Alınganlık mı ediyorum?

rahell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2013
354
20
28
İstanbul
Bugun kayinvalidem, ben ve eltim alisverise ciktik. Her yasa uygun kiyafet satan bir magazaya girdik. Ben bebek kiyafetlerine bakiyordum ic gecirerek, her gordugum elbiseye dokunuyordum "ayyy ne tatli ya suna bak yenge ne seker" falan diyordum. K.validem bana oyle laflar etti ki aglamaktan gozlerim sisti kalbim paramparca oldu "sen once bi hamile kalabil de ondan sonra bak bebek kiyafeti, kızım 2 sene olacak hala neyi bekliyosunuz doktora falan git belki hastaligin vardir baktir kendine oglum da uzulmesin cocuklari cok sever..." daha neler neler.. hep boyledir ama artik alistim alinganlik etmemeye calisiyorum. Bu biraz agir geldi. Eve geldim esim agladigimi anlayinca sordu ben de anlattim sen alinganlik ediyorsun annem oyle demek istememistir falan filan dedi. beni teselli etmek icin dedi biliyorum ama size anlatmak istedim icimi dokmek istedim biraz...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bildiğin densizlik etmiş :47: Ne yalan söyleyeyim ben de olsam alınırdım ve sinirlenirdim çok. :20:

Yoo hiç de sizin alınganlığınızdan değil.
Doktora git baktır da ne demek , bir sorun yoktur umarım ama varsa bile sizden olduğu ne malum?
Problem oğlunda olamaz mı?
Hiç bir kayınvalide iyi niyetli değildir bu arada :kkk:

Son düzenleme:
Allah korusun kendi oglunda sorun cikarsa nasil konuscak acaba.
Bu bebek konusundaki densiz yersiz cahil laflar beni deli ediyor.
Ins evladinizi saglicakla kucaginiza alirsiniz en kisa zmnda.

Eşinde sorun olma ihtimali yok çünkü onun annesi kayınvaliden, onun çocuğu mükemmel tabii ki sorun sendedir:53:.

Anasından çok eşine gıcık oldum insan "aşkım annem patavatsızlık etmiş kendini üzmeye değer mi üzülme nolur ben konuşurum onunla" falan der.

Nasıl gelinlerseniz hep siz yanlış anlıyosunuz yoksa kaynanalar asla yanlış, kırıcı şeyler söylemezler:19:(ben bekarım o bakımdan:9:)

Keşke içine atacağına şak diye söyleseydin belki oğlunda sıkıntı var anne? diye.

Böyle abuk insanlar da anneyim cennet ayaklarımın altında diyo işte. Hassas konu işte biliyosun ne tartmadan konuşuyosun.

Kendin ağlayacağına lafını söyle karşı tarafın içine otursun yoksa doğurana kadar çok ağlatır seni.

k.validen "madem yaptım neden sıvamıyorum" demiş.. belli ki patavatsız bir kadın, ciddiye bile alma.. öh artık o kadar da değil yani..

😒 kadin kadinin halinden anlamali ama malesef kaynana iste... guzellikle soylese " senin olsun ben alirim sana kizim " dese ama nerde illa laf sokacaklar ... sizde deseydiniz keske " anne sorun bende degil cocuklari seven oglunda " 😒 ne bozulurdu ama :) patavatsiz ! takma canim dunyada cok var onun gibilerden ...

Üzülmen çok normal. Ağır şeyler söylemiş kayınvaliden ama içine atmak yerine konuşsan daha iyi olmaz mı? Kavga et laf sok demiyorum yanlış anlama, alıp karşına iki medeni insan gibi konuşsanız mesela. Çocuk istiyorsunuz da olmuyor mu? Yani buna rağmen mi böyle söyledi kayınvaliden yoksa denemediniz de ortada bişey yokken mi konuştu böyle.

Eşin de muhtemelen seni sakinleştirmek, ortalığı yatıştırmak için öyle söylemiş. Ama o da belki bilmeden densizlik etmiş birazcık.

Biz de şimdilik bebek istemiyoruz. Neler duyuyorum bir bilsen. Geçenlerde saçma sapan bi insandan doktor tavsiyesi bile aldım. Kırmaya çekinmeyeceğim biriydi verdim ağzının payını. İnan kendini üzmeye değmez böyle ufak şeyler için. Gözyaşlarına yazık.

Bugun kayinvalidem, ben ve eltim alisverise ciktik. Her yasa uygun kiyafet satan bir magazaya girdik. Ben bebek kiyafetlerine bakiyordum ic gecirerek, her gordugum elbiseye dokunuyordum "ayyy ne tatli ya suna bak yenge ne seker" falan diyordum. K.validem bana oyle laflar etti ki aglamaktan gozlerim sisti kalbim paramparca oldu "sen once bi hamile kalabil de ondan sonra bak bebek kiyafeti, kızım 2 sene olacak hala neyi bekliyosunuz doktora falan git belki hastaligin vardir baktir kendine oglum da uzulmesin cocuklari cok sever..." daha neler neler.. hep boyledir ama artik alistim alinganlik etmemeye calisiyorum. Bu biraz agir geldi. Eve geldim esim agladigimi anlayinca sordu ben de anlattim sen alinganlik ediyorsun annem oyle demek istememistir falan filan dedi. beni teselli etmek icin dedi biliyorum ama size anlatmak istedim icimi dokmek istedim biraz...

hiçte alınganlık etmemişsin o ezmiş geçmiş resmen. cok sinirleniyorum ya böyle şeylere. belkide oğlu doktora görünmeli.. bu ihtimal neden hiç akıllarına gelmiyor. ayrıca korunuyorda olabilirsiniz, sizin cinsel hayatınızdan ona neymiş acaba kii? bu ayrıntılara dalmak nedense kayınvalidelerin en birinci vazifesi gibi olmuş. belkide sen bebek hasretinden değil o ufacık şeylerin şirinliğinden bakıyorsundur kıyafetlere.
"oğlum da üzülmesin çocukları çok sever.." hahh! sende nefretinden bakıyordun zaten bebek kıyafetlerine.
boşver canım takılma boş konuşmuş kendi cahilliği ortada zaten tek taraflı düşünmesinden.

alınganlık etmemıssın aksıne fazla alttan almıssın o uy..z kayınvalıdenı...
esının cevabıda olabıldıgınce klasık...

Doktora gitte baktir nedir arkadasim ya sorun srnde yani kv koymus teshisi belki oglunda sorun sinir oluyorm dengesiz insanlara

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

tuzu kuru olan bazı insanlar böyle boş konuşmayı çok severler.
kendileri çocuk yapmış-yapabilmiş-sorunsuzdur yaa..

etrafına da bilmeden etmeden pat pat önce yapsana diye diretir.. sonra olmuyor mu diye diretir... kimde kusur var diye ileri geri konuşur..
doktora git diye akıl verir..
sanki o insan doktora gitmeyi akıl edemez, sanki o insan çocuk yapmayı bilemez yaa....!!!

ama işte çocuk yapmış bazı insanların tuzu kuru ve
paldır küldür konuşur..

aldırış etmeyin..
çocuk mevzusu bir yerde Allah'ın takdiridir , bir laf ederken iki kere düşünmek üç kere düşünmek gerekir..
bunu akıl edemeyen insanlar ne kadar üzülmeye değerdir?

bence onlar için üzülmeye değmez..

çocuk istiyor musunuz istemiyor musunuz bilmem..
ama istediğiniz vakitte Rabbim kucağınıza almayı da nasip eder inşallah..

Birdaha alisverise cikmazdim onunla..
Fazlada samimi olmazdim...
Densizlik yapmis..

Tesekkur ederim cevaplariniz icin. Sorun bende arkadaslar o yuzden cok uzuldum ya zaten. Tedavi görücez kismetse. K.validemi alip karsima konusamam cunku oyle bir insan degil malesef ben ona guzellikle anlatsam da anlamaz yok yere oturur aglar esime ya da eltilerime kotuler (onlari da bana kotuluyor bazen) esim tepkisinde hakli bence cunku kadiniz arkadaslar yeri gelince senin annen soyle senin annen boyle diye basina kakariz esim boyle dusundugu icin oyle soyledi. Düsüncesiz,bencil,patavatsiz bunlari diyorum diye kizmasin bana kimse bir kere oturup konussaniz anlarsiniz zaten eminim. Kendisi 70 yasinda bu arada. Yasliliktan da kaynaklaniyor olabilir desem, ananem de 85 yasinda ama asla laf sokmaz kimseyi kirmaz...

kayınvalideniz çok büyük dengesizlik etmiş ama onu boşverinde eşinize üzülün siz böyle bir olayda bile annesine toz kondurmuyorsa yazık etmiş

Kayinvalide densizlik etmis, alinmaniz normal bence.
Ama madem huyu boyle, laf sokan bir tip, o zaman ciddiye almayin.
Var boyle insanlar, laf sokmayi sever, kimin nesini bulursa ordan gider. Boylelerini kaale almayacaksin.

Ben de yetmiş yaşında bir insanın laf sokmasını ciddiye almazdım , eşimin babannesi hamile kaldığım da kulakları duymuyor nasıl büyütecek diye laflar söylemişti,kızamıyorum valla.

eşin annesini korumu cnm
çünki kaynanan resmen patavatsızlık yapmış
çocuk isteyen ama hamile kalamayan insanlar çok hassas olur , yaşadık...
kendini üzme ama onların istediğide odur.
takma

yuh densiz karıı. öyle laf mı olur canım. Hem senin gelininle oğlunun yatak odasındann sana ne. yapar yapmaz sorun var veya yok. öyle laf mı olur canım. alınmakta yerden göğe kadar haklısın. ama kendini üzeceğine bundan sonra sen üz onu. böyle insanlar için ağlamaya değmez.

Artık kansere bile çare buldularda şu sivri dilli kayınvalidelerin çenesini kapatacak birşey bulamadılar.Üzülmekte haklısın ama maalesef bunların geneli böyle.Umursama kendi kendine söylesin dursun :47:

Back
X