Geçmiş olsun diycem canım çünkü psikolojik sıkıntılarının oldugunu hissettim ..yani ya bi yardım al koca istanbul allahın izniyle derdine çare bulursun yada sakarya da ki üniv. geç ailene kavuş vs..zaten arkadaş vs pek iyi değil diyosun varsın kampüsüde olmasın ..ailene neden bu kadar üzülüp kafaya takıyosunki onlar senle gurur duyuyordur bence sizin gelgit halinizi gördükçe onlar fenalaşıyordur..ben kesinlikle psikolojik destke almanızdan yanayım sonra arkadaş edinmeye çalışın bunun yolu bu yalnızlık allaha mahsustur bu kadar kapamayın kendinizi
sevgiyle kalın
canım benim bu yaşadıkların gayet normal ve olması beklenen şeyler tek değilsin bunu bil yeter senin gibi bir sürü insan var bunları düşün ve bu durumun sadece bi dönem olduğunu düşünüp kendini rahatlat ilk defa ailenden ve memleketten uzak kalıyosun alışırsın merak etme öğretmenlik okuyosun senin ataman çıktığında yine ailenden uzak olacaksın alışman lazım mesela ben yeni taşındım daha önce aileme çok yakındım sadece 20 km uzağa gittim evimde çok güzel ama senin gibi sürekli ağlıyorum sıkılıyorum ve kendime şunu söyledim artık alışmam lazım ailemiz sürekli bizimle olamaz artık kocaman bi kızsın ve annesin dedim ve yeni komşularla tanıştım günümü zevkli geçirmeye baktım sen de böyle yap arkadaşlıklar kurmaya bak gez biraz rahatla en önemlisi baban kalp hastasıymış onu üzme lütfen allah korusun ona bişey olsa bu vicdanla yaşayamazsın kendine biraz zaman ver herşey yoluna girecek merak etme unutma tek değilsin ve bu geçici bi dönem...
bir yıl sonra bence bu haline güleceksin.ailenden uzak olmak çok zordur tabi ama hayata atılıyorsun artık.üniversitenin aktivitelerine katıl yeni arkadaşlar edin.kafanı dağıtmaya çalış.hep aynı modda gitme.ne bileyim arkadaşlarında bi sinemaya gitmen bile kafanı dağıtmaya yeter.olmadı git ünv. kütüphanesine ohh mis
Ben de alışmak bir şeyler yapmak istiyorum ama sinemaya gittim arkadaşlarla gezdik dolaştım ama içimdeki burukluk gitmiyor .. Üniversite hayatımın böyle gitmesini istemiyorum. Ne aralık bulursam koşa koşa evime gidiyorum. Elimde sürekli takvim ne zaman boşluk olur onu kolluyorum gün sayıyorum asker gibi yani. Maddi yönden de zora sokmak istemiyorum gel git yol parası. Annem ben üniye gidiyorum diye bir yere işe başladı bulaşık yıkıyor onca yükü kaldırıyor sırf ben okuyayım diye. Ben bunların karşılığını verememekten korkuyorum.
anladım ailen bence de haklı ortada bi başarın var bunu görmezden gelip pes etmen yazık olur emeklerine..biraz sabırlı olmalısın arkadaş edinmeye onların yaptıkları bişilere katılmanı kafanı dağıtmanı öneririm..vicdan yapacak bişi yok gençsin en güzel yaşlar hele de üniversite okuyosun biraz eğlenmeye biraz sosyalleşmeye hakkın var ..ailenide istediğin zaman görürsün ama ürkek bi kuş gibi onlar odaklı yaşamamlısın ailen haklı bigün temelli çıkıcaksın o evden bu bişilerin sonu değil yepyeni genç bi hayat olan senin hayatının başlangıcı sevip sevilecek yuva kuracak yada kariyerinin peşinden gidiceksin bunları sindirip alışmalısın yani artık bi koltuguna iki karpuz alabilmelisin..dediğim gibi insanların arasına katıl kalabalığın etkinlik vs bul kendine yalnız kalıp durma..emin ol büyük bi sorun değil üstesinden geleceğine eminimyorumunuz için teşekkür ederim . Psikolojik tedaviyi düşündüm fakat etrafımdaki insanlar sen kendi kendinin doktorusun daha 3 ay oldu alışırsın dediler hep. Hem ailem özellike babam Sakarya'ya geçiş yapmamı istemiyor . O benim güzel bir üniversitede okumamı istiyor hep bizimle kalmayacaksın ya evleneceksin ya da ilerde öğretmen olunca tayinin çıkacak başka şehirlere gideceksin o zaman da ayrılacaksın hem şimdiden alış diyor . Ben onları üzmek istemiyorum ama her gün moralim bozuk dolaşıyorum. Artık yoruldum boşlukta hissediyorum kendimi. Ben bunun için mi gecelere kadar çalıştım diyorum üzüleceğimi bilseydim ilk baştan yazardım Sakaryayı. ama işte dediğim gibi ailem kesinlikle izin vermiyor alışırsın zamanla diyor. Kendimi nasıl motive edebilirim. ?
geçiş yapmak kolay değil benim çin ne kadar düşünsemde babam çok üzülecek onu hayal kırıklığına uğratacagım kendiside bunu söyledi geçiş yaparsam üzüleceğini . ve ben istanbulu kazanabilmek için bir sene daha hazırlandım. şimdi hepsi heba olur bunları da göz önüne alıyorum ama işte bu içimin sıkıntısını ailemin özlemi ne zaman dinecek onu bilmiyorum.eger istanbulda ya da yıldız teknikte mutlu degilsen sakarya ya gecis yapmayı dusunmen hic de sacmalık degil,
zaten turkce ogretmenliginde oldugun icin okulun olanakları, bolumunuz icin cıkan odenek, laboratuvar vs mesleginde eksik kalmana yol acacak seyler degil.
fakat sakaryaya gitsen okul saatlerinde mutlu olabilecek misin?
ilerde ataman yapıldıgında o okuldaki ogretmenlerle gecinebilecek veya farklı sehirde kalabilecek misin?
hatta evlendiginde cocukların oldugunda sosyal bir paylasımınız olmayacak mı? teyze amca dedigi arkadaslarınız olmayacak mı?
bunları dusundugunde yine eve kacma, odanda pc basında rahat hissettigin ortama geri donme istegi uyanacagını dusunuyorsan okulundan vazgecip gecis yapmanın sana kazandıracagı bir sey olmaz.
bence bu konuyu asmak icin bir uzmana basvur, yoksa sosyalfobi ilerde hayatının her alanında sana zorluk cıkarabilir.
sorunlarından kacarak degil, yuzleserek basetmeyi ogrenmelisin, bu asamada arkadas aile veya profosyonel destek de alabilirsin tabi ki.
geçiş yapmak kolay değil benim çin ne kadar düşünsemde babam çok üzülecek onu hayal kırıklığına uğratacagım kendiside bunu söyledi geçiş yaparsam üzüleceğini . ve ben istanbulu kazanabilmek için bir sene daha hazırlandım. şimdi hepsi heba olur bunları da göz önüne alıyorum ama işte bu içimin sıkıntısını ailemin özlemi ne zaman dinecek onu bilmiyorum.
Merhaba ablalarım, kardeşlerim.
Benim derdim aslında size dert gibi görünmeyebilir fakat gerçekten çok canımı yakıyor bu durum.
Ben bu sene İstanbul'da üniversite kazandım (memleket Sakarya) Ytü'de Türkçe öğretmenliği kazandım. Herşey buraya kadar çok güzel. Kyk ya başvurmuştum yedeklere kalmıştım ,2 tane yurt çıkmış fakat okul başladıktan 2 hafta sonra falan. Okul başlamadan çıkmadı diye özel cemaat yurduna kayıt oldum. Her neyse ben bir türlü alışamadım İstanbul'u sevmeme rağmen her gün ağlamakla geçiriyorum günlerimi. Her hafta eve geliyorum. Her aksam internet odasına inip annemlerle kaç saat görüntülü konuşuyorum. Ailem o kadar fedakar ki üzülmeyeyim diye ellerinden geleni yapıyorlar ama ben onları çok üzüyorum. Babam kalp hastası sürekli benim ağlamamdan dolayı ok üzülüyor bazen sinir krizi geçiriyor. Ben onları üzmek istemiyorum ve artık alışmak istiyorum bu şehre. Benim alışamamamın nedeni daha önceden asosyal olmamında etkisi var eve kapanıp sadece pc ve tv başında zaman geçirmeyi severim. İnsanlardan kaçarım kalabalığa gelemem falan. Şuan çok zorlanıyorum. Yurtta odamdaki kızlar artık benden bıktılar sürekli ağladığım için . Uzaklaştılar benden . Bu şehirde kendimi yapayalnız hissediyorum. Hiç bir şey yapmak içimden gelmiyor ne gezmek ne ders çalışmak nekitap okumak .. Bütün herkes gayet normal hayatını sürdürüyor ben neden böyleyim. Hep iyi şeyler düşünmeye çalışıyorum.Ama içimin yanmasını buruk dolaşmamı engelleyemiyorum. Kaç kere geçiş yapmayı düşündüm Sakarya'ya. Yıldız Tekniği bırakıp Hendekteki Sakarya üniversitesine geçiş yapmak biraz saçma ve aptallık olur evet ama bu acımı nasıl durdurabilirim bilmiyorum. Sakın yanlış anlamayın ben Sakarya üniversitesini kötülemek gibi bir amacı yok fakat ytü den vazgeçip kampüste bile olmayan Hendekteki eğitim fakültesine geçiş yapmak biraz saçma görünüyor. Bunun farkındayım ama işte ne yapacağım yardım edinArtık ben de gülmek istiyorum. !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?