- 20 Mayıs 2024
- 1.916
- 10.016
- 128
Ooo hem de nasılGünaydın hayırlı cumalar bak yumurtadan kârdayız![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ooo hem de nasılGünaydın hayırlı cumalar bak yumurtadan kârdayız![]()
Sefan olsunBen tazminat aldım iş yerinden. Borçlarımı kapattım. Bir senedir zaten borçlara çalışıyordum gibi bir şeydi, yapamadığım ne varsa yaptım.
Evde sürekli bana ekonomik anlamda baskı yapan bir annem var, kedilere deli para harcayıp benim kendime aldığım battaniyeye, nevresimlere bile laf ediyor. Ayrı eve çıkınca alırmışım, ne gerek varmış. Ona inat harcadım, özellikle güzellik ürünlerine çok düştüm ama para harcamak bana ayıp, suç gibi geliyor. Konuyu takipteyim![]()
Evet lazım almam lazım gidip bakmam lazım kalmış mıdır ki bir şey gelince hemen bitiyor yaÇabuk Bime koş çok güzel organizerler var bir topladı çekmeceleri müthiş bir şeymiş baza altına lazım senin de![]()
Benim annem de doğru dürüst harcattırmazdıBen tazminat aldım iş yerinden. Borçlarımı kapattım. Bir senedir zaten borçlara çalışıyordum gibi bir şeydi, yapamadığım ne varsa yaptım.
Evde sürekli bana ekonomik anlamda baskı yapan bir annem var, kedilere deli para harcayıp benim kendime aldığım battaniyeye, nevresimlere bile laf ediyor. Ayrı eve çıkınca alırmışım, ne gerek varmış. Ona inat harcadım, özellikle güzellik ürünlerine çok düştüm ama para harcamak bana ayıp, suç gibi geliyor. Konuyu takipteyim![]()
İşten çıkarıldığım gün dışarıdan yemek söylemiştim, afiyet olsun bile demeden “amaaa senin artııkkk ekönömiiii yapman lazımmm” dedi. Kırk yılın başı ya.Benim annem de doğru dürüst harcattırmazdı
Nasıl bir mama kabıymış o 4 bin TLİşten çıkarıldığım gün dışarıdan yemek söylemişti, afiyet olsun bile demeden “amaaa senin artııkkk ekönömiiii yapman lazımmm” dedi. Kırk yılın başı ya.
Ha bir de ben Nisan’dan beri 14 kilo verdim (diyetteyim merak etmeyin üzüntüden falan vermedim o kiloları), e giyim tarzım değişti, geçen kıyafetlerim geldi “krgn glmşşş.ssss” dedi iğrenerek baktı.
E sen otomatik mama kabına 4000 tl ödüyorsun, ben kendime kıyafet alınca niye suç oluyor? Ona inat gittim gardırobumu (pijamalar ve iç çamaşırları dahil) + nevresim takımlarımı + makyaj dolabımı + parfümlerimi yeniledim.
Anacığım okuyor musun bilmiyorum ama yapmamamı istediğin her şeyi yaptım teşekkürler![]()
Ya bizim evde bir tane prenses bir de obur paşa var, öyle böyle değil yakında bizi yiyecek, şu saatli mama kapları oluyor ya, onlardan aldı.Nasıl bir mama kabıymış o 4 bin TLanacığına bunu göster
içindeki mama Proplan ama
Ya nasıl obur oluyor bunlar bizimki kırtık kırtık az az yiyor ama sık sık her çeşit mama aldım yok mıy mıyYa bizim evde bir tane prenses bir de obur paşa var, öyle böyle değil yakında bizi yiyecek, şu saatli mama kapları oluyor ya, onlardan aldı.
O sırada kızar diye aldığı parfümleri iç çamaşırlarını gösteremeyen ben :)
Yav özelden fotoğrafını atacağım şimdi ortada atarsam belki paşadan bizi tanıyan olur rezili rüsva oluruz, özeliniz kapalıYa nasıl obur oluyor bunlar bizimki kırtık kırtık az az yiyor ama sık sık her çeşit mama aldım yok mıy mıy
Aslında bizimkisi cinsinden dolayı çok yiyor erkek olanı, dişi olan tekir, erkek olan Norveç orman kedisi melezi, öyle böyle değil, teyzem bize geldiğinde çocuğu tanıyamadı başka kedi mi aldınız dediYa nasıl obur oluyor bunlar bizimki kırtık kırtık az az yiyor ama sık sık her çeşit mama aldım yok mıy mıy
Benim hesaplama sonucum 10, 12 aylık yeme içme hariç olacak ama yinede gideceğim galiba çünkü mecburi hepsi asgari ücret cbir tık üstü maaşım var birikim için nasıl yapcagım bilmiyorum asgari ücret artarsa belki daha fazla nefes alırım diye sabredecceğim mecbur sporu da bırakmak istemiyoum çünkü bakalım hayırlısıGeçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.
Bir ara kullandığım psikiyatrik ilaçlara 2000 TL ödeyip çıktığımı biliyorum eczaneden
Sonra bu kız niye para biriktiremiyor, Allah Allah![]()
Geçmiş olsun canım önce sağlıkGeçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.
Bir ara kullandığım psikiyatrik ilaçlara 2000 TL ödeyip çıktığımı biliyorum eczaneden
Aman beni ne yaptığı emin olun hiç alakadar etmiyor. İşin kötüsü borçlarımı da bilmiyor, söylesem çünkü altında başka şeyler arayacak. İyi niyetini anlıyorum ama böyle de ters psikoloji oluyorGeçmiş olsun canım önce sağlık
Annenizinki de "ne bu perhiz ,ne bu lahana turşusu "olmuş
Sefan olsun aldıkların yediklerin ,içtiklerin![]()
Borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsun?Aman beni ne yaptığı emin olun hiç alakadar etmiyor. İşin kötüsü borçlarımı da bilmiyor, söylesem çünkü altında başka şeyler arayacak. İyi niyetini anlıyorum ama böyle de ters psikoloji oluyor![]()
Yok yok borçları kapattım zaten, yani elime tazminat geçti ilk yaptığım şey borçları kapatmak oldu. 180 küsur para aldım, 120 zaten borçlara gitti. Kalanlarla da bir glow up geçirdim kendimce.Borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsun?
Sağlık için harcanan parayı çok kafana takma daha önemlisi sağlıklı olmakGeçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.