• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkol problemi

Nerde … öyle olsaydı kesin şimdi köşeyi dönmüştüm 🤣
Yalnız o morfin çok fena bişey. Bikaç yıl önce ameliyat sonrası anneme yaptılar. Bütün gece ameliyatlı sarhoş kadına mukayyet olmaya çalıştım. Bi yandan çok komik bi yandan çok zordu. Annemi sarhoş gördüm resmen 😂😂😂

Yalnız o morfin çok fena bişey. Bikaç yıl önce ameliyat sonrası anneme yaptılar. Bütün gece ameliyatlı sarhoş kadına mukayyet olmaya çalıştım. Bi yandan çok komik bi yandan çok zordu. Annemi sarhoş gördüm resmen 😂😂😂
Bir çok hasta morfinle halüsinasyon görüyor. Genelde yüksek dozda morfin sadece hastalara ölmeden önceki zamanlarda acısını azaltmak icin yapılır , yani müptela olsalar dahi farketmez … Annenizde hem anestezinin hemde morfinin etkisiyle öyle olmuş sanırım .

Bir çok hasta morfinle halüsinasyon görüyor. Genelde yüksek dozda morfin sadece hastalara ölmeden önceki zamanlarda acısını azaltmak icin yapılır , yani müptela olsalar dahi farketmez … Annenizde hem anestezinin hemde morfinin etkisiyle öyle olmuş sanırım .
Lokal anestezi aldı sonrasında ağrılar için morfin yaptı hemşire. Çok komikti ya, anlatılmaz yaşanır 😂😂😂

Geçmiş olsun alkoliksiniz.
Benim eşimde alkol çok sever ama şu an Ramazan. İçmeden durabiliyor. İçtiği zaman 1-2 kadeh içiyor. Pişman olacağı şeyler yapmıyor. O bile bizim aramızda sorun oluyor.,
Siz gecede 2-3 şişe şarap diyorsunuz. Her gece diyorsunuz ve pişman olacağınız şeyler yapıyorsunuz. Alkol bağımlılığının tanımı da zaten bunlar.
Tedavi görmeniz lazım. Bugün internette gördüm. Nejat İşler alkol bağımlılığı yüzünden 1 parmağını kaybetmiş. İnsan bedeni de bir yerden sonra iflas ediyor. Aklınızı başınıza toplayın.

Evet farkındayım :KK43: Ve gerçekten içmek istemiyorum aslında. Geçtiğimiz iki gün kendimi tuttum ve içmedim. Ama dün 'aa zaten 2 gün tutabildim, demekki bağımlı değilmişim bugün içeyim en iyisi' diye bir psikolojiye girip yine içtim. Of
aslında o çok tehlikeli bir kafa, o kafaya girmek de iyi değil. gereksiz bir özgüven yaratıyor ve bağımlılık durumunu inkar etmeye sebep oluyor. benim iradem güçlü, istemediğim zaman içmem, içmiyorum dediğim an içmem, istediğim an bırakırım gibi zihinde var olan ama eyleme geçmeyen düşünceler riskli. kendimi 2 gün tuttum, tutmak isteyince tutar istediğim an bırakırım, bağımlı değilmişim, bugün içeyim yarın içmem, her şey kontrol altında tarzı fikirler zarar veriyor. hemen bugün eyleme geçirmen lazım. alma mesela, ne olacak ölecek halin yok? 2-3 şişe nedir bir de? elinin altında olduğu için içtikçe içesin geliyordur. bir dönem birayı çok içiyordum, hafta sonları içerdim rutine bağlamıştım ve şunu farkettim: evde kaç tane varsa bi oturuşta hepsini içiyordum. mesela 5 bira varsa 5'ini de o akşam içmek ister ve içerdim. bunun farkına vardığımda 2 taneden fazla almamaya başladım. kendimi yoklukla terbiye ettim. canım aslında 3-4 tane almak istiyordu ama 2 tane alıp çıkıyordum marketten. sonra sonra zaman içinde evde yalnız içmeyi bıraktım. çünkü yalnız içtiğimde de melankolik bir havaya giriyor bazen ağlıyordum. pişman olacağım iletişimler kurmuyordum ama duygusal anlamda depresif oluyordum. e malum alkol fiyatları da uçunca artık sadece dışarıda arkadaşlarla ara sıra içer oldum sadece ve bu bana daha iyi gelmeye başladı. sohbet, muhabbet sırasında keyifli ve eğlenceli oluyor, ruh halimi aşağı çekmiyor aksine neşe ve keyif veriyor.

mesele içmeden durmak değil de içerken duramamak. 3 ay da içmeden durabilirsin ama içtiğin bir gecede şişelerin dibini bulmadan duramıyorsan bağımlılık başlamış diye düşünülür. biraz durmayı, sınır koymayı dene bakalım, belki geçici bir dönemdir.

İşler daha kötüye gitmeden yardım alın gidişat hiç iyi değil.
Bu arada stajyerim demişsiniz Türkiye’de çok alkol pahalı her akşam 3 şişe içecek parayı nasıl kazanıyorsunuz?
Yardım almam diyorsanız da haftada 2 akşam o da max 3-4 kadeh deneyin bakalım kendi kendinize dozajı azaltabiliyor musunuz?

Son bi kaç yıldır, bir şey elde edemeden çalışıyorum. Bulunduğum yerde arkadaşım yok, erkek arkadaşım yok, ailemde burada değil. Bi Amerikan firmasında, tamamı US saat diliminde olan bir ekipte staj yapıyorum ve akşam o yüzden (birazda kendimi gösterip normal bir pozisyon kapabilmek için kendimi gösterme amacı ile) onların gününün başlamasından sonrada birkaç saat durup çalışıyorum. Dolayısı ile bir şekilde kendi kendime bile sosyalleşip yeni insanlar ile tanışmak için çaba harcayabilecek bir durumda değilim.

Yanlızlık, çok çalışmak ama kazanmamak, aile özlemi, bi arkadaşa muhtaç olmak gibi şeyler artık zor gelmeye başladı. Ve son 3 aydır sadece inişte olan bir ruhsal durumum var. Çok fazla alkol tüketmeye başladım. 3 aydır her akşam 2-3 şişe şarap içiyorum. Başta amaaan zaten evde yalnızım, işte bitti kendi kendime sarhoş olup eğleneyim modundaydım. Eğleniyordum. Ama aradan zaman geçtikçe sigarayı canımın istemesi gibi, şarabı da günün belli saatlerinde başlayarak şiddetli bir şekilde istemeye başladım. Arada sadece 2 yada 3 gün olmuştur boş geçtiğim.
Bi şekilde kontrol edememeye başladım. Ve daha da kötüsü, elbette ki bazı sarhoş günlerimde ne yaptığımı çok bilmiyorum 😣🥲 Bi date ım vardı, bi kaç hafta önce bi sarhoş anımda mesajla öyle saydırarak ayrıldım ki. O kadar abarttıgım için sonra günlerce çok utandım... Bazen arkadaşlarımı da arayıp bazı şeyleri fazlaca egzajere edere kağlıyıp konuşuyorum. (bi süre sonra onlar alıştı artık ciddiye almaktansa gülmeye falan başlıyorlar telde), bazen alakasız çok nadir konuştuğum kişileri (örneğin eski bir iş arkadaşımı, yılda 1 konuştuğum biri falan) arıyorum ve duygusal duygusal konuşuyorum.. ama dün bir kaç akrabama birşeyler yazdım, (annem çok kötü durumda çok yalnız arayın onu) falan gibi. 🥺 Utancımdan sabahtan beri yataktan kalkmıyorum ve telefonu elime alamıyorum. Ayyyy deliricem tüm bunları düşündükçe

Benim bundan ve bu ruh halinden kurtulmam gerek. ama nasıl?
Yardım alarak?
Sizinki keyifciliği gecmis,aksamcı olmussunuz.
Sigara, nargile, içki (bira, şarap dahil) uyuşturucunun her türü, kumar, şans oyunları (piyango, iddia) ASLA VE ASLA yaklaşılmaması hatta dokunulmaması gereken şeylerdir.
Abla zaten biz bulamıyoruz.Biz 1 sise sarabı 3 e böler iceriz Trde:)
Günde 2-3 sise sarap almak ciddi bi maliyet :)

Düzeltme yaptım, 'şeylerdir' diye yazdım. KudrAlobar KudrAlobar 😀 lütfen benim sigara ve alkol ... karşıtlığım üzerinden konu devam etmesin ricasıyla.
Bende sizin gibi düşünüyorum, aşırı karşıyım ama herkes bizim gibi düşünmek zorunda değil. Şimdi alkol bütün kötülüklerin anasıdır desem bir suru beğenmedim gelir. O nedenle azı karar çoğu zarar diyorum 🤭 sınırlar önemli...

Öncelikle alkolün sende alışkanlığı geçip bağımlılık yaptığını kabul etmelisin. Bağımlılıkta bir hastalıktır ve bir hastalığın en doğru çözümü doktordadır. Bence bir kaç gün 2-3 şişe içmek yerine 1 şişe içip o 1-2 şişeye vereceğin para ile bir uzman ile görüşebilirsin.

Ben de geçen yıla kadar senin gibiydim. İçmediğim akşam yoktu. Hatta uyandığımda kahvaltıdan sonra (eğer kahvaltı yapabilirsem) bir bardak rakı koyuyordum kendime. 2 yıl önce yılbaşında 10 kişilik grubun içinde saatlerce ailevi sorunlarımı anlatıp ağladım. İnsanların yılbaşını berbat ettim. Hala hatırladıkça utançtan ağlamak istiyorum. En son geçen yıl bilincimi kaybedecek kadar sarhoş olduğumda, kullandığım psikolojik ilaçları fazla dozda almışım. Eşim masada ilaçları ve alkolü görünce ambulans çağırmış hemen, çok kötü günler geçirdim. O günden sonra canım içmek istese bile midem almıyordu, zaten çocuk sahibi olmayı düşündüğüm içinde içmeyi aniden bıraktım. Bunları neden anlattım bilmiyorum ama bence alkol eğlenmek için içilmeli. Benim gibi kendini durmadan rezil ediyor ve ağlıyorsan hiçbir anlamı yok. Şu anlık bağımlı olduğunu düşünmüyorum. Belki arada 1-2 kadeh içip uyuyabilirsin, fazlası sana zarar veriyor bu şekilde düşün.
Uyhh işte bu ben. :( tebrik ederim bırakabildiğiniz için. Aslında içtiğimde 1-2 kadehle bırakabilsem.. En büyük sorun başladıktan sonra durduramıyorum.

Nasıl bir şarap bukadar ucuz olabilir ? Bir çok ülke gezdim ama hiç bukadar ucuz ne şarap nede bira gördüm 🙄
Valla, bilmiyorum marketten falan aldınız mı gezerken? En ucuzunu alıyorum, ortalama olanlar 2-4 euro arası, daha kaliteli olanlar 4-8 arası markette daha da pahalısı yok valla. Zaten kalitesini anlamadığımdan en ucuzu iyidir

Arkadas arayip icinizi dokmek istiyorsaniz , bana ulasabilirsiniz 😊 yurt disinda olup kendinizi yalniz hissetneniz cok dogal .
Ama gunde 2-3 sise sarap yani alkol almaniz hem bunyenize hemde psikolojik olarak bunyenize cok buyuk bir zarar .
Oncelikle neden bu kadar alkol aldiginizi kendinizce tespit edin .
Sizin durumunda olmak isteyen bir çok kişi vardır eminim , yurt dışında yaşamak isteyen insanlar .
Tabiki ailemizden , arkadaşlarımızdan ayrı kalacağız bir müddet , ama bu değilki kendimizi perişan edeceğiz .
Hersey zamanla oturur , siz arkadaş çevresi yapabilirsiniz ama sağlığınızdan olmayın bu süreçte.
Vaktiniz oldukça yürüyüş yapın açık havada , kendinizi yorun . Açık hava yürüyüşleri sayesinde beynimiz bol oksijenle dolacak ve mutluluk hormonları aktive olacak ve de yorulduğunuz için bence alkol almayı düşünmeyeceksiniz 😊
Teşekkürler 😍
Sanırım sıkıntıdan. İşten sonra evde yalnızım. Pek arkadaşım yok. Aktivite oyalanma bulamadığımdan kendi kendime sarhoş olunca bile eğleniyordum başlarda. Ama zaman geçtikçe beni daha depresif yapmaya başladı. Hiçbirşey umrumda olmuyor, ona onu de buna bunu de.. abarttım biraz. Ve insanlardan utanıyorum, konuşmalarım yüzünden. Gecenin köründe birsürü manyak manyak ses kaydı atan bir arkadaş düşünün :( Hadi arkadaş neysede keşke akrabalarıma yazmayayydıııııııımmmm😭😭😭

aslında o çok tehlikeli bir kafa, o kafaya girmek de iyi değil. gereksiz bir özgüven yaratıyor ve bağımlılık durumunu inkar etmeye sebep oluyor. benim iradem güçlü, istemediğim zaman içmem, içmiyorum dediğim an içmem, istediğim an bırakırım gibi zihinde var olan ama eyleme geçmeyen düşünceler riskli. kendimi 2 gün tuttum, tutmak isteyince tutar istediğim an bırakırım, bağımlı değilmişim, bugün içeyim yarın içmem, her şey kontrol altında tarzı fikirler zarar veriyor. hemen bugün eyleme geçirmen lazım. alma mesela, ne olacak ölecek halin yok? 2-3 şişe nedir bir de? elinin altında olduğu için içtikçe içesin geliyordur. bir dönem birayı çok içiyordum, hafta sonları içerdim rutine bağlamıştım ve şunu farkettim: evde kaç tane varsa bi oturuşta hepsini içiyordum. mesela 5 bira varsa 5'ini de o akşam içmek ister ve içerdim. bunun farkına vardığımda 2 taneden fazla almamaya başladım. kendimi yoklukla terbiye ettim. canım aslında 3-4 tane almak istiyordu ama 2 tane alıp çıkıyordum marketten. sonra sonra zaman içinde evde yalnız içmeyi bıraktım. çünkü yalnız içtiğimde de melankolik bir havaya giriyor bazen ağlıyordum. pişman olacağım iletişimler kurmuyordum ama duygusal anlamda depresif oluyordum. e malum alkol fiyatları da uçunca artık sadece dışarıda arkadaşlarla ara sıra içer oldum sadece ve bu bana daha iyi gelmeye başladı. sohbet, muhabbet sırasında keyifli ve eğlenceli oluyor, ruh halimi aşağı çekmiyor aksine neşe ve keyif veriyor.
Bende öyle, aslında yalnız olduğum için başlarda kendi kendime sarhoş olunca eğleniyordum. Vaktim doluyordu. Müzik açık alkolümü sigaramı alıp, oooh işi de bitirdim modunda kendi kendime vakit geçiriyordum. Ama sonraları beni depresif hale daha çok sokmaya başladı :( Hayır bide, 40 yılda bir birilerini bulup dışarı çıkıp orda içsem bile depresifliğim devam etti. Hatta artık ayık kafaylada depresifim. Ruhsal dengem iyice gitti yani. Kesinlikle içmemem lazım biliyorum. Aslında ne biliyor musunuz. Bir şişeden sonra gözüm hiç birşey görmüyor, aslında sadece beni uyutmalık az içeceğim diye başlıyorum. Ama kafam biraz güzel olunca, hiçbişey gözüm görmüyor o halde markete gidip bi daha alıyorum. Geliyorum o bitince, gecenin köründe geri çıkıyorum bi daha almak için açık market arıyorum falan. Evde bulundurmamayı da denedim ama nafile.

Back
X