Alışkanlıkla sevgiyi nasıl ayırd edersiniz?

rachelbolan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2011
107
2
46
İstanbul
Birine karşı olan hislerinizin alışkanlıktan mı yoksa sevginden mi kaynaklandığını nasıl ayır edersiniz? Bu ayırmada ki ölçünüz ne?

bende bunu düşünürdüm aslında
yaşadığım sevgimi alışkanlık mı diye
ben bunun cevabını ayrılık sürecinde buldum
alışkanlıklar değişiklik kaldırabilir bence
mesela türk kahvesini çok seviyorsundur ama canın kahve istediğinde ve türk kahvesi yoksa bunu nescafe ile değiştirebilrisin
bitter çikolata seversin ama bunu sütlü ile değiştirebilirsin bunlar alışkanlıklardır
ama değiştire bilirsin ( maddesel tabi )
sevgi,aşk ise değişikliği kabul etmiyor
biz ayrı olduğumuz süre içinde onunla konuşmayı yada birlikte yaptığımız herşeyi çok özlemiştim
ve bunların yerine koyacak birşey bulamadım

Sevdiğinize alışırsınız zaten..
Ama alıştığınızı sevmek kolay değildir!
Bunu anlamak zor değil.
Sevgi öyle hemencik hissedilebilen bir duygu değil ki..

Eğer aradan onca vakit geçtiği halde her buluşmaya koşarak gidiyorsan
İyi kötü ilginç herhangi bir şey yaşadığında aklına ilk onu arayıp anlatmak geliyorsa
Bir gün bile görmeyince hasretinden yanıyorsan bu aşktır

arkadaşım ne de güzel anlatmışsın. içimizi ısıttın valla.

kısa bir ayrılık dönemi size her şeyi anlatır. eğer denemek isterseniz tabii.

laleye katılıyorum sevdiğinize alışırsınız zaten
sevmediğiniz bişey alışkanlık yapmazki

Ben tam ayirt edemiyorum galiba, cünkü o kadar ic ice birseyki, birde uzun zaman berabersen ve hala cok mutluysan, ikiside 50 % 50% var gibi.
Ama sevgi kadar benim icin aliskanlikda önemli, cünkü ben aliskanliklari seviyorum ya...
Karsimdakinin sevdigi seyleride biliyorum, nefret ettigide....Yani aliskanlikla onunla bir uyum yakalamissin.
Bana bu soruyu gencligimde sorsaydin ve bende simdi sana yazdigim bu yorumu okusaydim, inanmazdim bunu ben yazdigima. Ama yas ilerledikce aliskanliklar hos oluyor, güven veriyor.
Ama 18`li yaslarda ne aliskanligi ben ask istiyorum derdim.....

Bence aliskanliklar kalbinize iyi geliyorsa ama ayni zamanda sevdiginiz her kapidan girdiginde hala heyecanlaniyor, seviniyorsaniz bu konunun hic onemi kalmaz ki....

biz bugün yedi yılı ardımızda bıraktık..
yani onunla olan herşeye alıştım ama hala ilk günki gibide içim kıpır kıpır
hala çok aşığım ona

Birine karşı olan hislerinizin alışkanlıktan mı yoksa sevginden mi kaynaklandığını nasıl ayır edersiniz? Bu ayırmada ki ölçünüz ne?

Sevginin beraberinde getirdiği birliktelik yanında alışkanlığı getirir ve alışkanlık haline gelen bir ilişkiyi bitirmek ise insana ölüm gibi gelir, hatta bazen nefretle bile devam eder bu tarz ilişkiler.

Eğer duyduğunuz ilişkide kendinizi rahat hissetmiyor, bazı şeyler yapmak zorunda olduğunuz ya da boşluğundan korktuğunuz için yaptığınızı hissediyor ama yaptığınızda da yine de kendinizden birşeyleri kaybediyor gibi hissediyorsanız sanırım durum artık tehlikeli bir alışkanlığa dönüşmüştür...

bir ilişkide bağlılık olması bunun her iki taraf için olumlu bir birliktelik oluşturması sorun değildir, asıl sorun sevdiğini sandığı halde aslında zarar görüp buna rağmen devam eden ilişkilerdedir.

broken07 cok güzel bir konuya degindin. Süpersin.
Evet iyi ve kötü aliskanliklar diye ikiye ayirabiliriz.
Kötü bir iliskiye olan bagimlilik ve ondan kopamama durumu gercekten cok tehlikeli...
Bazen burdada bu gibi konular aciliyor, adam siddet uyguluyor ama su veya bu nedenleri sunarak yinede ayrilmak istemeyen cok dertler okuduk.
Bu bir aliskanliktan cikmis ve öteki bir rutbeye yükselmis gibi, bagimlilik iliskisi.
Yani aliskanlik sanki daha masum, ama bagimlilik artik yelkenleri suya vermissin, senin üzerinden hüküm ediliyor.
Birde su var aliskanlikda bile her iki tarafda ayni duyguyu hissediyorsa güzel, yoksa tek basina aliskanlikda bagimliligin ilk adimi diye görüyorum...
Ben filozofmu oldum, ne???:26:

Yokluğu sizi rahatsız ettiği halde, varlığı da çok büyük şeyler ifade etmiyorsa bu alışkanlıktır bence. Yokluğunda sizi rahatsız eden asıl şey yalnızlıktır, bunu anlamak uzun zaman alır. En azından benim zamanımı almıştı. Uzun sürse de sonunda anlamışım, bu da bir şey.

Son düzenleme:
3 yıl oldu biizm sevgimi yada alışkanlığımı ayırt etmekte zorlanmam kesinlikle bunu anlamak zor değil insan hislerini bilmeli insanlar çeşit çeşit bne aşkıma çok aşığım

Ayağı takılıp düştüğünde "amaaan çok sakarsın" deyip kafamı cevirebiliyorsam alışkanlık; dizini yere vurduğu anda yüreğime bir sızı saplanıyorsa sevgidir.

Bakış açım tabisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…