• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

O çantayı almak için çok geçerli bir sebebim var
kuyumcuya giderken para taşımak için nispeten büyük bir çantaya ihtiyaç duyuyorum artık 🤣🤣🤣🤣
Geçen hafta kuyumcuya giderken yanımda 106 bin tl vardı desteler portföy çantaya girmedi poşette taşıdım 🤣🤣🤣🤣
Ya sorma ya paralar artık tomarla ama pek bir şey ifade etmiyor ben kuyumcuya ibanla atıyorum bazen daha kolay oluyor

Ya ne güzel ben de iban kabul edeni seviyorum mahalle yakınlarında aldığım kuyumcu Iban kabul etmiyor çarşıya gitmek zorunda kalıyorum para çekme derdi olmuyor
Adamın bir bildiği vardır zorlamıyorum.
Iki defa işimi gördü
Dükkan ve ofis alırken
Hatta öğretmen arkadaşlarla altın günü yaparken 11 kişinin hesabıma gelen yarım altın bedelini iban vermişti hatta altın toptancısının hesabına yatırıp altın almıştım

Adamın ikide bir başını ağrıtmak istemiyorum hakkımı birkaç senede bir büyük meblağlar için kullanayım diyorum 🤭🤭🤭

Kredi kartını kullanmaktan yavaş yavaş soğuyorum galiba kızlar
Geçenlerde kredi kartıyla yapılan harcamalarda bilmem kaçıncı alışverişten sonra paranın yok olduğu ile ilgili bir video izlemiştim
Bir de elimden geldiğince nakit ödeme yaparak alış veriş yapmayı deneyeyim bakalım
Ben kredi kartını kontrolsüz kullanmıyorum ama ne bileyim içimden bir ses manen de kredi kartıyla ilişiğimi kesmem gerektiğini söylüyor
Birkaç aydır kredi kartı kullanmıyorum çok güzel bir şey ama taksitli alınacak büyük meblalı ürünlerde iyi oluyor nakit cepte kalıyor o özelliği seviyorum

Ben herşeyi kartla alıyorum kızlar, elden harcamam hiç yok. Ne harcadığımı görmek açısından iyi oluyor aslında

Ya sorma ya paralar artık tomarla ama pek bir şey ifade etmiyor ben kuyumcuya ibanla atıyorum bazen daha kolay oluyor

Kuyumcum mümkün olduğunca iban kabul etmiyor, teklif etmiyorum o kadar paralar için

Evet bence kuyumcu işlerini ibanla hallediyorm parayı çekip götürüp getirmek büyük zahmet hatta bazen gitmiyorm bile kuyumcunun numarası var altın tablosunu istiyorum duruma göre alacağımı ayırtıp ibandan atıyorum ne zaman müsait olsam gidip altını alıyorum.

Ben herşeyi kartla alıyorum kızlar, elden harcamam hiç yok. Ne harcadığımı görmek açısından iyi oluyor aslında
Bende çoğu şeyi kartla alıyorum bazı yerler paranın üstünü tam vermiyor bozuk yok faln dio acayip sinirim bozuluyor sanki bende eksik olsa kabul ediceksin o sebeble kart daha mantıklı

Evet bence kuyumcu işlerini ibanla hallediyorm parayı çekip götürüp getirmek büyük zahmet hatta bazen gitmiyorm bile kuyumcunun numarası var altın tablosunu istiyorum duruma göre alacağımı ayırtıp ibandan atıyorum ne zaman müsait olsam gidip altını alıyorum.

Bende çoğu şeyi kartla alıyorum bazı yerler paranın üstünü tam vermiyor bozuk yok faln dio acayip sinirim bozuluyor sanki bende eksik olsa kabul ediceksin o sebeble kart daha mantıklı
Evet sebeplerinden biri de bu. Kartla herşey kuruşu kuruşuna, bozuk yok derdi yok 😁

Sanırım bütün ışlemleri kayıt altına almak istemiyor olabilir diye düşünüyorum canım o yüzden de zorlamak istemiyorum

Evet il merkezindeki kuyumcular her miktar için ibanla iş düzenliyorlar

Ama aslında düşününce ben ibanla parayı vermeyince benim aldığım altın da kayıt altına alınmıyor
Öyle ya maaşımı yedim mi nereye harcadığım bilinmemiş oluyor

Sanırım bütün ışlemleri kayıt altına almak istemiyor olabilir diye düşünüyorum canım o yüzden de zorlamak istemiyorum

Ama aslında düşününce ben ibanla parayı vermeyince benim aldığım altın da kayıt altına alınmıyor
Evet öyle oluyor. Çoğu kuyumcu hatta hepsi ibandsn para alırken açıklama kısmının boş geçilmesini tercih ediyor bu sebeple.

Evet öyle oluyor. Çoğu kuyumcu hatta hepsi ibandsn para alırken açıklama kısmının boş geçilmesini tercih ediyor bu sebeple.
2026 yılından itibaren belli miktarlarda açıklama zorunluluğu getirilecek

Kızlar Facebook arşivimden buldum ne çantalar satmışım hiç kendime ayırmamışım ya ona kızıyorum

Eklentiler

• 1000097587.webp
    1000097587.webp
    29,2 KB · Görüntüleme: 21
  • 1000097588.webp
    1000097588.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 16
  • 1000097591.webp
    1000097591.webp
    22,9 KB · Görüntüleme: 15
  • 1000097589.webp
    1000097589.webp
    32,3 KB · Görüntüleme: 15
  • 1000097590.webp
    1000097590.webp
    30,7 KB · Görüntüleme: 13
  • 1000097592.webp
    1000097592.webp
    33,2 KB · Görüntüleme: 15
  • 1000097593.webp
    1000097593.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 21

İban bizim burda da genelde kabul etmiyorlar. Kabul edenler de açıklamaya borç vs yazdırıyolar.

Back
X