• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problemi

Bence psikoterapiyle falan çözülür yolunn basindayken yeter ki siz isteyin, bende haftada iki gün 3 er bira içiyorum. Rutine girdi yıllardır böyle.hic bakmadım 10 gün durabilir miyim diye.ama siz çok içiyorsunuz. Dikkat edin

Sarap ertesi günün kokar insanlara insallah Home Office calisiyorsunuzdur

Bır arkadaşım vardı onu hatırlattınız.
Bir türlü ağzıyla içemezdi. Günün sonunda kavga ederdik muhakak
Ertesi gün arayıp hicbir şey olmamış gibi davranırdı . Çünkü hatırlamazdı ne halt ettiğini.
Söylediğimde de abarttığımı düşünürdü.

Allahım onun yüzünden mekânlarda polemıge girmediğimiz yer kalmamıştı :KK53:
O küçük turizm yerinde artık herkes tanıyordu bizi.

O da işte yaz arkadaşımdı benim 😂

Bence psikoterapiyle falan çözülür yolunn basindayken yeter ki siz isteyin, bende haftada iki gün 3 er bira içiyorum. Rutine girdi yıllardır böyle.hic bakmadım 10 gün durabilir miyim diye.ama siz çok içiyorsunuz. Dikkat edin
haftada iki gün 3er bira gerçekten çok kabul edilebilir bir rakam. Hem ne yaptığınızı bilmezcesine sarhoş etmeyecek bir miktar. Bende sıfıra indirmektense o seviyeye gelmek istiyorum ama bi kere ağzıma değdimi devamını istiyorum. Bir yerde durdurmak zor. En azından hafta içi hiç ağzıma koymadan başlamalıyım buna. Gerçektende kendi kendimi çok mağdur ettim, her gece kendi kendime sarhoş olarak bu son aylarda.
Terapiyi bu arada bilmiyorum :( Evet düşünüyorum ve araştırdımda. Dil açısından Türkiye den online bir terapist bulmalıyım. Birkaç kontak bile kurdum ama fiyatlar ne olmuş öyle ya? Sonuç alacağımdan emin olmadığım bir konuşma seansına o kadar para vermek bi noktada mantıklı gelmedi. Aylık 120-150 euro bandında tutacak.

Bır arkadaşım vardı onu hatırlattınız.
Bir türlü ağzıyla içemezdi. Günün sonunda kavga ederdik muhakak
Ertesi gün arayıp hicbir şey olmamış gibi davranırdı . Çünkü hatırlamazdı ne halt ettiğini.
Söylediğimde de abarttığımı düşünürdü.

Allahım onun yüzünden mekânlarda polemıge girmediğimiz yer kalmamıştı :KK53:
O küçük turizm yerinde artık herkes tanıyordu bizi.

O da işte yaz arkadaşımdı benim 😂
hihiii, ben tam tersi utancımdan arayıp özür dilemek istiyorum. (gerçi ben sarhoşken mesaj ve ses kaydı atıyorum yada arıyorum) çok kafa şişiriyorum bide 1i 1000 yaparak anlatıyorum. Ertesi gün hatırlıyorum dediklerimi ama neden öyle hissettiğimi ve dediğimi hatırlamıyorum. Valla özür dilemek için aramadan önce bile utancımdan on kez düşünüyorum.

Size lazim, telefon kafesi, icmeden önce telefonu buraya kitleyin anahtari da saklayin
532D96E6-D573-43B6-8506-F67D9A313038.webp

haftada iki gün 3er bira gerçekten çok kabul edilebilir bir rakam. Hem ne yaptığınızı bilmezcesine sarhoş etmeyecek bir miktar. Bende sıfıra indirmektense o seviyeye gelmek istiyorum ama bi kere ağzıma değdimi devamını istiyorum. Bir yerde durdurmak zor. En azından hafta içi hiç ağzıma koymadan başlamalıyım buna. Gerçektende kendi kendimi çok mağdur ettim, her gece kendi kendime sarhoş olarak bu son aylarda.
Terapiyi bu arada bilmiyorum :KK43: Evet düşünüyorum ve araştırdımda. Dil açısından Türkiye den online bir terapist bulmalıyım. Birkaç kontak bile kurdum ama fiyatlar ne olmuş öyle ya? Sonuç alacağımdan emin olmadığım bir konuşma seansına o kadar para vermek bi noktada mantıklı gelmedi. Aylık 120-150 euro bandında tutacak.
Yurt dışında yasadiginizi soylemeyin online alın maalesef yurt dışını duyan para birimini değiştiriyor. Türkiye'den birinin üstünden ödemeyi yaparsınız

Düzelttim. O kelime uygun olmadı. Şeylerdir şeklinde yazdım sonradan. Düzeltme görülmüyor mu acaba?
Şarap, bira ve alkolü uyuşturucu kumarla bir tutmanız başta sorun zaten.
Düzeltseniz de insanların sevdikleri şeylere, yaşam tarzına yönelik böyle cümleleri yazamazsınız.
Yazarsanız da tepki alırsınız.

Terapiyi bu arada bilmiyorum :KK43: Evet düşünüyorum ve araştırdımda. Dil açısından Türkiye den online bir terapist bulmalıyım. Birkaç kontak bile kurdum ama fiyatlar ne olmuş öyle ya? Sonuç alacağımdan emin olmadığım bir konuşma seansına o kadar para vermek bi noktada mantıklı gelmedi. Aylık 120-150 euro bandında tutacak.
Karaciğeriniz de biter.
Gerçekten sizin için tehlike çanları çalıyor.
En azından sadece haftasonu içmeye çalışın ilk etapta.
Ucuz diye evde çok alkol de bulundurmayın. Sadece içeceğiniz gün için bir şişe şarap alın gelin mesela sınır koyamıyorsanız. En azından evde var nasılsa diye fütursuzca içmezsiniz en azından

3 şişe şarap içilir mi?Bir akşamda tek kişi?Alkol ile ilgili bilgim hiç yok

Kac ml ictiginiz saraplar. 3 sarap fazla geldi bana acikcasi. Ben severim sarap ve icerim ama 3 tane icemem, 20'li yaslarda alkol toleransim daha fazlaydi ama yinede 3 sise bana fazla geldi. Neyse miktara takilip kalmadan yazayim, daha fazla ilerlemeden bagimlilik konusunda bir doktora gidin. İcmediginiz zamanlarda aklinizda surekli alkol varsa, sorun var demektir.

10 - 11 saat gibi çalışıyorum ama sabah geç başlıyorum çalışmaya. Bu arada aslında 9 saat çalışmam yeterli. Onlarda zorunlu tutmuyor. Ama şimdi staj pozisyonunda olduğum için, ve dediğim gibi ekip arkadaşlarım US den çalıştığı için onlar işe başladığında ve sabah toplantısı (benim akşamım) falan yaptıklarında katılmak ve kendimi göstermek istiyorum. O yüzden benim tercihim aslında. Belki normal bir pozisyon yakalarım staj kontratım bitmeye yakın.
Mesai saatlerinizde vücudunuzda hala alkol olduğunu düşünüyorum ve genelde cok kötü ağız kokusu yapar. Günün birinde iş arkadaşlarınız bu halinizi farkedip şikayet edebilirler ve işinizden olabilrisiniz, bunuda di düşünün bence.

Muhakkak azaltın...yıllardır böyle olmadığıniza göre kendi kendinize bile başarabilirsiniz bence aslında...

Ben de geçen yıla kadar senin gibiydim. İçmediğim akşam yoktu. Hatta uyandığımda kahvaltıdan sonra (eğer kahvaltı yapabilirsem) bir bardak rakı koyuyordum kendime. 2 yıl önce yılbaşında 10 kişilik grubun içinde saatlerce ailevi sorunlarımı anlatıp ağladım. İnsanların yılbaşını berbat ettim. Hala hatırladıkça utançtan ağlamak istiyorum. En son geçen yıl bilincimi kaybedecek kadar sarhoş olduğumda, kullandığım psikolojik ilaçları fazla dozda almışım. Eşim masada ilaçları ve alkolü görünce ambulans çağırmış hemen, çok kötü günler geçirdim. O günden sonra canım içmek istese bile midem almıyordu, zaten çocuk sahibi olmayı düşündüğüm içinde içmeyi aniden bıraktım. Bunları neden anlattım bilmiyorum ama bence alkol eğlenmek için içilmeli. Benim gibi kendini durmadan rezil ediyor ve ağlıyorsan hiçbir anlamı yok. Şu anlık bağımlı olduğunu düşünmüyorum. Belki arada 1-2 kadeh içip uyuyabilirsin, fazlası sana zarar veriyor bu şekilde düşün.

Son bi kaç yıldır, bir şey elde edemeden çalışıyorum. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, erkek arkadaşım yok, ailemde burada değil. Bi Amerikan firmasında, tamamı US saat diliminde olan bir ekipte staj yapıyorum ve akşam o yüzden (birazda kendimi gösterip normal bir pozisyon kapabilmek için kendimi gösterme amacı ile) onların gününün başlamasından sonrada birkaç saat durup çalışıyorum. Dolayısı ile bir şekilde kendi kendime bile sosyalleşip yeni insanlar ile tanışmak için çaba harcayabilecek bir durumda değilim.

Yanlızlık, çok çalışmak ama kazanmamak, aile özlemi, bi arkadaşa muhtaç olmak gibi şeyler artık zor gelmeye başladı. Ve son 3 aydır sadece inişte olan bir ruhsal durumum var. Çok fazla alkol tüketmeye başladım. 3 aydır her akşam 2-3 şişe şarap içiyorum. Başta amaaan zaten evde yalnızım, işte bitti kendi kendime sarhoş olup eğleneyim modundaydım. Eğleniyordum. Ama aradan zaman geçtikçe sigarayı canımın istemesi gibi, şarabı da günün belli saatlerinde başlayarak şiddetli bir şekilde istemeye başladım. Arada sadece 2 yada 3 gün olmuştur boş geçtiğim.
Bi şekilde kontrol edememeye başladım. Ve daha da kötüsü, elbette ki bazı sarhoş günlerimde ne yaptığımı çok bilmiyorum 😣🥲 Bi date ım vardı, bi kaç hafta önce bi sarhoş anımda mesajla öyle saydırarak ayrıldım ki. O kadar abarttıgım için sonra günlerce çok utandım... Bazen arkadaşlarımı da arayıp bazı şeyleri fazlaca egzajere edere kağlıyıp konuşuyorum. (bi süre sonra onlar alıştı artık ciddiye almaktansa gülmeye falan başlıyorlar telde), bazen alakasız çok nadir konuştuğum kişileri (örneğin eski bir iş arkadaşımı, yılda 1 konuştuğum biri falan) arıyorum ve duygusal duygusal konuşuyorum.. ama dün bir kaç akrabama birşeyler yazdım, (annem çok kötü durumda çok yalnız arayın onu) falan gibi. 🥺 Utancımdan sabahtan beri yataktan kalkmıyorum ve telefonu elime alamıyorum. Ayyyy deliricem tüm bunları düşündükçe

Benim bundan ve bu ruh halinden kurtulmam gerek. ama nasıl?
Yardım alın

Son bi kaç yıldır, bir şey elde edemeden çalışıyorum. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, erkek arkadaşım yok, ailemde burada değil. Bi Amerikan firmasında, tamamı US saat diliminde olan bir ekipte staj yapıyorum ve akşam o yüzden (birazda kendimi gösterip normal bir pozisyon kapabilmek için kendimi gösterme amacı ile) onların gününün başlamasından sonrada birkaç saat durup çalışıyorum. Dolayısı ile bir şekilde kendi kendime bile sosyalleşip yeni insanlar ile tanışmak için çaba harcayabilecek bir durumda değilim.
Yanlızlık, çok çalışmak ama kazanmamak, aile özlemi, bi arkadaşa muhtaç olmak gibi şeyler artık zor gelmeye başladı. Ve son 3 aydır sadece inişte olan bir ruhsal durumum var. Çok fazla alkol tüketmeye başladım. 3 aydır her akşam 2-3 şişe şarap içiyorum. Başta amaaan zaten evde yalnızım, işte bitti kendi kendime sarhoş olup eğleneyim modundaydım. Eğleniyordum. Ama aradan zaman geçtikçe sigarayı canımın istemesi gibi, şarabı da günün belli saatlerinde başlayarak şiddetli bir şekilde istemeye başladım. Arada sadece 2 yada 3 gün olmuştur boş geçtiğim.
Bi şekilde kontrol edememeye başladım. Ve daha da kötüsü, elbette ki bazı sarhoş günlerimde ne yaptığımı çok bilmiyorum 😣🥲 Bi date ım vardı, bi kaç hafta önce bi sarhoş anımda mesajla öyle saydırarak ayrıldım ki. O kadar abarttıgım için sonra günlerce çok utandım... Bazen arkadaşlarımı da arayıp bazı şeyleri fazlaca egzajere edere kağlıyıp konuşuyorum. (bi süre sonra onlar alıştı artık ciddiye almaktansa gülmeye falan başlıyorlar telde), bazen alakasız çok nadir konuştuğum kişileri (örneğin eski bir iş arkadaşımı, yılda 1 konuştuğum biri falan) arıyorum ve duygusal duygusal konuşuyorum.. ama dün bir kaç akrabama birşeyler yazdım, (annem çok kötü durumda çok yalnız arayın onu) falan gibi. 🥺 Utancımdan sabahtan beri yataktan kalkmıyorum ve telefonu elime alamıyorum. Ayyyy deliricem tüm bunları düşündükçe
bir kaç yıl önce küçük bir anadolu şehrinde arkadaş, aile, sevgili falan olmadan sadece ev iş arasında mekik dokurken haftada iki kere 3 bira falan içiyodum, o da alkol fiyatlarından 😅😅meditasyona başlayınca çok azalttım vücut kendi istemiyor zaten, yine ara ara abarttığım dönemler oluyo da yazın genelde. terapi alın bence de, alamıyorsanız sevdiğiniz psikologların kitaplarını okuyun bazıları cidden terapiden daha iyi geldi bana.

Şaraba döktüğün parayla terapi alıp genel anlamda sorunlarını çözebilirsin. Her gün 2-3 şişe sarap alabilen bir insan az kazanmıyodur

Back
X