Alkol Kullanan Sevgili

benim eski erkek arkadaşım her aksam 6 7 kadeh raki icerdi. boyle adamlarin bi süre sonra beyin fonksiyonlari islevini yitiriyor dogru düşünemiyorlar. dengesiz oluyorlar. boşver

Kosarak uzaklas.. asla duzelmez hic girme o dipsiz kuyulara.. 1.5 sene hicbisey degil. Zamaninda duzelir diye 5 senesini heba eden biri olarak soyluyorum.. aksi istikamete dogru hizla uzaklas..

Her cuma cumartesi içiyoruz, gayet normal bir aile hayatımız var. Alkol almaktan çok iki insanın birbirine uyumu önemli. Alkol konusunda bile uyum şart, kimse bir başkasının isteğiyle "içmeyeyim bari" demez,

Merhaba,
Amacım akıl danışmak, yaşayan bilenlerden tavsiye almak.
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.

Deneyim konusuyor: asla aliskanliklarini degistirmez ayril o adamdan bosuna vakit kaybetme evlensen bile sana he he der nikahtan sonra elin kolun bagli mecbur katlanirsin sonra bosanmak zorunda kalirsin yol yakinken ayril.

Ben keyfi içkiye karşı değilim ama keyif yapacak kadar, 1 tane 70'lik viskiyi bitiriyorsa olmaz. Her hafta biraz içiyorsa, sapıtmıyorsa ve bilincini kaybetmiyorsa olabilir bira gibi 1-2 duble rakı gibi.
Ama baş ağrısıyla boğuşacak kadarsa her hafta sonu, olmaz annen haklı. Yine de koca olmaz demeyeyim de, her hafta sonu sarhoş oluyorsa baba olmaz evet.

Merhaba,
Yaklaşık 1.5 yıllık bir birlikteliğim var. Erkek arkadaşımın -problem denecek düzey herkes içi farklıdır ama - bence alkol problemi var. Her cuma-cunartesi istisnasız alkol alır. Ama bu olay 1-2 bira şeklinde değil özellikle cumartesi akşamlar bir 70'lik viski şeklinde. Gündüz dışarı çıkmaz çünkü sevmez, cuma ve cmt gece içtiğinden gündüz başağrısıyla boğuşur. İkimiz de çalışıyoruz ve İstanbul'un iki kıtasının uçlarındayız denebilir, haftasonu hariç görüşemiyoruz.
Ama bu alkol olayı ileriyi düşündüğümde canımı sıkıyor, çocuğum olsa her hafta sonu sarhoş bir baba mı görecek diyorum. Gerçi evlenme bahsi hiç konuşulmuyor o da ayrı.
Annem alkol konusunda çok sert ne koca ne baba olur ondan ya alkol ya ben demelisin diyor. Bu şekilde söylenmez elbet ama nasıl konuşabilirim ya da konuşmam bu konuda bir etki yaratır mı?
Şimdiden teşekkürler.

Sen alkol kullanmıyorsan çok zor bir birliktelik olur. Çiftlerden biri tek başına alkol almak zorunda kalıyorsa sıkıntılı. Bir de adam viski içiyor ya :) ben de her cuma cumartesi içerim. Haftaiçi de içerim. Ama ne bileyim çok özel bir şey olmadıkça o kadar deli içmiyorum. Yemeğin yanında bira yani. Ya da rakı meze. Yemeğim bitti mi içki de biter.

Evlilik konusu konuşulmuyormuş ama sen istiyorsun galiba. Bu durumda çok da zorlamaya gerek yok.

Bence anneni dinle canım .
Aynen de onun dediği gibi yap .
Ya alkol ya ben diye soyle.

konuyu açalı çok olmuş ama ben yinede fikrimi yazayım...
dediğin tarzda içen biri ile evlendim ve en büyük hatayı yaptım malesef.. çocuklu boşanmış bir kadınım ve en kötüsü şu an evlenmek istediğim adamın ailesi eski eşimin alkolik olmasından dolayı bizi rahatsız eder düşüncesiyle bunaltıyorlar bizi...
yani kısa ve net ARKANA BİLE BAKMADAN KAÇ BU ADAMDAN YOKSA HAYAT BOYU AĞLAYAN BİR KADIN OLURSUN...

Merhaba . Anneniz o kadar haklı ki benim babam da hergün en az 1-2 şişe içer. Ve biz ağlamaktan başka çare bulamıyoruz. Kesinlikle ve kesinlikle yalvarsa da yakarsa da evlenmeyin. Bir kiz cocugu icin babası dağ gibidir. Ama ister misiniz kız cocuğunuzun ayakta duramayan babasını görmesini veya tuvaletini tutumayıp yatağa yaptığında her seferinde temizlemek ister misiniz?

Merhaba,
Şimdiden teşekkürler.
hafta sonları oturup bir şişeyi kendi mi iciyor ? yoksa birileri ile mi içiyor?
hangi marka viski içiyor ?
fazladan varsa bana da gönderin :D
sarhoş oluyor mu ( kusmak yerlerde sürünmek küfür vurmak kırmak vb.. ) yoksa sadece keyifli mi oluyor?
siz hiç sadece hafta sonları içen genc bir adamın alkolik olmadıgını düşündünüz mü?
annen ile aramda ki tek fark: ben derim ki: içki içme seviyesi alkolilik düzeyinde ise her adamdan kaçmalısın.

Alkolü bırakmasını dene bence gerekirse tedavi görsün zorlarsan ve seni sevip değer veriyorsa zaten bırakır

Back
X