Alışamıyorum

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
3 aylık evliyim. Eşimin ailesini bir türlü benimseyemedimm. Çünkü yakın sıcak insanlar değiller. Çok sık olmasa da mecburi görüşüyoruz. Eşimin ailesi sonuçta. Saygıda kusur etmiyorum, sevmediğimi belli etmiyorum. Görümcelerim problemli bitanesiyle görüşmüyorum ( eşimi benden kıskandığı, benimle paylaşamadığı için) oysa defalarca anlattım herkesin yeri ayrı diye. Anlamadı yapacaklarından geri kalmadı. Annesi 65 yaşında lafı vs yoktur. Karışmaz kendi halinde birisi. Evimiz 2 sokak olmasına rağmen çok sık görüşmeyiz. Ama onlara(eşimin tarafından herhangi birisi ) gideceğimiz zaman içime sıkıntı giriyor. Ailemle 20 dakikalık mesafedeyiz. Onlar gelir bende giderim eşim ailemi sever çünkü onlarda onu evladı gibi sever. Ama ben onlardan o yakınlığı göremiyorum. Bazen bu durumun sebebi benden mi kaynaklı diye düşünüp duruyorum. Böyle bi durum yaşayan var mı ? Zamanla alısırmıyım

arada mesafe olması yüz göz olunmaması iyi kv sıkıntılı değil demişsiniz en azından kv ye biraz daha yaklaşabilirsiniz eşiniz görümcenizle konuşmamanızı sorun etmiyorsa görüşmeyin daha iyi ama kv de problem yoksa yada diğer akrabalarda onlarla daha sık görüşebilirsiniz size kötü birşey yapmıyorlarmış anladığım kadarıyla

Eşin senin ailene saygı duyup seviyorsa, Sen sevmesen bile saygı duymalisin. Kaldi ki kv ıyi biri ise görumceyi salla gitsin. Yok say,görmezden gel. Ama eşinin ailesine git eşinle aranı bozma

Bırak soğuk olsunlar daha iyi
rahatsız etmezler sürekli
5 senelik evliyim ben de sevmiyorum ailesini

görümce dışında zararları yoksa kendini kasma. kendi ailenin yanında nasıl rahatsan öyle davran. belki sende onlara soğuk geliyorsundur. belkide onlar da o yüzden mesafeli davranıyordur

Alışmana gerek Yok daha ne istiyorsun işte mesafe herzaman iyidir yakın diye sürekli birarada olmak zorunda değilsiniz zaten

Kotu olup mesafe koymaktansa, bastan mesafeli olnak iyidir. Sorun cikartmiyorlarsa kafaya takilacak bur durum degil.
Bizde esimin ailesiyle yakin denilecek mesafedeyiz suan ve ayda 1 filan gorusuyoruz anca bazen.
Esimin ailesi cok ic ice olmak isteyen, haber vermeden gelelim gidelim kafasinda tiplerdi cok sorun yasadik haliyle...
Boyle iyiyiz. Kendine dert aranma

Baştan aramız çok iyiydi ben hep görmezden geldim fakat bende insanım bir yerden sonra tahammül edemedim. Bardak doldu en ufak bir şeyden taştı. Kavganın fitilini ateşleyen ben oldum eşim baştan kızdı ama anlatınca oda anladı bana hak verdi baştan ara düzelse diye yakınıyordu fakat şimdi baktı gördü daha huzurluyuz artık oda ses etmiyor. Yine de diğerleyle de görüşeceğimiz zaman ayaklarım geri geri gidiyor hiç istemiyorum ya

Baştan kv de çat kapı geliyordu bende konuştum bak anne müsait olmayabilirim hem sende rahatsızsın yalnız çıkma yoldan geçme tek başına dedim gelmiyor artık haberli bile. Onlara göre ben soğuk mesafeliyim ama böylesi iyi sanırım bi çaba sarf etmeyeceğim sıcak olmak için.

Büyük olarak önce onlar seni benimseyecek ki sende onları benimseyebilesin. Anne-baba olarak yaklaşıp, size kızı gibi davransalardı sizde onlara yakın davranırdınız. Büyük büyüklüğünü bilmeli, küçüklerine yol gösterici olmalı. Ama erkek aileleri genelde dışlamak için yer arar, gelinleri düşman görür. Sizde mesafeli olun, gereken kadar görüşün boşverin.

Mesafe sogukluk istemedigini belli edersen nasil yakin olmalarini evladlari gibi davranmalarini istersin.onlar da gelin bizi sevmiyor istemiyor soguk duruyor diye eminim uzuluyorlardir.icli disli cok samimi olmaya gerek yok ama sogukluk dusmanmis gibi mesafe koymak hos degil.esin simdilik senin ailene yakin sonra duruma gore o da degisebilir sizin tavirlariniza gore.herseyin normali iyidir bir oglununuzun oldugunu gelin aldiginizi dusununne beklersiniz.

Iyi laftan anliyormus senin valide hic elleme. Ben ugrasmak zorunda kaldim esim 50 sefer konustu acik acik haber verin, gelmeyin demiyoruz haber verin" ama devam ettiler kv, kaynim, digerleri... Kafayi yicektim az daha kotu olmak zorunda kaldik. Birak naparsa yapsin uzak olsunlar. Iyyy yine hatirladim bak.

Anlamayınca anlamıyorlar demekki. Bende konuştum anlamaz sandım ama büyük ihtimal gücendi gelmiyor. Allahım ne insanlar var ya değişik değişik. Ama devam etseydi eminim benim eşim bir şey demezdi ona yakındıgımda.

Soğuk ve mesafeli insanlarsa sakın suçu kendinde arayıp hayatını onlar için heba etme. Ben ettim sen etme. Benim kv çok soğuk neler yaptım olmadı duvar olsa duvar dile gelirdi. Onlara gidip geldikten sonra acaba bugün ne yaptımda suratı asıktı diye günlerce düşünürdüm. Elimden geleni yapardım güleryüzlü saygılıyımdır her konuda yardımcı oldum evine gittiğimde ama değişmediler asla. Artık bıraktım 10 yıldan sonra. Küstü mü alındı mı , geldi mi gitti mi hiç zerre umrumda değil. El gibi gider havadan sudan konuşuruz döneriz.Sık gitmem onlarda gelmez , mesafemizi ısrarla koruruz aşamadık.ha buarada takmıyorum ama hala görüşeceğim zaman sıkıntı basar resmen o kadının suratı enerjimi sömürüyor.

Aynen dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim.

saygı gösterdikten sonra sevmek zorunlu değil. Ama bence bunu eşinizle paylaşmayın. Zamanla içleirnde büyüyor çünkü anladığım forumdan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…