Alkoliklik

Ben haftada 4 5 kez içerim. 19. Yaşlarımda da içerdim yıllardır genel içiciyim. Kafamı uyuşturduğu ve rahatlattığı için içerim . Arkadaşınızın tercihi bu yöndeyse karışmayın .çünkü ben de bana karışan arkadaşlarıma çok sinir olurum 😀
içmeeee :olamaz:

Hayır o kadar içmiyor ama alkol kafasına değdiğini söylüyor.Zaten en fazla çakırkeyif oluyor.Yarın yine şarap içeceklermiş arkadaşları tetikliyor onu onlar söylemiş yine yarın da içelim diye.
Endişelenmem gereken bir durum mu bu sizce yoksa az içiyorsa sorun olmaz mı ?
Alkol bağımlılığı kola bağımlılığı gibi değil. Ne yazık ki haftada 1 den 2 ye çıkaran 3 ve 4 e de çıkarır çünkü yaşı buna müsait. Vücuda faydalı falan diye de kendini kandırmasın. Faydalı olacak kadarını zaten besinlerden alıyoruz. Kendisi içmeye bahane arıyor. Üstelik fakir içici birde. Aman yuva falan kurup bir insanında başını falan yakmasın. Çoluğun çocuğun rızkı bira şişeleri ile çöpe gider

Alkol bağımlılığı kola bağımlılığı gibi değil. Ne yazık ki haftada 1 den 2 ye çıkaran 3 ve 4 e de çıkarır çünkü yaşı buna müsait. Vücuda faydalı falan diye de kendini kandırmasın. Faydalı olacak kadarını zaten besinlerden alıyoruz. Kendisi içmeye bahane arıyor. Üstelik fakir içici birde. Aman yuva falan kurup bir insanında başını falan yakmasın. Çoluğun çocuğun rızkı bira şişeleri ile çöpe gider
Öyle bir insan değil ama arkadaşları etkiliyor onu.Ayak uydurmak zorunda kalıyor yani bence öyle.Arkadaşları tam alkolikmiş,ben tanımıyorum ama o öyle söyledi.

yaşına göre çok bence.yazın tatil bölgesinde 1 ay belki çok değil haftada 2 .ama rutin hale getirmiş arkadaşınız koşullar ne olursa olsun mutlu ya da mutsuz gerekli ya da gereksiz arkadaş ortamında ya da yalnız haftada 2 mutlaka içiyorsa bu bağımlılık yolundadır demektir

++++
19 yaşında bir çocuğun bu şekilde takılması bana çok sağlıksız geldi

Öyle bir insan değil ama arkadaşları etkiliyor onu.Ayak uydurmak zorunda kalıyor yani bence öyle.Arkadaşları tam alkolikmiş,ben tanımıyorum ama o öyle söyledi.
İnsan çevre etkisi ile neler yapmıyor? Yakında onlara da iyice alışır. Bir hayır der iki hayır der sonra yine içer. Bu bağımlılık olaylarına çok üzülüyorum. Kişi kendisi istemediği sürece müdahale etmek çok zor. O nedenle biz ne desek boş. Umarım artırmaz diyelim.

Suan alkolik değildir belki , ilerde olmayacağının garantisi yok azaltacagina giderek cogaltiyor,,galiba erkek arkadaşından bahsediyorsun eger öyleyse bi daha düşün sarhoş kocayla ömür gecermi diye

Ben alkol kullanmadığım için bilmiyorum ama haftada 2 çok mu ?
bu cok goreceli bir soru bence. ben bagimliliga miktarla degil birakip birakamama ile bakarim. mesela ben kimi zaman haftada 2den cok daha fazla icerim. ama sonra icmem. icmemek icin de kendimi zorlamam. tıpkı icmek icin zorlamadigim gibi.
yani bence soruna burada yanit bulabilmen cok güç. bu cok kisisel bir durum. yapabilecegin arkadasini gozlemleyip gidisata bakmak.
mesela 1 2 ay sonra cok icip. kusup. igrenip icmeyi birakmasi da mumkun. daha cok icmeye baslamasi da. bilmiyorum anlatabildim mi

Tüm dünyadaki uluslararası sağlık önerileri şu şekilde
Kadınlar için 1 birim/gün
Erkekler için 2 birim/gün aşmamalı
1 birim=15 gram etanol içeren içki.
Her içkinin alkol oranı farklıdır, arkadaşınız kızsa 15 gram erkekse 30 gram alkol içeren içki içebilir.
Örneğin biranın alkol yüzdesi %10 ise (ambalajında yazar) her 100 mlde 10 ml alkol demektir, kızsa 150 ml erkekse 300 ml içebilir günde.
Ama örneğin 1 hafta boyunca Günlük içilebilecek miktarları içmeyip topluca birgünde içmek doğru değildir.

Suan alkolik değildir belki , ilerde olmayacağının garantisi yok azaltacagina giderek cogaltiyor,,galiba erkek arkadaşından bahsediyorsun eger öyleyse bi daha düşün sarhoş kocayla ömür gecermi diye
Erkek arkadaşım değil,bu arada sarhoş olacak kadar içmiyor ama git gide artırıyor sıklığını.

bu cok goreceli bir soru bence. ben bagimliliga miktarla degil birakip birakamama ile bakarim. mesela ben kimi zaman haftada 2den cok daha fazla icerim. ama sonra icmem. icmemek icin de kendimi zorlamam. tıpkı icmek icin zorlamadigim gibi.
yani bence soruna burada yanit bulabilmen cok güç. bu cok kisisel bir durum. yapabilecegin arkadasini gozlemleyip gidisata bakmak.
mesela 1 2 ay sonra cok icip. kusup. igrenip icmeyi birakmasi da mumkun. daha cok icmeye baslamasi da. bilmiyorum anlatabildim mi
Bir ara kusmuştu aslında ama içkiden değil mezeden demişti,zaten o zamanlar haftada 1 içiyordu yeni artırdı 2’ye çıkardı.
3-4 bira içmişti o gün yanına da mezeler

Alkol bağımlısı olmak öyle kolay bir şey değil. Şu sitedeki bağımlı tanımlarına hayranım. Alkol bağımlısı dememiz için her gün sabah saatlerinde alkol almaya başlaması, almadığında vücudun terleme, titreme gibi tepkiler vermesi gerekir. Aileden bağımlı, genetik olarak bağımlı gibi bir şey de yok. Her içene bağımlı ya da bağımlılık yolunda ilerliyor demeyin gözünüzü seveyim. Bazı insanlar içmeyi sever sadece.

O yaşlarda ve biraz daha sonrasında arkadaşınızdan daha çok içiyordum muhtemelen. Çapkınım hovardayım her gece bir bardayım kıvamında takılıyordum. O zamanlar alkol ucuzdu tabi, öğrenci bütçesiyle haftada 3-4 çıkabiliyorduk dışarı. Alkolik olmadım. Hala içmeyi severim, içmek için sofra kurmayı severim, alkollü muhabbeti severim. Bazen duruma göre (tatildeysem) haftanın her günü içerim, bazen günlerce aklıma gelmez.

Kamu spotu: alkol öcü değildir. Miktarı dengede tuttuğunuz sürece faydası bile vardır. Her alkol alan alkolik olmaz. Alkol alanlar içinde alkolizme dönüşenlerin oranı çok çok çok düşüktür. Ağzınızla için, güzel için, keyifli için. 😉

Back
X