Alınmamayı, takmamayı nasıl öğrendiniz

denizliligenc1995

Umut dolu insanlarız
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2017
2.026
2.492
83
Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Özellikle sizle şaka bile olsa dalga geçtiklerinde nasıl öğrendiniz alınmamayı

Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Özellikle sizle şaka bile olsa dalga geçtiklerinde nasıl öğrendiniz alınmamayı
Oldum olasi hic sallamam kimseyi. Ne isterlerse soylesinler veya dusunsunler umrumda olmaz. Hatta benimle dalga gecenle ben de dalga gecerim ;) cok zor bir sey degil inanin yapabilirsiniz siz de

Ben de öyleydim ama artik kendimle barışmayı öğrendim. Mesela eşimle aramdaa 30 cm fark var. İlk evlendiğimiz zamanlarda çok lafı geçmişti. Esim uzun ben kısayım diye. Baktım eşim bana bayılıyor ben de kendimi sevmeye başlayınca hic umursamadim.

Birincisi kendini sevmek.

İkincisi de karşıdakini önemsememek. Bana kısa diye laf sokan herkese baktım ve hayatımda hicbir şey ifade etmiyorlar. Ben kimseyi dış görünüşüyle değerlendirmiyorum çünkü kendimi iyi yetiştirdim . Diğerleri böyle degerlendiriyorlarsa ucuz insanlardır diyorum.

Konu benim için bitiyor. Herkes kendi eksikliklerini kapatmak için başkalarına mahna veriyor bunu unutmayın. Alınmayın

erkek arkadaşınızın ailesi arkadaşları, size niye laf ediyor?

Çünkü ben yüksek lisans yapıyorum. Bana zaten iş bulamayacaksın neden okuyorsun, sonra 7 kilo verdim bana kilo al diyorlar bu ne böyle kuru birşey oldum diyorlar. Onlar bana süslü olmama da böyle konularda karışıyorlar. Ben çok seviyorum süslenmeyi, makyajı. Ona da şakaya karışık eleştiriyorlar

Sana ne sen kendi işine bak diyorum.
Sonra da cadı oluyorum.
Seviyesi düşükse aynı onun gibi ona laf söylüyorum,bir dakika hanımefendi çizgimden çıkıyorum :D
Sonra kafam rahat.
Elalemin saçmalığına onlar gibi cevap veririm yoksa anlamıyor zekası kıtlar.
Susunca her zaman yapma hakları olduğunu sanıyorlar.

Çünkü ben yüksek lisans yapıyorum. Bana zaten iş bulamayacaksın neden okuyorsun, sonra 7 kilo verdim bana kilo al diyorlar bu ne böyle kuru birşey oldum diyorlar. Onlar bana süslü olmama da böyle konularda karışıyorlar. Ben çok seviyorum süslenmeyi, makyajı. Ona da şakaya karışık eleştiriyorlar
ya çok densiz insanlar.. ya da sizi sessiz buldular..
yanlışınız ne biliyor musunuz?
erkek arkadaşınızın ailesiyle görüşmek...
çok gereksiz..
evlenirseniz bir ömür görüşeceksiniz zaten..

Mesela iş bulamayacaksın demelerine gülüp geçerim alttan yumuşaktan laf sokar neye göre kime göre diye sorarım.
Zayıflık konusunda banada biraz kilo al kuru kemil kaldın demişlerdi.
Bende ben öyleyim nasıl mutlu isem o şekilde kalmayı tercih ediyorum,derim noktalarım.

Kendimle barışık olarak. Kiloluysam kiloluyum derim. Kısaysam kısayım. Bir şeyi başaramazsın demelerinden daha mutlu olurum. Daha da hırslandırır beni. Ay onları takıp üzülecek kadar ne vaktim var ne de kıymetleri var.

İşin içinde kıskançlık olabilir neden bu açıdan bakmıyorsun?

Hadsiz insanlar ne yazık ki varlar.. kimse kusursuz değil der geçerim. İş olayı kısmet işi nasıl bu kadar emin olabiliyolar o da ayrı bir saçmalık

ya çok densiz insanlar.. ya da sizi sessiz buldular..
yanlışınız ne biliyor musunuz?
erkek arkadaşınızın ailesiyle görüşmek...
çok gereksiz..
evlenirseniz bir ömür görüşeceksiniz zaten..

Babamlar iş ortağı. Babamla babası sürekli beraberler. Bizim görüşme zaten hep bu iş yerinde babama gitsem babası da orada. Mesela iftar veriliyor, elemanlara yemekler veriliyor o yüzden birlikteyiz

Şaka ve espri ayrıdır fesatlık düşünerek laf söyleme ayrıdır. Bunu anlarsınız zaten ona göre bi tepki verirsiniz. Bide size şaka yapabilecek samimiyetteki kişiler zaten yakınınızdır kırıcı bir konu değilse alınmazsınız zaten.
Ben önceden çok sakin sessiz biriydim ezile ezile öğrendim galiba. Şimdi beni kırmaktan çekinmeyeni ben de cevabını yapıştırıyorum. Ya da baktım benim yumuşak tarafımı kullanmaya başlıyor hemen set çekiyorum.
Bir de karşınızdakini gözünüzde fazla büyütmeyin kendinizin değerli olduğunuzu düşünün ve başkaları için üzülmeyi bırakın derim.
o onu demiş bu bunu demiş bırakın
hayattan zevk almaya bakın

Back
X