Alişveriş çilgini bir koca

Maddi durum iyi olsa ve keyfi harcasa bir şey olmaz ama sizin durumunuz ortada ve eşiniz gereğinden fazla harcama yapıyorsa bir dur demek gerekir.

Borca girmek istemyor.. Ancak toplu para olursa alirmiş tabi öyle birseyde yok.. Anlayacagınz esimn kafasnı değistremyorm kendi bildiğini okuyor her zaman

Bu şekilde harcama yaparak para biriktiremezsiniz.ne yazık ki borç altına girmeden mal,mülk sahibi olunamıyor bu zamanda.
ya da baba olunca düşünce tarzı değişebilir,evladı için gelecek kaygısına kapılırsa değişebilir.bu da bir ihtimal tabii

Sorumsuzlugu da var o zaman.O kadar ciddi oldugunu bilmeden yorum yaptim valla.

Benim esimde bekarken ve yeni evliyken gayet marka düşkünü bi ayakkabıya en az 200 lira veren keyfine düşkün biriydi .ben de ondan farkim yoktu .Şuan çocuğumuz 2 yaşında artık tamamen ona harcıyoruz geleceğe dönük yatırım yapıyoruz :)

Birikim ancak borca girerek olur.Biz araba alıyoruz bitince daha iyisi bitince daha iyisi.Çünkü şuan sürekli tayinle gezdiğimiz için ev yerine arabaya birikim yapıyoruz.Aynı anda ben kendime çok masraf yapıyorum ama bir erkek Nasıl bu kadar kıyafete para verir tuhaf.Daha çocuğun bilincine varmamış sanırım.Sende birikmiyor mu durmuyor mu maaş zaten?Ona göre birikimini yaparsın.

Benim koca kendine bir ayakkabı alana kadar fenalık geçirtir bakar da bakar bakar da bakar.
Ama çevrenin isteklerine karşı bir o kadar da eli açıktır.
BEbek olduktan sonra biraz düzeldi. Daha doğrusu yavaş yavaş düzeliyor. Kızım 18 aylık oldu eşim normalleşmeye başladı diyebilirim. Çevreye para harcama konusunda yani.
Akışına bırakmaktan başka yapılacak pek bişey yok bence

o adam değişmez . kimi lüks sever . açıkçası bende severim ...
giderim bütçem el verdiğince en iyi yerden alırım . param olmasa bile bu şekilde yaparım . biliyorum yanlış ama vazgeçemem . ucuz birşey giyince kendimi kötü hissediyorum piskolojime yansıyor ..

Benim esimde boyleydi ama elinden maas kartini aldim ben veriyorum soyluyoeum yuzune acik acik cok harcama yapıyosun az tut parayi diye kiziyorum cok ama genelde anlayisla karsiliyo simdi pisman osraf yaptigi icin

Orda dur diyeceksin
Önce sen başlayacaksın tasarrufa, ona uyuyorum bahane değil:)
Açıkça konuşup kartlarını alacaksın elinden
Bir birikim hedefi belirleyip ona ulaşmak için tedbirler alacaksın. Kart borcu için bilezik bozdurmak nedir ya resmen sorumsuzluk

İnş dediğiniz gibi olur
Bu düşünce bi nebzede olsa içimi rahatlatti

Ayyy inş darisi başima..
Gerçi eşimde şimdi ne aşsam kârdır mantıgında
Bebiş dogunca tamamen size calscam diyor

Tatlim aynen eşimin kafa yapisida böle..
Bastan asagı marka..
Bikaç ay almaz ama kartlar hafifleyincede ikinparca seye rahat 500 tl yatirir

Ben böyle bir durumda eşimi fena bozardım. Dört tarafın borc içinde, borclari kapatcaz diye bilezik, altin satiyoruz. Önce evini geçinmeyi bil dısarı hava atacağına derdim.

Herkesin bir sene hiçbir şey almadan yaşayacak giysisi vardır

Bebek geliyor sadece bebeğe alacağız deyin

Örneğin ben hamileliğimi bir kaç parça ile geçirdim zira bir daha lazım olmayacak şeyleri abartıp almaya gerek yok

ozaman bütün birikimi sen yapacaksın onun maaşını harcayacaksın ,

ve asla maaşını harcamıycaksın . bebek olana kadar böyle devam et sonra zaten masraflardan adam olur

Karşına al güzel güzel konuş. Askim bak bebeğimiz olacak biraz birikim yapalim. Sonra pişman oluruz. Tamam bende surada hata yapıyorum( burada kendi harcamalarinizda neyi fazla alıyorsanız onu soyleyin) bende onu almayacağım söz veriyorum sen de şunu şunu azaltmalisin tamam al ama eskisi kadar olmasın. Daha dikkatli olalım. Söz veriyorum ben kendimi düzeltmeye çalışacağım ama senin de kendini bebeğimiz için düzeltmen gerekiyor.
Bu şekilde bir konuşma yapabilirsin belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…