Alınganlık ve takıntılaaaarrr

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.849
3.164
133
Evet başlıktan anlaşılacağı gibi aşırı alınganım :( Birisi bana çok basit bir şey söylediği zaman bile anında sinirim bozuluyor üzülüyorum, yok artık ben bu hatayı yaptıysam yaşamamam lazım diye düşünüp duruyorum.
Mesela az önce oda arkadaşım geldi yemek yaptıktan sonra ocağı temizle lütfen bir daha hadi bugün ben yaptım ama vs dedi (normalde yemek yaptıktan sonra temizlerim ama herhalde ocak soğusun diye bekleyerek unutmusum) neden bilmiyorum ama acayip takıldım buna. Utandım, ben böyle bir hatayı nasıl yaparım diye düşündüm.
Ayrıca dun akşam erkek arkadaşımla konuşurken ve biraz tartışırken bana kendim olmadigimdan vs bahsetti ve ilk tanıştığımız zaman beni şimdikinden daha çok sevdiğini söyledi. Elimde değil aklıma hep takılacak acaba artık eskisi gibi sevmiyor mu vs diye :'(
Küçüklükten üniversiteye gelene dek anneannemlerle beraber yaşadık ve anneannem genelde beni eleştirirdi, hatta annem de beni hiç dinlemezdi anneanneme katılırdı ama ne zaman anneannemin eleştirilerini kendi gördü o zaman beni anlamaya başladı.
Haklı değilim ve olmayacağım da sonuçta ortada suç yoksa uyarı da olmaz uyarılıyorsam suçluyumdur, ama bu takıntılar nasıl yenilir?

ama oda arkadaşınız kızmamış terslememiş sadece uyarmış. bu tarz şeylere bu kadar takarsanız hayat size zehir olur.

Erkek arkadaşınız konusunda da kendinizde artık değiştirdiğiniz şeyler varsa "eski halin daha iyiydi" demek istemiş olabilir ama kaba tabiki.

Artık anneannenizle yaşamıyorsunuz,belki eve dönmeyeceksiniz bile. Sizi insanların haksız yere eleştirmesine izin vermeyin gerekirse bununla ilgili kitaplar okuyun,destek alın vs.

Merhaba:

Kendine olan özgüven eksikliği, eleştiriye açık olmaman tamamen problem, senin bunları yenmen için kendin ile barışık olman ve gelebilecek eleştiriye karşı moralini bozmaman gerekiyor. Sonuçta herkes yanlış veya hata yapma potansiyeline sahiptir. Hatalar, doğruları doğurur, kendine fazlası ile güven ve yapmak istediklerini göze batar diye yapmamazlık yapma.

Bir de bende sey problemi var haksız eleştirilere cevap verememe olayı.
Mesela arkadaşımın annesi geldi bir hafta bizde kaldı. Odanın buzdolabında yufka kalmış aaa niye kullanmadınız bunu dedi. Ben de dedim e buzlukta annem sigara böreği sardı bu yüzden yeni bir şey yapmaya gerek duymadık. Annesi dedi e kızartaydınız, dedim nasıl yani. Annesi de e annen yemek yapmayı biliyor demişti senin için ? Dedi. O an mesela hatasız olduğunu bildiğim halde cok alındım ama bir sey diyemedim, sonuçta burası bir ev değil ve ben yine de yapabildiğim her şeyi yapmaya çalışıyorum. Oda arkadasimin anne ama myhappyending yapıyor bir seyler yufka yapmasi yemek yapmayı bilmemesi anlamina gelmiyor ki demesini beklerdim. Hatta tarifler buluyorum internetten ama oda arkadaşım ısrarla annesini arıyor onun dediği yapılıyor falan. Bir sey diyemiyorum. Ama neden böyle, ne zaman bir şey demeyi öğreneceğim merak ediyorum.
Benim rahatsız olduğum sanki hicbir zaman hicbir şey yapmamışım yaptıklarım görülmüyor gibime geliyor. Size de oluyor mu ?

ama oda arkadaşınız kızmamış terslememiş sadece uyarmış. bu tarz şeylere bu kadar takarsanız hayat size zehir olur.

Erkek arkadaşınız konusunda da kendinizde artık değiştirdiğiniz şeyler varsa "eski halin daha iyiydi" demek istemiş olabilir ama kaba tabiki.

Artık anneannenizle yaşamıyorsunuz,belki eve dönmeyeceksiniz bile. Sizi insanların haksız yere eleştirmesine izin vermeyin gerekirse bununla ilgili kitaplar okuyun,destek alın vs.
Oldu bile zaten :( yemin ederim surekli olarak etrafi kontrol eder oldum acaba yanlış yaptığım bir şey var mi kaç kere yurt odasından çıkıp geri geldiğim oluyor kontrol için :(
Erkek arkadaşım ise kendim gibi olmadığımı söylüyor bakın haklı olabilir, kendimi sürekli değiştirmeye çalışıyorum olmadığım gibi gözükmeye çalışıyorum. Ama benim bir kere içime kurt düştü mü.. geçmiş olsundur:cry:

Çocukluğunuzda yaşadıklarınızdan kaynaklı sanırım.
Aşmanız lazım bunu. Böyle devam ederse bir noktadan sonra artık hiçbir şey yapmaz hale gelirsiniz.
Olmadı tedavi alın, psikoterapi mesela. Sizdeki o ruh halini kıracak bir destek lazım.

Hahahahahahaa yazmayiiinn :KK53:
Saka saka tabi yazın eksik olmayın lütfen En Büyük KK
Kız benim annem ben birsey yapmadigim halde beni eleştire eleştire eleştire canımı alıyordu. Bende çok içime kapaniktim. Sonra anneme herkes temizlik hastası dedi. Bende dedim ozaman yanlış olan ben değilim dedim kendimi buldum özgüvenim yerine geldi, yani çok takmamaya basladim. Artık onu öyle kabullendim. O bana pasaklı diyince bende ona senin gibi 24 saat evde olsam bende evi 3 kez siler süpürürüm derdim. Böyle yuvarlanıp gidiyoruz iste :D kimse senden değerli değil. Kız kötü birsey dememiş. Bu herkesi memnun etme baskısını üstünden at yoksa ilerde çok pişman olursun çok kullanırlar seni

Ne yalan söyleyeyim ben biraz tuhaf buldum oda arkadaşını ve annesini. Her yemekten sonra ocağın temizlenmesini beklemek biraz aşırı öğrenci evi için. Çok mu titiz? Toplu yaşanan ortamda herkesin hijyenle ilgili beklentileri farklı oluyor eminim o da senin gözüne takılacak birşeyler yapıyordur ama sen uyarma gereği duymamışsındır. Annesi daha da tuhaf kaldığınız yer ev bile değil sanırım nasıl gelip 1 hafta boyunca kalabiliyor ki? Bizim okulun yurtlarında ilk yerleştirme günü hariç odanın olduğu kata bile sokmazlar velileri. Hadi geldi kaldı diyelim ne saçma beklentileri var senden. Yok annesi yemek yapmayı biliyor demişti? Yok bu malzemeleri neden kullanmadın? Sen o evin hanımı değilsin artan malzemeleri değerlendirmek gibi görevin yok. Yemek konusunda anlaşamıyorsanız, en azından haftanın yarısında kendi istediklerini pişirip yiyemiyorsan da mutfak masraflarını ayırın herkes kendi yemeğini pişirsin.

Ne yalan söyleyeyim ben biraz tuhaf buldum oda arkadaşını ve annesini. Her yemekten sonra ocağın temizlenmesini beklemek biraz aşırı öğrenci evi için. Çok mu titiz? Toplu yaşanan ortamda herkesin hijyenle ilgili beklentileri farklı oluyor eminim o da senin gözüne takılacak birşeyler yapıyordur ama sen uyarma gereği duymamışsındır. Annesi daha da tuhaf kaldığınız yer ev bile değil sanırım nasıl gelip 1 hafta boyunca kalabiliyor ki? Bizim okulun yurtlarında ilk yerleştirme günü hariç odanın olduğu kata bile sokmazlar velileri. Hadi geldi kaldı diyelim ne saçma beklentileri var senden. Yok annesi yemek yapmayı biliyor demişti? Yok bu malzemeleri neden kullanmadın? Sen o evin hanımı değilsin artan malzemeleri değerlendirmek gibi görevin yok. Yemek konusunda anlaşamıyorsanız, en azından haftanın yarısında kendi istediklerini pişirip yiyemiyorsan da mutfak masraflarını ayırın herkes kendi yemeğini pişirsin.
Simdi ben Kibristayim özel bir yurtta kalıyorum. Birinci derece akrabam geldiği taktirde benimle kalabilir ama sure sınırını bilmiyorum. Çok titiz değil ama titiz yine de. Tamam anladım onun evinde böyle olabilirdi ve fakat ben onların düzeni ile yaşamadım. Benim alışkanlıkların doğrularım yanlışlarım farklı. Saygı göstermeniz gerek.
Ya ben zaten elimden geleni yapıyorum ama sanki görülmüyor gibi hissediyorum. Ha tabi göstermek için yapılan işin ne önemi var bu da ayri .

Kız sen taktın bu oda arkadaşınla annesine.Yapma kuzum yapma canım.Kendini yıpratırsın.Törpülemen lazım bu alınganlık ve takıntı huylarını.
Ya haklisiniz ama kolay degil. Disaridan bir arkadasim olsa takmam ve fakat ayni odada kaliyorum dolayisiyla burada olabilecek her sey beni etkileyecek :(

Ama hani bu olay bir örnek. Evde de böyleyim en minik bi eleştiride patlayasim geliyor. Ben buraya gelmeden kisa süre once annemle ayrı eve çıktık orada da böyleydim :/

Sürekli insan ortamın da bulunun.. tiyatro kursuna felan gidin.. konuşa konuşa yenersiniz bu huyunuzu.. tabi ilk başta zorlanacaksınız, iyi, kötü günleriniz olacak.. daha sonra alışırsınız..:KK54:

Sürekli insan ortamın da bulunun.. tiyatro kursuna felan gidin.. konuşa konuşa yenersiniz bu huyunuzu.. tabi ilk başta zorlanacaksınız, iyi, kötü günleriniz olacak.. daha sonra alışırsınız..:KK54:
Ya aslında konu sadece oda arkadaşım değil genel olarak. Eskiden tiyatro kursuna gitmiştim güler misiniz ağlar mısınız ...

Back
X