Alışveriş hastasıyım... Sıfırı tükettim...

eşimin gece gündüz çalışarak kazandığı canını tehlikeye attığı bir mesleği var onun emeklerine kıyıpta açıkçası çok fazla alışveriş yapamıyorum aslında harcasam hiç bişey demez ama ben yapamıyorum umarım sizde bu hastalıktan vazgeçersiniz çünkü ilerde eşinizlede problem olabilir

Aman arkadaşım ne yaptın :)
neyse olan olmuş sana tavsiyem o kullandıkların bile satılabilir. arkadaşım yurtta satıyor 2. el kıyafetlerini. gereksiz olanları elinden çıkar...

Ahh canııım dert ettiğin şeye bak , sen kazanmıyomusun bu parayı istediğin gibi harca , gez , toz..
Yarın öbürgün evlenince yapamazsın nede olsa..

ben kızkardeşimle alışverişe çıkıyorum çünkü o beni freliyebilen yegane varlık:olmaz: onun dışında indirim dönemlerinde ne bulursan alıyım ucuz nasıl olsa gibi hatalardan uzak dur düşün bunu alırsan ne işine yarayacağını...sonra eve hiç bir işine yaramayan bi ton şeyle dönebiliyosun laelaelaelaelae

bence kendine bir amaç edin mesela araba al kredi çekip o taksitiödeyecem diye alışveriş yapamazsın zaten hemde paran degerlenmiş olur

Ahh canııım dert ettiğin şeye bak , sen kazanmıyomusun bu parayı istediğin gibi harca , gez , toz..
Yarın öbürgün evlenince yapamazsın nede olsa..

ama zaten "şimdi almayacağım da ne zaman alacağım" diye diye sıfırı tükettim. kuaföre falan yaptığım masrafları hiç saymıyorum zaten. saçımın rengini beğenmeyip defalarca boyatmalarım... kıyafetler falan bir yana, sırf kuaförlere bile verdiğim parayı biriktirsem belki şu an küçük mütevazi bir arabam olurdu.

Aman arkadaşım ne yaptın :)
neyse olan olmuş sana tavsiyem o kullandıkların bile satılabilir. arkadaşım yurtta satıyor 2. el kıyafetlerini. gereksiz olanları elinden çıkar...

İnternette kullanmadığım kıyafetlerimi sattım birkaç kez. Ama uğraşamıyorum internetten. Kargoya ver, onu takip et falan, zor geliyor, bana göre değil. Yani deli bir anımda sokakta yere sereceğim örtü gibi birşey, yığıcam kıyafetlerimi, ayakkabılarımı, alan olursa satıcam 5'ten 10'dan, o olacak. :)

Alıs-verısı bende severım. Oyle asırıya kacmam, ıhtıyacım oldugunu dusundugum seylerı almaya gayret ederım. Fakat yıne de oyle gıysılerım var kı, bır kez ya gıyınmısımdır ya da gıyınmemısımdır. Evıme tasınırken hemen hepsını ıhtıyacı olan kısılere verdım, dolabımda rahatladı bende.

Sımdıkı cozumum ıse, aklıma koydugum her ne ıse onu hemen almamak. Bır sure kendımı sınıyorum, eger bır kac kez 'su olsaydı ıyı olurdu, su da gereklı bana' dıye dusunursem ıhtıyacım olduguna karar verıyor, sadece onu almak ıcın cıkıyorum alıs-verıse.

Bır de alıs-verıse cıkacagım gun harıcınde yanıma cok az mıktarda para alırım kı, vıtrınde bır anda gordugum gıysı, ayakkabı vs. yı alabılecek gucum olmasın.

aynı dertten bende muzdaribim
bütün maaşımı alışverişe yatırıyorum.Bi ayakkabı görüyorum mesela.O an ona çok ihtiyacım varmış gibi geliyor.Alıyorum eve geldiğimde aynı ayakkbıdan evde farklı markalardan en az 5 tane var.Yani yeni aldığım ayakkıbının yeni olduğu bile belli olmuyor.O kadar delice alışveriş yapıyorum ki artık neyim var neyim yok hatırlamıyorum.Çevremde herkez uyarıyor.Annem,babam,eşim,arkadaşlarım.
Giyecek hiçbirşeyim yokmuş gibi hissediyorum.Cebimdeki son kuruşa kadar alışverişe yatırabiliyorum.Sonraki günlerde parasız kalıyorum.Banada yardım lütfen.

aynı dertten bende muzdaribim
bütün maaşımı alışverişe yatırıyorum.Bi ayakkabı görüyorum mesela.O an ona çok ihtiyacım varmış gibi geliyor.Alıyorum eve geldiğimde aynı ayakkbıdan evde farklı markalardan en az 5 tane var.Yani yeni aldığım ayakkıbının yeni olduğu bile belli olmuyor.O kadar delice alışveriş yapıyorum ki artık neyim var neyim yok hatırlamıyorum.Çevremde herkez uyarıyor.Annem,babam,eşim,arkadaşlarım.
Giyecek hiçbirşeyim yokmuş gibi hissediyorum.Cebimdeki son kuruşa kadar alışverişe yatırabiliyorum.Sonraki günlerde parasız kalıyorum.Banada yardım lütfen.

bence alışveriş krizin geldiğinde bir ayakkabısı bile olmayan çocukları düşün ve yeni kıyafet vs aldıgında evden giymediklerini ihtiyacı olanlara ver ve naçizane bir öneri ihtiyacın olmadığı halde sırf almış olmak için bişey almaya yönelip almadığın her ürünün parasını bir kenara koy ve unut bak bakalım 1 ay sonra biriken parayı gör ve ne kadar gereksiz harcadığını ve harcadığın paranın ne kadar oldugunu gör onunla kendine ihtiyacın olan neler alabileceğini,nasıl bir otelde onunla tatil yapabileceğini düşün bence

Benimde alıp giymediğim çok kıyafetim oldu. Evet insan acıyor neden aldım madem giymiceksem diyorsun. Onun yerine muhtaç olan birilerine versek çok güzel olur. Ama seni çok iyi anlıyorum çünkü insan gidince ve birbirinden şık kıyafetler görünce hepsini almak istiyor:) Biz kadınlar çok doyumsuzuz.İstiyoruz ki her zaman mükemmel olalım:) Bak ben o hastalığımı yendim. Acaba senin problemlerinmi var diye sormadan edemicem. Yani boşluktamı hissediyorsun kendini? Çünkü bilirsiniz kadınlar rahatlamak için hep kendilerini alışverişe verirler:)

Back
X