Alkol çok büyük problem mi :(

evet tatlım. hakkında hayırlısı neyse o olsun ama ben alkole şiddetle karşıyım. ve bu konu da çok katıyım. sanırım bu yüzden eşime daha çekici geliyor :17::26:

Alkol almanın / almamanın teminatı verilmez ki...

Şuanda içtiği kadarı bile sizi rahatsız ediyorsa konuşursunuz açık açık , yok rahatsız etmiyor ama sonrasında artarsadan korkuyorsanız bununda dediğim gibi bir sözleşmesi olmaz.

Hiç içmeyen biri de bir gün içmeye başlayabilir , rakı şişesinde balık olmuş bir adamda bir daha ağzına sürmeden bırakabilir.

haklısınız garantisi yok ama ben sadece fikirlerinizi almak istemiştim acaba ben mi abartıyorum diye düşünmeye başladım çünkü

Ortada bağımlılık, alkol nedeniyle yaşamını/yaşamınızı etkileyen olumsuz bir şey yoksa büyük olmadığı gibi problem de değil bence. Ama bu tabii kişinin bakış açısıyla da doğrudan ilgili bir şey. Kaldı ki siz hoşnut olmadığınızı; boşanmaya bile sebep olabilecek bir şey olduğunu söylüyorsunuz. Bence bu konuyu erkek arkadaşınızla konuşup onun düşüncesini öğrenerek karar vermeniz daha doğru olur.

hiç bana göre şeyler değil tatlım oturup konuşmakta fayda var

ay bende hiç tahammül edemem, ya bence bir insan alkol aldimi bir daha o tatdan vazgeçemez ne bileyim ben güvenemezdim :(

ama tatlım ben bu konuda epey titizim araştırıyorum bakıyorum içen adamın halini çok iyi anlarım uzun zamandır yok öle bişeyi inşallah olmaz hiç

Hayatımı etkileyecek büyük hatalardan birini yaptım, üstelik yapmadan önce burdan fikir bile aldım, yapma dediler gerekçelerini göstererek, ve ben dinlemedim hayır olur mu öyle şey dedim yaptım... Keşke dinleseymişim dediğim için artık kk kadınlarının fikirleri çok önemlidir benim için.

Bu kadar kadın aynı şeyi söylüyorsa eğer, ben bunun doğruluğunu tartışmam bile artık. Bundan sonra da burdaki fikirleri hayatta es geçmem :34: Sonuçta tecrübeyle sabit fikir veriyorlar. Burda söylenenleri iyice analiz et, iyice düşün, ve öyle karar ver.

canım benimde eşim evlenmeden önce özel günlerde içerdi ama normal günde akşamları içermiş benim nerden haberim olcakki içiyormuş şimdi bıraktırmak için neler yapıyorum yine biraz azalttı sarhoş olcak kadar içmiyor ama yinede hiç içmesin istiyorum çok kötü durum en küçük sıkıntıda içkiye koşuyor iyi düşün emin ol içincede hareketlerine falan bak anlarsın bir şekilde devamlı içip içmediğini

Alkol alan adam mı ? Aman ha arkana bakmadan kaç derim bende çok çektim bu alkolden Allah bu alkolü icat edenin binbir türlü belasını versin.Alkaolün a sından bile midem bulanıyor:47::47::47:

Hayatımı etkileyecek büyük hatalardan birini yaptım, üstelik yapmadan önce burdan fikir bile aldım, yapma dediler gerekçelerini göstererek, ve ben dinlemedim hayır olur mu öyle şey dedim yaptım... Keşke dinleseymişim dediğim için artık kk kadınlarının fikirleri çok önemlidir benim için.

Bu kadar kadın aynı şeyi söylüyorsa eğer, ben bunun doğruluğunu tartışmam bile artık. Bundan sonra da burdaki fikirleri hayatta es geçmem :34: Sonuçta tecrübeyle sabit fikir veriyorlar. Burda söylenenleri iyice analiz et, iyice düşün, ve öyle karar ver.

evet haklısın hepsi çok samimi çok içten,tecrübelerini de çekinmeden paylaşıyolar o yüzden buradayım

Kendi iradesiyle bırakıp bırakmadığı çok önemli. Başkasının baskısıyla olduysa geri dönüşü mümkün. Bir de ne sebepten bıraktı bu da önemli. İnançları gereği mi bıraktı yoksa sağlık için, içkiye para vermemek için vs. gibi nedenlerden mi? İkinci grup tekrar başlamaya daha çok meyilli ama yine de hiç birinin garantisi yok tabi. Yıllarca içip bir anda bırakan sonra ağzına hiç sürmeyen insanlar da var ama bilemezsin. Yaşayıp görmen lazım. Ben de sigaradan nefret ediyorum pis pis kokuyor çevreyi de zehirliyorlar, pasif içici olduk onlar yüzünden. :20: Direkt sor bence " ilerde aynı evde yaşayacaksan tekrar başlayıp başlamama ihtimalin var mı bilmek istiyorum" de. Bakalım ne tepki verecek.

Fazlası tabii ki sorun.
Ama özel günlerde alınan alkol neden sorun olsun ki.
Alkol kelimesinden bile tiksiniyorsanız, bu size has bir sorundur, sevgilinizle bu durumu net bir şekilde konuşun.

özel günler dışında içiyor mu peki?? yada içip içip sapıtıyormu???sarhoş oluyormu???

benim eşimde özel günlerde, bazen de evde içer,arada sırada bende ona eşlik ederim.(son konuma bakarsan eşimi içkiden kaybediyordum) ha çokmu akıllandı yoo biraz ara verip sonra devam edicekmiş..

yanlız 10 senedir sarhoş olduğunu bilmem..

içkinin adını duymak bile seni rahatsız ediyorsa,ailene yapına da ters düşüyorsa bir şeylere evet demeden önce konuşup önlem almak daha doğrudur.

ben bu konuda herhangi bi baskı yamadım ben dedim diye bıraksın yada bırakmış gibi görünsün istemedim eskiden özel günlerde içiyodu artık o da yok.sarhoşluk sapkınlık gibi bi olayı olmuyodu saatlerce telefonda konuşurdu benle.normalde açamadığı yaralarını (annesinin ölümünü babasının apar topar evlenişini) anlatır ağlar cok seviyorum der ağlar.bu tip bi sarhoşluk yani.ama yine de hiç hoş değil beni bu denli rahatsız eden bişeye katlanamam.sizde cok güzel anlatmışsınız gecmiş olsun bu arada :)

benim eşimde evlenmeden önce içiyormuş

bende senin gibi çok ama çok karşıydım bu yüzdende gizlemiş benden
dikkatli ol derim sen karşısın diye bıraktım diyebilir

şimdimi eşim yine özel günlerde içmeye devam ediyor
rahatsızlık duyuyorum ama onunda yaptığına saygı duyuyorum
çünkü ne kadar kısıtlarsam o kadar daha inatlaşıyoruz
o yüzden evde olması şartıyla izin veriyorum
en azından gözümün önünde oluyor
zaten şarhoş olupta taşkınlık çıkarmaz hayatta

Kendi iradesiyle bırakıp bırakmadığı çok önemli. Başkasının baskısıyla olduysa geri dönüşü mümkün. Bir de ne sebepten bıraktı bu da önemli. İnançları gereği mi bıraktı yoksa sağlık için, içkiye para vermemek için vs. gibi nedenlerden mi? İkinci grup tekrar başlamaya daha çok meyilli ama yine de hiç birinin garantisi yok tabi. Yıllarca içip bir anda bırakan sonra ağzına hiç sürmeyen insanlar da var ama bilemezsin. Yaşayıp görmen lazım. Ben de sigaradan nefret ediyorum pis pis kokuyor çevreyi de zehirliyorlar, pasif içici olduk onlar yüzünden. :20: Direkt sor bence " ilerde aynı evde yaşayacaksan tekrar başlayıp başlamama ihtimalin var mı bilmek istiyorum" de. Bakalım ne tepki verecek.

ufak bi sağlık problemi vardı doktor içki sigara yasak dedi ama doktoru dinlediğini sanmıyorum içmek istese içer cünkü sigara konusunda da bırakalım diye cok direttim ama yok bacım onu bırakmıyo

benim eşimde evlenmeden önce içiyormuş

bende senin gibi çok ama çok karşıydım bu yüzdende gizlemiş benden
dikkatli ol derim sen karşısın diye bıraktım diyebilir

şimdimi eşim yine özel günlerde içmeye devam ediyor
rahatsızlık duyuyorum ama onunda yaptığına saygı duyuyorum
çünkü ne kadar kısıtlarsam o kadar daha inatlaşıyoruz
o yüzden evde olması şartıyla izin veriyorum
en azından gözümün önünde oluyor
zaten şarhoş olupta taşkınlık çıkarmaz hayatta

çok zor işte ya Allah hidayet versin tüm içenlere.bana geliyo ki o evde kokusu kalır o evin bereketi olmaz.hele bide içtiği an abana yaklaşmasın dokunmasın aman aman

Fazlası tabii ki sorun.
Ama özel günlerde alınan alkol neden sorun olsun ki.
Alkol kelimesinden bile tiksiniyorsanız, bu size has bir sorundur, sevgilinizle bu durumu net bir şekilde konuşun.

benim tiksinmem yanlız benim sorunum mu tatlım adam 7 24 yanımda duracak içki içerse o sadece beim sorunum olarak kalmaz ki

benim tiksinmem yanlız benim sorunum mu tatlım adam 7 24 yanımda duracak içki içerse o sadece beim sorunum olarak kalmaz ki

Şunu demek istedim, bana göre alkolün orta kararı, yani özel davetlerde, özel günlerde alınan 1-2 kadehi sorun değildir.

Ama sen diyorsun ki alkol kelimesinden bile tiksiniyorum.
O sebeple bu durum sana has bir sorun oluyor.

Benim böyle bir hassaslığım var, sizce bu bir sorun mu diye soruyorsan, evet evlendiğinizde 40 yılda bir de alsa senin için sorun olur. Bu konuda hassasmışsın çünkü.

Şunu demek istedim, bana göre alkolün orta kararı, yani özel davetlerde, özel günlerde alınan 1-2 kadehi sorun değildir.

Ama sen diyorsun ki alkol kelimesinden bile tiksiniyorum.
O sebeple bu durum sana has bir sorun oluyor.

Benim böyle bir hassaslığım var, sizce bu bir sorun mu diye soruyorsan, evet evlendiğinizde 40 yılda bir de alsa senin için sorun olur. Bu konuda hassasmışsın çünkü.

tatlım teşekkür ederim cok güzel anlatmıssın evet hassasım darısı sevgilimin başına inşallaaaaaahhhhh

Back
X