ama haftada 3-4 gün gitmeye devam...
çok enteresanmışsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…