alkol alkol:( bi fikri olan

karakiz21

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2012
2
0
16
İstanbul
merhabalar bu uygulamayı yapıpta sonuç alanlar var mı yorumlarınızı bekliyorum benim için çok önemli
tedavi ettirmek zor aklıma ibrahim saraçoğlunun küründen başka bişe gelmiyo bağımlı değil ama içtimi ardı arkası gelmiyor...

Alkolü bırakmak isteyenler için asma yaprağı kürü :
10-12 adet taze asma yaprağını 1 su bardağı kaynar suya koyarak 6-7 dakika kaynattıktan sonra ılımaya bırakın.Ilıkken süzerek için.(her gün taze olarak hazırlanmalıdır) Bu uygulamayı haftada 2-3 kez yapın.
Bu kür uygulayan kişide alkole karşı tiksinti oluşturacak ve kişinin alkolü kolay bırakmasına yardımcı olacaktır.

hicbir fikirim yok ama insallah ise yarar

yalniz önce kendinin istemesi gerek ayrica tedavi olmazsa nasil olacak..

asma yapragini kaynatip icse mide bulanir mi bilmem..

Bu tip şeylerle tedavi edileceğine inanmıyorum..
Psikolojik bir durum bu.
Ve hayatımda şunu tecrübe ettim ki , bir kere alkol bağımlılığı yaşayan adamdan bir daha asla hayır gelmez.

alkolü bırakmak isteyen kişilerin uygulaması gereken bir kür demişsiniz.. yani sizin istemenizle değil, onun istemesiyle bırakılacak bir şey bu..
ona belli etmeden içirseniz bu karışımı içip midesi bulansa azaltsa içtiklerini diyeceğim ama o içilecek şeyin tadı çok kötüdür bence :)
içmeye gönlü olmayan birine içiremezsiniz..

Canım bu senin istemenle olmaz alkol kullanan kişinin bırakmayı istemesi lazım , ayrıca neden bilimsel yolu denemiyorsunuz ki

teşekkürler yorumlarınız için ama zaten ben de farkındayım buzamana kadar bu konuyla ilgili çok üstüne gitmedim ama gecenlerde kendisine zarar verdiğini farketti ve kendisi benmle konuştu bende araştırım dedim ve bu kürü buldum bi umut işte

Psikologlar ve psikiyatristler derneğinin ücretsiz eğitimleri vardı kötü alışkanlıklar için
belki onlar işe yarayabilir

Alkolü bırakmak için pek çok yardımcı ürün ve tedavi vardır. Ancak en etkili, olmazsa hiç bir şeyin yaramayacağı bir etken vardır: İrade.

bir eczacı olarak size tavsiyem,alkolü bıraktırmak için böyle uydurma şeylere tamah etmeyin bence
direk size en yakın psikiyatriste gidin, bu konuda size en etkili ve kesin çözüm sunacak bir ilaç önerisinde bulunacaktır
ilacın fiyatı 10 lira civarında
tabiki bu ilacı alkolü bırakmak isteyen kişinin haberi olmadan vermek biraz sıkıntılı olacaktır

Oncelikle merhaba yazacaklarim size sacma gelecek olabilir ama bizzat yasayan biri olarak sizinle paylasmak istedim.inanip inanmamak yapip yapmamak sizin elinizde..

Oncelikle Allaha siginip cok dua etmek.beyninizle birakacagina inanmak.ya vedud cekmek..

Birde hacdan gelen kurbani yedirmek...

Allah yar ve yardimciniz olsun

Bunun için ilaçlarda var hatta kişi farketmeden içirilse bile alkolden tiksine biliyormuş eczaneye sor istersen ben bir arkadaştan duymuştum

Tabi sağlıklı mı bilemem genede iyi araştırılmalı

Fayda etmiyor. Bir tanıdığım denedi...
Şimdi tedavi oluyor.
Yaklaşık 1 aydır alkol almıyor ama henüz bu süre de tedavinin başarılı olduğunu göstermez...

Alkol bagımlıları asla bagımlıyım demez zaten .

içipde arkasını getıremeyen bır ınsan alkol bagımlısıdır .

tabı buna bızle degıl doktor karar verır .ama muhakkak

doktora gıtmenızı tavsıye ederım ,asma yapragıyla fılan

olacak iş degıl bu .

alkol bağımlılığı illa her gün içmek değildir, alkolün hayatınızı zora sokması bile tedavi için bir sosyal endikasyondur.
böyle internetten alınan kürlerle alkol bağımlılığı tedavi edilemiyor ne yazık ki.
öncelikle hastanın tedavi olmayı istemesi çok önemli
ve bir psikiyatriste başvurmalı (psikolog değil)
hastanelerin bağımlılık birimleri olur gerekirse bir süre serviste yatırıyorlar.
onun dışında verilen ilaçlarla alkolden tiksinmesi sağlanır
gerekirse terapi verilir.
ama herşeye rağmen kür şansı çok düşük, yani tekrarlama riski çok yüksek.
böyle illet bişeyi bu gibi basit yollarla çözmek zor.
alkolün pek çok zararlı etkileri var, siroz, ensefalopati vs gibi beyin etkileri, beyinciğe etkileri olabiliyor.
bence alkollü olmayan bir zamanında eşinizle güzelce konuşmanız ve psikiyatri önerisini sunmanız gerekiyor.
önceden bir araştırın derim bulunduğunuz şehirdeki hastaneleri psikiyatrist var mı diye.

Her şeyin bir 'kür'ü türedi son yıllarda.
Aklın, mantığın da kürünü bulsalar keşke, dünya daha iyi bir yer olabilir.
Neyse, az önce ima ettiğim gibi, bu tip şeylere şahsen inanmıyorum, güvenmiyorum da.
Uzman yardımı almak, bu konuda kesin çözüm olacaktır sadece.
Diğerleri ise sorunu belirli süre örtebilir ama ortadan kaldıramaz, kaldı ki alkolizmden bahsediyoruz.
Deneme yanılma yapılacak ya da ertelenecek kadar hafife alınmamalı.

alkol sounu böyle kürle fln olacak iş değil ne yazıkki...
herşeyden önce kendisi istemeli bırakmayı...
yinede inşallah işer yarar...

kullanan insan istemezse istediğin kürü yap fayda olmaz.
benim eşimin alkok sorunu vardı ya da hala var.
ne yaptıysam olmadı iyi konuştum olmadı, kızdım olmadı
he defasında birkaç günlük çözüm gibi oldu
en son borç ödenecek para ile de içki alınca ben kafayı yedim.
evi kırdım döktüm, hoş olmayan şeyler yaptım. vurdum ona, kendime bilinçli blöf amaçlı zarar verdim
ortalığı yıktım ve eşyalarını eline verip kapıyı gösterdim yol parası koydum yanına da
elimden geldiğince aşağıladım ve içimde alan herşeyi söyledim
ağladı yalvardı gitmedi evden
en son şansını verdim ona
bu olaydan beridir hiç içtiğini görmedim duymadım. gerçi çok uzun zaman olmadı ama 6 ay olacak bakalım izliyorum
ama tabi içimde bir güvensizlik yok değil
mesela maaşından günlük harçlık veriyorum sadece ve onun bile hesabını soruyorum
yani tedavi için önce istemek sonra inanmka gerekiyor.

Bu tip şeylerle tedavi edileceğine inanmıyorum..
Psikolojik bir durum bu.
Ve hayatımda şunu tecrübe ettim ki , bir kere alkol bağımlılığı yaşayan adamdan bir daha asla hayır gelmez.

Çok yanlış düşünüyorsun...!benim eşim üniversitede hergün alkol kullanırmış hatta biz nişanlanana kadar alkol alırmış 2 senedir namazında ve ağzına sürmeyi bırak lafını bile geçirmez. o zaman ne diyoruz...Zalimden alim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…