- 1 Eylül 2018
- 1.192
- 858
- 123
- 28
- Konu Sahibi Sheldon_Cooper
Teşekkürler bilgi için.Ben de alkol öcüdür demedim ki zaten diğer arkadaşları alkolikmiş(kendi demesine göre,ben tanımıyorum) onlara benzemesinden korktum.Alkol bağımlısı olmak öyle kolay bir şey değil. Şu sitedeki bağımlı tanımlarına hayranım. Alkol bağımlısı dememiz için her gün sabah saatlerinde alkol almaya başlaması, almadığında vücudun terleme, titreme gibi tepkiler vermesi gerekir. Aileden bağımlı, genetik olarak bağımlı gibi bir şey de yok. Her içene bağımlı ya da bağımlılık yolunda ilerliyor demeyin gözünüzü seveyim. Bazı insanlar içmeyi sever sadece.
O yaşlarda ve biraz daha sonrasında arkadaşınızdan daha çok içiyordum muhtemelen. Çapkınım hovardayım her gece bir bardayım kıvamında takılıyordum. O zamanlar alkol ucuzdu tabi, öğrenci bütçesiyle haftada 3-4 çıkabiliyorduk dışarı. Alkolik olmadım. Hala içmeyi severim, içmek için sofra kurmayı severim, alkollü muhabbeti severim. Bazen duruma göre (tatildeysem) haftanın her günü içerim, bazen günlerce aklıma gelmez.
Kamu spotu: alkol öcü değildir. Miktarı dengede tuttuğunuz sürece faydası bile vardır. Her alkol alan alkolik olmaz. Alkol alanlar içinde alkolizme dönüşenlerin oranı çok çok çok düşüktür. Ağzınızla için, güzel için, keyifli için.![]()
Ben içmiyorum zaten ama kusma fobim olduğu için istesem de çok içemem

Benim yaşadığım yerde tekel bile çok seyrektir Migros’ta içki yok alkol alana hiç iyi gözle bakılmaz ben o kafada değilim ama bizimki gibi yerlerde yaşayınca ister istemez bir temkinlilik oluşuyor.Bu psikolojiyi belki anlamazsınız ama bize alkol=öcü gibi öğretildi doğduğumuzdan beri.O yüzden bu korkum.
Bu arada sarhoşluk diyenler olmuş yukarıda ama öyle bir durum yok hiç sarhoş olmamış en fazla çakırkeyif.