- 31 Temmuz 2018
- 104
- 225
- 103
- 35
Tebrik ederim sizinki gerçekten köklü bir değişim olmuş. Bilinçlenip hayatınızı buna göre düzene koymuşsunuz bu herkesin yapabileceği bir şey değil. Böyle hikayeler çok motive edici oluyor. Gümüş pek bildiğim bir alan değil ama altın almaya gayret edeceğimHayırlı olsun en büyük yatırım zaten ev olmuş sadece altın değil gümüşe de bakabilirsiniz ya da değerli maden fonlarına yatırım tavsiyesi değildir büyük bi borç varken çok mümkün olmasa da. Ben de kendime aşırı derecede terbiye ettim harcama konusunda daha gençken her şeyin en iyisini alırdım zadig coach tory burrch manu marc jacobs vs bu civarda çantalar alır zara massimo twist bunun da aşağısına inmezdim parfüm tutkum zaten konuşmaya gerek yok para harcama konusunda dehşet tutkum vardı lisede bile harçlık biriktirip mac narsa giderdim off ki of üniversite hayatım boyunca da buna çalıştım dışardan yemek yerdim 2 3 öğün arkadaşlarım çeyrek vs alırdı 1 gram birikimim yoktu aksine annemin babamın aldığı küpe kolyeyi hiç uğruna bozdurmuşluğum var. Bu yılbaşında buna son verdim almıyorum sadece hamile olduğum için alıyorum onlar da uygun fiyatlı pazardan lcw trendyol vs zaten o kadar alılveriş yapmışım ki 5 sene yeter çocuğuma torunuma kalır yurtdışında bile tatile gidince gezmek yerine outlet pazar gezdimben ilk düzenlemeyi yemekte yaptım dışardan sadece iyi yemeğe giderim kebap balık vs onda da yine abartılı yerler değil mesela balıkçı pişiriyor onu alıp eve getiriyorum. Yemek kartıma 15 yatıyordu onu eve harcıyorum ya da alışeriş için. Hala da bitmedi çünkü israf etmiyorum haftalık yemek planı yapıyorum ve 2 çeşit yaparım max. Ama onu da kaliteli yaparım 2 kişi hamburgere 500 vermek yerine gidip kuzu pirzola dana kaburga vs pişiriyorum. Hem ben hem kocam sigara ve içkiyi bıraktık aburcubur yok eskiden haftada 2 3 içki sofrası kurardık. Ben hamileyim diye içmiyorum kocamın da karaciğeri yağlandı bir de spor yapıyor. Eskiden benim evimde yemek asla yenmezdi atılırdı tencere tencere 2 kişiyiz bir yemek yapardım pilav çorba yemek o bu elbette bitmez 2. Güne neeyse de 3. Gün yenmezdi mesela bugün sadece kıymalı taze fasulye vardı kocam yemeğini haftalık hazırlar pilavı vs spor yaptığı için tencerenin yarısını da kavanoza koydum doymayan 2. Tabağı yiyecek bu kadar basit. Kredi kartı da kullanmıyorum debit kart eksiye iniyor ona aylık 15 20 atıyoruz sadece o. Ben işsiz kaldım eşim çalışıyor o da kendi işini kuracak seneye. Bu yüzden birikim şart biz kira verir gibi aylık ayırıyoruz artık sonra yine bir miktar ayırıyoruz eşimin maaşının yarısı vs artık birikime gidiyor eskiden borca giderdi bi şekilde idare ediyorduk. Ha biz şanslıyız aileden destek aldık ev arabamız var ama 2 araba vardı birini sattık borç ödedik tazminatımın yarısı yattı arsa aldık 500 metre. Sonra ihbar ve maaş ikramiyem yattı onunla da altın aldım. Yatan diğer yarısıyla da yine altın alacağım sanırım. Yani insallah yapabiliriz bunları. Bebeğime oda yapacaktım ondan bile vazgeçtim baza vardı onu koydum evde çekmece vardı onu koydum bir de pyuncak dolabı aldım ucuz bir şey. Boydan boya dolap yaptırıyorum bebek odaları olmuş 45 50. En azından dolap ömür boyu kalır ona da 20 civarı ödedik. Temassız kapatmak internete kapatmak bence çok önemli bir şey kartı da kaydetmemek lazım. Dışarda da kafeye vs gitmiyorum önceden herrr gün gittiğim olurdu evden çalışırdım sıkıldıkça çık koca gelir akşam beraber çık. arkadaşlarımla anca haftada 1 giderim sadece. Onun yerine tatile gittikçe çıkıyorum o da artık zor. Ben yaptıysam herkes yapar bence