• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alınmamayı, takmamayı nasıl öğrendiniz

Bende boyleyim ama asil sıkıntım cevap verebilecek potansiyel varken o an bozulsam da gulup geciyorum sonra neden su cevabi vermedim neden sustum diye kendimi yiyorum ve tabii soguma durumu oluyor ama bir sure sonra unutuyorum saf miyim neyim:işsiz:

İşin içinde kıskançlık olabilir neden bu açıdan bakmıyorsun?

O da olabilir. Annem her seferinde kendinle barışık ol takma diyor. İstersen pijama giy git kendini seviyorsan takma diyor. Ben kendimle barışık olmaya çalışıyorum. Onu öğrensem başka birşey istemiyorum

Siz kendinizi eksik görürseniz etkilenirsiniz söylediklerinden.öncelikle kendinizi sevmeyi öğrenin.fiziki olarak bişey derlerse Allah beni böyle yaratmış,beğenen böyle beğenmiş diyorum.is konusunda aynı laf bana da geliyor,gicikligına diyorum ki kocayı boşuna almadım o bana bakar.buna benzer birçok örnek.bişey söylediklerinde siz de şaka ile karışık cevap verin.bir süre sonra susarlar

Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
Özellikle sizle şaka bile olsa dalga geçtiklerinde nasıl öğrendiniz alınmamayı
insanlarla dalga gecmek kolay değildir ve çok az insan bunu yapar ama şöyle denilebilir biraz dikkat etsen zayıflık daha çok yakışacak, bu turden cumleler dalga ya da laf sokma değildir bir fikirdir ve alınmamalısınız

şimdi kişisel algılanacak ve tepki gösterilecek şey var,
gülünüp geçilecek şey var.

dalga geçiyorlar deyince farklı bir mesele de olabilir.

çocuğum mesela bazı komşular annenler senin eğitim yemek gezme masrafını hissettikleri için çocuk yapmamışlardır
insanlarla dalga gecmek kolay değildir ve çok az insan bunu yapar ama şöyle denilebilir biraz dikkat etsen zayıflık daha çok yakışacak, bu turden cumleler dalga ya da laf sokma değildir bir fikirdir ve alınmamalısınız

7 kilo verdim yüzüm küçüldü bir değiştim hemen ay bu ne eskiye dön kız dediğin böyle olmaz. Hiç beğenmedik, hiç güzel olmamışsın zayıflayınca dedikleri için bende içten takıyorum. Sonra onlara kaşımla gözümle soğuk oluyorum

çocuğum mesela bazı komşular annenler senin eğitim yemek gezme masrafını hissettikleri için çocuk yapmamışlardır
diyenler oluyor.

7 kilo verdim yüzüm küçüldü bir değiştim hemen ay bu ne eskiye dön kız dediğin böyle olmaz. Hiç beğenmedik, hiç güzel olmamışsın zayıflayınca dedikleri için bende içten takıyorum. Sonra onlara kaşımla gözümle soğuk oluyorum

O da olabilir. Annem her seferinde kendinle barışık ol takma diyor. İstersen pijama giy git kendini seviyorsan takma diyor. Ben kendimle barışık olmaya çalışıyorum. Onu öğrensem başka birşey istemiyorum
arnir arnir çok güzel yazmış sana nasıl söyleniyor bu önemli sen mi alıngansın yoksa onlar mı fazla alaycı?

752C8A5E-94CF-4B8D-9FB0-23E3380C4E10.webp

Konfüçyüs yanılmış olamaz :cool:

Hep aynı insanlara kırılıyorsanız demek ki üsluplarında bir yanlışlık var. Dalga geçmek başka şey takılmak başka şey. Kimsenin görünüşüyle, seçimleriyle, hisleriyle vs. alay edilmez. Bunu yapıyorlarsa soğumanız normal. İnsan hissediyor zaten alaycı mı, aşağılayıcı mı iyi niyetli mi karşıdaki.

Eğer alıngan biri olduğunuzu düşünüyorsanız da tam anlamıyla geçecek bir şey değil bence bu. Kendinizle barışık olduğunuz sürece törpülenebilen bir özellik. Hayatınızda fazla anlam ifade etmeyen insanları takmamayı zamanla öğrenirsiniz, henüz gençsiniz.

alınmak yerine bu konuda ben ne hissediyorum kendimi begeniyr muyum diye dusunurum cevap evet ise sorun yok , ayrıca sen ciddiye aldıkça iyice abartabilirler bu cumlelere karşılık sen cevap vermeyi ögrenirsen susarlar .ben hiç öyle dusunmıyorum şimdilik böyleyim sonra nasıl olsa kilo alınıyor deyip geçiştirmek ne dogrusu.çocukları rencide edenleri zaten anlamam ana babalarıyla sorunları çocuktan çıkaran geri zekalı mahluklar oldugunıu dusunmen seni rahatlatmalı

Bu konuda yapabileceğin tek şey hmm peki öyle mi deyip gülmek
Ama zamanı gelince sende ona aynısını yapmak
O zaman acayip tepkiler veriyorlar insanlar
Yoksa küserek darılarak kızarak ağlayarak tepki verirsen ayy canım ne alıngansın derler sen suçlu kompleksli ve sorunlu olursun
Misal veriyorum
Benim bir arkadasım vardı kiloluydu.kilo verdi güzelleşti kendine bakmaya başladı ok çok güzel .ben o ara biraz kilo aldım normalde zatıftım bana demediğini bırakmadı .sürekli kilom konusunda konuşuyor.sürekli aşağılıyor güya espri yapıyor.
Baktım olmuyor kendime çeki düzen verdim .
Yani biraz da motive ediyor bu tip şeyler insanı
O yüzden eleştiriye açık olmak gerek
Ama uslup işte alay eder gibi değil de kızım dikkat et bak almış başını gidiyorsun dese başımın üstünde yeri var yani
Öyle diyenlerde oldu onlara hiç alınmadım
Ama sürekli kiloma vucuduma ne bileyim sevgililerime özel hayatıma laf sokmaları falan hoş değil
Bende karar aldım biraz daha gizli yaşıyorum özelimi
Böyle yap sende
Çok fırsat verme insanlara gül geç eğlen ama çok açık verme bence

Ben alıngan birisiyim ve en sevdiklerime karşı bile olsa soğuyabilirim. Sizler eşiniz, komşunuz, aileniz, eşinizin akrabaları, kayınvalideniz, kayınpederiniz,kendi çevrenizdekiler, iş arkadaşlarınız sizin kilonuza, görünüşünüze, yemeklerinize, davranışlarınıza, kıyafetlerinize, herhangi bir şeyinize laf edince, dalga geçince nasıl takmamayı beceriyorsunuz. Erkek arkadaşımla gezerken birileri(ailesi, arkadaşları) bana laf edince sinir oluyorum susuyorum sonra soğuk davranıyorum. Bana önerebileceğiniz fikirlerinizi bekliyorum.
benle şaka yoluyla bile olsa dalga geçemezler çok fena bozarım tabi ben de kimseyle dalga geçmem
her dediklerine alındığınızı düşünüyorsanız da karşınızdakilere gereğinden fazla önem veriyorsunuz demektir.

Şöyle, insanlar her türlü konuşur bunu bi kere anla. Güzele de çirkine de konuşur. Kiloluya ayı der, zayıfa çiroz der der de der. Sebebe ihtiyaçları yok. Sen kendin ol, kusur bulana cevap ver. Eğer birisi benim fiziksel görünümümle ilgili bir şey söylerse ağzıma geleni sayarım. Sen de aynısını yap. Aklına o an hiç bir şey gelmiyorsa ne kadar kabasın? Bu yaşa iyi gelmişsin de ve git. Bir süre sonra işe yarıyor.

Duruma göre değişir ki, yani belli tiplerin zaten iletişim biçimi budur, onları sallamazsınız, (biraz ağır olacak ama)yeri gelir insan yerine koymazsınız. Bana lafı işleyen kişiler bellidir, onun haricinde kimin ne dediği umurumda olmaz. Sizin de olmasın, zaten birinin fiziksel özellikleriyle eğlenerek espri yaptıklarını/laf soktuklarını zannedenlere "Aklı benle diyalog için yeterli değil bunun" gözüyle bakıyorum direkt.

Benim anneannem dışında kimse böyle bir şeye yeltenemiyor .
O da yeltenince bozup atiyorum .
Sen soğuyunca ya da üzülünce kimsenin umrunda olmuyor emin ol .
O anda vereceksin cevabını ve yürüyüp gideceksin.
Her şeyi kafana tak tak nereye kadar..
Biraz amaaaaaaann demek lazım

Back
X