• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alınmamayı, takmamayı nasıl öğrendiniz

Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Özellikle sizle şaka bile olsa dalga geçtiklerinde nasıl öğrendiniz alınmamayı
öğrenemedim
çok gururlu ve ince fikirliyim

Kimseye saygısızlık yapmam ama bana saygısızlık yapılmasına da izin vermem. :duduk: Şöyle ki; kayınvalidem benim yaptığım yemekleri kendisinin daha iyi yaptığını söyledi. İsten gelerek yaptığım bir yemekten sonra kayinvalidemin aklina uyan kayinpederim " insanoğlu kuru ekmeklede doyuyor işte" dedi ve bana eline saglik bile demediler :KK20:.Yaklasik 3 senedir yanlarına gittiğimde yemek yapmıyorum,bana geldikleri gün dahil yemegi disardan söylüyorum ve ya dışarı çıkıyoruz.:KK73:

Çünkü ben yüksek lisans yapıyorum. Bana zaten iş bulamayacaksın neden okuyorsun, sonra 7 kilo verdim bana kilo al diyorlar bu ne böyle kuru birşey oldum diyorlar. Onlar bana süslü olmama da böyle konularda karışıyorlar. Ben çok seviyorum süslenmeyi, makyajı. Ona da şakaya karışık eleştiriyorlar

Mesela bu konularda;

Okumanin sadece is bulmak ve para kazanmak icin oldugunu saniyorlar diye ben onlara acidigimi soylerim. Allahtan kendilerine biraz vizyon dilerim

Bunun disinda kime ne benim kilomdan susumden? Kendileri sadeligi sevebilirler ve sade olabilirler. Ama benden onlara ne? Yine onlara acirim. Hayatlari pek bos ki benden baska kafa yoracak seyleri yok.

Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Kendimi üzmeyi sevmiyorum.Kimsenin ne dediği umrumda olmuyor,üzerlerse cevabını veririm.Kendini sever ve değer verirsen karşındakilerde sana değer verir.Vermiyorlarsa ya kıskançtırlar,ya da elektriğiniz tutmamıştır

Çünkü ben yüksek lisans yapıyorum. Bana zaten iş bulamayacaksın neden okuyorsun, sonra 7 kilo verdim bana kilo al diyorlar bu ne böyle kuru birşey oldum diyorlar. Onlar bana süslü olmama da böyle konularda karışıyorlar. Ben çok seviyorum süslenmeyi, makyajı. Ona da şakaya karışık eleştiriyorlar
Ben boyle seviyorum siz sevmiyorsaniz yapmayin..deyip konuyu kapatacaksin.

Alinacak birsey yok.

Cok zayifsin diyenlere.

Valla haklisin millet benim.gibi olabilmek icin midesini aldiriyor ben cok sansliyim de mi? Diyceksin mesela.

Is bulamazsin diyenlere.ben sansliyim donanimliyim bulurum sen beni dusunme..diyeceksin mesela.

Boyle boyle susacak insanlar

ayni sekilde karsilik vererek , ben bozulacagima onlar bozulsun
bu arada cok yakin ailem yani babam kardesim haric kimse benimle oyle konusamaz

Kişisel gelişim kitapları okuyup kendime güvenimi kazanarak...

sadece sevdiklerime, değer verdiklerime alınırım, kırılırım. gerisi naparsa yapsın umurumda olmaz. tepki bile vermem. hiçbişi olmamış gibi davranırım. benim için bi değeri yok ki niye tavır yapayım

Canım ben bir ara 34 bedendim, zorlasan 32 öyle zayıftım. Iyyy ne zayıfsın diyen de vardı bayılan da. Şimdi de 36 bedenim, bazen 38 bile, gene aynı. Hiççç umrumda değil. Şimdi kendime güvenim tam ama. Bir şey söyleyen olursa ağzının payının verir sustururum. Senin özgüveninin farkında olursalar tek bir laf edemezler bize. Özgüvenini kazanmalısın acilen.

Bende de var aynısı ya. Kilo alırım babam kızar üniversiteye yolladığı zaman bile kilo alacaksın diye korktuk der zayıflarım babaannem ağlamaklı der ki aç kalma oralarda. Bazıları ne yapsak beğenmiyor yapacak bir şey yok. Kimseye kendini beğendiremen arkadaş

Sadece saka anlaminda biri birsey soylerse bende gulerim. O konuda kendimle barisigim.
Ama igneleyeci ve saka altinda kaka yapmaya calisan olursa karsiligini alir.

Konu sahibi denizliliysen normal :KK16:Sözüm meclisten dışarı denizlililer öyle oluyor sürekli laf sokarlar, espriyle karışık ima ederler, çok gıcıklar dedikodu desen hat safhada... annem denizlili ordan biliyorum sülalede bir tane insan normal değil. Bende hiç biriyle görüşmüyorum merhaba merhaba ötesi yok. Ha tabi başka yerde böyle insanlar yok mu var tabiiki bunu sadece memlekete indirgeyemeyiz ama benim izlenimim bu yönde. Sende fazla muhattap olma eğer sürekli görüşmek zorundaysan o kişilerle mesafeli dur yaptıklarına dediklerine gülme. Buna rağmen anlamayıp hala devam ederlerse bir kere cevabını ver ondan sonra görüşme. Sen üzüleceğine onlar üzülsün canım

En iyisi susmamak canım sustukça kafaya takarsınız.Çatır çatır cevap verin.

Siz çok yüz vermişsiniz. Tersinizi gösterme vakti gelmiş. Çok yumuşak yüzlü, sessiz insanların üstüne gitmeyi seviyor millet. :KK11:

Cevap verirsen sinir olmazsin. Ufak tefek mevzularda, takilmalarda filan laf sokma olayina girmeyi pek istemiyordum aile icinde mesela ama esimin bi yakini var...

Adam 9 aylik hamile gibi göbegine, evde 90 kilo karisina bakmadan benim 48 kilo ( boyuma göre ideal olan kilo bu) halime laf ede ede bir hal olmustu. Sonunda bir bozdum cevapta veremedi, bir daha agzini acamadi. Tavsiyem kirici olun bazen :) Meydani boş birakmayin.

Valla öyle bir an geliyor ki bi iltifata küfrediyorum. An geliyor moralımı bozmak isteyenin moralini bozuyorum

Bizde sonuçta herkesi çok sevmiyoruz,içten içe gıcık olduğumuz insanlar var.her zaman herşeye herkese iyi niyetli yaklaşamayabiliyoruz da.biz nasılsak karşımızdakilerde öyle.onlarda insan ve bizi sevmek zorunda değiller. Bizim gıcık olduklarımızın hayatında biz bir hiçiz onlara faydamızda yok zararımızda.bize gıcık olanların hayatında da aslında bizim bi değerimiz yok,bizimde onlarda olmamalı bu kadar basit. Çok sıkıntı ediyorsanız da inceden inceden giydirin sizde gitsin biraz çekinsinler sizden

İnsanları dikkate almayarak alınmamyı öğrenirsiniz. Hele ki size hakaret eden veya sizi üzecek birşey söyleyen kişileri.
Gönül koymayın her lafa. Alıngan birisiniz belli ki,takmayın bu kadar kafanıza. Zaten sizin üzen kelimeler kullanan kişilerle görüşmeyi kesmelisiniz bence.

Back
X