Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Diğer ay başlayacak yani Ekim de.

mutfak harcamaları faturalar ve genel ne alıyorsak onu yazıyoruz. Kira veya büyük kredileri hiç hesaba katmayın herkes eşit düzeyde yarışsn yoksa saçma olur çok kredi ödeyen hep sonuncu olur.
Ama diyelim kıyafet aldınız eve bir masraf yaptınız kredi kartından harcadınız ya direk o ay ki harcamalara yazarsınız ya da taksit yaptıysanız taksit günleri geldikçe ödeme yaptınız haftanın giderlerine eklersiniz iki kere yazmış olmazsnz.
Nereden ne kadar kistiysanz onu da ekstra yazarsınız belki birimizinde işine yarar faln.

Birikim yaptıysanız da ay sonunda şu kadar giderim oldu şu kadar birikimim oldu diye belirtirsiniz iyi motivasyon oluyor insan gaza geliyor

Eylül.ayı harcamalarım 27568 TL olmuş genelde 33 bin gibi harcıyorum bakalım bu ay nasıl olacak? Bir de faturalar yüklü ödemeler benim hesaplarımda yok ben evin ihtiyaçlarına harcama yapıyorum.
Daha 11 gün var yine 30lari bulursun diye düşünüyorum.

O zaman konut kredimi düşmem gerek. Haklısın onları nasılsa ödüyoruz. Yarışma başladı mı bilmiyorum.bir an önce başlasa iyi olurdu.

Ben kışlık hazırlıklara devam ediyorum Rus salatası için 3 kavanoz kornişon turşu kurdum domatesli acı sos yaptım şimdi kapya biberli kahvaltılık sos yapmak istiyorum ve yeşil fasulye konservesi yapmak istiyorum ve çok yoruldum hem çocuk gezdir hem evle ilgilen hem çalış.

Geçen haftaki kartla harcamalarım akaryakıt ve kıza dolap doldurma 15268 tl, nakit de 4000-5000 tl civarı olmuştur sanırım. Toplam 20 000 tl gibi düşünebiliriz. Evdeki dolaptaki malzemelerle idare etmeyi düşünüyorum, kartlar kesilinceye kadar.

`