Alkoliklik

Alkol bağımlısı olmak öyle kolay bir şey değil. Şu sitedeki bağımlı tanımlarına hayranım. Alkol bağımlısı dememiz için her gün sabah saatlerinde alkol almaya başlaması, almadığında vücudun terleme, titreme gibi tepkiler vermesi gerekir. Aileden bağımlı, genetik olarak bağımlı gibi bir şey de yok. Her içene bağımlı ya da bağımlılık yolunda ilerliyor demeyin gözünüzü seveyim. Bazı insanlar içmeyi sever sadece.

O yaşlarda ve biraz daha sonrasında arkadaşınızdan daha çok içiyordum muhtemelen. Çapkınım hovardayım her gece bir bardayım kıvamında takılıyordum. O zamanlar alkol ucuzdu tabi, öğrenci bütçesiyle haftada 3-4 çıkabiliyorduk dışarı. Alkolik olmadım. Hala içmeyi severim, içmek için sofra kurmayı severim, alkollü muhabbeti severim. Bazen duruma göre (tatildeysem) haftanın her günü içerim, bazen günlerce aklıma gelmez.

Kamu spotu: alkol öcü değildir. Miktarı dengede tuttuğunuz sürece faydası bile vardır. Her alkol alan alkolik olmaz. Alkol alanlar içinde alkolizme dönüşenlerin oranı çok çok çok düşüktür. Ağzınızla için, güzel için, keyifli için. 😉
Teşekkürler bilgi için.Ben de alkol öcüdür demedim ki zaten diğer arkadaşları alkolikmiş(kendi demesine göre,ben tanımıyorum) onlara benzemesinden korktum.
Ben içmiyorum zaten ama kusma fobim olduğu için istesem de çok içemem 😂
Benim yaşadığım yerde tekel bile çok seyrektir Migros’ta içki yok alkol alana hiç iyi gözle bakılmaz ben o kafada değilim ama bizimki gibi yerlerde yaşayınca ister istemez bir temkinlilik oluşuyor.Bu psikolojiyi belki anlamazsınız ama bize alkol=öcü gibi öğretildi doğduğumuzdan beri.O yüzden bu korkum.
Bu arada sarhoşluk diyenler olmuş yukarıda ama öyle bir durum yok hiç sarhoş olmamış en fazla çakırkeyif.

Teşekkürler bilgi için.Ben de alkol öcüdür demedim ki zaten diğer arkadaşları alkolikmiş(kendi demesine göre,ben tanımıyorum) onlara benzemesinden korktum.
Ben içmiyorum zaten ama kusma fobim olduğu için istesem de çok içemem 😂
Benim yaşadığım yerde tekel bile çok seyrektir Migros’ta içki yok alkol alana hiç iyi gözle bakılmaz ben o kafada değilim ama bizimki gibi yerlerde yaşayınca ister istemez bir temkinlilik oluşuyor.Bu psikolojiyi belki anlamazsınız ama bize alkol=öcü gibi öğretildi doğduğumuzdan beri.O yüzden bu korkum.
Bu arada sarhoşluk diyenler olmuş yukarıda ama öyle bir durum yok hiç sarhoş olmamış en fazla çakırkeyif.

İkiniz de daha çocuksunuz, alkolizm nedir bilmiyorsunuz. Yetişme tarzınızdan dolayı da her içen alkolik sanıyorsunuz.

Gel izmire, sizin yaşınızda gençler bütün yaz her akşam sahilde bira midye yaparlar, eğlenirler. Sahilde her yaştan insan görürsünüz, kimi şarabını kapar gelir, kimi birasını, kimi abartır rakı sofrası bile kurar. Alkol bir çeşit kültürdür, alkolizm ise kötüdür. Ama ikisi arasında dağlar kadar fark var.

Ben de o yaşlarda alkol ve sigaraya başladım. Arkadaşınızdan daha fazla içerdim, biranın içine votka koymuşluğum bile var beni kesmediği için.
Sonuç: 31 yaşında ülser hastalığı, 2 kez ciddi mide kanaması ve tedaviye rağmen kapanmayan yaralar. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef. Biri beni uyardıkça ben daha çok içerdim. Şu an bile hasta olmama rağmen arada kaçamak yapıyorum ama istesem de eskisi gibi içemem. Midem hemen alarm veriyor. Umarım arkadaşınız benim yaptığım hataları yapmaz, en büyük zararı kendimize biz veriyoruz.

Ben de o yaşlarda alkol ve sigaraya başladım. Arkadaşınızdan daha fazla içerdim, biranın içine votka koymuşluğum bile var beni kesmediği için.
Sonuç: 31 yaşında ülser hastalığı, 2 kez ciddi mide kanaması ve tedaviye rağmen kapanmayan yaralar. Sizin yapabileceğiniz pek bir şey yok maalesef. Biri beni uyardıkça ben daha çok içerdim. Şu an bile hasta olmama rağmen arada kaçamak yapıyorum ama istesem de eskisi gibi içemem. Midem hemen alarm veriyor. Umarım arkadaşınız benim yaptığım hataları yapmaz, en büyük zararı kendimize biz veriyoruz.
Çok geçmiş olsun size de,yediklerinize dikkat edin bari çok sıkıntı yaşamayın.Ülser ve mide kanaması nasıl şeylerdir bilmem ama ciddi olduğu kesin.İyileşmenizi umut ediyorum.
Arkadaşım votka içemez hem pahalı hem de bir yudumu bile zor içmiş tadı kötüymüş.En fazla şarap içer.Sigara kullanmıyor.

19 yasimda biz de arkadaslarla bulustugumuzda icerdik. Evde de icerdik disarida da. Kimse sarhos olmazdi, herkes tadinda birakmayi bilirdi.

Simdi 30larimizda cogumuz evli barklı hatta çocukluyuz. Hala hepimiz hem beraber hem baska arkadaslarimizla iciyoruz. Hicbirimiz alkolik olmadik.

Arkadasiniz bagimliliga meyilli bir insansa sıklığı arttirip her gun icme ihtiyacı hissedebilir ama bunu da sizin icme icme demeniz engellemez ne yazik ki. Aksine daha da ters teper.

Bünye sigaraya alışık değilse sigara kafa yapar yani başını döndürür uyuşukluk yapar ama cok kısa süreli ve hic güzel degil sigaranın o kafası yani alkol almaya benzemiyor
Içki haftada 2 normal gibi dursada bünyesi alışmamıştır daha o yuzden hala hemen çakırkeyif oluyor ama alıştıkça bu kafayi elde etmek icin abanacak ve hoşgeldin bağımlılık
Tehlikenin farkında değil, hem kafası güzel dolanmayi nasıl severler anlamam bu cok acizce

senin onu ondan çok düşünmen beni duygulandırdı doğrusu

Bünye sigaraya alışık değilse sigara kafa yapar yani başını döndürür uyuşukluk yapar ama cok kısa süreli ve hic güzel degil sigaranın o kafası yani alkol almaya benzemiyor
Içki haftada 2 normal gibi dursada bünyesi alışmamıştır daha o yuzden hala hemen çakırkeyif oluyor ama alıştıkça bu kafayi elde etmek icin abanacak ve hoşgeldin bağımlılık
Tehlikenin farkında değil, hem kafası güzel dolanmayi nasıl severler anlamam bu cok acizce

senin onu ondan çok düşünmen beni duygulandırdı doğrusu
Aynen öyle diyor baş dönmesi gibi bir şey yapıyormuş o kafayı seviyor.Aslında hiç sarhoş olmamış,en fazla çakırkeyif olmuş.O kadar da tehlikeli bir durum değil bu ama ben sağlığı için endişelenmiştim.
Bir de ailesi içtiğini öğrense kötü şeyler olur,bundan da korkuyorum.
Umarım bir şey olmaz demekten başka yapacak bir şeyim yok tabii.

Ailesi bilmiyor mu ki?
Hayır gerçi babam anladı bir ara dedi ama öğrenseler kötü olur muhafazakar ailelerden geliyoruz biz.
Neyse bu konuya çok girmeyeyim.
Arkadaşlarının aileleri biliyor hatta onlar da her gün içiyor ama onun durumu öyle değil evde kusarken bile kimse anlamasın diye sessizce kustuğunu söyledi.

Hayır gerçi babam anladı bir ara dedi ama öğrenseler kötü olur muhafazakar ailelerden geliyoruz biz.
Neyse bu konuya çok girmeyeyim.
Arkadaşlarının aileleri biliyor hatta onlar da her gün içiyor ama onun durumu öyle değil evde kusarken bile kimse anlamasın diye sessizce kustuğunu söyledi.
Çok ilginç. Kız mı erkek mi?

Bir arkadaşım var haftada 2 kere alkol alıyor.Önceden haftada 1 alıyordu.Daha 19 yaşında.Bira ve şarabın alkolünün az olduğunu,vücuda yararları olduğunu söyledi.
Ben de onun nadiren içenler için olduğunu söyledim “en azından ayda bire indirmelisin” dedim.Haftada ikinin özellikle o yaş için çok olduğunu söyledim.
Doğru mu söylüyor pek bilgim yok ama alkolün fazlasının zarar olduğunu hepimiz biliyoruz sonuçta.Ben arkadaşça uyarımı yapıp fikrimi belirtip geçtim ama bağımlılık seviyesine gitmesinden korkuyorum.
Önceden haftada birdi ikiye çıkardı.Bu arada diğer arkadaşları her gün bile içen ve aileden alkolik olan tipler,kendisi söyledi.
Sizce bu arkadaşın durumunda tehlikeli bir şey var mı ben mi abartıyorum ?
Bu arada lütfen konuyu dini/toplumsal herhangi bir tartışmaya çevirmemenizi rica ediyorum.Konu o değil,alkol yerine sigara veya kola da olabilirdi mesela.
Konu bağımlılık.
Ayrıca bu arkadaşın maddi durumu çok iyi değil ama alkol için o kafaya değdiğini düşünüyor,yani para verilirmiş.
Kan bagim olmayan hirbir arkadasim icin helekii uyardigim halde anlamiyorsa zahmet edipte suraya konu acmam yani.parasida yokmus.ayrani yok icmeye........ bide sarap iciyomus hele. Birakin icsin ya uyarmisiniz daha sizene

Kan bagim olmayan hirbir arkadasim icin helekii uyardigim halde anlamiyorsa zahmet edipte suraya konu acmam yani.parasida yokmus.ayrani yok icmeye........ bide sarap iciyomus hele. Birakin icsin ya uyarmisiniz daha sizene
Demeyin öyle arkadaşım o benim hem kan bağı değil gönül bağı önemli bence 😂
İçmeyi seviyor o yüzden içiyor benim endişem dozu daha da artırıp sağlığına zarar vermesi

Back
X