• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alkoliklik

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
27
Bir arkadaşım var haftada 2 kere alkol alıyor.Önceden haftada 1 alıyordu.Daha 19 yaşında.Bira ve şarabın alkolünün az olduğunu,vücuda yararları olduğunu söyledi.
Ben de onun nadiren içenler için olduğunu söyledim “en azından ayda bire indirmelisin” dedim.Haftada ikinin özellikle o yaş için çok olduğunu söyledim.
Doğru mu söylüyor pek bilgim yok ama alkolün fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.Ben arkadaşça uyarımı yapıp fikrimi belirtip geçtim ama bağımlılık seviyesine gitmesinden korkuyorum.
Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.
Sizce bu arkadaşın durumunda tehlikeli bir şey var mı ben mi abartıyorum ?
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigara veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
KONU DÜZGÜN ANLAŞILMAMIŞ.ARKADAŞIM ALKOLİK DEMİYORUM,ALKOLÜN SIKLIĞINI ARTIRIP BAĞIMLI OLABİLECEĞİ BİR DURUM MU YAŞIYOR BÖYLE BELİRTİLERİ VAR MI ONU MERAK ETMİŞTİM.ENDİŞEM DE SAĞLIĞI AÇISINDAN.İÇKİ İÇENLERİ ÖTEKİLEŞTİRMİŞİM GİBİ DAVRANANLAR OLDU.

Son düzenleme:
Bir arkadaşım var haftada 2 kere alkol alıyor.Önceden haftada 1 alıyordu.Daha 19 yaşında.Bira ve şarabın alkolünün az olduğunu,vücuda yararları olduğunu söyledi.
Ben de onun nadiren içenler için olduğunu söyledim “en azından ayda bire indirmelisin” dedim.Haftada ikinin özellikle o yaş için çok olduğunu söyledim.
Doğru mu söylüyor pek bilgim yok ama alkolün fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.Ben arkadaşça uyarımı yapıp fikrimi belirtip geçtim ama bağımlılık seviyesine gitmesinden korkuyorum.
Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.Bu arada diğer arkadaşları her gün bile içen ve aileden alkolik olan tipler,kendisi söyledi.
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigara veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
Ayrıca bu arkadaşın maddi durumu çok iyi değil ama alkol için o kafaya değdiğini düşünüyor,yani para verilirmiş.
Kendini kaybedecek kadar mı içiyor yanı hatırlamayacak kadar ve sıkıntılarını baskılamak için ıyı geldıgını falan mı düşünüyor?

Kendini kaybedecek kadar mı içiyor yanı hatırlamayacak kadar ve sıkıntılarını baskılamak için ıyı geldıgını falan mı düşünüyor?
Hayır o kadar içmiyor ama alkol kafasına değdiğini söylüyor.Zaten en fazla çakırkeyif oluyor.Yarın yine şarap içeceklermiş arkadaşları tetikliyor onu onlar söylemiş yine yarın da içelim diye.
Endişelenmem gereken bir durum mu bu sizce yoksa az içiyorsa sorun olmaz mı ?

Ben alkol kullanmadığım için bilmiyorum ama haftada 2 çok mu ?
yaşına göre çok bence.yazın tatil bölgesinde 1 ay belki çok değil haftada 2 .ama rutin hale getirmiş arkadaşınız koşullar ne olursa olsun mutlu ya da mutsuz gerekli ya da gereksiz arkadaş ortamında ya da yalnız haftada 2 mutlaka içiyorsa bu bağımlılık yolundadır demektir

yaşına göre çok bence.yazın tatil bölgesinde 1 ay belki çok değil haftada 2 .ama rutin hale getirmiş arkadaşınız koşullar ne olursa olsun mutlu ya da mutsuz gerekli ya da gereksiz arkadaş ortamında ya da yalnız haftada 2 mutlaka içiyorsa bu bağımlılık yolundadır demektir
Yani evet her hafta 2 kez içiyor,tatille ilgisi yok.yalnızken almıyormuş arkadaşlarıyla içiyormuş sadece

Yani evet her hafta 2 kez içiyor,tatille ilgisi yok.yalnızken almıyormuş arkadaşlarıyla içiyormuş sadece
yalnızken içmemesi iyi.sanırım arkadaşları çocuksun ergensin derler diye onlarla içe içe alışmış :KK53: onlar şarap içerken yavv bana da bir cola diyememiştir maalesef.ama dozajı artar hep artmıştır gördüğüm kadarıyla

Birincisi; alkol kafası bir şaraptan yada bir biradan yaşanacak bir şey değil. 3-5 cin ekstra 1 Votka içse anca delirtir

İkincisi; haftada 2 çok bir rakam değil fakat yaşına göre fazla özenti olduğunu hissettim

Üçüncüsü; sen pek uyma böyle şeylere bence çok ohohooo bi hareket değil alkol almak kimse alkışlamıyor sağlığa da bi yararı yok he belki korona günlerinde içeriyi dezenfekte edebilir 🤪🤪

Birincisi; alkol kafası bir şaraptan yada bir biradan yaşanacak bir şey değil. 3-5 cin ekstra 1 Votka içse anca delirtir

İkincisi; haftada 2 çok bir rakam değil fakat yaşına göre fazla özenti olduğunu hissettim

Üçüncüsü; sen pek uyma böyle şeylere bence çok ohohooo bi hareket değil alkol almak kimse alkışlamıyor sağlığa da bi yararı yok he belki korona günlerinde içeriyi dezenfekte edebilir 🤪🤪
sirke içsin dezenfekte için o zaman :KK70:

Ben de öyle düşünüyorum aslında ama kendisi 1 sigara bile kafa yapar diyor.Votkayı 1 yudum zor içtiğini söylemişti.
Özentilikten değil ya arkadaşları her gün içiyor o da onlarla birlikte olduğu için onlardan görüyor.Ben de bağımlılık seviyesine ulaştırmasından korkuyorum.

Ben de öyle düşünüyorum aslında ama kendisi 1 sigara bile kafa yapar diyor.Votkayı 1 yudum zor içtiğini söylemişti.
Özentilikten değil ya arkadaşları her gün içiyor o da onlarla birlikte olduğu için onlardan görüyor.Ben de bağımlılık seviyesine ulaştırmasından korkuyorum.

özentilikten işte arkadaşlarına yaranma çabası oluyor genelde o yaşlarda çevre edinme falan filan. Sigara kafa yapsaydı eşim kendini yerden toplayamazdı heralde Arkadaşının kafası çok farklı çalışıyo bence 😂😂

Hayır o kadar içmiyor ama alkol kafasına değdiğini söylüyor.Zaten en fazla çakırkeyif oluyor.Yarın yine şarap içeceklermiş arkadaşları tetikliyor onu onlar söylemiş yine yarın da içelim diye.
Endişelenmem gereken bir durum mu bu sizce yoksa az içiyorsa sorun olmaz mı ?
Keyif ıcın haftada 2 kere ıcıyorsa arkadaş ortamından kaynaklanıyordur muhtemelen onlar a uyum sağlamaya çalışıyor onlardan uzaklasması lazım butarz ortamlar farklı alışkanlıklarıda beraberinde getırebılır simdilik alkolık yada bagımlı sayılmaz ama onlardan butarz ortamlardan uzaklaşmassa olmayacagınanlamınada gelmez sımdıkınortamlar kötü ve güvenilmez

Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.Bu arada diğer arkadaşları her gün bile içen ve aileden alkolik olan tipler,kendisi söyledi.
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigarada veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
Ayrıca bu arkadaşın maddi durumu çok iyi değil ama alkol için o kafaya değdiğini düşünüyor,yani para verilirmiş.
sımdıkı bagımlılık sayılmaz ama o yolun yolcusu cunku ozenıyo.. haftada 2 sı 3 u degıl olay. sureklılık. bunu yapabıldıgı parası yettıgı taktırde sureklı yapmak ıster cunku kafasını sevıyomus. e 1 2 tane ıcmeyle de kafa olcak degıl dolayısıyla yeterınce zarar gorecek kadar ıcıyordur. yararı zararının yanında çölde kum olunca sacma bı kıyas ve bahane olur. duzenlı ıcerse ,alkol belırlı sure sonunda karacıgerde hasar bırakır. yasam kalıtesını dusurur . doz her zaman bı kac bardakla kalmıycak ılerleyen zamanlarda artıracak cunku ısıne yaramıycak o sevdgı kafa olusmadıgından. e buna da para lazım oyle otlakcı gıbı parası olmadıgında da yanında ıstemez kımse sana cok uzun yıllık plan cızdım bak. oluru bu :))) ortamı degisıtıgı an ıs degısır :)) her yaptıgımız karakterımızden degıl ıste cevrede kabul gormek ıcın de bısıler yapabılıyoruz.

bağımlılıkla sosyal içicilik çok farklı ben sevmem mesela tadlarını ondan içmem belki yılda 1 kadeh anca 2. yi asla içmem.ama sosyal içici tanıdıklarım var davet düğün vs de içerler evde değil.arkadaşınız şimdilik bağımlı değil eğlencesine içiyor ama arkadaşları bunu haftada 4 e çıkarırsa o da çıkarır.çünkü amaç içki değil arkadaşlara uyma sorunu bence

Back
X