- 23 Ağustos 2012
- 51.477
- En iyi cevaplar
- 1
- 239.599
- 898
- Konu Sahibi NESEdertASK
ne kadar içtiğine göre değişebilir bence bağımlılığı, haftada 3 gün bi bardak bişe içiyorsa bence sorun yok. şişenin dibini görüyorsa maalesef sorun vardır.
+1
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ne kadar içtiğine göre değişebilir bence bağımlılığı, haftada 3 gün bi bardak bişe içiyorsa bence sorun yok. şişenin dibini görüyorsa maalesef sorun vardır.
Şimdi işten geldim eve, beyefendi bugün erken çıkmış işten, hemen fırsatı değerlendirmiş.6 tane içip yatmış...
evwt canim buyuk konusmamk lazim..
ama içkiden nefret ederim ..
hayatimda agzima almamis bir insanim ..
almayida nasip etmesin Allah ..
ama ne bileyim her yonden zarar ya içki..
evlilikleei yikan huzuru bozan ..
insanin ruhunu zedeleyen bir tür zehirdir içki..
en yakinimda tanidik birisi..
esi alkolik ..
ve kadini ustunde sigara sonduren bir piskopat oluyorlar icki icenler..
az der iceesin birde bakmissin manyak bagimli olmussun ..
buyuk konusmamam lazim .ama iste ickiyi sevmiyorum ben..
Merhaba Hanımlar,
6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.
İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)
Fikirlerinizi bekliyorum..
canim bence sende yardimci ol esine ..Yok allah için bana eziyeti olmaz, çenesi açılır biraz, sonra da gider yatar. O da yorgunluğumu atmak i.çin içiyorum diyor.
genelleme demeyelim de canim..Ama işte her içki içeni de bu kalıplara koymak hoş değil.
Benim annem ve babam ve yedi sülalem içer ben de içerim. Ne ailemden bir küfür işitmişimdir ne en ufak bir şiddet olayı yaşamışımdır.
Eşimle ben de içeriz görebileceğiniz en sakin insanlarız bırakın sigara söndürmeyi kavga edebilen insanlar değiliz.
Hoş genellemeler değil bunlar.
Alkolik başka keyifle içkisini içen insan başka.
Genellemeyelim lütfen.
genelleme demeyelim de canim..
bizim acimizdan bize ters içen icebilir..
yani herkesin özgur fikri..
saygi duymak lazim..
ben cok yazarsam buraya mune bana ceza verir ..
o yuzden benim susmam lazim..bu koniyu ben k.ib leyim simdiden ..
bu konu beni aşar..
Konuyu niye kibliyorsun ayolgenelleme demeyelim de canim..
bizim acimizdan bize ters içen icebilir..
yani herkesin özgur fikri..
saygi duymak lazim..
ben cok yazarsam buraya mune bana ceza verir ..
o yuzden benim susmam lazim..bu koniyu ben k.ib leyim simdiden ..
bu konu beni aşar..
yok canim icen dover demek istemedim..Evet karşılıklı saygı önemli.
Siz içen insanla görüşmezsiniz bu sizin hakkınız.
Ama içen herkes sapıtır, döver söver küfreder demek de hoş değil.
Benim alt komşum çok muhafazakar bir insan ama eşini dövüyor arada sırada burdan genellesem siz de üzülürsünüz değil mi? Benim dedemden babama anneme herkes içerken ve küfür bile duymamışken ağızlarından bunu demeniz incitir.
Yani saygı duymak lazım her içen sapıtır şiddet eğilimli olur yok sigara söndürür demek saygısızlık oluyor biraz yaşam tarzına
simdi ben koti birsey soylerim ceza alirim diye..kibledim..Konuyu niye kibliyorsun ayol
Ne günahı var konunun![]()
Ne diyim allah kolaylık versin... İşin o yönü de var tabi, insanın gözüne soka soka içerlerse olacağı o olur...Benim eşim de senin eşin gibi. Haftada içmediği gün 1 ya da 2. Haftaiçinde nispeten daha az, özellikle cumartesi günleri de dibine kadar içiyor. Yine aynı bahane işim çok stresli. Bunu da kabul ediyorum ama bir duble hadi olmadı iki duble içip bırakmıyor. Sürekli koltukta sızmış bir adam görmekten cidden sıkıldım. Çevresindekiler, iş arkadaşları da çok içiyor. Zaten sürekli onlarla birlikte. Bazı arkadaşlar kahve yap demiş. İçmeye karar verdiyse istersen özel aroma kahve yap yine içkisini içer. Hobi bulsun diyenler olmuş. Yine işini bahane edip çok yorgunum diyor. Yemek yapmayı çok sever. Yemek yaparken bile ortalama 3 bira içer. Tabii bunun yemek öncesi ve sonrasında devamı olur. Bende bu akşam bu alkol olayını düşünüyordum. Konu denk geldi. Bu akşam yine bir sürü bira içti. Şöyle bir baktım. Artık bakımsızlaşmış, içki içmekten göbeği çıkmış, içki kokan bir adam. İnanın bi soğukluk geldi.
benım esım pek sevmez ayda yılda bır ıctıgı bır ıkı bıradır , ama ben alkol almayı severım , sımdı geldım 30 lu yaslara arada özel gün olur, aile meclisi olur sohbet muhabbet iyiyse atarım 2 tek ama her hafta yada haftanın bellı gunlerı stabıl olarak ıcmem....Merhaba Hanımlar,
6 yıllık evliyim. Zaman akıp giderken evliliğimizin son 1 yılında kendimi alkolle mücadele içinde buldum..Kendimi dedim ama asıl içen eşim..Ben içmemesi için mücadele veriyorum.
Haftada 1 içiyorken onda bir kusur yok, ben de içer eşlik ederdim ama bu onun tarafından hafta içi de sıklaşmaya başladı... Haftada 2-3 kere içip gevşeme moduna girdi eşim..
Bahanesi(!) ''işimin çok stresli olduğunu biliyorsun, tek aktivem bu, ayrıca evimde içiyorum '' diyor.
İşin içinden çıkamadım.Korktuğum kısım babasında ve abisinde de alkol problemi var...
Sizce bu durum normal mi? yoksa alkolü kötüye kullanma durumuna doğru yol almaya mı başladık?Eşlerinizin alkol tüketimi ne kadar? (garip bir soru oldu galiba)
Fikirlerinizi bekliyorum..
İşin birde bu boyutunu düşünüyorum.Sorumluluklarını biliyor, aramızda bunun dışında hiç bir sorun yok çok şükür.Ama asıl mesele keyif için yapmıyor olması.Çünkü uzun zamandır gözlemliyorum kendisini, resmen kend,isini uyuşturmak için içiyor. eee nerede kaldı bunun keyfi? Yoksa ben de keyif için içmesini, eşlik etmeyi çok severdim.Ama artık tadı kaçtı maalesef...benım esım pek sevmez ayda yılda bır ıctıgı bır ıkı bıradır , ama ben alkol almayı severım , sımdı geldım 30 lu yaslara arada özel gün olur, aile meclisi olur sohbet muhabbet iyiyse atarım 2 tek ama her hafta yada haftanın bellı gunlerı stabıl olarak ıcmem....
arada da canım ıster yalnız bıle olsam alırım bır kadeh sarap yada rakı ne varsa evde keyıf yaparım....
alkolun verdıgı o mayısıklıgı sevıyorum
bence esınız bır ıkı kadehle kalıyorsa, genel anlamda sorumluluklarını bılıyorsa, alkol alıpta kendını kaybetmıyorsa ben bunda sorun gormuyorum...
ama ıcer agır laf eder, sıze satasır, evıne ekmek almaz alkole yatırır o zaman ıs degısır..