Alışveriş hastasıyım... Sıfırı tükettim...

watasiva

Guru
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2008
316
403
303
İzmir
Merhaba arkadaşlar... Ben ne yazık ki aşırı savurgan, alışveriş hastası bir insanım. Kazandığımın ya da ailemin verdiği paranın yarısından fazlasını kıyafetlere, ayakkabılara, çantalara harcıyorum. Az önce şöyle bir dolabıma baktım. Daha üstünde etiketi duran bir sürü elbise, hiç giyilmeyen bir sürü ayakkabı.... İçim acıdı resmen. O paraları biriktirseydim, şu an en azından kıyıda köşede biraz param olurdu. Resmen sıfırı tüketmiş durumdayım. Hiç giymediğim elbiseleri, ayakkabıları uygun fiyattan satayım kurtulayım diyorum. Pazara tezgah açmayı bile düşünüyorum. Benim durumumda olan var mı, eğer varsa ne yapıyor, nasıl çözüm buldu merak ediyorum. mafoldumben

her kadında az çok vardır bu hastalık ama dikkat etmek lazım elbette
ben de dolabı tıklım tıklım olup da açınca "ay benim giyeceğim hiçbir şeyim yok" diyenlerdenim bilmiyorumkismile

artık giyime ihtiyacın olmadığını anlamak için tüm gününü kıyafetlere bakarak geçir :lepi:

belki işe yarar

farkındasın aşırı olduğunun :D ben senin yerinde olsam her gün farklı giyerdim ama frenle yiwrum sende kendini :D ben de tam aksine çok tutumluyumdur kaydirigubbakcemile3

kendini eleşt,rmeye başladığına göre düzeleceksin demektir. :)

bende de aynı durum vardı, pazara gidip satsam köşe olurdum cidden. sonra dşündüm taşındım, fazla ve tertemiz olan bir yığın kıyafeti Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdim.

artık çok az alıyorum kıyafet. başkalarının göz zevki için paramı harcamak ne anlamsız diye düşünerek bu işten vazgeçtim. :)))

bendede bi zamanlar vardı bu ama allahtan 2 kız kardeşim olduğu için onlara verdim yada onlar için sakladım,bazılarını da muhtaç insanlara verdim.

artık ayda 5 kez falan alışveriş yapıyorum hepsini toplasan 100 lirayı da geçmez,markalara fazla para harcamıyorum çünkü çok giymiyorum,mağzaların indirimlerini takip ediyorum,heryerde giyebileceğim şeyler alıyorum

bence internette falan sat kullanmadıklarını,yada bak kkda seri ilanlar kısmı var oraya da koyabilirsin,

bende ayniyim:( kredi kartı cebimdeyse ne görsem alırım..
kredi kartımı anneme verdim düşük limitli olan iki tane kartım var onları kullaniyim dedim onlarında taksitlerle limitlerini doldurdum artık onlarida kullanamıyorum :( aylığım hep alışverişe veya kart ödemesine gidiyor :( kafayı yicem :( duzelemiyorum..duzelebilecegimide sanmıyorum :(

Bazı şeylerin yokluğunu alışveriş yaparak kapatıyorsun. Biz bayanların geninde var, hani şık olmak, yeni şeyler giymek ama aşırıya kaçıyorsa senin dediğin gibi bir hastalık oluyor. Canım senin durumun psikolojik birazda. Yalnız veya sevgisiz hissediyorsan alışveriş yaparak o boşluğu dolduruyorsun,anlık mutluluklar yaşıyorsun, sonrasındada pişmanlıklar. Kendine engel olamıyorsan psikologa gitmeni tavsiye ederim.

Yalnız başına alışverişe gitme... Yanında seni durdurcak bi arkadaşını götür :))) Uyarsın seni alma bak ihtiyacın yok falan diye :))

ben de ailemin gönderdiği kısıtlı bütçeyle yaşıyorum. kıyafete harcayacak para kalmıyor o yüzden hiç alışverişe falan çıkmıyorum çünkü beğenip alamadıkça üzülüyorum. bence sen de alışverişe çıkmamaya çalış. ya da elinde para kaldıysa onu nakit olarak cebine koy. asla kredi kartı kullanma cebindekini harca evine dön. madem kendine engel olamıyorsun kredi kartı kullanma cüzdanda az para bulundur.

bir süre evde zaman geçirip alışveriş,arkadaşlarla gezme gibi gibi olayları çok aza indirip eline kalan parayla kredi kartı borçlarını kapatmayı denesen?

bir de insan para kazanınca anlıyor paranın değerini. o kadar çalışıp 3 kuruş kazandım ama şu kazağa şu kadar para verdim. ben aptalım diyorsun.

yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm..her ay kartlar full doluyor.elimde sıfır nakitim kalıyor.olanıda hep ıvır zıvır kıyafet çanta ayakkabı makyaj malzemesine harcıyorum..sanırım bu bi hastalık..umarım eşim cimri bişe olur da o beni durdurur diyorum..çünkü kartlarımı evde bırakmayı denedim ve daha bir sürü yöntem denedim ama nafile..bu hastalıktan kurtulmak kolay değil..benimde içim acıyor ama engel de olamıyorum kendime..

olayın sebebi tamamen psikolojik.belli bir konudaki mutsuzluğunuzu alışveriş yaparak anlık mutluluklarla örtmeye çalışıyorsunuz bence.ama çok abartı alışveriş yapmak hiç mutluluk vermez çünkü almak istediğin şeyi elde ettiğin anda bütün büyüsü kaçar.benim tavsiyem hayatınızda sizi mutsuz eden asıl hedefe yönelin.ve öncelikle onu çözmeye çalışın.alışveriş yapmak asıl sorunun sadece paravanı çünkü. kendinize sizi mutlu edecek uğraşlar bulun.

Son düzenleme:
Bazı şeylerin yokluğunu alışveriş yaparak kapatıyorsun. Biz bayanların geninde var, hani şık olmak, yeni şeyler giymek ama aşırıya kaçıyorsa senin dediğin gibi bir hastalık oluyor. Canım senin durumun psikolojik birazda. Yalnız veya sevgisiz hissediyorsan alışveriş yaparak o boşluğu dolduruyorsun,anlık mutluluklar yaşıyorsun, sonrasındada pişmanlıklar. Kendine engel olamıyorsan psikologa gitmeni tavsiye ederim.

şimdi gördüm yazdıklarınızı.kesinlikle katılıyorum.bende böyle düşünüyorum.

Gelirini güvendiğin birine,anne,baba ,kardeş,arkadaş kimse artık ona ver,bir anlaşma yapın günlük ya da haftalık şu kadar diye ve ondan harçlık al,bu huyunu ona anlat ve asla sana vermemesini söyle ne olursa olsun,kartlarını bırak ona, böyle yapan bi kaç kişi biliyorum,çokta işe yarıyor.

Son düzenleme:
Aynı durumda bir arkadaşım var,eşiyle boşanmanın eşiğine geldi bu nedenden.kafamçokkarıştı
Psikiyatriste gitti,tedavi oldu,çünkü kendine hükmedemedi.yasakkelime

olayın sebebi tamamen psikolojik.belli bir konudaki mutsuzluğunuzu alışveriş yaparak anlık mutluluklarla örtmeye çalışıyorsunuz bence.ama çok abartı alışveriş yapmak hiç mutluluk vermez çünkü almak istediğin şeyi elde ettiğin anda bütün büyüsü kaçar.benim tavsiyem hayatınızda sizi mutsuz eden asıl hedefe yönelin.ve öncelikle onu çözmeye çalışın.alışveriş yapmak asıl sorunun sadece paravanı çünkü. kendinize sizi mutlu edecek uğraşlar bulun.

çok haklısın canım

zaten biz kadınlar bir türlü ortayı bulamadık,kimimiz mutsuz olur kendine bakmaz saçını bile taramaz eskilere yama yaparda giyer,kimimiz kuaförden çıkmaz alışverişsiz durmaz,mutlu olsak bir türlü olmasak bir türlü-tatlicadiarzu-

sağolun arkadaşlar önerileriniz için. hepsini tek tek okudum. dediğiniz gibi belki de bazı mutsuzluklarımı örtmeye çalışıyorum bu şekilde. bu yaşta almayacağım da ne zaman alacağım, diye diye elimde param kalmadı.

ara sıra bendede oluyo o hastalık ama geçiyo gene sonra gene uğruyo ........zor durduruyorum kendimi bide benim eşimde alışverişe bayılır .......çok şükür alabiliyoruz ama fazlası israf gerçekten :( kendi kendini telkin et bence seni yine sen durdurabilirsin ......

Back
X