• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alışveriş Sınırlama ve Birikim

Ben tazminat aldım iş yerinden. Borçlarımı kapattım. Bir senedir zaten borçlara çalışıyordum gibi bir şeydi, yapamadığım ne varsa yaptım.
Evde sürekli bana ekonomik anlamda baskı yapan bir annem var, kedilere deli para harcayıp benim kendime aldığım battaniyeye, nevresimlere bile laf ediyor. Ayrı eve çıkınca alırmışım, ne gerek varmış. Ona inat harcadım, özellikle güzellik ürünlerine çok düştüm ama para harcamak bana ayıp, suç gibi geliyor. Konuyu takipteyim 👌🏻
Sefan olsun
Önce harcama yapıp doymak lazım 😂
Sonrasında öğreniyosun ❤️

Ben tazminat aldım iş yerinden. Borçlarımı kapattım. Bir senedir zaten borçlara çalışıyordum gibi bir şeydi, yapamadığım ne varsa yaptım.
Evde sürekli bana ekonomik anlamda baskı yapan bir annem var, kedilere deli para harcayıp benim kendime aldığım battaniyeye, nevresimlere bile laf ediyor. Ayrı eve çıkınca alırmışım, ne gerek varmış. Ona inat harcadım, özellikle güzellik ürünlerine çok düştüm ama para harcamak bana ayıp, suç gibi geliyor. Konuyu takipteyim 👌🏻
Benim annem de doğru dürüst harcattırmazdı

Benim annem de doğru dürüst harcattırmazdı
İşten çıkarıldığım gün dışarıdan yemek söylemiştim, afiyet olsun bile demeden “amaaa senin artııkkk ekönömiiii yapman lazımmm” dedi. Kırk yılın başı ya.
Ha bir de ben Nisan’dan beri 14 kilo verdim (diyetteyim merak etmeyin üzüntüden falan vermedim o kiloları), e giyim tarzım değişti, geçen kıyafetlerim geldi “krgn glmşşş.ssss” dedi iğrenerek baktı.
E sen otomatik mama kabına 4000 tl ödüyorsun, ben kendime kıyafet alınca niye suç oluyor? Ona inat gittim gardırobumu (pijamalar ve iç çamaşırları dahil) + nevresim takımlarımı + makyaj dolabımı + parfümlerimi yeniledim.
Anacığım okuyor musun bilmiyorum ama yapmamamı istediğin her şeyi yaptım teşekkürler :D

Son düzenleme:
İşten çıkarıldığım gün dışarıdan yemek söylemişti, afiyet olsun bile demeden “amaaa senin artııkkk ekönömiiii yapman lazımmm” dedi. Kırk yılın başı ya.
Ha bir de ben Nisan’dan beri 14 kilo verdim (diyetteyim merak etmeyin üzüntüden falan vermedim o kiloları), e giyim tarzım değişti, geçen kıyafetlerim geldi “krgn glmşşş.ssss” dedi iğrenerek baktı.
E sen otomatik mama kabına 4000 tl ödüyorsun, ben kendime kıyafet alınca niye suç oluyor? Ona inat gittim gardırobumu (pijamalar ve iç çamaşırları dahil) + nevresim takımlarımı + makyaj dolabımı + parfümlerimi yeniledim.
Anacığım okuyor musun bilmiyorum ama yapmamamı istediğin her şeyi yaptım teşekkürler :D
Nasıl bir mama kabıymış o 4 bin TL :KK70: anacığına bunu göster 🤣içindeki mama Proplan ama

Eklentiler

• 1000095624.webp
    1000095624.webp
    32,6 KB · Görüntüleme: 28
Nasıl bir mama kabıymış o 4 bin TL :KK70: anacığına bunu göster 🤣içindeki mama Proplan ama
Ya bizim evde bir tane prenses bir de obur paşa var, öyle böyle değil yakında bizi yiyecek, şu saatli mama kapları oluyor ya, onlardan aldı.
O sırada kızar diye aldığı parfümleri iç çamaşırlarını gösteremeyen ben :)

Ya bizim evde bir tane prenses bir de obur paşa var, öyle böyle değil yakında bizi yiyecek, şu saatli mama kapları oluyor ya, onlardan aldı.
O sırada kızar diye aldığı parfümleri iç çamaşırlarını gösteremeyen ben :)
Ya nasıl obur oluyor bunlar bizimki kırtık kırtık az az yiyor ama sık sık her çeşit mama aldım yok mıy mıy

Geçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.
Bir ara kullandığım psikiyatrik ilaçlara 2000 TL ödeyip çıktığımı biliyorum eczaneden :(
Sonra bu kız niye para biriktiremiyor, Allah Allah :D

Son düzenleme:
Ya nasıl obur oluyor bunlar bizimki kırtık kırtık az az yiyor ama sık sık her çeşit mama aldım yok mıy mıy
Aslında bizimkisi cinsinden dolayı çok yiyor erkek olanı, dişi olan tekir, erkek olan Norveç orman kedisi melezi, öyle böyle değil, teyzem bize geldiğinde çocuğu tanıyamadı başka kedi mi aldınız dedi :D

Geçen oturdum hesapladım, psikoloğa terapiye gidiyorum (zorunlu), spora gidiyorum, diyetisyene gidiyorum, evde alışverişim ayrı annemle yaşasam da, telefon faturam var, dil kursuna gidiyorum falan derken bir asgari ücret kadar ihtiyacım oluyor en azından. Dışarıda gezme falan yok ha, sadece ihtiyaçlar.
Bir ara kullandığım psikiyatrik ilaçlara 2000 TL ödeyip çıktığımı biliyorum eczaneden :(
Benim hesaplama sonucum 10, 12 aylık yeme içme hariç olacak ama yinede gideceğim galiba çünkü mecburi hepsi asgari ücret cbir tık üstü maaşım var birikim için nasıl yapcagım bilmiyorum asgari ücret artarsa belki daha fazla nefes alırım diye sabredecceğim mecbur sporu da bırakmak istemiyoum çünkü bakalım hayırlısı

Geçmiş olsun canım önce sağlık
Annenizinki de "ne bu perhiz ,ne bu lahana turşusu "olmuş
Sefan olsun aldıkların yediklerin ,içtiklerin 😊

Geçmiş olsun canım önce sağlık
Annenizinki de "ne bu perhiz ,ne bu lahana turşusu "olmuş
Sefan olsun aldıkların yediklerin ,içtiklerin 😊
Aman beni ne yaptığı emin olun hiç alakadar etmiyor. İşin kötüsü borçlarımı da bilmiyor, söylesem çünkü altında başka şeyler arayacak. İyi niyetini anlıyorum ama böyle de ters psikoloji oluyor :(

Aman beni ne yaptığı emin olun hiç alakadar etmiyor. İşin kötüsü borçlarımı da bilmiyor, söylesem çünkü altında başka şeyler arayacak. İyi niyetini anlıyorum ama böyle de ters psikoloji oluyor :(
Borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsun?

Borçlarını nasıl ödemeyi düşünüyorsun?
Yok yok borçları kapattım zaten, yani elime tazminat geçti ilk yaptığım şey borçları kapatmak oldu. 180 küsur para aldım, 120 zaten borçlara gitti. Kalanlarla da bir glow up geçirdim kendimce.
O şimdi sanıyor ki elimde para var. Sorun bu. Borçlarımdan haberi yok. Zaten destek olmuyor ki ondan destek istemiyorum asla, covid olmuştum iki ay önce, acil durumlar için çıkarttığı ek kartı kullanmak istemiştim (300 tllik alışveriş için ve o başka şehirdeydi ben evde tektim) trip yapmıştı, o gün gözümde her şey bitti.

Sağlık için harcanan parayı çok kafana takma daha önemlisi sağlıklı olmak 😍

Back
X