Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Yıllık peşin ödüyorsun onun iadesi anladım. Çoğu şeyi internetten alıyorum ama araştırırım pazarda çarşıda ucuzsa oradan en basiti sıvı sabun Activex kullanıyoruz marketlerde aşırı pahalı internetten sipariş veriyorum çoğu şeyi iyice bakmadan almam mesela dün gratiste allık baktım 375 TL hemen internette aradım Watsonstan trendyolda 305 TL ye geliyor sonra n11' e baktım Watsons aynı ürün orada daha ucuz 258 TL ye aldım aradaki farklara bakar mısın geçen gün yine bir makyaj malzemesi mağazada indirimde internette o ürün başka mağazalarda vardı ve pahalıydı arada çok fark vardı bakmadan almamak lazım keza kitap alırken de tek tek mağazalara bakarım ikinci ele de bakarım. Başka bir örnek vereyim domates markette 60 TL pazarda 25 TL genelde pazarı tercih ederim.

Hangisinden ve çalışma sistemi nasıl işliyor?
sistem hepsinde aynı alacağınız miktarın %40ı ödenecek giriş ücreti hariç bütçeye göre plan yapılır en az 6 ay beklemek lazım benim aldığım firma e ile başlayan. arabayı evi siz buluyorsunuz giriş ücreti de fiyata göre oranlı

Teşekkür ederim

Selam kızlar, bir haftalık tatil bitti. Dönüşte duty free’den hemen hemen hiçbir şey almadığım için kendimi tebrik ederek başlamak istiyorum öncelikle Eşim ofise götürmek için ufak bir şey aldı ben de yarım litre bi zeytinyağı aldım o kadar. Biraz parfüm falan baktım ama açıkçası almadım yeni bir sonbahar kokusu istediğim halde. Finans direktörü bir kadını takip ediyorum onun de influence postunun etkisi olabilir
Sonbahar kış için dolabıma bakıp ufak bir ihtiyaç listesi yapacağım önümüzdeki hafta. Sanırım Kasım indirimlerinden onları alacağım. Kazak alacağımı düşünmüyorum. Elbise, etek de hemen hemen kışları hiç giymiyorum. Bir yağmur çizmesi ve yeni bir kota ihtiyacım var. Şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok.
Oğlan için ikinci el mağazasına gidip ona ordan kışlık bir şeyler almayı planlıyorum. Umarım istediğim gibi bir şeyler bulurum bakalım
Artık daha sağlıklı ve planlı beslenmek istiyorum. Sanırım haftalık menü yapıp haftada 2 gün alışverişe çıkacağım. Günlük alışverişe çıktıkça çok fazla şey aldığımı aynı zamanda da çok israf ettiğimizi farkettim. Bu evde buzdolabımız küçük olduğu için hemen hemen her gün alışverişe çıkmak zorunda gibi hissediyordum ama bakalım biraz derli toplu olmaya çalışıcam.
Bundan sonra da bir anlık hevesle almak istediğim ve almaktan vazgeçtiğim her kuruşu yatırıma ayıracağım. Bakalım yıl sonunda nerde olacağım
2027’de denklik işimi kısmen de olsa halledip artık çalışmaya başlamak istiyorum. Umarım kendi paramı kazanıp onunla birikim yapmak beni daha çok motive edecek
Yeni okula başlamış çocuk gibi bunlar da benim yeni eğitim öğretim yılı hedeflerim oldu.

Harikasın canım tebrik ederim. Allah gönlüne göre versin inşallah kendi paranı kazanmak gerçekten çok iyi
Bugün hiç para harcamadım
Tebrikler aynen devam

Kızlar bu tasfiye edilen para piyasası fonlarına falan giren var mıydı herkes çok ciddi paralar kaybetmiş bugün. Ben de çok anlamıyorum. Gerçekten üzüldüm insanların üç kuruş birikimi de hiç olup gitmiş işyerinde birkaç kişi bugün çok kötüydü. Altına yatırım yapmanın ne kadar mantıklı olduğunu bir kez daha anlamış olduk

17 eylül 30110 (içinde konut krediside var)
18 eylül 301 tl
Harcadım.

Haftalık 36314,28 oldu

Kızlar yarışma başladı mı kesin bir cevap alamadım bir de bu harcamalara sabit krediler vs girmemeli çünkü buradaki amaç haftalık ne kadar gerekli harcama yapabiliyoruz ne kadar harcamadan yapabiliyoruz vs onları görmek... Yani aylık zaten ev kirası faturalar illaki ödeniyor mühim olan biz irade gösterip ne kadar bu zorunlu harcamalar dışında tutumlu olup israftan kacabiliyoruz

`